Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
-
törölt tag
A kiírt adatok szerint jól működik az SSD. Ami pedig a gyors boot-olást illeti, a Windows UEFI módban való telepítése szükséges, Fast Boot bekapcsolásával. Ez alapból a Win7-ben nincs benne, de a Win8/8.1-ben igen. Ebben az esetben a Windows boot folyamata sokkal gyorsabb.
Nálam UEFI-ben, Fast boot bekapcsolásával a Win8.1 a bekapcsológomb megnyomásától a jelszókérő képernyőig 5 másodperc alatt ér el. A jelszó beírása után persze még idő kell a teljes készen álláshoz, ezt nem mértem, de nincs 20 másodperc.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Ja mert ez a valóvilág kérem. És az új hdd-k esetén mé kisebba különbség. Nekem win 8.1-en vírusirtó nélkül 16 mp vírusirtóval 20 mp volt a bekapcsológomb megnyomásától az asztal megjelenéséig az idő UEFI boottal, jelszókérés kikapcsolásával. Ez egy új sata3-as 15 ezer alatti 1 TB-s vinyó, mondjuk az is igaz hogy ez már 70-80%kal gyorsabb mint a korábbi assszem 2 évvel ezelőtti sata2-vinyó.
De hibernálás azért tudom mi az előtte 6 évig így használzam az egymagos notebookomat, az is 15-20 mp alatt felállt. Ott még nem, de az új oprendszerekben be lehet állítani hogy a billentyűvel fel lehessen ébreszteni hibernálásból, bár nem tudom mennyivel fogyaszt többet, gondolom megoldották ezt. De ha sokat fogyaszt legfeljebb letiltom a funkciót. -
+Techno+
tag
Lemértem és nekem is olyan 19mp volt a bekapcsológomb megnyomásától az asztal betöltéséig viszont nekem mint kiderült rossz helyen van az ssd szóval neked elvileg egy kicsit gyorsabb kéne hogy legyen mondjuk olyan 14mp szerintem. Amúgy még azzal tudod gyorsítani hogy (Az Automatikusan induló alkalmazásokat ellenőrzöd, feleslegeseket letiltod(ezt ha majd én is belövöm látványosan fog gyorsulni szerintem nyerek vele egy két mp-t ) + a lapozófájl méretének kezdeti értékét 800 MB-ra, maximális értékét pedig 1024 vagy 2048 MB-ra beállítod) Ez persze win7 alatt!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest