Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simi-San
tag
válasz MPeter87 #27740 üzenetére
Látom nem bírtál magaddal! Nekem úton a Yamaha EPH100 valamint az R1+Fiio E11 combo. Nagyon kiváncsi leszek a fólesekre erősírővel és anélkül is milyen lesz Triple.Fi 10-el szemben, olvastam,hogy valaki eladta a fenébe a TF10-et miután megvette a Yamahat, Mindenesetre nem iszom előre a medvelórára!!!
ルーク、お前の父はわしだ!
-
hobbyone
aktív tag
válasz MPeter87 #27753 üzenetére
Ez egy ilyen bigyó a házban.
http://www.knowles.com/search/product.htm?x_sub_cat_id=10
Ezen az oldalon pl. az árakat is látni középtájt: http://hu.mouser.com/Knowles-Acoustics/Electromechanical/Speakers-Transducers/_/N-wp8t?P=1z0iyqe
1 db. Knowles TWFK 42,44 €
-
bepken
veterán
válasz MPeter87 #27763 üzenetére
igen, láttam az első hozzászólásban, hogy kevésbé ajánlható kategória az összeszerelés minősége miatt...
árban egyenlőre nem szeretnék feljebb menni, ez lesz az első komolyabb agyba dugós fülesem.akkor mi az, ami nem hulladék minőség? MEE, BW vagy SoundMagic inkább?
illetve újra megkérdezem, hogy ezeknél a füleseknél hogyan kell értelmezni a garanciát?
köszi előre is!
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
adammkaa
senior tag
válasz MPeter87 #27773 üzenetére
Én most a GR07 mellé muszáj vagyok venni egy komolyabb dac/erősítőt, hogy ki tudjam hozni a maximumot, de alap hangkártyával gépről is félelmetes hangja van flac számoknál, de ez picsa E17 hez képest, rengeteg tartalék van még benne, amit nem hallok.. Aztán én a következő hónapban veszem a Denon D1100 at, ha éppen olyan zenéhez lesz kedvem hogy a mély letolja az arcom, megfelelő részletesség mellett. Komolyzenére meg GR07 fogom használni mindig is. mp4 nationon most néztem 30.700 ra jönne ki ajándék brainwavz alpha-val, az még jól is jönne melózni, 07 et legutóbb se szívesen vittem be.
dudika: Egymás tapasztalataiba úgy sem tudunk belekötni felesleges szerintem tárgyalni tovább. Valakinek volt baja vele valakinek nem.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5 Black
-
bepken
veterán
válasz MPeter87 #27771 üzenetére
pontosan erre gondoltam, köszi az infót - egyébként most így ezzel egy időben le is tettem a Xears márkáról, ez így nem igazán okés...
most már lassan a célegyenesben vagyok, iszonyatosan viszket a tenyerem, izgatja a fantáziám, hogy szólhat egy komolyabb fülhallgató. már csak azt kellene eldöntenem, hogy melyikkel lennék igazán boldog
az MEE-ről sokat olvastam, ugyanígy a SoundMagic-ről is...viszont a Brainwavz fülesekről valahogy kevesebbet. - de ezt az akciót lehet el kéne csípiha én egy olyan fülest keresek, mely kiegyensúlyozott, mélyet is tartalmazó (de közepet nem elnyomó), dinamikus hangzást nyújt, mindezt egy olyan kialakítással kombinálva, mely megfelelően izolálja a külső zajokat, akkor szerintetek melyikkel járok legjobban?
MEE M6
Brainwavz M5
Brainwavz R1 - ha jól látom, a BW fülesekhez 1-1 pár comply is jár (bár igazából fogalmam sincs, milyen lehet)
Soundmagic E30╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
válasz MPeter87 #27804 üzenetére
mondjuk ebben én is reménykedem viszont nekem majd ezek szerint valamikor péntek környékén jön leghamarabb az email.
a FiiO E6-on én is elgondolkoztam, de fogalmam sincs, hogy arra van e szükségem. mint mondtam, inkább külső hangkártyában gondolkozom. viszont, hogyha megérkezik a pakkod, érdekelne majd, hogy mi a véleményed róla.╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
válasz MPeter87 #27820 üzenetére
37k kicsit soknak tűnik nekem...bár nem tartom kizártnak, hogy maximálisan kielégítené az igényeimet.
OFF
igazából amire kéne: laptopon próbálkoznék zeneszerkesztéssel (FL Studio) és mivel ez egy laptop nem egy MacBook...hát szóval elég gagyi hangkeltés terén. de ez még nem is legnagyobb problémám...mivel nincs normális hangkártya, a sok hangsáv, VSTi, stb megeszi a RAM-ot. ha jól értem, egy ilyen eszközzel gyakorlatilag ezt tudnám orvosolni.
bocsi az OFF miatt
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
válasz MPeter87 #27846 üzenetére
apropó...nézegettem képeket az R1-ről, és feltünt, hogy nem igazán van olyan kis perem, ahova a bogyó beakadna. nem fog így túlságosan könnyen lejárni róla?
-
Alg
veterán
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz MPeter87 #27883 üzenetére
Megpróbálom leírni vele kapcsolatban a tapasztalataimat, de nem vagyok audiofil, és különösebben hozzáértő sem, inkább csak használó, így az általam leírtak ennek tükrében inkább csak mint szubjektív benyomások értékelhetők.
Elsőként meg kell jegyeznem, hogy ez az első in-ear fülesem, eddig mindig csak earbudokat használtam, abból nagyon sok félét. Elég sokat tököltem a gumiharangokkal, amik járnak hozzá, az összeset végigpróbáltam az összes méretben. Sok különbség van közöttük, egészen más lesz a hangja, ha az ember eltalálja a méretet és típust. Nekem a kisebbik szilikon (átlátszó) harang vált be.
Mostanra eljutottam vele a kb 30-40 hallgatott óráig, valamit változott is a hangja. Eleinte nem volt benne ennyi mély, most jött meg a mélyek legalább fele úgy érzem. Jó hangja van, részletes a zenei visszaadása, olyan hangokat, hangszereket is ki lehet hallani, amit korábban nem fedeztem fel. Én elsősorban komolyzenét, jazz-t és némi funky-t hallgatok, de épp a hétvégén találtam rá a deezer-re és végighallgattam nagyon sok zenét (a deezer azt hiszem 320 kbs-es mp3) amit fiatalabb koromban hallgattam. Ez alapján azt mondom, hogy a komolyzene és a jazz is szépen szól rajta, de igazán a rock volt az ahol úgy éreztem hogy nagyon otthon van a füles, ott éreztem hogy nagyon kijönnek a mély és magas hangok. Én olyan fülhallgatót szerettem volna / szeretnék, ami a középtartományban a legerősebb, úgy érzem hogy ez nem az, azt még keresni kell. Megvásárláskor messze nem érződött hogy ennyi mély van benne, de még úgy érzem hogy innen van azon a határon, hogy tolakodó lenne.
De pop-rock zenékre nagyon nagyot teljesít, nagyon kényelmes (a megfelelő haranggal ugye, ha nagyobbat használ az ember - egy hétig próbáltam - az már középtávon is kényelmetlen, de az izoláció nem lesz jobb, sőt).
A nagy fokú izoláció miatt csak otthon hallgatom, nyugodt környezetben (utcára nem megyek vele, mert zavar ha nem hallom a környezeti zajokat), tömegközlekedést nem használok, így erre nem tudok nyilatkozni.Addig fogom használni, amíg egyben van, működik, mert tetszik, minőségi darab, és a hangja is jó, de ha egyszer rátalálok egy olyanra, ami kifejezetten közép-orientált és fájdalomküszöb alatt van az ára akkor veszek egy olyat is. Az árát (szállítással együtt 25e) szerintem megérte, de a jelenlegi ára (60 usd + szállítás) persze jobb. Az összerakás minősége jó.
Egy fontos dolog! Vásárlás előtt mindenki vegye figyelembe, hogy ez a füles alapvetően a hifiman "balanced plug"-gal van szerelve (nem jobb, bal, föld, hanem bal+ jobb+ bal- jobb- a kialakítás, vagyis oldalanként kettő), azaz TRRS - TRS (vagyis két gyűrű van rajta nem egy) fordító van hozzá, így a hagyományos jack aljzatban csak a hozzá járó átalakító kábellel megy. Ez egy pár centis kábel, aminek az egyik végébe belemegy a balanced plug, a másik vége egy hagyományos jack. Lehet, hogy ha az ember megveszi a hifiman balanced kártyás lejátszóját akkor még valamivel jobb lesz, fene tudja, nekem így is nagyon tetszik a hangja.
-
r6man123
senior tag
válasz MPeter87 #27886 üzenetére
Köszi!
Lehet akkor várok egy picit, hajtom az E30-at és az árához hozzácsapok még egy 10-est.
Esetleg valakinek van tapasztalata "custom" E30 harangról? A régi fene tudja milyen Sony fülesemben akár légkalapácsolás mellett is tudtam volna zenét hallgatni, de azok a harangok nem mennek fel az E30-ra.** Bár most jutott eszembe, hogy valaki említette és mutatott is képet füldugóból készített "harangra", lehet bepróbálom, hogy hogyan szól vele a hallgatózó.
-
bubi92
őstag
válasz MPeter87 #28009 üzenetére
Soundmagic pl11 illetve a Brainwavz beta között vacilálok. az első mellett szól a nagyon kedvező ára illetve a megjelenése is. Nyújt a brainwavz annyival többet mint amennyibe kerül? Többnyire rock hallgatásra kellene viszont, van amikor bekattanok és mást is hallgatok Eddig egy Skullcandy Ink'd(KAPTAM, nem kell lehurrogni)-et használtam, ott már éreztem, a füllhallgató határait, a pl11 érezhetően szebb hangzást produkálna?
Ez az mp4nation megbízható oldal? Mennyi idő alatt érnek ide a dolgok?
-
bepken
veterán
válasz MPeter87 #28027 üzenetére
nem tudom, hogy egy ilyen "belépő szintű" fülesnél mennyire érdemes...minden esetre én a megrendelés óta a vélemények és tesztek olvasgatásán élek
őszintén szólva, szerény személyem már önmagában a tartozékok mennyiségét is izgalmasnak találja! pláne úgy, hogy se Bi-Flange, se Comply bogyóval nem volt még dolgom korábban (ráadásul a comply pont az itt nemrég ajánlott "fényes" fajta - gondolom én, jobb minőségű) és hát ugye itt dual-dynamic meghajtóról beszélünk! melyről még ugyan keveset tudok, de annyit már nagy magabiztosan leszűrtem, hogy egészen más árkategóriába esnek ezek a fülesek - persze csodát nem várok, hiszen valószínűleg nem hiába került ez csak ennyibe...de talán egy kellemes ismerkedéshez elegendő lesz egyenlőre ez is[ Szerkesztve ]
-
Mittu88
senior tag
válasz MPeter87 #28054 üzenetére
2012.10.23
16:27Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2012.10.28
23:16Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2012.10.29
09:37Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedureÉs most van nálam. 13 nap.
-
Mittu88
senior tag
-
-
ilyennincs
tag
válasz MPeter87 #28149 üzenetére
Azért nem szó szerint értettem, igyekszem én is vigyázni a dolgaimra..
Az M6 is tetszik, de az meghaladja kicsit a keretemet. És amit a kampóról írtam, azt jól gondolom, hogy akkor a PL21 kell nekem? Hangilag is jobb mint a PL11? Valaki esetleg meg tudná válaszolni ezt is? -
bepken
veterán
válasz MPeter87 #28175 üzenetére
most kezdtem a bejáratást, csupán egy kis megerősítésre volna szükségem
letöltöttem innen a 3 zajt: bejaratas.rar
ezután behúztam őket a lejátszóba, sorba rendeztem őket (barna, rózsaszín, fehér)
a barna hangot alapul véve beállítottam a hangerőt, nagyjából 70%-ra - de ezen a hangerőn a fehér zaj rettenetesen kihallatszik! egyszerűen nem tudnék aludni, olyan hangos szóval most úgy 50%-on van a hangerő
mivel ezek nagyjából 2 perces hanganyagok, gondoltam hagyom őket szépen sorban egymás után szólni. ez így hatásos lesz? vagy külön külön kell járatni őket 30 óráig?ja és nem kell beiktatni semmi féle szünetet? - bár nem hiszem, hogy bármi baja esne...csak a biztonság kedvéért kérdezem.
[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz MPeter87 #28181 üzenetére
Igen, így van én is erre akartam rávilágítani a mondandómmal, csak nem a legjobban sikerült kifejtenem.
Tehát, a bejáratásnál a magas hangerőt érdemes kerülni, szerintem a fülhallgató nem díjazza, ha driver még így elsőre magas hangerőn indít, főleg a fehér zaj esetében. Meg különben is vigyázzon mindenki a hallására, mert hallókészülékkel nagyon cudar lesz IEM-eket használni.
De zenével is bejáratható, a két bejáratás típusa között szerintem eredményben nem lesz különbség. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz MPeter87 #28184 üzenetére
A kényelemért még le kell szurkolni 3$-t.
-
kutkut
addikt
válasz MPeter87 #28238 üzenetére
Hát, nem tudom... A szimpla úgy szigetel (XR-en), hogy alig akar kijönni a fülemből, visszatartja a vákuum. Szóval, ott levegő se ki, se be. Bár, hangszigetelésből lehet, hogy jobb a tripla, de itthon kb. 0 háttérzajjal nem tudom mennyire számít. Az előző "példából" kiindulva hang nem jön be több, akkor viszont ez azt jelentené, hogy a szimpla harangossal több hang megy ki.
Szerintem a dobozhang meg a kényelmetlensége miatt van. Vastagabb, mint a hallójáratom... Külsőleg ugye jól szigetel, de szerintem a belső szilikonréteg össze van nyomva, hogy csak egy kis résen jön át a zene. Vagy azért lenne, mert a 3 harangról háromszor annyiszor verődik vissza a hang?!
Nem tudom, mitől van ez, csak hallom, hogy valami nem OK.Meizu MX3 32GB
-
dying_sun
csendes tag
-
kutkut
addikt
válasz MPeter87 #28240 üzenetére
Nekem nincs ennyi harangom. Az SGS füleséhez adott harangjával hallgattam eddig, szigetelni jól szigetel, de hangzásban nem a legjobb. Pl a xears legkisebb harangját jó hátratolva, sokkal több a mély - illetve a másik haranggal kevesebb... Csak kényelmetlen.
Akkor jön a próbálgatás... Hybridet, comply foamot honnan érdemes venni?
[ Szerkesztve ]
Meizu MX3 32GB
-
Dicker
őstag
válasz MPeter87 #28246 üzenetére
Comply-t még talán itt is árulnak ph-n.
http://prohardver.hu/dl/upc/2012-10/14/42738_jpf1xubzgd5zs3ez_dicker.jpgMár, ha még aktuális nála, de gabee jr-al beszéltem még privátban erről. A bekeretezett rész kapható elvileg, de mostanában nem érdeklődtem nála, hogy van e valami.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Apple notebookok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest