Hirdetés

2024. február 23., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#49) #54625216 válasza paatrick (#47) üzenetére


#54625216
törölt tag

"Ettől függetlenül nézd már meg mit mondott maga Elon Musk"

Azt senki sem vitatta, hogy a NASA szerződés a 25. órában mentette meg a SpaceX-et. Viszont a SpaceX nem ajándékba kapta a pénzt, hanem szolgáltatásért cserébe, ráadásul a konkurenciához képest a legjobb ár / érték arányt nyújtotta érte. (Ezt még a konkurencia sem vitatja.)

"Ha felrobban egy űrhajó és meghalnak az utasok az a cég felelőssége, ha egy műholddal (kínai, orosz) ütközik az a cég felelőssége, ha épp az ukránoknak ad internetet az a cég felelőssége."

Ez eddig oké, de ez mennyiben indokolja az állításodat, hogy:
"A SpaceX azért létezik mert a NASA-t nem lehetett privatizálni. " ?

A NASA egy megrendelő, a SpaceX egy szolgáltató, ha a NASA magánkézben lenne, akkor még inkább érdekében állna versenyképesebb áron igénybe venni szolgáltatásokat, mint most, amikor a szövetségi költségvetés pénzét szórja.

"Bevallom nem ismerem rakétatervezői mivoltját, viszont amilyen megváltó szerepbe képzelik a Musk hívők az kicsit vicces. Biztos jó abban amit csinál, de ettől nem mindentudó, és az utóbbi időben mintha kicsit zavaros is lenne a feje."

Megint csak nem látom az összefüggést az eredeti kijelentésed:
"Szerintem ebben a cégben Musknak semmi szava nincs."
és az indoklás között.

Azért nincs szava a saját cégében, mert vannak "Musk hívők", akik megváltó szerepbe képzelik? Ezek szerint ha nem lennének Musk hívők akkor meg lenne szava?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.