Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
válasz brickm #31700 üzenetére
Szerintem azt, hogy a 2 humbucker + a 6 felmágneseződött húr + a felmágneseződött hardver (+ a telefon + kamera +...stb) által keltett mágneses katyvaszban ha egy 3. hangszedőt bárhova leteszünk 25 centiméteren belül, és változtatjuk a mágneses teret, pl. a húrok megpendítésével, akkor valami kis feszko indukálódni fog ebben a 3. hangszedőben. Gratulálok a komának, igazi hülyét csinált magából.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Whit3Rav3n #31702 üzenetére
Mikrofónia? De amúgy leszarom, ezen már agyaljon aki akar.
Informális logika
A tényezők téves elemezéseA tudós azt mondja a bolhának, "Ugorj!", és a bolha ugrik. A tudós kitépi az egyik lábát, s azt mondja, "Ugorj", a bolha ugrik. Kitépi még egy lábát, stb. Amikor már az összes lábát kitépte, a bolha nem ugrik. Mire föl a tudós feljegyzi: "Ha a bolha összes lábát kitépik, megsüketül."
-
BluEyes
őstag
válasz funk648 #32140 üzenetére
Biztos működne, csak neked nem ez kell, mert ennek nincs nagy impedanciás gitárbemenete. Olyat vegyél, amin van ilyen.
Továbbá nézz utána, hogy a kártyának legyen win10 drivere, és tudja a 24bit/48khz felbontást, ez ma már alap, viszont ez fölé fölösleges menni.
Wasapi-t minek erőlteted?[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] ... és itt meguntam a keresgélést
A Behringer csak 16bit.[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz benedekco #32328 üzenetére
A bundozás feltételezi, hogy homogén tulajdonságú a húr a teljes hosszában. Elvileg annak is kellene lennie, de selejt ugyebár mindenhol keletkezik.
Ugyanez a jelenség a használt húrnál is tetten érhető, nem egyformán kopik, zsírosodik, nyúlik mindenütt, azaz elveszti a homogenitását, ezért egy idő után hangolhatatlan lesz.
Amúgy előfordulnak néha hibák a gyártásban, egy időben a d'Addario szakadozott, mint a fene, és bár állítólag azóta megjavult, én kerülöm. Szóval semmi para, ez ilyen szakma, kell választani másik gyártót, oszt csá.
Az Ernie Ball húrok népszerűségét sose értettem, szerintem kb bármi jobb nála, olcsóbban. Sokáig toltam RotoSound-ot, soha semmi gondom nem volt, most Dean Markley 2502 van, teljesen rendben van, ennek örömére már be van készítve következőnek a DM Blue Steel, bizalmat szavaztam a gyártónak, aztán majd kiderül.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Plazmacucci #32440 üzenetére
Ott üti ki a szemedet a sample-listán, 256 sample az példul (5,8 ms).
Ezt kettővel meg kell szorozni, mert ez csak az inputé, az output is ugyanennyit késik, így jelen beállítás teljes késleltetése 11,6 ms.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Plazmacucci #32446 üzenetére
Nem romlik. Ez digitális rendszer, itt nincsenek véletlenek. Van pitty, vagy nincs pitty, azaz minden ok, vagy valami nem jó, és akkor lefagy, pattog, elhallgat. Rögtön észreveszed.
-
BluEyes
őstag
válasz DemonDani #32959 üzenetére
Nem kell dreadnough, túl böhöm szerintem. Én csajszinak ilyen picikét ajándékoznék inkább, ezt tuti imádni fogja: [Fender CP60] Vagy valami hasonló parlor méretű tömör tetejűt.
-
BluEyes
őstag
válasz Krozoo #38369 üzenetére
nem tudom mennyire elfogult a márkával kapcsolatban, elég sok HB gitár fordul meg a kezei között...
Ez csak úgy lehetséges, hogy a csávó fizetett HB (Thomann) ügynök! Más oka nem lehet rá, hogy ezeket piszkálja.Harley Davidson az ajánlott, a harley bentonokat messzire kerüljed! (saját tapasztalat sajnos)
Kezdőknek a nagy dög test inkább akadály, fölösleges küzdelem a méretekkel. Kis testű (parlor méretű) gitárt ajánlok inkább, semmilyen hátránya nincs a nagyokkal szemben, ellenben az elhelyezés, szállítás, és persze főleg a használat sokkal-sokkal kényelmesebb. (szintén saját tapasztalat )
Fender Ibanez Erhard mesterEzek kicsi gitárok, bárhol elférnek, de egy állvány azért elegánsabb megoldás. Tartalék húr mindig legyen, szakadhat, meg időnként cserélni illik (kell ) őket. Tok csak ha hurcolászod. Capo... nekem sose kellett, de igény szerint. Esetleg egy csíptetős hangoló jól jöhet. [link]
[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
Kedves Harley Benton rajongók!
Azt gondolom, mindenki olyan szutykot vegyen magának, amilyet csak akar. Akár HB-t is. Viszont mivel itt egy 0km-es kezdő kolléga kért tanácsot, nem tartom helyénvalónak olyan gyártót, márkát, típust ajánlani, melynek minősége legalábbis megkérdőjelezhető, illetve az adott brand még semmiféle komoly, színpadképes, vagy stúdióképes termékkel nem tudott előrukkolni az elmúlt évtizedek alatt.
Fölösleges kockázat ilyenbe belevinni egy kezdőt, és mivel zéró a tapasztalata, az esetleges hibás termék felismerése lehet hogy csak hónapok múlva történik meg, amikor már késő, vagy csak nem érti, miért nem megy úgy a gitározás, mint másoknak, és feladja, pedig csak egy selejtet sikerült vennie.
Tapasztaltabbaknak nyilván nem adok tanácsot, mindenki úgy szívatja magát, ahogy akarja.Üdv BluEyes
Moleman
Persze, van hogy nem gond a nagy test, de akik idő előtt abbahagyják, azoknak sosem a hangszer színe, vagy a tömör fedlap hiány a probléma, nem is az, hogy nem úgy szól, hanem fáj, kényelmetlen, nyom, nem érem el, ki vagyok tekeredve, blabla... kezdőnek ajánlunk, nem profinak.
-
BluEyes
őstag
válasz AssAssynn #39988 üzenetére
Mit tanácsoltok?
Azt, hogy te semmiképp ne hozz döntést ebben a kérdésben.
7-8 éves gyerkőcök vidáman gitároznak, fémhúroson is, klasszikuson is, és amennyire tudható, mind kis kezű, tehát ez a kézméret egy általad kreált műprobléma, a valóságban nem létezik.
A húr - akár fém, akár damil - nem vágja szét senki ujját. Ez egy általad kreált műprobléma, a valóság nem ilyen.
Szerintem itt állj le, és felejts el minden eddig összeszedett "tudást". Teljesen félreértelmezted az információkat.
Először is tudd meg, hogy a célszemély mit akar, mit jelent neki a "gitározás", tábortűz mellett vagy a Zeneakadémián képzeli el magát pár év múlva?
A méret kérdésében nem a nyak, hanem a test mérete tud problémás lenni. A kis testű, 'parlor' méretű gitárokat javaslom. [link]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz ElGatto #40008 üzenetére
Szia!
Ezekből a kis nyüzügékből a Line6 magasan többet kínál a többinél.
A kismarshallok betűjelei a beépített "extrára" utalnak, R=reverb, ennek van is tán értelme, többit nem tudom, mi lehet.
A kis Blazer jópofa lenne, van benne reverb, viszont a pici hangszóró nem tudja átadni az érzést. Komolyabb ládára kötve rohattjól szól, de hát akkorra annyiba lesz, mint egy rendes méretű kombó.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz AssAssynn #40015 üzenetére
Nem fogtad fel a hozzászólásom értelmét. Mivel a többieknek elsőre átment az üzenet, a hiba nálad van.
De legalább megtudtuk, hogy az orcáskodás a semmire hibátlanul megy neked.
Viszonlátás[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz WolfheartGR #40066 üzenetére
Köszi, szerintem is. Meg jó is, én legalábbis nagyon szeretem. Éppen 4 kiló mahagóni morgolódik a festék alatt.
-
BluEyes
őstag
válasz benedekco #40068 üzenetére
Annyi, hogy ha koppig befűzném a húrt a kulcsba, akkor a kis bigyó előtti utolsó 2 centi, főleg a vastag húrokon, a dupla vastagság miatt nehezen hajlik, nem jól törik meg, nem lehet vele jól bánni.
Én a Floydot is úgy húrozom, mint a fix hidast vagy vintage tremolost, azaz a húr saját magát szorítja meg a kulcson. [link] A húrvégeket aztán egyszerűen felhajtom, hogy valami rend legyen, ne gabalyodjanak össze. Nem vágom le őket, hogy ne szúrjanak a végek.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz consono #40070 üzenetére
A karikát akkor le kéne vágni, vagy szerinted nem? [link] A másik végéről meg a felesleget kell lenyisszantani, mert túl sok menet nem fér rá a kulcsra. Én 1 vágással méretre vágom a húromat, és egy balesetforrást is kiiktatok azzal, hogy a bigyóka rajta marad. (rokon kiskölyköt már szúrt meg a kulcsnál kiálló húrvég, rosszul esett neki)
[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz benedekco #40082 üzenetére
Itt a 4. pontban linkelt módszerről azért jegyezzük már meg, hogy bár nagyon jópofa meg látványos meg ötletes, pont seggbe rakja a FloydRose lényegét, a Double Locking rendszert. A DL ugye arról szól, hogy a két satu kiveszi a rendszerből a feltekert, nyúlásra, deformálódásra alkalmas részeket, azaz a kulcsot a rátekert menetekkel, meg a kis bigyót és a vastagított húrvéget, ezáltal lesz stabil a hangolás, akárhogy rángatjuk a kart.
Így aztán a linken ismertetett húrozás pont ad egy pofont a szarnak.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz bot1978 #40227 üzenetére
Szóval te olyan audiofil-féle vagy. Hát már nagyon vártunk. Ja nem...
Nos tehát kedves új barátunk, az a kibékíthetetlen ellentét köztünk meg köztetek, hogy a mi hangrendszerünk (nem csak az erősítő, hanem minden egyéb, kábelek, mikrofonok, pedálok, effektek, hangszórók stb) nem reprodukálják a felvételen elhangzó történéseket, hanem produkálják azt, másképpen mondva nálunk az elektronikák részei a hangszernek, tehát pl a bassgitár nem a jack-aljzatnál ér véget, hanem valahol az erősítő hangszórójának a membránja a vége a hangszernek.
Ebből az következik, hogy kábé semmi szükségünk olyan erősítőre, ami "nem nyúl bele a hangképbe" meg egyéb ilyen audiofil hülyeségekre se vagyunk vevők. Nálunk kis túlzással a rossz a jó, a torz a kívánatos, a hamis az üdvözlendő (lásd modulációs effektek).
Ha hifi-téríteni jöttél, akkor már mehetsz is.Amúgy ha ilyen hififülű vagy, nyilván tudod, hogy a DIN 45500 szabványt a németek találták ki vagy 50+ éve, és már akkor se meg azóta se jelentett többet puszta számoknál. Nem attól szól jól valami, hogy belefér a német ős-szabványba, szóval ezt a dolgot hagyjuk is.
[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz zsolt1129 #40267 üzenetére
Jól mondja a kolléga, olyan cucc, ami énekre jó meg a gitár is bedugható, az nemigen van. A gitárra mindenképp vennék egy multit legalább. Kell egy olcsó analóg keverő, meg egy (vagy kettő, ha igényes sztereo kell, de az ugye dupla költség, dupla helyfoglalás) aktív hangfal.
aktív falak [link]
keverők [link]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz fattyu #40167 üzenetére
Testvérem, arról a DSL5-ről a polcodon mondj már kis őszintét. Keresek valami hi-gain csövit, ami tud jóféle folyós, sustaines, szólózni való gaint. Ennek a hangszíne tetszik, de olyanféle-e a viselkedése, mint amit írtam?
-
BluEyes
őstag
Tanácsadás rovatunk következik:
Rugókat tessék letompítani, különben cseng-bong az egész gitár, pedig nem kéne neki ugyebár. Valami biztos van a háztartásban, ami alkalmas erre. Először szivacs csíkot húztam bele, de érdekes módon az nem tompította le eléggé a rugót. A második ötlet teljesen jól működik, lásd a képen. A neve zseníliadrót [link] duplán hajtva, kis ráhagyással, hogy könnyen ki lehessen húzni, ha arra kerülne a sor. Kiválóan dolgozik, teljesen megfogja a rugót. (szépségversenyen mondjuk nem indulunk )Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz IvánGábor #40487 üzenetére
Szia!
A legegyszerűbb akkordok három hangból állnak, azaz hármashangzatok. Egy skála 1. 3. és 5. hangja alkotja őket. Az 1. (alap) hangról van elnevezve az akkord, C vagy A vagy F stb. Ha van egy kis 'm' betű is (Cm, Fm stb.) akkor moll akkordról beszélünk, ha nincs a kis m, akkor dúr akkordra gondol a kőltő.
Eddig egyértelmű, nincs szükség egyéb jelekre. Azonban nem csak hármas, hanem négyes, ötös, stb. hangzatok is vannak, ezekben értelemszerűen háromnál több különböző hang szólal meg. A 4.- 5.- 6. hangokat jelöljük kis számokkal. A C7 jelentése a fentiek alapján: a C dúr akkordhoz hozzá szólaltatjuk a skála 7. hangját is, ezzel már négyeshangzat fog szólni, a skála 1-3-5-7 hangjai.
Van még sokféle jelölés, menet közben, ahogy haladsz előre, fogsz velük találkozni.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
Jóvan, szokás szerint visznek be az erdőbe a fiúk Akkor én is lökök egyet rajtad
Kiskombó a jó megfejtés, az ilyen PC-s szoftveres lófaszok majd később, ha lesz rá igény. És akkor se a kombó helyett, hanem mellé. Ezek a szoftok ugyanis alapvetően felvételek készítésére vannak, és bár lehet éppenséggel gyakorolni is velük, arra nem praktikusak.
Jelenleg nektek a legjobb megoldás egy digitális kiskombó. Sokféle van, szerintem kezdőnek a legjobb a LINE6 Spider 15 wattos. Jól szól, vannak effektek, hangoló, kicsi könnyű. Youtube tele van demókkal, ezért csak mutatóba, hogy avatott kezekben ilyesmit lehet vele csinálni: [link]
Itt egy eladó [link] mondjuk kicsit drága, mert a legújabb széria, a régebbiek 20k körül vihetők, szerintem 25-öt ha megajánlasz, oda is adhatja akár.
Nagyon lényeges a sikerélmény, mert anélkül tényleg max. 1 hónapig tart ki a lendület. Az erősítő mellett a megfelelően beállított hangszer is nagyon fontos. Gondolom sokat még nem piszkáltátok az új gitárt. Egy profi beállítás és húrcsere mindenképp ajánlatos. Ez nagyon fontos, a hangszeren nem küzdünk, erőlködünk, hanem játszunk. Könnyedén, kényelmesen. Ehhez viszont be kell állítani a gitárt. Kell keresni a közelben egy hangszerészt, aki a nyakat beállítja szép egyenesre, a húrokat alacsonyra, hogy könnyen lehessen játszani a hangszeren.
Húrcsere is ajánlatos, a gyári garnitúra kb. arra jó, hogy a boltban megnézzük hogy "szól-e" a gitár. Különböző vastagságú húrkészleteket vehetsz, én a legvékonyabb, ezért legpuhább, legkönnyebben játszható méretet ajánlom, azaz a 8-as szettet (a szám a legvékonyabb húr vastagsága zoll-ban, azaz 0.008 inch, létezik 9-es, 10-es, stb készlet is, azok vastagabbak értelemszerúen. )
No, egyelőre....[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz Goose-T #40598 üzenetére
Kezdődik mán megen...
Ja persze, tartósabb. Egy kezdőnek nem az a legnagyobb baja, hanem hogy kemény, fáj, fárasztó. Legyen minél puhább, lágyabb, könnyen játszható.Amúgy itt ez a csávó a linken, hát nem is csodálom, hogy nem lett belőle gitáros. Ez is ugye a rövid menzurára tett föl 008-038 szettet, föl nem fogom, mire számított.... [link]
-
BluEyes
őstag
-
BluEyes
őstag
válasz Alexios #40605 üzenetére
Én a Paul Gilbertnek hiszek, meg még egy csomó komoly gitárosnak, akik jót röhögnek az ilyen "LP-re 10-es a minimum" meg hasonló hülyeségeken. Meg a saját tapasztalataimnak.
Amúgy meg nem engem kell meggyőznöd, hanem a kérdező sith7 kollégát, neki soroljad a vastag húrok - kezdők számára - vitathatatlan előnyeit. Aztán ő majd dönt.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz ElGatto #40686 üzenetére
A számok a pickup tekercsének az egyenáramú ellenállását jelentik. Vékonyabb drótnak nagyobb az ellenállása, vastagabbnak kisebb. Minél hosszabb a drót, azaz minél több menetet tekertek rá, annál nagyobb az ellenállás.
A PUban gerjedő feszültség függ a tekercs fizikai méretétől, a mágnes tulajdonságaitól, és a húr anyagától. Elég sok változó adja ki a végeredményt. Ebből csak az egyik az egyenáramú ellenállás.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz WolfheartGR #40878 üzenetére
Fölösleges. Az olcsókból se lesz. Nem villanyszereléshez kell az ittenieknek.
-
BluEyes
őstag
válasz Plazmacucci #41840 üzenetére
Biztos kafa, de én kifüttyöltem az Overloud dógait (meg a Bias-t is amúgy), nem is tervezem újra használni őket. Nekem nájjlon mindegyik.
Viszont ha valaki akar kísérletezni, akkor blues-ra Kuassa 360, rockra meg Bx_rockrack. Utóbbit nem hinném hogy kell magyarázni, a K360-ban pedig van egy betyáros blues-OD, teljesen bele vagyok szeretve.
Persze az ízlések sokszínűségét elfogadom, ha valaki nem érti, mit eszek ezen a pocsék hangon.
Most így használom, semmi eq tekergetés, minden középen, a Reaper delay-e van még utána pakolva, oszt kész is a száúnd: [kép]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
[Dunlop Ultex Sharp .73] A nekem tökéletes pöngető. Ennyiért nem tétel, ezért nem is szopatom magam kínai szutykokkal. Illetve van még ilyen [Alice] acélom, kicsit szokni kell mer vékonyka, viszont ütősen szól, és ami a legszebb, hogy jóformán nem kopik, örök élet.
Húrból az olcsó a jó szerintem, inkább sűrűbben cserélem, úgyhogy ilyet veszek mostanában: [Darco] fél tucat 6360 Ft.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz wednesday #42369 üzenetére
Végül is én fémhúros akusztikushoz vagyok szokva.
Na azzal az akusztikkal is foglalkozni kéne szerintem, nyak és húrmagasság beállítása, vékonyabb húrok. Mert ez túl nagy kontraszt, egy dobozgitáron se kell állat módon markolni a nyakat, egyértelműen el van baszarintva az a gitár. Vidd el valami szakihoz.
-
BluEyes
őstag
A tünetek alapján én először a zajos tápra gyanakodnék. Amúgy is kell minden háztartásba egy stabilizált, zajszűrt példány. Sajnos a boltok hallgatnak arról, hogy melyik termékük ilyen.
Nekem ilyen van, ez tuti zajtalan: [Joyo JP-03]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #55546 üzenetére
Pedig időzzél csak. Láthatóan az a baja, hogy szerinted be van állítva az intonáció, pedig nincsen. Ez abból látszik, hogy a fél hangokkal lépkedéskor egyenletesen nő az eltérés. Ez azért van, mert a hiba összeadódik, a nuthoz közel még alig észlelhető, az első 4-5 fekvés még így is használható mert tisztának tűnik, följebb viszont a hiba már eléri a hallásküszöböt, meg a tuner érzékenységét. Vagyis nem jól állítod be a gitárt.
Az a csel, hogy ne hidd el az "oktáv beállítás" -ból az "oktáv"-ot. ne az oktávnál (12. bund) állítsd be a gitárt, hanem menj fel a legmagasabb bundokra, és ott csináld. Fülre a 19. bund üveghangja és a lefogott hang a jó megfejtés. Mivel van tunered, menj fel a 22. vagy 24. bundig, és ott állítsd be az intonációt. Arra figyelj, hogy a saját kezedhez állítsd be. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen erővel nyomod a húrt. Ha épp csak símogatod a beállításkor, de vadmalac módra tépázod a hangszert játék közben, akkor hamis leszel, szóval úgy fogd a beállításkor a hangokat, mint amikor játszol. Ha így állítod be az intonációt, nem lesz hamis.
üdvAzért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz topikk #55557 üzenetére
Jogos a megfigyelés, ennek a nótának a címében van a blues, meg a dob alap egy triolás tüfff-tü-tüff-tü... amit bluesnak gondol a nagyérdemű oszt ezzel vége is a rokonságnak. A dal Géza dúrban van, G A H C D E F# G.
Az akkordok G (I.dúr) , Em (VI.moll) C (IV.dúr) D (V. dúr). Tábortűz-akkordok
A C időnként C7 az ének dallam miatt, és a D a verze végén D7 mikor a refrénre (Gdúr) megy.
Van még benne (az elején pl.) D# dúr, de az csak töltelék a kromatika miatt, D-D#-Em.
Ami érdekes viszont, az a refrénben az F dúr akkord. A G dúr skálában F# hang van, tehát az Fdúr eléggé vadkacsa itt. Ezt úgy hívják, hogy hangnem-kitérés. Ide egy IV. fok jönne, ez G dúrban a C, ha itt Cdúr-t játszol. akkor is rendben lesz a nóta, viszont ide a C dúr IV. fokát találták ki, ami ugye az F dúr. Tehát egy fél sor erejéig elmászik C dúrba, de utána megy is vissza G-be, a sorvégi V. fok már megint a Gdúr V. foka, azaz a D. Kábé ennyi. Ha nem érted elsőre, az teljesen normális, olvasd el újra
ÜdvAzért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Ubiquti Nanobeam M5 2DB irányított antenna
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest