Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
Nekem az egyik kedvenc szabadidős elfoglaltságom. 185 cm magasságomhoz 80-85 kg párosul, ergo nem vagyok kövér.
Imádok enni és különböző ételeket kipróbálni.
Érdekelnek a tradíciók, hazánkban és egyéb országokban lévő étkezési szokások, etelekkel kapcsolatos kultúrák.
Amit szeretnék mellőzni ebben a topikban: elhízás, diéta, gyógynövény, káros kaják... stb és ehhez hasonló off dolgok.Topikindítónak fel is teszek gyorsan kérdést:
Miért csinálják dunántúlon pirosan-hagymásan a tökfőzeléket, krumplifőzeléket?
Mi a különbség a paprikás és a pörkölt között?
extra - SEXRay
-
dragonfx
veterán
Na akkor beszállnék ha lehet.
Én is szeretek enni szinten ilyen magsság súllyla rendelkezem kb.
Étkezési szokások>>én szeretem a magyar konyhát, tehát úgy vélem igenis egy ételbe kell paprika, hagyma só....attól jó, legalábbis a hazai receptek nagyjai.
Amugy az olasz konyha a kedvencem>>lasagne, pizza, makaróni és társaik...minden félében.Azért mert ott aza szokás, ez olyna mint miért bajai meg szegedi egy halászlé.tájszokás ennyi, ottaniakat kell megkérdezni. ..amugy ettem már olyat fincsi, de én sme úgy szoktma meg.
Szerintme valamit keversz a kettő legalábbis nekem az itthoni étkek alapján 2 különböző étel, a pörkölthöz inkább a brassóit hasonlítanám, a paprikás, meg lehet pl:harcsapaprikás avgy bármi más erősne paprikával készült étel is....De ez is azt mutatja mennyi elnevezés szokás, van neke így hogy paprikás nem mond semmit az étel neve.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
-
Thulcandra
senior tag
Nekem való a topik, imádok enni, főzni, tegnap pl. lángost csináltam, meg marhahúsos babgulyást.
Most meg épp bagett tésztát dagasztok mindjárt, aztán később egyik b.nőmmel főzünk hozzá gombamártást.
Gyorsan bevések még pár kajanév eltérést amitől sokan falramásznak:smarni - császármorzsa
pejsli - szalontüdő
paraj - spenót
Na majd még idenézek, de most dolog van.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
G@ben
addikt
Azért, mert azt úgy kell enni! Ezt tősgyökeres bajaiként mondom! Persze nem sima tészta, hanem spéci halászlétészta kell bele.
Én azt nem tudom felfogni, ha krumplit tesznek bele. Sőt, pesti ismerőseink fogják a hal fejét és belereszelik csonttal meg mindennel együtt, mert úgy lesz jó sűrű!Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Thrawn
félisten
Ha krumpli van benne, azt már nálunk halpaprikásnak hívják és nem halászlének. Mindezt Bajától és Szegedtől is kb 50 km-re. Ez a halfejreszelés nekem új, de én sem értem. Ha sűríteni akarják, akkor csináljanak alaplevet, bár gondolom ennek a művészetét nem ismered el
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
Mert az jó
Tartalmasabb, laktatóbb, igaz meg kell küzdeni érte. De legalább közben van idő egy jót dumálni, iszogatni stb. Nem ám hipp-hopp fél óra azt' kész[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
kicsitomi88
őstag
kis szótárbővítés:
krumplifőzelék - majomfogó
Azt megtudja valaki mondani, h Nógrádban hogy hívják a paprikáskrumplit? Ott is valami fura neve van.
90 87.5 87.8 87.5
-
dokar
addikt
válasz kicsitomi88 #11 üzenetére
akkor te is biztos alföldi vagy, mert dunántúlon úgy vettem észre, hogy nem ismerik a majomfogót. bár nekem ez az étel mindig a babérleveles fehér színű krumplifőzeléket jelentette, ami enyhén ecettel tovább ízesítettem. de itt veszprémben az asszony csak a paprikás-hagymásat hajlandó megcsinálni.
extra - SEXRay
-
ladybug
őstag
Én imádok főzni. Már jó ideje átálltam a kímélő ételekre, mert kedvesem gyomra nagyon érzékeny. Viszont azt mondom, hogy minden, ami sertésből elkészíthető, azt szárnyasból is meg lehet csinálni. Imádom a zöldségféléket és a tésztákat.
Zalában lakom, de a tökfőzeléket tejfölösen szeretem és ecet nélkül. A krumplifőzeléket viszont paprikásan készítem, sőt még darált paprikát is teszek bele, mert úgy sokkal finomabb.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
Jut eszembe a babos tésztát ki ismeri?
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
#53246592
törölt tag
Csak kapkodom a fejem. Halaszleben teszta? Krumpli?
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
vazzz mek
Ladybug>>te nagyon jól tudhatsz főzni mert már jó pár receptet írtál a másikba is, biztos fincsik is nyalás on>>jó pár nőnek példát kéne statuálnod kishazánkban off. ..amugy a babostésztát nem ismerem....de hogy speckó ételt írjak, gezemice....ha ezt ismeri valaki és leírja mikből van ővé az autóm
Amugy nem gondoltad soha nyitsz egy kifőzdét vagy elmész szakácsnőnek?A new stíle donpepe pizzát hogy híják? ..tejföl, , sajt , sonka, főtt tojás karikák, hagyma
[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Pacák
senior tag
Tócsi: nyers krumpli reszelve, aludttej, tojás, só, bors kizsírozott tepsibe öntve, aztán be a sütőbe. Ha alul megsült, akkor a nagytepsiben felkockázni, 16-20-25 kockára - tepsiméretől függően - azután megfordítani a szeleteket. A végén rétegesen lerakjuk a szeleteket egy lábasba, minden réteget (fokhagymás)tejföllel megkenünk. Lehet, hogy kell bele liszt is?
Tócsni: tulajdonképpen ugyanez lehet, de még csak a munkhaelyi menzán ettem, ízre hasonló. Alapvetően az lehet a különbség, hogy belecsapják a cuccost a forró olajba és abban sütik ki. A tálalásnál meg szintén tejföllel kenik meg, de megszórják reszelt sajttal.
Babpempő! Ismeri ezt még valaki rajtam kívül? Fogyasztás után már majdnem a vegyifegyver kategóriába megyünk át.
Megfőzött szárazbabot tűz fölött kevergetve törünk össze némi liszt hozzáadásával - súlyosbításként megkenjük a tányéron némi apróra vágott sült hagymával... (zsiradék, só, pirospaprika, hagyma)
Nuclear launch detected
-
dragonfx
veterán
Nem de ha aza G@ben vagy akire gondolok nincs is rá szükséged
Nem nem ezek azok.
Az első hasonlít rá, de nem olyan.
Lehet azt mondjátok sokan csórók kajája, de ezekből áll kb>>
-4-5 szemkrumpli
-valamennyi tarhonya
-hagyma, paprika, paradicsom, tetszés szerint
-és akkor mindne olyna szalámi ami van ott kockázgatva (plurista, olasz, párizsi, paprikás..de a paraszt/lecsó kolbász kell bele az íze miatt mindne képp)...vízbe bele mindet, kb 3/4 óra közepes tüzőn gázon. ócsknak tünik, de ha eltalálód..hát khmmmm..nálam még a pizzát is üti."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
G@ben
addikt
Valószínűleg nem az vagyok, mert még nincs autóm, viszont szükségem lenne rá.
Egyébként van még itt olyan ember aki úgy is szokta enni a vajaskenyeret, hogy vaj, rá só és törött paprika? Eddig minden haverom furcsán nézett rám, amikor ezt meglátták.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
tbs
addikt
Búzagánica. Vas megyében hívják így. Ha valaki tudna egy receptet adni...
-
G@ben
addikt
válasz kicsitomi88 #27 üzenetére
Az albiban nincs egy bödön zsírom.
A micsurint nem kajának ismerem, hanem ilyen növénykeresztező embernek.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
concret_hp
addikt
nálunk mé' lehet minden vízparton lángost kapni máshol meg nem?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #31 üzenetére
és ismét sikerült lehalasztanom egy jól pörgő totyikot
vagy fullba vagy sehogy :D
-
ladybug
őstag
A babos tészta baranyai étel. Kétféleképpen készíthető. Vagy egy fahérbabból készült sűrű babfőzelék+sós vízben kifőzött hosszúmetélt, vagy sós vízben kifőzött bab kis vöröshagymán megpirítva, átpasszírozva, hogy pempősebb legyen, és ezt keverik össze hosszúmetélttel. Az második mellé savanyúságot is szoktak fogyasztani. Nagyon finom.
Pacák: Felénk, itt Zalában, babstercnek hívják.
dragonfx: Köszönöm. Valóban nagyon szeretek főzni.
Az utóbbi hetekben egyébként sorra kaptam az erdei gombákat szatyorszámra. Eleinte utálattal néztem a nagy mennyiséget, és hogy mennyi munka van vele, de utólag rájöttem, megéri. Az erdei gomba íze össze sem hasonlítható a boltiéval. Készítettem belőle gombapaprikást, gombakrémlevest, gombás pulykát. A nagy részét pedig leforrázva a mélyhűtőbe tettem ínséges időkre.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
dokar
addikt
elutazok pár napra romániába konferenciára, brassóba.
tudtok vmi spéci ételt ott, amit feltétlenül kóstoljak meg?extra - SEXRay
-
dokar
addikt
-
ladybug
őstag
-
qestion
aktív tag
-
ladybug
őstag
Ahh, menten éhes leszek. Pedig épp a lángosfalás miatt fájdult meg a gyomrom délutánra, de most, hogy megláttam ezeket a képeket, még a nyál is összefutott a számban.
Igen jó dolgod lehetett kint.
[ Szerkesztve ]
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
peterszky
őstag
197/75
Én a balatoni halászlevet jobban szeretem (végülis az életem kb negyedét ott töltöttem eddig ).
Mi így főzzük:
-alaplé - hagyma, paprika, 2db krumpli, kevés paradicsom, egészbors, kárász/keszeg, potykafej (hogy sűrű legyen ).
- miután jól megbuggyant a bográcsban, nekiesünk turmixgéppel, az jól bedarálja a cumót
- egy tésztaszűrő szerűséggel a zacc nagyrészét leszűrjük (szálkáknak annyi)
- vissza a tűzre, pirospapresz, halszelet, ikra, tej bele
- még egy kicsit forraljuk
- kenyérrel tálaljuk
(de éhes lettem )Van egy nagyon jó kis rézbográcsunk, kb 20-25 embernek elegendőt lehet benne megfőzni.
[ Szerkesztve ]
What else you gonna do on a Saturday?
-
bandus
veterán
akkor:
krumplifőzeléket nálunk is paprikásan főzik, de én azt nemszeretem, a menzán viszont tejfölösvolt mindig, és kocka krumpli helyett karikák voltak benne. azt imádtam
halászlébe pedig nem kell se tészta, se krumpli, csak csípjen. minél többféle hal, annál finomabb. ponty, keszeg, kárász, amur.. nyamm. finom friss kenyérrel."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ladybug
őstag
Ma bableves és palacsinta volt az ebéd nálunk. Nálunk ez így bevett menü. Ti mit esztek a palacsinta előtt, ha az az ebéd?
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
-
addikt
Üdv
Én szeretek főzni és újabban rá is kényszerülök. A főzésbe én az alkotás szabadságát szeretem. Csak benézek a hűtőbe és elkezdem kipakolni, hogy miből lehet főzni, a főzési időkkel és mennyiségekkel általában bajba is vagyok, mert mindig csak érzés szerint pakolom a cuccot. Ennek mondjuk pont az az előnye, hogy nem tudom kétszer ugyanúgy elkészíteni ugyanazt az ételt.
Ja és van főzőcskés topic is, ha valaki (pl. egy lusta éhező kocka) valamit gyorsan főzni szeretne, de nem tudja mit. Főzőcskés topic
Úgy megéheztem, asszem megyek és befalok egy tányér kocsonyát.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Mercutio_
félisten
Ha már halászlé: Régebben egy kis budai kockásterítősben sokat ettünk "pénteki menü"-t, ez halászlé+jénaitálnyi túróscsusza jó sok felkockázott, lesütött szalonnával megszórva, tejföllel nyakonöntve, uhh meg is éheztem
Magyar konyháról és hasonlókról egy konkrét cikk - számomra nagyon elgondolkodtató volt, főleg amit a régi magyar szakácskönyvekről és a későbbi változásokról ír. És egy kapcsolódó blog ahol sok jó dolgot leírnak főzéssel, szokásokkal, trükkökkel, alapanyagokkal kapcsolatban ugyanazok.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
dokar
addikt
múlt héten kalocsán voltam nászúton, ott olyat ettem, hogy halfalatkák paprikás mártással. finom kis sült kockák voltak és mártogatni kellett. sztem nagyon különleges egy halétel.
extra - SEXRay
-
dokar
addikt
csináltám egy új ételt:
rövidkaraj, jól megfűszereztem (só, fekete bors, tarkabors, kevés ételízesítő, sok fokhagyma), majd fokhagyma krémmel jól bedörzsöltem. kevés olajat raktam alá, tetejére mustárt kentem. pár perc után megfordítottam és a másik felére is mustárt tettem, majd krumpli- és répakarikákkal fedtem be. öntöttem rá egy kevés vörösbort és lefedtem az üvegtetővel fél óra múlva készült el. a hús megsült. a krumpli és a répa a sült és párolt zöldség közötti állapotban volt. a fölösleges lé is elpárolgott. az asszonynak nagyon ízlett.
már csak nevet kéne adni az ételnek.extra - SEXRay
-
concret_hp
addikt
lehet off, de talán ebbe a topicba passzol leginkább, ha nem irányítsatok el
tud valaki olyan oldalt javasolni, ahol ilyen táplálkozási észosztás van? pl. fehérje szénhidrát, mire jó, mennyi kell belőle stb. de NEM gyúrás specifikusan (olyat lehet találni 1 csomót...)
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
ladybug
őstag
válasz concret_hp #56 üzenetére
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
dokar
addikt
új étel (saját recept):
fűszeres sertéssült zöldségekkel tormás fokhagymás tartármártással
a krumpli egészben sült meg a hús mellett, a répa vastag karikákra lett szeletelve.
a hús fűszerezése: fokhagyma, bazsalikom, csipetnyi majoranna, só, bors, delikát,1 dl bor, füstölt szalonna zsírjasokkal finomabb az étel, ha nem étolajat használok, helyett a régi fajta kevés zsiradékos megoldást részesítem előnyben. hasábkrumplit már alapból utálom, pedig a 90-es években nagy divat volt. manapság már a vendéglátóhelyek is szépen térnek át a finomabb ízekre: szték-burgonya, tepsis burgonya...
[ Szerkesztve ]
extra - SEXRay
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest