Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Érdekesség, talán hasznos lehet itt, a mobilképes topikban is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Daniel Alves #29983 üzenetére
A kettő készülék teljesen különböző, nemcsak a kamera tekintetében. Szerintem SIII-at már nem érdemes venni, én inkább az LTE változatot választanám, amennyiben elérhető. SIII mini sem csinál rossz képeket, de azért a sima SIII felbontásban és talán képminőségben is többet nyújt. De ez csak az én véleményem.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Daniel Alves #30005 üzenetére
Én is pont így voltam a méretével, de jóhoz könnyű hozzászokni, hidd el.
-
BigBlackDog
veterán
válasz MR007RM #30112 üzenetére
Jó képek, szép helyek!
Viszont egy dolog eléggé zavar. A legtöbb képen alul belóg valami furcsa, fehér-szürke lemezszerű cucc, ami csak belerondít a képbe. Igazán nem értem, hogy miért nem lehetett odébb tenni, vagy levágni a kép készítése előtt, így iszonyatosan belerondít a dologba. -
BigBlackDog
veterán
válasz MR007RM #30127 üzenetére
Repüléssel nem voltál/vagy kibékülve? Pl. ezen a képen a bal alsó negyedből indul és egészen a kép közepéig benyúlik. Csomó mindent kitakar, pedig nagyon szép a táj. Ha esetleg van választási lehetőséged, visszafelé ne ülj a szárny mellé, akkor valószínűleg nem fog látszódni.
Nem, nem olyan apróságokra gondolok, azok fel sem tűntek, nyugi.[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Krapulax76 #30157 üzenetére
Számomra olyan furcsák kicsit. Minden rendben van azzal a kamerával? Mintha agyon lennének tömörítve, vagy valami digitális zoommal készültek volna. A linkelt mappában az első négy kép teljesen rendben van, az utolsó háromnál viszont látható ez a "minőségromlás". A macskás viszont tetszik, ha leszámítjuk ezt a furcsa hibát.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz MR007RM #30303 üzenetére
Remélem egy jó darabig még hozod a szokásos napi adagokat Kínából, mert én személy szerint nagyon élvezem. Ezek az éjszakai képek különösképpen tetszenek. Valahogy nem hasonlít egy magyarországi nagyváros éjszakai életére a képen látottak alapján, főleg ezekkel a sikátorokkal és felhőkarcolókkal.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Daniel Alves #30312 üzenetére
Milyen elvárásaid vannak a telefonnal kapcsolatban? QX-10-ről volt itt már pár vélemény, talán összefoglalva azt lehetne mondani, vannak elégedett felhasználók is, de vannak bőven hiányosságai is az eszköznek (pl. manuális beállítások). Viszont ezt csak a saját emlékeim alapján mondom, szóval a tévedés előfordulhat.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Daniel Alves #30314 üzenetére
Ha a kamera minőség is fontos, akkor szerintem nem BB lesz a Te választottad (bár a csúcskategóriában az is erősebb kamera terén, viszont ott is elkérik az árát).
A 4-es alma képei (legalábbis amit eddig láttam) egész tűrhetők, szvsz az első Apple készülék, aminek a kamerája is kiemelkedő a "nagyátlaghoz" képest.
Android terén, Samuk közül SII, Note (esetleg Note II, ha belefér), SIII (LTE) esélyes lehet, kamerájuk szerintem eléggé elől van és ár szempontjából is még beleférhet, ha jól értettem.
Sony, HTC készülékeiről nem írnék semmit nagy tapasztalatom nincsen ebben a kategóriában. Amit másoktól láttam, azok alapján nem a legjobb képalkotóval rendelkeznek, legalábbis a 100e Huf alatti példányok (habár az Xperia Z még megérhet egy misét).
Nokiáktól lehet látni egész jó képeket is, de az általd írtak alapján ezek a készülékek indulásnál kiesnek.
Persze ez csak a saját véleményem, tapasztalatom, szóval nem feltétlen kell komolyan venni. -
BigBlackDog
veterán
Valószínűleg akkor az is hozzájárulhat szerintem. Sajnos az enyém is iszonyatosan porosodik a zsebemben, pedig semmi mást nem tartok mellette. Szerencsére legalább a készüléken belülre nem tud a por bejutni (legalábbis eddig még nem tapasztaltam, kopp-kopp). Egy manuális objektívnél kézzel zoomolás esetén nem egyszer lehet hallani, ahogy fújja ki, vagy szívja be a levegőt -és persze vele együtt a sok szemetet, ami benne van-. Gondolom itt is hasonlóan működhet a dolog.
-
BigBlackDog
veterán
válasz balazs1022 #30336 üzenetére
Egész jó lett szvsz.
-
BigBlackDog
veterán
válasz ozeviktor92 #30620 üzenetére
Szerintem mindkét típusú képnek lehet létjogosultsága. A "kattintsunk csak úgy extrém helyzetekben" képek például a leendő telefonvásárlóknak lehetnek hasznosnak, míg a mélyebb mondanivalóval rendelkező alkotások sokszor megmutatják, hogy nem mindig a kamera képességei a lényegesek. Legalábbis én így látom.
-
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz Quasi_modo #31956 üzenetére
Lehet, hogy a PS jpeg tömörítő algoritmusa jobb eredményt ad, mint a telefoné. DSLR gépnél láttam már rá példát...
-
BigBlackDog
veterán
Néhány hét próbálgatás után, kezdem megtapasztalni, hogy a Lumia 520 mennyivel és miben másabb, mint SIII. Ahogy én látom, az a következő. Napsütéses időben a Nokia egész jó képeket gyárt; dinamikaátfogása nagyobb, mint a Samsung-é, színekben ugyan kicsit fakóbb és nem teljesen a valóságot adja vissza, viszont élesség terén ismételten korrekt, a Samut ugyan le nem előzi, de nem sokkal marad el. Kevésbé napos, borongós időben viszont az L520 leszerepel, jön a festmény effektus. Viszont sötétben határozottan jobban teljesít, mint az SIII, még a színgazdagság, színek visszaadása terén is. Persze ez csak az én véleményem.
Hétvégén volt egy kis séta, tennék be egy képet érdekességképpen (nem a kép tartalmán van a hangsúly). Szóval a fotó elkövetője közvetlenül a kép alatt olvasható. A két kép pár perc eltéréssel készült, állványról. Én tudom, hogy a Samu gyenge sötétben, de azért ennél jobbra számítottam.SGSIII LTE (i9305)
Nokia Lumia 520
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Igen. Az Samu automatán volt, így az ISO1000 eléggé meglátszik. Viszont, ha ISO100 állítom, akkor is csak 1/17-ig engedi a záridőt, úgy sötét lett volna. Éjszaki, illetve tűzijáték üzemmódban pedig szörnyen homályosak lettek a próbálkozások, viszont a színek, úgy sem javultak (ugyan zajt kicsit kevésbé lehetett már látni).
Ha valaki tudna segíteni, hogy hogyan lehet többet kihozni a Samuból, annak nagyon örülnék. Nekem csak ennyire futotta. Egyébként a szerkesztett változatok itt láthatóak.[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Én is így erre jutottam hosszas kutakodás után, hogy a android SDK erre nem biztosít lehetőséget. A Samu driverbe meg nem másztam bele.
Amik lehetőségként vannak tudomásom szerint:
Automata üzemmód: záridő 1/17 és 1/10000 között mozog, ISO 100 és (talán) 1600 között
Rögzített ISO (100,200,400,800), záridő 1/17 és 1/10000 között
Éjszakai üzemmód: max. 0,5 mp záridő, ISO 100-tól megy felfelé
Tűzijáték üzemmód: max. 1 mp záridő, fix ISO50
Viszont 0,25 mp-es záridő felett már eléggé homályosodik valami miatt (más SIII-nál is előjött már ez a probléma, nem egy helyen olvastam róla).
Szóval ez van. -
BigBlackDog
veterán
válasz balazs1022 #32367 üzenetére
Időzítő volt nálam is, az SIII-nál és a Nokiánál is. Ahogy látom, az elmosódás az SIII sajátossága hosszú záridőnél. Az utólagos élesítés meg azért mégsem az igazi, nem pótolja a képről a tartalmat.
A Nokia 4 másodperces záridővel már kiégette a képet egy-két helyen. Viszont 4 másodpercnél, fekete képen már előjön egy furcsa lilás beszűrődés oldalról, pl. itt és itt is látható.
A gyenge fényviszonyok is még tűrhető, de ott a színek még jobban elvesznek, legalábbis én sokszor ezt tapasztaltam.
A linkelt képeidet már néztem, csodálkoztam is rajtuk, hogy nem látszik az elmosódás. Vagy más kameramodul került abba az SIII-ba, vagy ügyesen élesítetted. Pontosan milyen beállításokat használtál az utómunka folyamán, ha szabad ilyet kérdeznem?[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz balazs1022 #32374 üzenetére
Köszönöm, ezeket nem tudtam ilyen pontosan.
"Viszont S3-tól fele (S4, S5) mind rosszabb éjsazka." Akkor már megvan, hogy mire nem váltok majd egyszer.
Viszont Neked már 4.3 van, nem lehet, hogy amiatt jött vissza kicsit az tűzijáték üzemmód élessége?[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz balazs1022 #32376 üzenetére
"holott ott az S4 zoom, és abban is lehet, ugye ez is android meg persze samsung"
Erre a választ szerintem Te is sejted. Nem lehet mindenkinek ugyanaz a telefonja több éven keresztül, mert különben rossz lenne a ... -
BigBlackDog
veterán
válasz balazs1022 #32391 üzenetére
Na jó, akkor a következő sétán (hét második felében lesz valószínűleg) kicsit alaposabban fogom a tesztképek körülményeit megválasztani. Igazából azt a kettőt nem is annyira alapos teszt jelleggel szántam, csak úgy érdekességképpen csináltam.
Az ég sötétedését én nem annyira érzékeltem erősnek, flickr-ön van még egy templomos-szobros kép, az a linkelt képek után készült, ha jól emlékszem. -
BigBlackDog
veterán
Kicsit próbálgattam a az SIII-at a L520-al szemben, azonos körülmények és nagyjából azonos beállítások mellett. A bal oldali képek az SIII-tól, a jobb oldali képek pedig az L520-tól valóak. Mindegyik kép stabil helyzetből, időzítővel készült szélcsendben, szóval a bemozdulás kizárva.
Színekben egyértelműen az SIII nyert, de azért élesség terén nem nagyon vagyok megelégedve.SGSIII LTE (i9305) & Nokia Lumia 520
[ Szerkesztve ]
-
-
BigBlackDog
veterán
Szóval, itt lenne, amit ígértem. A minőség most senkit se érdekeljen. SIII-on nem volt gond, de azért ISO400 kellett neki. A lumiánál már voltak érdekességek, automata fehéregyensúly mellett full kékes képet kaptam (homogén kékes árnyalatú volt, nem úgy, mint az általad mutatottak), így napsütéses fehéregyensúlyt állítottam be. A fenti készült az SIII-al, az alsó pedig egy Lumia 520-al. A szűrőt mindkét esetben leárnyékoltam. Egyéb infók az EXIF-ben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest