Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudicukrasz
tag
válasz molnigee #36745 üzenetére
Felesleges vita,mert szerintem a srác maga sem tudja mit akar.
p3al az a baj hogy alapból kell még hozzá +2 akksi ami maga vagy 80
Viszont ahogy nézegetem egyre többen szabadulnának tőlük,szerintem egyeseknek több a pénzük mint az eszük+dróntörvény.
Persze attól függ hol akarja használni.[ Szerkesztve ]
-
Surci1
tag
válasz molnigee #36904 üzenetére
Abban igazad van, hogy a járműnél legyen az kerékpár vagy gépjármű és felmerül a gyanú, hogy műszaki hiba történt, ami előre nem volt látható és hirtelen következett be, akkor azt egy balesetnél vizsgálni kell és ha az igazságügyi műszaki szakértő megállapítja, hogy a váratlan előre nem látható hirtelen fellépő műszaki hiba miatt következett be a baleset akkor mentesül az illető, na de.....
Ennél a drónos esetnél az lesz a mérvadó, hogy mi oka volt a leesésnek, és igazságügyi műszaki szakértő vizsgálata alapján megállapítható-ő a kezelő felelőssége. Ha igen akkor az ő gondatlansága. Ez egy fél, egy vagy 2 éves bírósági eljárás is lehet. Szóval én az előző hozzászólásomba azt akartam mondani, hogy első körben a kezelő gondatlansága, de a végén lehet hogy nem, ezt az eljárásnál vizsgálni kell.
Mindig két oldaláról kell nézni a dolgot. Te az egyik oldaláról nézed, mint drónos, nem mehetsz ki sehova stb.
Nézd a másik oldaláról is : nyugodtan mész kocsival az úton és a szélvédődre esik egy drón. A drón kezelő meg azt mondja nem tehet róla valami hiba történt. Erre te azt mondod semmi baj előfordulhat nem a kezelő hibája?
Ismétlem magam, vizsgálni kell az okát, hogy miért zuhant le és ennek függvényében alakul a kezelő felelőssége. Mindez az én véleményem és nem a drónosok ellen vagyok, de azért kivülállóként meg kell próbálni objektíven nézni egy esetet. Részemről zártam a ezt a témát.[ Szerkesztve ]
-
shaddam
aktív tag
válasz molnigee #36967 üzenetére
Na most örülök hogy nem vettem meg a jóáras runcam 2-őt. Ez akkora mint a session, tehát minden cucc megy hozzá Viszont repcsire még mindig laposat vennék
[ Szerkesztve ]
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #37018 üzenetére
Ha három cellából egy szar, és a többi jó, attól még szar lesz az akku teljesítménye. Sorba kötött celláknál nem vidám dolog, ha az egyiknek megugrik a belső ellenállása, elcseszi az egész akkut.
Amúgy hasonlóval már találkoztam, igaz 1S akkuval. A gép nem akart felemelkedni, kivéve meg 4,1V-on állt. Új akku be és repesztett a masina. Öreg akku be, megint nem bírt megemelkedni.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37018 üzenetére
Rámértünk multiméterrel, 3,4V-ot és 7,8V környékén tudtunk mérni a balansz csatint. Utóbbi értéket mértük ugye a XT60 csatlakozón, tehát az az összeszültség, igaz merülőben volt az akku. Gondolom egy 10-11V környékén kellett volna hogy mérjek.
Akkor jól gondolom hogy kiderült a probléma?
Van itt valaki Kiskőrös környékéről, akinek lenne egy próba akksija?
Rámérjünk töltött állapotban? Vagy inkább ne tegyem töltőre?
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37024 üzenetére
Értem köszi, akkor nem csoda hogy csak lebegni tudtam. A feszültségekkel tisztában voltam, de mérő hiányában nem mértem rá, de átvittem és egy haver rámért, így már világos mi a gond.
szacsee: Link lemaradt vagy a név hogy melyik az a legolcsóbb töltő
Egy imaxRC B3 pro compact charger-em van. 3 cellának van ledje, gondolom 4 cellásat nem tud tölteni.
Semmiképpen sem akarok drága töltőt, jó a copy is, csak tegye a dolgát. Esetleg használt töltő itt hardwareaprón?[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37130 üzenetére
Persze 4-et veszek
Huh nem lehet egyszerű ott a betondzsungelben droneozni, ott leesik az lent marad. Nálunk olyan kevés a beton hogy 90%-ban bárhol drone-ozok földre vagy fűre esik Kíváncsi leszek én hogy fogom kezelni az fpv-t, mondjuk amikor 2sec-re lefagy, mint nálad a vidiben
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37172 üzenetére
Pfff, a mai akkor nem volt a te napod
Pont azon gondolkoztam hogy megéri-e, mármint többet ad-e a droneozás, mint amit elvesz. Konkrétan nekem eddig csak idegeskedést adott, meg kiadást. Azért jobb kezdésre számítottam, de remélem azért majd később belerázódok és valami működni is fog rendesen.
Geller_1972 : Egyszerű, olcsóbb. Azért nálam valamennyire számít a pénz, itt konkrétan 30 vs 60 dollárról beszélünk és ugyanazt kapom kézhez. Ezt viszont tényleg nem értem miért ajánlanátok a hozzá való adaptert és a banggood-os rendelést, ha van itthon adapterem miért vegyek másikat? Csak azért hogy arra is elmenjen 18 dollár? Ennyi erővel ki is dobhatnám a kukába ezt az összeget.
Ha megnézitek az alis linket, kiderül hogy az eladó eredeti ellenőrizhető terméket árul, ezt a vásárlók is bizonyítják. Több mint 3800 értékelése született a termékről, ennyit tuti eladott. A negatív értékelések jó része abból származik, hogy nem egy csomagban küldte az adapter és a töltőt. A másik fele érts kb 5 ember az adapterre panaszkodik (ez természetesen nem gyári), de ebből nem is veszek, mert nekem van.
Tudom hogy ez a hobby nem a spórolásról szól, nagyon nem, de azért érdemes a földön járni (nem a drone-al), és nézni az ár / érték arányokat. Teljesen irreális amit ajánlotok, lebeszéltetek a 13 dodós töltőről oké, mondom legyen másik, eredeti B6 mini, minőségi cucc, kb 5 akkut fog nekem tölteni, az jó lesz, van is adapterem hozzá. De szerintetek inkább ne ezt vegyem, mert van ugyanez drágábban is, biztos jobb. Rajta van a hologramos matrica, benne a firmware-ben a serial, ami csekkolható a hivatalos oldalon, azt is kiírja ha már csekkolták, ennél nagyobb bizonyosságot nem adhatnak az eredeti termékre.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37174 üzenetére
Amúgy az nem valami jó ha ratyi a kamera, mert akkor a Falcon 180 kamerája is ratyi lesz
Jah és Banggood-ra visszatérve, 2 hete írták az Eachine EV800-ra hogy feladták. Több, mint 2 hétig nem tudtam követni, most már tudom, rajta van hogy 2 napja adták fel a csomagot. De persze 2,5 hete shipped státuszban van. Az alis rendeléseim hamarabb megjöttek, de persze ez eladó függő.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
Az az L alaku SMA / RP-SMA konyok egy atok, mar vesztettem el miatta antennat! Csak az a baj h nem tudom mit fogok helyette hasznalni. Talan megforrasztgatom vagy lecserelem egy pigtailre.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
maximilian4
addikt
Amúgy ez a LOS pontosan mit takar, mit jelent az elnevezés? Falcon180-on be lehet állítani?
(#37177) 2Bálint
A P200-at dicsérte a kolléga pár napja. Jó minőségű cuccokból épül fel ( Emax átbrandelve). Gondolom a kisebb testvérek sem lehetnek rosszak.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Geller72
veterán
válasz molnigee #37201 üzenetére
A poén, hogy majdnem 100 euróért el akar nekem adni olyan szart, amihez olyan távot használ, aminél egy 24 eurós H31 táv is sokkal minőségibb, jobb. (LCD panel, etc). Nem vagyok egy Hubsan fan, de közel ennyiért sokkal inkább egy olyat, mint ezt. Kezd egyre jobban lehúzás szaga lenni a dolognak. Gondolják, a hülyéknek mindent, minden áron el lehet adni. És amíg az amik veszik is, addig baj van/lesz.
Elég megnézni a mini quadok világát. Másfélszer annyiért akarnak rád sózni egy rakás szar 100mm alatti trágyát, mint egy jobb szénkefe nélküli gép.[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz molnigee #37217 üzenetére
Szerintem ez a 90-es gép nagyon cukor és nagyon könnyű is. Propok, akku, védőkeret nélkül 54 gramm. Ezekkel a motorokkal azért ez nem semmi. És szerintem a drágább az olcsóbb. Egy normálisabb szénkefés QX 60 eur körül van. A 8520-as és a 1020-as mocikból is átlag 10 eur egy garnitúra mondjuk. Lehet, hogy van olcsóbb, de az olcsó dolgokon én már túl léptem az elején a 615-ös szériánál. Tehát ugye kell vagy 2 garnitúra moci. Tartalékban. És azért nem gondolom, hogy a 8520 tudja azt, amit a 1103-7800KV, vagy 04.Egy kefe mentes motor sokkal tovább bírja azonos körülmények közt, bár nekem, mint korábban is írtam, nagyon sokat elmennek a szénkefés motorok is. De ezek a 2S-es gépek nagyon cukik. . És erőlködnöd sem kell, hogy simán 250g alatt maradj egy ilyennel.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz molnigee #37266 üzenetére
Az akciókról annyit, hogy megnéztem, 2-3 hete akció nélkül mennyiért vettem azokat a holmikat, amik most 8%-os esssszméletlen akcióban vannak, és hát nem meglepő, akkor olcsóbb volt akció nélkül, mint most az akcióban. Nem mellékesen, akkor jó néhány cuccra volt kupon, eleve 10% mondjuk. Jó nagy átverés ez, sejteni lehetett.
Pl.
Most vs. ~3 hete.
Most:
3 hete ugyanez:
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz molnigee #37275 üzenetére
Én sem adtam fel Most ezeket kéne cserélni:
- váz: eddig négyszer tört el
- CC3D vezérlő: multibukfencnél random elszáll
- kamera: crashben tönkre ment
- VTX: elvágta a karbonlap, letört
- lábak: az összes letört
- betáp: egyszer leszakadt, újra kellett forrasztanomSzóval veszek egy normális vázat és egy kamerát, és szerintem áthányom oda
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
shaddam
aktív tag
válasz molnigee #37284 üzenetére
Olvasom van olyan csatorna amin 200 mw helyett 600 feletti :'D A melegedésről nem nagyon írnak, egyetlen bánatom hogy mint utólag rájöttem nem tol 5 voltot a kamera felé
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
Jackal2
senior tag
válasz molnigee #37278 üzenetére
Mi más
Amikor megjött az Eachine Falcon 180 tavaly nyáron pár embernek, repültem vele. Már akkor látszott, hogy valami le fog esni róla, mert úgy volt összerakva az egész. Jah és gyenge volt mint az állat. Az se jó konstrukció...
-
BPéter1984
tag
válasz molnigee #37315 üzenetére
Ezért is írtam ide nektek mielőtt "hülyeséget" csinálok , megveszem a P4-et és összetöröm akkor szívni fogom a fogam miatta.
Sajnos én ilyen vagyok hogy ha szűkösen is engedhetem meg magamnak a drágábbat de megpróbálom a fejlettebb dolgai miatt megvenni.VOLVO S40 - 2005 , S80 - 2009 , Iphone X
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37377 üzenetére
Ez nem hangzik jól. Ilyenre mások nem panaszkodnak. Remélem engem nem érint a probléma. De mondjuk nem ma lesz hogy fpv-ben repülök, előtte még zúzok jó sokat az xk x250-el, utána falconnal fpv nélkül, aztán majd jöhet az fpv. Ránézésre tűnt jó minőségűnek.
UI: Látom azért összességében elégedett vagy vele
Még mondjuk nem tudom hova tegyem a VTX-et. Eredetileg Falconon a legalsó elem "tetejére" volt ragasztva a Vtx, így szinte alapból súrolta a földet. Szerintem én a fölötte lévő frame elem aljára teszem / ragasztom, így nem éri a földet landoláskor. Kb 1 cm magasabban lesz, mint eredetileg.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37460 üzenetére
Neked volt Falconod is. Ezt tudta kb a Falcon kamerája is? Képminőségre gondolok. Mondjuk többen mondják hogy fej(szemüveggel), annyira nem rossz, mint így monitoron nézve. Nekem még 1-2 hét mire megjön a VTX, de várom már.
Kissé elszédültem ahogy a zászlót kerülgetted
Bár én is inkább ilyen QX-et vettem volna az xk x250 helyett...
Legközelebb nem kizárt hogy brushed gépet veszek. A motor filléres, igaz hamarabb is megy tönkre, a váz filléres, nincs külön ESC amiket cserélgetni kell. Simán van ez is olyan élvezetes mint egy gyorsabb gép, mert ezt lehet kertben, parkban stb hajtani.
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
válasz molnigee #37531 üzenetére
Amúgy ez tényleg rohadt nagy felelőtlenség volt. Kétlem hogy bármit is módosítottak volna a drónon, és a phantom nem egy könnyed szerkezet, magasról pedig szélvédőket tör be, na meg ha rázuhan az ember fejére akkor azt is könnyedén. Akár jelezni is lehetne a szervezők felé hogy milyen veszélynek tették ki a közönséget.
Valamint nem vagyok benne biztos, mert nem néztem még a törvényjavaslatot, vagy lehet már az ogy elfogadta...de annak értelmében lehet már koncerteken is vétség vagy bűntett a nézöközönség felett képfelvételt készíteni.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Jackal2
senior tag
válasz molnigee #37764 üzenetére
Az igen, 3 repülés alatt ilyen durva hiba. Mindenki vegye az Eachine-t, mert az olcsó
Ennél már csak az volt jobb mikor a második repülésnél elengedett a betápom pozitív ága és csapkodott a vázon belül. Nem találod ki a gép típusát: Eachine Falcon
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
-
.DLL
veterán
válasz molnigee #37891 üzenetére
De ez valami nagyon regionális cucc, Európában pl. nem rendelhető: [link]... Egy külföldi fórum szerint Amerikában sem elérhető... A topikját törölték is azóta, de Google Tárolt változatban megnézhető: [Link] Eszerint ez lényegében egy P3P...
(#37893) molnigee: Simán.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz molnigee #37893 üzenetére
Egyébként azt hittem már a P3P ára is ekörül van, de nem az még drágább ha lehet még kapni, ez így tényleg nagyon olcsó. Lehet hogy dobják az Advanced-et a Store-ból és ez lesz az új belépő kategóriájuk, aztán a P4 majd a P4P. Kíváncsi leszek a Mavic 2 Pro-ra is, gondolom ekkora siker után már lázasan dolgoznak a fejlesztő laborban az utódon.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37973 üzenetére
De miért nem az 1600-ost veszed? Majdnem annyi, mint az 1350-es. Tudom plusz súly, de nem versenyre vesszük, nem számít náhány km/h 1 Giant 1600ost már rendeltem, de akkor veszek még 1-et, mert ez az 5-6 perc idő nekem nagyon kevés, meg hát bárkinek az.
3 akku már 1 akku Több mint 1 akku. Később persze még veszek, de ma még valamilyet be akarok rendelni, akkor lesz 3db.
Az a baj nem olvasok sehol tapasztalatokat erről a Giant power rtf-ről, attól félek, hogy bevásárolok belőle és nem is lesz jó.
Használd a ToysHo kupont, azzal 4,5k az 1350-es.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37976 üzenetére
Lehet igazad van. Veszek egy 1350-est is, aztán majd a gyakorlat megmondja, hogy melyik a jobb.
A vázon nem érne végig az 1600-os, lemértem, kb ugyanott lesz a vége, mint most az Infinity-nek, mert ez sem megy be teljesen a csati miatt, így több, mint 1cm-t mehetne beljebb ha tudna, a Giant Power majd tud.[ Szerkesztve ]
-
taky1984
tag
válasz molnigee #37998 üzenetére
Igen, tudom hogy ezek nagyon mennek, de lehet ezekkel szépen is muzsikálni. Nem muszáj 1. alkalommal kiló 20-al tépni. Amúgy meg van itt a falu mellet 15 hektár legelőm, amin hamarosan félméteres fű lesz és van a közepén 1 baromi nagy domb. Gyakorlásra elképzelni sem tudnék jobb helyet és a gépben sem tudok túl nagy kárt tenni. Arról nem is beszélve hogy kivételesen jó reflexeim vannak. Minden más csak gyakorlás kérdése és gyorsan tanulok még ha zéró tapasztalattal is rendelkezem...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest