Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #50383 üzenetére
4x futottam 1:15 alatti felmaratont 40+ korosztalyban,ebbol 2x a nehez carbontalpas Nike Zoomfly edzocipo(!) es 2x klasszikus racint flat minimal (Adidas Takumi Sen es Nike Streak 5).
Leggyorsabb veteran rovidebb futasok mind szogesben v. NIke Streak LT.
Valtok kozul 1x Nike Vaporfly es 4x Nike Streak 5 + Saucony Freedom v. Kinvara kombo.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
válasz xy.zsolt #50383 üzenetére
Karbonos cipőktől azért csodát ne várj, mert csalódni fogsz, ha tempó/lépéshossz/lépésszám növekedést vársz tőlük.
Én szinte semmi különbséget nem érzek karbonos és nem karbonos cipő között sebességben, esküszöm jobban érződik az hogy "fel van húzva a cipők" orra és jobban gördül a lábad, mint amivel reklámozzák, hogy meghajlik a karbonlap és az extra elrugaszkodást ad.
Szerintem ezek a cipők leginkább 20-30-40-50K+ tudnak segíteni, de ott is csak a már meglévő tempód fenntartásában és hogy kevésbé fáradjon a lábad, így a hatékonyabb futás miatt tovább tudod tartani a céltempót és ha szerencséd van jön a PB.
Én tavaly pl. jobb félmaraton futottam egy fapados Adidas Adios-ba mint az Endorphin PRO-ba, arról nem is beszélve, hogy hiába jobban csillapított az Endorphin, az a merev karbonlap azért a táv végére ad a deréknak becsülettel.
Start with a whisper, end with a scream!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest