- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
vágányzár
tag
Nagy állat retek kelés leledzik vérerektől kidagadva mostnekem az "annusomon"-nagy mamám Annus, szeretem. Szentgyörgyi Albert orvosi pájlyját izmosan fémjelzi fő kutatási témája, az emberi ürügyűrű és környezetének anatómiája. a későbbiekben biokémiával, sejtbiológiával foglalatoskodott. minő alantas, mondanák sokan, oszt lám a nóbel kandikált ki a segglyukból......ezen írás erős lehet neked, végy nagy levegőt és örülj, ő a díjlyjjj átadása idejlyjén Magyar állampolgár volt!!!!! És a többi nóbeldíjasunk........no, az altáj, szarvilág stb nálunk nem lehet azonnal elsöprendő dógok............
-
7
addikt
Hajh, ismerős dolgok, nekem is volt.
A gombám úgy múlt el, hogy elkezdtem mindenhol mezítláb járni, ahol csak tudtam (főleg nyáron). Kockázatos, mert össze lehet szedni helyette mást, ha mondjuk a balaton partján a kavicsokon sétálsz, de ha nem üt be semmi, hatásos
A körömágyi gondom meg fene tudja, hogyan.
-
Makaveli
senior tag
Na voltam orvosnál, azt mondta folytatni kell a kúrát, és ha kicsi időn belül nem múlik el, akkor műtét következik.
Mellesleg megműtötték a számat. Blogbejegyzést írok róla, ha érdekel megnézhetitek.
-
Sampion gomba, vagy csiperke? Netán őzláb?
Viccet félretéve a legjobb a hüvelygomba. Főleg, amikor ebéd közben adják a reklámban. Nyamm...Lábgombára meg bemész gyógyszertárba, és veszel rá kenőcsöt. Szerintem. Bár nekem még sose volt ilynem 8)
-
Makaveli
senior tag
Ma megyek ismét orvoshoz műtétre (számon) Akkor most megmondja, hogy mit gondol a körmömről...
-
sanyixXx
senior tag
ez asszem egy logout blogban elfért volna...főleg a fotók.
de ha már itt vagyunk, és a romantika reklám után a pasik is elmentek, beszélhetünk a hüvelygombáról....
amúgy a tetőtől talpig topik ennek nem lett volna megfelelő?
-
trassher
addikt
menj tutira és próbáld ki nehogy úgy járj mint egyik sulitársam. mindíg benőtt a körme aztán egyszer nem vágta le időben és mehetett is műtétre. 3 napig nem volt suliban se mert nem bírt ráállni. szerencsére nekem még sose volt gombám és remélem ez így is marad
a kollégát meg nem baszogtatni mert nekem is rövidebb a nagy lábujjam
-
Brent
aktív tag
Húú nekem is ez a nagy bajom , mindig benő a körmöm ! Eddig úgy csináltam hogy az ollóval tőből kivágtam a benőtt részt mert jóformán a hús már egy kicsit ránőtt a körömre ! Kipróbálom ezt az egyenes vágásos taktikát remélem bejön mert már lassan 4 éve keseríti meg az életemet ez a körmös dolog..
-
Makaveli
senior tag
Most így nézünk ki:
A tetején lebegettt egy körömréteg, azt sikeresn le bírtam vágni, így most látszik, hogy megszúrta a húst. Kicsit fáj ha hozzáérek. Ahol olyan sárga mindig nyomom belőle a gennyt, és minden nap jön belőle. Mikor fog ez elállni?
-
Eastman
addikt
Ez egy női láb. Nem kell ilyen hosszúra meghagyni, de a kép szemlélteti, hogy ilyen egyenesre kell vágni. Sajnos nem találtam, csak brutál képeket nagylábujjakról a neten. Ez az egy ahol egyenes a köröm és nem rakja ki tőle senki az ebédjét.
A lényeg, hogy a köröm sarkait ne gömbölyítsd le a körömágy felé akkor nem nő be!Sajnos meg is tapasztaltam és később tanultam is.
Amúgy egy gombás töredezett köröm környékén - főleg, ha el van hanyagolva - jelentkezhetnek gyulladások - akár a körömágyban is.
Egy gombásodás kezelése hosszú folyamat. Ügyelni kell a láb alapos szárazra törlésére fürdés után, és arra, hogy külön törölközőt, körömvágó ollót, zoknit, papucsot használjunk és ne cigiztessük meg az egész családot egy jó kis gombásodással!...szerintem.
-
szatocs
őstag
Én mindig ki szoktam vágni, és még nem volt vele bajom... Ha ilyenre hagynám, mint az általad linkelt képen, félő, hogy lezúznám, és letörne. Még kisebb koromban volt olyan, hogy lusta voltam levágni (na nem karmom volt, de már le lehetett volna), és másnap foci közben szépen úgy beszakadt, hogy a körömágyamat felhasította, és vérzett is. Na onnantól van az, hogy a jónál nincs jobb alkalom.
-
Eastman
addikt
Hi Makaveli!
Nézem a képet amit küldtél és egy lényeges dolgot észrevettem rajta.
Idézek nagyrabecsült tanárom Dr Szántai Károly által összeállított bőrgyógyászat jegyzetből:"Az öregujj körmét egyenesre vágni!"
Magyarul nem szabad a sarkait legömbölyíteni, kivágni! Ezzel elkerülöd a körömbenövést.
Az "öregujj" a nagylábujjad.Ilyenre!
Ez egy más vonatkozású kép, de szebbet nem találtam.
Látom, hogy nyitottál egy másik totyikot is egy másik problémával. Ha rám hallgatsz egy általános immunrendszer erősítést iktatsz be most télen! Sok vitamin!!! ...és a felírt orvosi utasítások mellett napi legalább egy gerezd fokhagyma! ...pirítósra, elrágva vagy ráharapva és lenyelve. Lehet, hogy elűzöd vele a felebarátaid,
de a körmöket rendben tartja!
Ha a fokhagyma "büdös, klikk ide!
Üdv: Eastman
u.i.: az orvosi utasításokat a "népi gyógyászat" mellett feltétlenül tartsd be!
-
Makaveli
senior tag
Nah, most így nézünk ki, majd ha kicsit javul az állapot küldök róla még képet!
[Képminőségért bocs, telefonos kép...]
-
Makaveli
senior tag
Na megjöttem az orvostól és azt mondta, hogy rohamosan javult a körmöm állapota. Utána azt is megállapította, hogy lúdtalpam van (1 héttel ezelőtt nézte meg a suliorvos mellesleg semmit nem szólt róla, ismét kedvesek voltak)... Ezért lehetséges az, hogy a jobb lábamnak a mutatóujja megnyomja a hüvelykujjam körömágyát és ezért begyulladhat. Azt mondta, hogy folytassam a terápiát és meggyógyul. Ha kiújul még többször meg lesz műtve valami új, speckó módszerrel, szóval egyáltalán nem félek.
Mellesleg jövő héten vagy mikor műtik a számat, mert van rajta egy-két szemölycs (sikerült észrevennie a dokinak
).
-
Makaveli
senior tag
Juppi ma megyek kontrollra (végülis nem Péntek lett belőle)! Remélem valami bíztatót mond az orvos. Olyan 3-4 óra körül megpróbálok nyilatkozni!
-
Makaveli
senior tag
Huhh, kiderült, hogy végülis nem gomba volt, hanem valami fölszakította a körmöt és begyulladt alul, de nagyon meglepődött az orvos is, hogy mi történt vele... Most azt kell vele csinálnom, hogy este jól meg kell mosni, megtörölni, utána Betadinnel csöpögtetni a körömre és a körömágyból kinyomni a gennyet ami benne van. Ezt olyan 3× kell csinálni, de csak este szerencsére... Aztán rá kell kenni valamilyen gyulladáscsökkentő kenőcsöt, majd gézlap bekötni és kész. Reggel és este gyógyszer...
A Bethadine+kenőcs+két csomag géz+gyógyszer= Kb. 4000 Ft. (3989.-)Pénteken megyek vissza kontrollra.
-
Thulcandra
senior tag
Fú nekem még szerencsére sose volt gombám, de haveroknak párszor, s ebből már nagyon jól tudom, rohadtul nem mindegy melyik dokihoz megy az ember!!!
Vannak olyan kókler bőrgyógyászok, ááá lófas!
Havernak a bögyörőjén volt gomba elment dokihoz, az megse nézte kapott rá gyógyszert, ami semmit se használt de kipattogzott a feje... csodás.
Átmentem másik dokihoz az nagyítóval nézegette h mi a stájsz aztán kapott rá kenőcsöt, elmúlt, vissza se jött...Szal nem árt jól körbeérdeklődni kihez megy az ember....
-
Makaveli
senior tag
Igen, már vettem is rá egy ilyen lábizzadás elleni spray-t. Nem tudom, be fog-e válni! Igen ez lehetett az oka, amit mondtál, hogy beizzadt a lábam a cipőbe, edzés közben. De ez ellen nem lehet semmit se tenni. A fürdőben az edzés után meg kosz is van ráadásul, tehát a láb ki van téve eléggé mindenféle betegségnek!
-
ngabor2
nagyúr
a gomba ellenszere a kitartás és a rendszeresség. ha a tünetek elmúltak, az nem jelenti azt, hogy meg is szűnt a gomba. az egyszeri ember ekkor szokta abbahagyni a cucc használatát, és csodálkozik, hogy visszafertőződik. a gombának oka van. pl. a köröm/lábgombának az, hogy nem tud rendesen szellőzni a láb, bepállik, felpuhul a köröm/bőr, a gomba meg tud telepedni. tehát ott kezdődik, hogy jól szellőző cipő, izzadás megakadályozása, esetleg valami hintőpor (cink-oxidos).
-
Makaveli
senior tag
Láttam, hogy még nincs erről téma, azért nyitottam, mert most pont körömgombám van és szóval eléggé kellemetlen... Próbáltuk paradicsommal, eddig bevált, most majd megyün orvoshoz az majd ír fel valamilyen gyógyszert... A gyógyszerész azt mondta, hogy ne vegyünk ilyen Lamisil-t meg ezeket a cuccokat, azt mondta annyit ér, mintha testápólóval kenegetnénk a körmöt. (Jó volt róla tudomást venni
). Ide jöhetnek a különböző kellemetlenségek, majd még írok, ha van valami fejlemény!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest