Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- DPD tapasztalatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsikiRoli
tag
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Gigabyte 970A-DS3P (Rev1.0) és az USB-ket ha megerőltetve használom (WIN 8 alatt csak. Win 7 alatt semmi baja nem volt), például kiírnék egy lemezt (USB-s lemezíró) akkor ledobja az összes USB porton levő eszközt, és újracsatlakoznak. Ezzel szabotálja az írásomat. Már ha a wifi-t kcisit megerőltetve használom(letöltök) akkor is ledobál. De mindent egyszerre, majd újra feláll.
Valakinek valami ötlete, hogy mi a probléma?
Köszönöm!Üdv: Roland
-
-
CsikiRoli
tag
2sárga vezeték. Mindkettő végén kettő 8 pines csati.
De ne is ezt beszéljük, mert evidens, hogy nem a táp a kevés mert win 7 en tökéletesen ment. A fogyasztás pedíg nem hiszem , hogy nőtt volna.
De még úgy is ment gyönyörűen a gép win 7 el, amikor a 8320 mellé 7850 volt.
Akkor sem volt gáz a táppal.
Ne ezt eröltessük.
Egyéb gondolata van valakinek?Üdv: Roland
-
CsikiRoli
tag
Értem köszönöm!
Azért nem haszbálok Windows 7-et, mert telepítése alatt, amikor kiválasztanám a partíciókat, akkor kiírja, hogy nincsen HDD illesztőprogram, és nem látja a partíciókat és a Merevlemezeket!
Ha esetleg erre valaki tudna megoldást azt is megköszönném.
Windows 8 on és 8.1-en is ugyanaz a probléma. Viszont felraktam újra a drivereket, és a win 8 al úgy nézett ki hogy javult ahelyzet, de továbbra is fentáll. Windows 8.1 en pedíg ugyanatzok a Driverek mint win 8 on és ott megint felerősödött. (De már win 8 sem használható)Üdv: Roland
-
CsikiRoli
tag
Üdv!
Van egy ilyen típusú alaplapom: Gigabyte 970a-ds3p
Olyan problémám lenne vele, hogy a System fan connectorokba, ha bedugom a két PWM-es ventillátoromat(Artic F12 PWM) akkor nem nagyon tudom vele szabályozni.
Beállítom, hogy hőmérséklet alapján NORMAL modban pörögjön.(Venti 600-1400 RPM-ig képes)
De a kalkulációit a System tempreature alapján méri, ami akárhogyan akármikor nézem 30-33 ig terjed.
Van egy ilyen program, hogy Easy Tune 6 (Gigabyte ajánlja ehez az alaplaphoz) és ebben a programban be lehet állítani, hogy 25 celsius tól 35 celsiusig levő skálánál állítsa ezzel arányosan a ventillátort(System temp 25°C--> 600RPM System temp 35°C -->1400RPM)
Sajnos kissebb intervallumot nem tudok megadni, mert ez a 10°C-os a határ. Így ha ezt beállítom, akkor bekapcsolásnál már 30 °C-os és már 1000Rpm-et kezd. viszont a teteje csak 1300RPM-lesz.
Valahogyan meg lehet változtatni ezt?
Vagy úgy, hogy Easy Tuneban beállítani 3°C-os intervallumra(Ha valaki tudja hogyan kell megköszönném.)
Vagy, hogy más alapján állítsa a PWM-et. (PL.: System Fan a processzor hőmérséklete alapján állítsa be magát, Itt fontos, hogy nem lenne jó, ha mind a hármat a CPU foglalatra dugjam, mert nem biztos, hogy elbírja, de 4 et pedíg biztosan nem fog, ami kellene, mert fogok venni még egy 12cm-es Ventillátort.)ha lehet elkerülném a Ventillátorvezérlő beszerzését, de ha nagyon muszály és csak azzal lehet, akkor úgy is lehet számomra, csak valaki világosítson fel, Köszönöm!
Üdv: Roland
-
CsikiRoli
tag
Szép napot midnenkinek!
Alaplap: Gigabyte Ga-970a-Ds3p
Processzorx 8320
Hűtő: Hyper 212 Evo
TápTG 450
Ház jól van hűtve, 2 Artic F12 PWM-el van áthúzva a levegőOverclockra adtam a fejemet ezzel a lappal. Igen tudom nem nagyon arra való, de kis mértékű overclockot akarok csak, nem pedíg extremet (kb 4Ghz-ra szeretném felhúzni.)
Megtettem az első lépéseket, kikapcsoltam APM-et C6-ot, hogy ne fojtsa le, amikor átlépné a TDP limitet.
Kikapcsoltam a Turbot is.
Elkezdődhetett az overclock. Egyszerű túlhúzást szeretnék, tehát csak szorzó emeléssel szeretném elérni a sebességnövekedést.
Alapjáraton így van megadva: Clock Ratio: AUTO
Ezt először átállítottam, 19-re, hogy a végeredmény első körben 3800Mhz legyen.
Elmentem a BIOS beálíltásokat, belemegyek megint a BIOSba hiba nélkül sikerült, majd amikor ugyanezek beálíltások mellett megint klilépek a BIOSból, akkor a GÉp levágja magát, majd következő indulásnál, ha megint belépek a biosba, akokr Kiírja, hogy BOIS error detected, visszaáll a beállítás AUTO-ra, és ha megint visszaállítom 3,8 GHZ-ra, és elmentem, akokr ugyanaz. De be lehet vele menni Windowsba, egyből átállítás után, és rendesen működik 3,8 GHz-n. Csak a bootloásnál ír hibát.
Bent windowsban 3,8 GHZ-n és 4Ghz-n is átment Intel Burn testen.
Próbálgattam, higy mi lehet a hiba, és csak és kizárólag a CLOLC RATIO ez visszaállítottam AUTO-ra. Probléma eltűnt.
Ezután a CLOCK RATIO-et átállíottam 17,5-re (alapértéke--->3,5GHz)
És megint ugyanazt csinálja, mint 3.8 GHZ-nél.
Teszteltem 4 Ghz-nél is ugyanez történik.
Feszültség emeléssel is.
Gyakorlatilag az egyetlen beállítás amivel rendesen bebootol az az, hogy AUTO-ra van állítva a CLOCK RATIO.
Valakinek esetleg van valami ötlete, hogy ez miért lehet, esetleg, hogyan lehet kiköszöbölni a hibát?
Valamit én rontottam el? Köszönöm!Üdv: Roland
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- ASRock h510 pro btc+
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest