Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Minstrel #3418 üzenetére
Ertem, igy tok jo otletnek tunik. Lehet tudni h az FPV szett milyen protokolt hasznal, hogy kicsi legyen a kesleltetese? Vagy ez is valamilyen sajat?
@ cris78 - a tiz dodo az hogy sikerult? Mivel?
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Minstrel #3421 üzenetére
Ertem, hogy helikopater, de mitol repul.
Rakerestem, mert azt gondoltam, ha nem Wi-Fi akkor valami proprietary digitalis derot mentes protokollt hasznal az FPV.
A wikipedian csak azt lattam h analog.
A hobbykingen amit talaltam azoknal NTSC / PAL / SECAM a kodolas, pl. 5.8 gigan FT952
Eszerint ezektol az FPV szettektol nem varhatunk valami hu de rozsas kepminoseget.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Minstrel #3424 üzenetére
Hmm, akkor ez pont arra van egyelore, hogy lassuk mi van a gep elott, es nem az aktualis latvanyban elvezkedesre.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Minstrel #3589 üzenetére
Manual - PDF - lasd 18. - 19. oldal
Sajna masolasvedett.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
-
Jeti0924
csendes tag
válasz Minstrel #3672 üzenetére
Igen, szeretnék komolyabbat, de egyelőre ezt szeretném nyüstölni, ha megjön és megtanulni vele normálisan repülni. Egy cheerson CX-20 ban gondolkodom, abból is a komolyabb GPS-es 1000m hatótávú. Sportkamera, gimball, fpv. Ez áll most össze a fejemben, aztán majd meglesznek az első tapasztalatok, akkor majd finomodnak még az elképzelések.
-
drnet
aktív tag
válasz Minstrel #4044 üzenetére
Az imax b6-omon az 1 cellás akksinak 3 féle töltési módja van: charge, fast charge és storage.
A storage esetleg az lehet, hogy nem tölti fel teljesen? Egy ideig ezzel töltöttem, és nem is bírt annyit. Mindjárt feltöltök így egy akksit, és megnézem mekkora fesznél fejezte be. -
Jackal2
senior tag
válasz Minstrel #4888 üzenetére
Szia jó lesz ez, néhány észrevétel:
- 20.000 forintig és 30.000 tól. Így lett egy lyuk 20K fölött és 30K alatt
- a nem szénkefés motorokról is írhatnátok néhány szót
- bekerülhetne az is, hogy milyen tulajdonságokat kell figyelembe venni ha valaki akrobatikus koptert keres (pl. Blade Nano 3D) vagy pedig levegőből szeretne filmezni (pl. DJI-k)
- mekkora súlyt képesek megemelni a kopterek (pl. rámegy-e egy kamera vagy sem stb.)
- javasolt kiegészítők akár alkatrészként, mit érdemes készletezni illetve ha filmezni akarsz ilyen olyan gimbalt, ilyen olyan kamerát vegyél stb.
- ha van egy jó típus, de valamelyik része rossz, akkor lehet-e cserélni (pl. motor, lapát)
- esetleg ha valaki akar egyet építeni és nem RTF-ként megvenni a boltban, akkor hova nyúljonAz alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
válasz Minstrel #5009 üzenetére
Tiny dealen és gear besten is láttam olyat, hogy kiírják a termék mellé a warehouse helyét, csak az ár változik. Ha szerencséd van, nagyjából ugyan annyi és EU-n belülről jön. Két napja vett kollégám Németországból egy Syma X5 SW-t és a felára azt hiszem 500 forint volt a kínaihoz képest.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
drnet
aktív tag
válasz Minstrel #5099 üzenetére
Kösz. Ennyire hülye nem vagyok. Ráadásul balanced funkcióban a gyengébbek kedvéért 7,4V tehát 2S alá nem is lehet állítani a töltőt. Igazából ezen logika mentén gondoltam, hogy a charge funkcióban pedig csak az 1 cellás akksit kellene csak engednie, de gondolom lehet olyan több cellás akksi, aminek esetleg nincs balansz csatlakozója, de tölteni mégis lehessen.
Na mindegy. Szerintem túlragoztam a témát. Én már értem, nekem ennyi elég. Még egyszer köszi zarew a cikket! -
Saccco
nagyúr
válasz Minstrel #5320 üzenetére
Ugyanaz BG-n, bár szerintem nem jó vétel. Ebből az árból ugyanúgy összeáll egy standard alkatrészekből álló gép.
Ha ezzel ütközöl és törik a kar, honnan veszel? Valószínűleg az alaplapból is kiharap egy darabot. Az antenna is elég szerencsétlenül van elhelyezve, beakad és kitép egy darabot a lapból. Szerintem.
Ettől eltekintve pofás.szerk.: Pl.: 4 x Eachine BG1104 4000KV Motor + 4 x Eachine XM Series 10A ESC BLHeli + 8 Pairs 3020 Propellers - egy jó készlet ilyesmi építéséhez olcsón.
Talán az FPV kérdés, hogy biztosan kijön-e, de nagyon sérülékenynek érzem.---------------------------
----------
---------------------------BTW:
Kérdés:
Openpilot revolution vs Naze32 - Position Hold, esetleg GPS return 250-es racerre, melyik értelmesebb megoldás?[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Minstrel #5543 üzenetére
A vevőre milyen néven tudok keresni, mert sehogy sem találtam? Az az amiből van lóhere formájú is, ugye?
Ezt csak be kell csavarni a helyére és kész is?
És akkor ehhez milyen szemüveget tudok párositani?
És a Runnerhez egyébként passzol a fentebb linkelt szemüveg? Vagy akár az Eachine-hoz.Rhcspsz01: köszi
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Minstrel #5607 üzenetére
Amit linkeltem szemüt, azon van elvileg adó is(képek alapján) és akkor már csak aksi, meg 4levelû antenna kell.
Aksira hogy kell keresni, milyen a csatijuk ezeknek?
Az Eachine-nak van monitoros csomagja, ha veszek mellé szemüveget, akkor egyszerre képes megjeleníteni a képet mindkettőn?
Bocs a rengeteg kérdésért, csak szeretnék teljesen tisztában lennél a dolgokkal.Pikatchu24: Ránézésre ez csak ilyen bt-os cuccnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Minstrel #5579 üzenetére
Kitaláltam, Walkera Runner lesz, Quanum v2-es szemüveggel.
Ehhez is jó az általad linkelt, 5.8Ghz-es, Eachine-os vevő, vagy másik kell?
Még ezt néztem, ami olcsó és jó lehet. Vagy milyen szempontok alapján kell keresni?
Az antenna meg gondolom mindegyikhez megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Minstrel #5683 üzenetére
Az mit jelent, hogy macerásabb? Esetleg az általam linkeltel könnyebb?
Még azt néztem, hogy ezekben már van antenna, és akkor hava csatlakoztatom a másikat (lóheréset) ?dudicukrász: tudom, pont ez a cél.
De úgy tervezem, hogy kezdésnek csak óvatosan, szemüveg nélkül, hogy kiismerjem a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AliExpress tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- LEGO klub
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kupon kunyeráló
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest