- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Aktív témák
-
Panther
HÁZIGAZDA
...És a biztosítás? Most akkro az kell az átíráshoz vagy sem? Mire kötöm meg, ha nincs rendszám? Alvázszámra? :D
És ezt odabent a nagy számítógépes adatbázisban, ahol a vörösvérsejt számomat is nyilvántartják és 8napon belül be kell jelenteni ha változik, nem tudja megnézni milyen forgalmija volt? Vagy hogy adtak-e ki törzskönyvet? Vagy nem tud odatelefonálni abba az okmányirodába, ahol eddig a kocsi dolgait intézték? :F -
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ez tök jó. Az okmányirodában azt mondta a nő, hogy az átíratáshoz kéne az érvénytelenített forgalmi (ki van vonva a kocsi forgalomból), meg törzskönyv, meg megkötött biztosítás.
Na most
- érvénytelen forgalmi nincs, még megpróbálom megszerezni,
- törzskönyv elvileg soha nem is volt -- ha jól tudom ez az egyetlen ami nem probléma
- biztosítást meg hogy kössek a kocsira ha nincs forgalomban? Nincs rendszáma se! Meg amúgy is, ha jól tudom forgalomból kivont kocsikra nem kell biztosítást kötni!
:F :F :F -
Panther
HÁZIGAZDA
Na, megvan az autó. :DD
Már csak a papírokat kéne intézni, mivel végülis nincs hozzá semmi :) (Kivéve adásvételi ofkorsz.) -
Tompo
aktív tag
Átiratáshoz:
1. Eredetvizsgálat
2. Törzskönyv (ha még első tulajos és nincs neki az nem gond)
3. Adásvételi szerződés
4. Érvényes biztosítás a vevő nevére
némi kp. és ezzel irány az okmányiroda. ott kapsz csekket az átiratási díjról azzal irány a posta, befizeted és vissza. ha mindez megvan és közben nem lettél idegbeteg a sorbanállástól akkor van egy SAJÁT kocsid! :DD
[Szerkesztve] -
Goose-T
veterán
Megy a kavarás... most veszek autót, már csak a közüzemi számlákra várok, hogy jöjjenek otthonról. Akkor most mi kell ahhoz, hogy a szülôket jelöljem meg üzembentartóként? A kocsit Zalaegerszegen veszem, de a szülôk Törökszentmiklóson vannak. Itt is szeretném átíratni, hogy a hétvégén már haza tudjak vele menni. Lehetséges ez?
-
rog
addikt
válasz
Sir Tyudor #35 üzenetére
ha a tulaj a ''Geci Kisköcsög'' az üzembentartó meg a ''Rózsaszín Bunkó'', akkor a biztosítást is a ''Rózsaszín'' nevére kell kötni, és a forgalmiban is csak ő szerepel majd mint üzembentartó. A tulajdonos se a forgalmiban se a biztosításon nincs feltüntetve.
-
Sir Tyudor
csendes tag
Ha gépjérmű tulajdonosa ''Rózsaszín Bunkó'' akkor a kötelezőt a ''Rózsaszín Bunkó'' névre kell kötni. A biztosítónál lehet kezdeményezni a sdíjfizetés hivatalos átirányitását pl.: ''Geci Kisköcsög'' névre és akkor a csekken az fog szerepelni, hogy Tulajdonos: ''Rózsaszín Bunkó'', Díjfizető: ''Geci Kisköcsög''. Ez így törvényes. Ha mégis elveszi a rendőr, miért ne nem ért hozzá! Ekkor és csakis ekkor kaphatod vissza büntetés nélkül. Ha kötsz másnevére biztosítást akkor 15 napod van az átírásra. Az adás vételi dátum napján, még érvényes a régi tulaj biztosítása, másnap már nem! Rendszámba kerülhet! Figyelj oda! Tudod a legtöbb szabálysértési eljérást a közlekedésiek indítják! (99%)
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Sir Tyudor #33 üzenetére
Jajj ne már... eddig legalább ebben mindenki egyetértett! Honnan van ez az infó?
-
Sir Tyudor
csendes tag
NEM!!!!!!
NEM!!!!
A biztosítás a tulajnevére szól!
De a fizetés, hivatalosan is átlehet irányítva az üzemben tartó nevére.
Vigyázz! Nem szabad a tuljnak és a biztosítottnak különböznie! A rendőr elveheti a forgalmit ezért (vagy a rendszámot).
Utána az özönvíz és a kányszer átírás+büntetés. -
rATdrAgOn
senior tag
Nos, akkor ami mindenkeppen kell ahhoz hogy atirathasd az autot. :)
1. adasveteli szerzodes
2. a gepjarmu torzskonyve
3. zoldkartya
4. ervenyes muszaki vizsga
Ha ez megvan, akkor irany az okmanyiroda, ahol szepen atirjak a nevedre az autot, kapsz uj torzskonyvet (amit csak ahhoz kell, hogy kesobb eladhasd az autot), meg egy uj forgalmit.
Ezutan meg kell kotni a kotelezo biztositasrol a szerzodest, meg meg be kell jelentened az onkormanyzatnal a kocsit, hogy a sulyadot is megfizesd.
Igy roviden ennyi, en anno igy csinaltam (~1 eve), de persze lehet hogy rosszul emlekszem. :)
Na, soxerencset! -
Panther
HÁZIGAZDA
Húúú, és arról nem tudtok vmit, hogy más kötség is függ-e attól hogy kié a autó, mint a biztosítás? Úgy értem az nekem, mivel fiatal vagyok, sokkal többe kerülne mintha anyám nevére vesszük az autót. De mi lenne akkor, ha az én nevemen lenne a kocsi, és ő lenne az üzembentartó? Mert ha jól tudom, a biztosítást akkor neki kell kötni, ergó az is olcsó marad, és mégis enyém a kocsi hivatalosan.
-
Petester
senior tag
Amúgy ha ismerős, akkor ki lehet játszani a dolgot, hogy Te leszel az űzembentartó, ő marad a tulajdonos és csak az új forgalmi árát kell kifizetni, ami 8 ezer. Mindenképpen így járnál a legjobban. És ez legális. Nincs eredvizsga -, átírás költség. Megkíméled magad kb. 40-50 ezer ft-tal. Egy ismerős csinálta így.
-
jojojo
senior tag
A zöldkártya a müszakivizsgához kell a müszakivizsga hiányában nem fogják a kocsit átirni
De itt ha körbe nézel okosabb leszel:[L]http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/vagyontargyakertekekvagyonszerzes/gepjarmu/gepjarmuvasarlasa/gepjarmuvasarlasa.html[/L]
[Szerkesztve] -
Petester
senior tag
A törzskönyv az egy kis műanyag kátrya, akkora mint egy diák, vagy mint egy bankkártya. A tulaj, ill a kocsi adatai vannak rajta. HA eddig volt a kocsinak, akkor azt az okmányirodánál elveszik Tőled és fogsz kapni egy újat a Te adataiddal.
Én szept-ben vettem a kocsit, akkor asszem 16 ft/ccm volt. Nekem volt műszaki, meg zk is, viszont a zk nem kell az átíráshoz. Az csak a kocsinak kell. Az új forgalmiba írták be, meddig érvényes a műszaki. Szerintem Neked is csak a dátumot fogják beírni. De inkább kérdezd meg.
Nem lenne egyszerűbb megcsinálni a zk-t, meg a műszakit ott, ahol a kocsi is van? Nem kell a rendőrségre menni az útvonalengedélyért, és nem kell görcsölni az átírás miatt sem.
Szerintem ezt gondold át!
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
Köszi! Egy Mazda 626-ról van szó egyébként. Eredetiséggel nem hiszem hogy baj lenne, ismerőstől veszem. A www.ekormanyzat.hu -n azt írták 10 Ft/ccm az átiratás...
Szóval akkor:
1. Eredetiségvizsga.
2. Átiratás a régi, lejárt forgalmival.
3. Műszaki vizsga, zöldkártya megszerzése.
Ja, van vmi törzskönyv is. Azzal mi van? Mire jó? -
Petester
senior tag
Hi!
Én sem vagyok ász ebből, de ahhoz, hogy át tudd íratni, kell egy eredetiség vizsga. Kb. 15 ezer, aztán mehetsz az okmányirodába, ott kapsz új forgalmit, amibe beírják, meddig érvényes a műszaki (szerintem nem kell érvényes műszaki az átíráshoz). Az átírás asszem 16 ft/ccm. Ezek után viheted műszakira, zk-ra.
Ha kérdéses a múltja a kocsinak, csak akkor vedd meg, ha az előző tulaj +csinálja az eredetvizsgát. Amúgy milyen gépről van szó?
A járműkisérő lap az asszem az, amit ez eredetvizsgán kapsz, e nélkül azonban nem foglakoznak Veled az okmányirodában.
Sok sikert!
Petester -
Panther
HÁZIGAZDA
Naaa, emberek :) Senki nem vett még használt autót?
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ja, és biztosítás van rá a régi tulajnál. :)
-
Panther
HÁZIGAZDA
Na szóval vennék ugye egy használt autót, és az érdekelne hogy hogyan is megy ez? A részletek most nem fontosak, csak hogy nincs zöldkártya, a műszaki lejárt, és Zalából kéne Pestre hozni a kocsit. Azt tudom hogy ehhez egy egyszeri útengedély szükséges. De az átíratáshoz előbb kell műszaki vizsga vagy hogy, de ahhoz meg hogy a forgalmi utána az én nevemre legyen, előbb át kéne íratni, meg van valami eredetségvizsga is, meg járműkísérő lap szóval izé... szart sem értek belőle hogy hogyan is megy ez :) Pliz help :)
Aktív témák
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest