Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#48201) cOxeR válasza *Ropi* (#48200) üzenetére


cOxeR
Ármester

Vicc volt, látom nem vetted a lapot! :U
Mivel csak FB-ra feltöltött képnél jelentkezik ilyen, nem fogok sírva fakadni. ;)

Inkább képelek még:

[link]

[ Szerkesztve ]

(#48202) *Ropi* válasza cOxeR (#48201) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nem esett le, még reggel volt... :D

Képeltem én is. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#48203) Fejo


Fejo
őstag

Croppoltam a fókás képet. :)

[link]

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#48204) m3ss válasza forceberg (#48190) üzenetére


m3ss
veterán

(#48190) forceberg jah, ez a ket dolog zavart meg engem is. a nap mellett az a sav mar kontraszttol, barmitol megjelent, pedig ez meg csak nem is hdr...meg a bunker, vagy mi volt ott. tul nagy volt nem akartam kiretusalni, szeritnem latszodna a sziklakon. nap miatt arra kellett fordulnom :)

(#48194) *Ropi* ok, nezegetem. blacks alatt a visszat - iranyban erted, szoval hogy kontrasztosabb legyen a kep gondolom. amugy white csuszka mit csinal pontosan? nezegetem a histogrammot kicsit olyan mintha expot allitanek, de megse. neha megnezem auto tune mit ad az utomunkazott kepekre, es whiteot mindig dobna ra vagy 20-at, igy en is szoktam altalaban... :U

(#48191) kiskornel ohh koszi, igyekszem :) persze azert ilyen tajakon par fokkal egyszerubb a helyzet..

coxer tenyleg durva kepeket csinal, es ugy tunik egyre jobbak is...talan egyedul a mostani illuzios teamban feltett kepe nem tetszik, bar ezt nem is tudom miert ide irom...aztan lattam ugyanabbol egy feketefeheret fb-on klassz kompoval :K

(#48202) *Ropi* :K nagyon jo az a hatter, szinekben is meg keretezesben is. vignette is bejon. egyedul talan az orrhegyen zavar a vaku nyoma, azt ilyenkor nem erdemes/szokas kiretusalni?

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48205) *Ropi* válasza m3ss (#48204) üzenetére


*Ropi*
félisten

A "whites" a középtónusokat és a csúcsfényeket együtt szabályozza.

A linkelt képen nem vaku volt, hanem Lowel ID Light: ez egy 100W-os, fókuszálható és szabályozható fényerejű lámpa.

Egyébként néztem levéve azt a foltot, de akkor meg nagyon "lapos, műanyag" lett tőle a kép. :U

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#48206) Fejo válasza m3ss (#48182) üzenetére


Fejo
őstag

Jó lett, nekem némi plusz kontraszt hiányzik róla, meg kiszedtem volna az épületet, de egyébként nagyon szép.

Ropi: "csak" a szokásos minőség! ;)

[ Szerkesztve ]

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#48207) goldnarmz válasza *Ropi* (#48202) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

Semmi közöm, csak kíváncsiságból. A modellnek tetszett ez a kép?

(#48208) madgie válasza m3ss (#48182) üzenetére


madgie
titán

Készíts több 10" expót (vagy épp hosszabbakat, rövidebbeket), válogass köztük, majd rétegezd egymásra, a hullám-szikla töréseknél meg maszkold ki ügyesen (így a tenger sima lesz, a szikláknál meg megmarad a dinamika). Nem mondom, hogy valahogy így, mert totál más a te képed, de ez alapján talán látszik, miről beszélek.

[ Szerkesztve ]

(#48209) cOxeR válasza m3ss (#48204) üzenetére


cOxeR
Ármester

Írhatod ide is, szemem a pályán! :DDD
Tudod jól, hogy szoktam kísérletezni rajtatok képekkel (ha nem, akkor most már tudod! ;] )... kiskornél mindig észreveszi ezeket... a témakörös képek, szinte kivétel nélkül tartalmaznak ilyen dolgokat... :)

(#48210) m3ss válasza madgie (#48208) üzenetére


m3ss
veterán

ok ez jo otlet, majd kiprobalom. az a baj, hogy utolso nap vettem elo az nd szurot, pedig nagyon jo kepeket lehetett volna loni vele...nem volt idom kitapasztalni sem, nyaralas elott par nappal jott meg. raadasul szerintem sikerult vmi szart vennem, ilyen vivitar 52mm nd2-1000 variable szuro, de ha eltekerem legsotetebb allasaba akkor ilyen foltokat hagy a kepen, mint az egbolt kozepen. na meg amugy is vicces kepet lott igy, erintetlen raw.
aztan lejjebb tekerve hasznaltam inkabb, ugy 1 fe +expoval mar normalisabb kepeket csinalt. viszont igy kellett az f22 is, es meg igy is keves volt a zarido...
nem pont te ajanlottad vmelyik nap nikon topicban a heggeszto uveget vagy mit? az hogy, merre, meddig?
szerintem vmi fix nd szuro kellene nekem amivel tudnek 30+ sec-et f8 korul iso 200-on, naplementekor mondjuk. es nem ilyen menetbetekergetheto, ami csak ehhez az obihoz jo kb. amgy is agyrem, mert komponalni meg fokuszalni meg szuro nelkul kell, de hiaba lockolom a fokuszt meg allitom be a vizszintet eltekeredik a "fokuszgyuru" ha beletekerem az nd-t.

Fejo neked is koszi.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48211) Real_Necro válasza goldnarmz (#48207) üzenetére


Real_Necro
veterán

A modellnek (feleségemnek) nagyon is. :K ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#48212) madgie válasza m3ss (#48210) üzenetére


madgie
titán

Tudtommal minden (elérhető árú) Vari ND ilyen, ha merőlegesen állnak egymásra a polarizált lencsék (két polárszűrő a Vari ND lényege), akkor foltos képe van... sajnos :( Ki kell tapasztalni, meddig jó.
Amúgy neked egy ND1000 kéne, mondjuk egy B&W. Nem olcsó, de kifogástalan képe van és 10 fényértéknyit sötétít. A hegesztőpajzs (amit én ajánlottam, igen :D) rizikós ,abban is többféle van ,van, amelyik csak 7-8 Fé-t sötétít, de baromira zöldít (nem nagyon lehet kikorrigálni), meg van olyan, ami 12-13-at vesz le (annak már kipipettázható a zöldje, de ott meg olyan hosszú záridőd lesz napfelkeltekor, hogy szobrozhatsz a gép mellett... ráadásul zajos is lesz a kép).

(#48213) goldnarmz válasza Real_Necro (#48211) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

Akkor jó. Ez e lényeg! ;) Sok boldogságot, így utólag is!

(#48214) Real_Necro válasza goldnarmz (#48213) üzenetére


Real_Necro
veterán

Köszönjük. :R

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#48215) m3ss válasza madgie (#48212) üzenetére


m3ss
veterán

B&W az a markaja? utana nezek. hmm ha ezt tudom elore hogy a vari ilyen...sok ertelme van igy, nem? vagy probaljam oldalra tekerni, es akkor croppolva olyan mintha vignettalna? :DDD majd probalgatom vmin itthon...mondjuk egy 3nm-es szokokuton :O

amugy klasszak a gorog kepeid. mondjuk eleg zajos nemelyik nd-s ez a hosszu zarido miatt? jo moka ez az nd szuro, eleg kulonlegesse teszi a kepeket, meg viz nelkuli kepen is klassz a felhok miatt. na meg nekem ugy is bejon, ha nincs teljesen kremesre mosva a viz, milyen dinamikus mar. ez hany sec lehet, 2-4?

ezt most kicsit melegebb szinekkel. amugy most nezem az elozo nem panorama volt, ez a panorama, bar sokat nem dob a 2 kep a latoszogen. sajnos latszik is itt-ott a vizen, pedig foglalkoztam vele...lehet kicsit fura is ez a magasabb kep, nem akartam 3:2-re vagni. tetszik ahogy kifut a part a sarokbol. az egen az repulo lenne? gondolom nem csillagok par masodperc alatt...meg nem szedtem ki hatha megtudom mi az :B

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48216) cOxeR válasza m3ss (#48215) üzenetére


cOxeR
Ármester

Nem repcsi, csak kis karcok az érzékelődön. :DDD
Persze, hogy repcsi.... és szerintem ez a kép jobb, mint az előző, hiába a "furcsa" oldalarány.

(#48217) m3ss válasza cOxeR (#48216) üzenetére


m3ss
veterán

jah sztem is jobb a kompo ezen. masik nekem kicsit jobbrol, balrol, alulrol is szuk. :DD foleg hogy nekem az a kis vilagos obol lett a tema azon ahogy igy elnezegetem...

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48218) madgie válasza m3ss (#48215) üzenetére


madgie
titán

B+W igazából, csak amcsi nyelvterületen valamiért B&W ragadt rá, így én is automatikusan azt írtam. Számíts rá, hogy nem olcsó.

A képeim azért zajosak, mert a hegesztőpajzs miatt baromi hosszú, 10 perc körüli (!) záridőkre volt szükség. Igazság szerint újra fel kéne őket dolgozni, egyrészt némelyik elég... khm, kenrockwelles (túlszaturált, túl boost-olt giccs), másrészt a LR4 már jobban bánik a zajjal, mint annak idején a régebbi verzió.

A Vari ND inkább csak nappali, finomabb használatra való (sőt, szerintem elsősorban videóra, így nem kattogtatsz a rekesszel, a záridő meg maradhat konstans), ilyen szürreális nappali képekhez minimum 6 Fé-s ND kell.

(#48219) m3ss válasza madgie (#48218) üzenetére


m3ss
veterán

jah azt mondani is akartam, de gondolom nem kritikara raktad fel a regebbi kepeket, meg azota mar maskepp utomunkazol :) kicsit tul vannak huzva, nemelyiket biztos eloszednem ujra ha megvannak a rawok. na meg nemelyik kepen nekem keves a latoszog ezekhez a parti koves kepekhez. bar amit linkeltel ott pont nem. persze mar megkaptam a masik topicban, hogy nem kell feltetlen uwa, szerintem meg naagyon is kell ehhez a temahoz.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48220) madgie válasza m3ss (#48219) üzenetére


madgie
titán

Tamron 17-50-em volt akkor, 40D-n, következő évben már megvolt a Tokina 11-16, de akkor pont nem mentünk tengerpartra :D

Most sincs UWA-m, sokallom az árát (a legolcsóbb alternatíva Micro 4/3-ra a M Zuiko 9-18mm)

(#48221) m3ss válasza madgie (#48220) üzenetére


m3ss
veterán

nyaralni biztos kovetkezoleg csak nagylatoval megyek, jo nd szurovel, meg vmi jobb allvannyal. aztan lehet majd jo kepeket loni :K meg turelmes par sem art, akit nem zavar ha naplementet fotozassal toltod (napfelkeltekor ugy is alszik :DD ) bar ilyen helyeken szivesen elnezelodik az ember naphosszat... ;)

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48222) m3ss


m3ss
veterán

tudom nem szeretitek az ilyen nem vagy fotos dolgokat, de olyan jot rohogtem ezen a kepen, na meg az utana kovetkezok is komolyak :DD

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48223) Chapel válasza m3ss (#48222) üzenetére


Chapel
addikt

Köszi, 5 perce sírok a röhögéstől :D

Kedvenceim mikor full amatör emberek felfedezik a különböző effekteket :DDD

[ Szerkesztve ]

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#48224) *Ropi* válasza goldnarmz (#48207) üzenetére


*Ropi*
félisten

Tetszik neki és Ő (ők) mondták, hogy tegyem ki. :U

Közben tovább olvastam és láttam, hogy ők is megválaszolták. :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#48225) Santiagain válasza m3ss (#48222) üzenetére


Santiagain
senior tag

Nem nálunk drága a fényképezőgép, hanem az USA-ban túl olcsó.

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#48226) *Ropi* válasza Chapel (#48223) üzenetére


*Ropi*
félisten

Én meg ezen sírtam be... :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#48227) gab.m válasza *Ropi* (#48226) üzenetére


gab.m
senior tag

Trash the dress. Mi a baj vele? :DDD

-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --

(#48228) cOxeR válasza Santiagain (#48225) üzenetére


cOxeR
Ármester

:F ennek fuss neki újra...

(#48229) cOxeR


cOxeR
Ármester

Egy újabb esküvői blogbejegyzés.

[link]

(#48230) hemaka válasza Santiagain (#48225) üzenetére


hemaka
nagyúr

Ezt inkább lefordítanám úgy, hogy nálunk pénzéhes az állam, ezért jóval drágábban veheted meg idehaza, mint az USA-ban. Arról nem is beszélve, hogy ők jobban is keresnek, mint itt a nagy átlag...

[ Szerkesztve ]

(#48231) m3ss


m3ss
veterán

na meg 1 utolso nd szuros, tetszik ahogy a nap megcsillan a hullamokon. lehet a ket bal oldali rozsaszin becsillanast kiszedhettem volna? 1 sec.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#48232) gab.m válasza m3ss (#48231) üzenetére


gab.m
senior tag

A becsillanás elrontja az egészet. Nem elég nagy ahhoz, hogy effektet adjon hozzá a képhez, meg ezt szerintem nem is dobná fel annyira, szóval ha teheted szedd le.

-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --

(#48233) Santiagain válasza cOxeR (#48228) üzenetére


Santiagain
senior tag

Megnézted azokat a képeket, amire válaszként írtam?

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#48234) Fejo


Fejo
őstag

Penny, Penny, Penny... :D

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#48235) cOxeR válasza Santiagain (#48233) üzenetére


cOxeR
Ármester

Megnéztem a képeket, de én erre reagáltam:

"Nem nálunk drága a fényképezőgép, hanem az USA-ban túl olcsó."

(#48236) Santiagain válasza cOxeR (#48235) üzenetére


Santiagain
senior tag

Próbáld meg összepasszítani a kettőt. :)

Szerk.: Bazingaaa!

[ Szerkesztve ]

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#48237) cOxeR válasza Santiagain (#48236) üzenetére


cOxeR
Ármester

Itthon is születnek ilyen képek, semmi köze ahhoz, hogy hol mennyibe kerülnek a gépek. :)

(#48238) cOxeR válasza Fejo (#48234) üzenetére


cOxeR
Ármester

:))

(#48239) Santiagain válasza cOxeR (#48237) üzenetére


Santiagain
senior tag

Ahogy elnéztem, a képek többsége az USA-ban készült. Tény, hogy itthon is születnek ilyen képek, de a készítői nem hívják magukat fotográfusnak és nem akarnak ebből megélni.

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#48240) cOxeR válasza Santiagain (#48239) üzenetére


cOxeR
Ármester

Sajnos azt kell mondanom, hogy tévedsz, nincs időm most példát keresni, de jobban tesszük, ha nem is ezzel törődünk. :)

(#48241) j.bravo válasza Santiagain (#48239) üzenetére


j.bravo
addikt

Itthon is vannak, itt a topikban (bár lehet hogy egy másikban, most nem vagyok benne biztos) is volt említve néhány.

Whatever.

(#48242) cOxeR válasza m3ss (#48231) üzenetére


cOxeR
Ármester

Nekem nincs gondom a becsillanással...

(#48243) cOxeR


cOxeR
Ármester

Képelek én is:

[link]

(#48244) Real_Necro válasza cOxeR (#48243) üzenetére


Real_Necro
veterán

Látom van bőven. Jó a hangulata. ;)
A bal oldalon hátul lévő kupac ugye földből van? ;] :P

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#48245) Santiagain válasza j.bravo (#48241) üzenetére


Santiagain
senior tag

Újszülöttnek... Nem volt még "szerencsém" hozzájuk. Miért lepődnék meg, hiszen Isaurának is szerveztek gyűjtést.

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#48246) cOxeR válasza Real_Necro (#48244) üzenetére


cOxeR
Ármester

Van-van! ;)
Persze-persze az egy földkupac... :DDD

(#48247) ballington válasza cOxeR (#48243) üzenetére


ballington
addikt

Most nagy divatja van a bálák közti esküvői fotózgatásnak. Csak vannak akik ezt jól is csinálják, vannak, akik kevésbé.
Te inkább előbbi vagy...

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#48248) ballington válasza Real_Necro (#48244) üzenetére


ballington
addikt

Agyagos szálas takarmány... ;]

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#48249) forceberg


forceberg
veterán

A nyaralásról normális képet még nem is tettem be, a közeljövőben pótolom!

A flikker kicsit megnyúzta a képet.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#48250) m3ss válasza forceberg (#48249) üzenetére


m3ss
veterán

jah mintha tulelesitette volna, amugy hangulatos.

nekem meg az egyik kedvenc kepem montenegrobol, mindjart feldobom a masikat is. mondjuk itt pont nem naplementekor voltunk, es persze egesz uton nem tudtam kifogni vmi felhos tiszta idot, csak a kodot...de hat ez van :) meg vmiert az eloter kovei kicsit furak, nem tudom hogy az illesztes miatt vagy f8 volt keves...erdekes hogy mar elkezdtek oszulni a fak a hegyekben, amugy nem volt jellemzo. skadar nemzeti park, nagyon nagy, atnyulik albaniaba is. folyo korul mindenhol tavirozsak...

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.