Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Nuada herceg #45692 üzenetére
Nem lehet vissza vinni ?
Mégha le is pasztázátok nyertek 10-15 fokot ?
Nem lesztek kint a vízből."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
blue_23
senior tag
válasz Nuada herceg #45695 üzenetére
Rendkívül magas értékek, ha teheted állj el a vásárlástól.
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
Gergello
addikt
válasz Nuada herceg #45697 üzenetére
Ugyanerre a típusra ne cseréltesd, ez ilyen.
-
Raymond
félisten
Mindegy melyiket veszed a 6 magos i7-es 8/9/10 sorozatbol, mind igy van beallitva. Az egyetelen csoport ahol nem megy az egekbe a homerseklet a nagy 170kg batar gepek. Minden vekony es normalis meretu gepnel ez van.
A Ryzen mobil gepeknel csak az uj 4000-es sorozatot nezd, az nagyon jol sikerult a jelek szerint, de meg csak most kezdenek majd jonni. A 3000-es sorozat felejtos sajnos.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
törölt tag
MSI normálisan pasztáz, átkenni nincs értelme.
Viszont MSI a nyitott BIOS miatt két vcore korrekciót is tartalmaz 8. és 9. generációs intel laptopoknál. Emiatt duplán túlfeszeli a cpu-t, ez okoz gondot.
Két lehetőséged van. Első, hogy belemászol a tuning rejtelmeibe (ha soha nem tetted, ezt nem javasolnám ennél a gépnél) Piszok sok mindent lehet állítani, van benne védelem is, de azt is tudni kell beállítani. Másik lehetőség, hogy választasz egy nem MSI gépet (esetleg MSI GT szériát, de ott vastagon fog a cerka)
Viszont más gépek sem lesznek vékonyságuknál fogva hűvösek. Jelenleg ez a felhozatal.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Igen arra gondoltam hogy vissza vinni és nem kicseréltetni.
Legjobb lenne használtat venni . Pont mostanában tárgyaltuk ki a használt piacot."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
echterion
nagyúr
válasz Nuada herceg #45692 üzenetére
Sajnos ez egy ilyen gép, hiába cserélteted másik ugyanilyenre, az ugyanúgy melegedni fog. De ebben az ársávban mást nem fogsz találni, csak meleg gépeket. Ha tetszett ez a gép amúgy külsőleg, akkor én egy 4 magos i5-össel szerelt példányt javasolnék neked (ez 4c/8t, mint 7. genig az i7-esek, játékra ez is elég lesz), az nem fog így melegedni, ráadásul most elég jó áron is lehet kapni ajándék hátizsákkal: [link] Persze egy átpasztázás fog neki kelleni, ha nem szeretnéd te csinálni, akkor van itt olyan, aki tud segíteni neked.
Ha egy kicsit több pénzed van rá és nem fáj a külföldi bill., akkor én találtam neked 6 magos ryzent, bár az árfolyamok miatt annyira most nem éri meg semmilyen gépet se venni talán: [link] A win-t kiszeded a konfigból, meg minimumra veszed a ramot-ssd-t (mert azt itthonról olcsóbban is be tudod szerezni), rárakod a gold garit (ami két év háztól-házig) és így jön ki kb. 428ezerre. Ha XMG-ben akarsz ryzent, ott picit drágább: [link] .
-
nagyúr
válasz Nuada herceg #45708 üzenetére
Nem hibás az,ilyen gyárilag.Előbb szoktak kérdezni,aztán választani-vásárolni.
Még a 14 nap elállás ott van,használd ki. -
Gergello
addikt
Ne rágd magad rajta. Minden héten ír valaki aki beleesett ebbe.
Tavaly én is beleestem egy HP géppel....
Köptem egyet, rendeztem magamban a helyzetet. -
matyee
őstag
Ha van időd még visszaküldésre, kérj engedélyt az újrapasztázásra, vidd el KH-hez, adjatok neki még kis UV-t, hátha 80 fok körül megáll. Ha nem, akkor még mindig el tudod dönteni. Esetleg még pár 100mhz-et is vissza lehet venni órajelből, nem a világ, de az is adhat 50-100mV előnyt, és jópár fokot.
-
nagyúr
válasz Nuada herceg #49615 üzenetére
Egy- másfél óra.
A nagy Alienware 45 percet bírta már csak fél év után.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
wanted5
őstag
válasz Nuada herceg #49619 üzenetére
Csak úgy bekérdezel egy ilyet konfig meg bármilyen info nélkül. Szerinted honnan kéne tudnia bárkinek is? Az hogy bármi mennyit megy akkuról függ a hardvertől, az akku méretétől, az elhasználódás mértékétől stb.
Rakj fel egy hwinfo-t, az mutatja mennyire van elhasználódva az akkud, azután lehet gondolkozni, hogy az a szar és cserélni kell, vagy vmi szoftveres gond lehet.Pl. az én gépem elmegy 8 órát is akár, egy fullos preadator vagy alieanware meg szerencsés esetben 2-t. És "GAMER" mindegyik. Szóval hogy msi GAMER géped van nem sokat mond.
[ Szerkesztve ]
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
echterion
nagyúr
válasz Nuada herceg #49633 üzenetére
Hagyd pár napig futni, mert nekem is elég szarnak jelezte a zsír új laposomban az akkut, de pár nap után már belátta, hogy jó még az az akksi. Gondolom, a pontos diagnosztikához idő kell neki, hagy futni a háttérben.
-
gyépés
aktív tag
MSI-nek van battery calibration utility progija, lehet az észhez téríti.
[ Szerkesztve ]
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
addikt
Jó hogy mondod csak úgy ránéztem én is. 3 év után, látszólag teljesen feltöltve.
Ez talán magyarázatot ad miért nem bírja mostanság a lapos az összterhelést, már pár hónapja. Nem lesz olcsó újat vennem.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz Nuada herceg #49641 üzenetére
A tápegység bemeneti dugasz minden rendben? Nekem volt olyan hogy rádugtam, de nem csatlakozott rendesen, merült, és egyszer csak nézem az aksi szinte teljesen lemerülve. Ki-be húzgáltam, nem adott töltést.
Az aksi a gép áramellátása szempontjából akkor is fontos, ha közben tápról használjuk. Nálam legalábbis besegít strapás helyzetekben. Játéknál az is kell, onnan is húz szépen.
Más kérdés nálam valami miatt nem kap elégséges áramot a cucc.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
tag
2019.04.24-én vettem a Dell Latitude 5491 (N005L549114EMEA_A) laptopot és nem romlott az akkumulátor, mert kb. 10%-os volt a vásárlás napján is az elhasználódás mértéke és 1 év 2 hónapos korában is kb. 10%-os az elhasználódás mértéke.
Beteszek erről képet.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
frame120
tag
Szerintem addig cseréltesd ki, amíg garanciális. Ez 3 hónap után botrányosan rossz. Ráadásul ha jól látom 60% körül volt hogy kikapcsolt, ez meg kimondottan tarthatatlan.
Nekem a gép átvételekor volt 6% körüli wear level, most szűk 2 év után 10.6%. Annyi, hogy én általában használom az asus battery health charging progit(lehetne ilyen minden gyártónál, mert hasznos cucc), amivel be lehet állítani meddig töltse az akksit, ha folyamatosan töltőn van. Az év nagy részében csak 60%-ig engedem, hogy ne használódjon annyira. Most töltöm csak maxra, hogy van ez a villámlós idő és akksiról is használom. -
addikt
válasz Nuada herceg #49671 üzenetére
Lehet csak akkut kell benne cserélni. Azért kár volna hetekre megválni a géptől. Nálam meg filmnézés közben kapcsolt ki a gép, aksi feltöltve, táp bedugva. Majd csak aksiról, közben táp bedug és abban a pillanatban kikapcs. Fizu jöttével rendelek új akkut.
Illetve holnap megy fel új rendszer, hátha csak driver hiba.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest