Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kenwood3
addikt
Hogy vagytok?
Valamivel tobb mint fel eve voltam calp vizsgalaton, akkor 250es eredmenyem lett, most ismet voltam, és produkaltam egy 850-et. Sejtettem, hogy rosszabb lesz, mert majd 1 hetig kuszkodtem mire produkaltam, egy olyan mintat amit allagra leadhatonak gondoltam
[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
Findzs
addikt
válasz kenwood3 #2306 üzenetére
11 es a crp -m ami még annyira nem gáz.
De az egyik széklet vizsgálatom annyira negatív lett, hogy még a szokásos e-coli sem tenyészett kiAz igaz, hogy kicsit elhanyagoltam a probiotikumokat mostanában. Kb. 2 hónapja nem szedtem semmi ilyesmit.
A calp vizsgálat eredménye még nincs meg arra várok. Érdekes lesz, hogy 11 es crp mellett mit mutat majd.
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Annyi nektek citokinek
[link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
pruzsi
őstag
Szép napot !
Érdeklődnék hogy, mi a véleményetek a infliximab/remicade ről?Jelenleg imuran ,medrol megy utóbbi hétfőn már elvileg elhagyhato.
Délutánonként hőemelkedésem van illetve néha gyenge vagyok ,de alapjáraton elvagyok/ éjszaka nehézkes az elalvás néha összerandulok és felébredek.
Széklet teljesen rendben van . -
pruzsi
őstag
Én is ezen vagyok 3 -4 hónapja de most biologiazni akarnak pedig sose voltam ennyire tünet mentes...
Előtte 7 évig pentasa és cortiment ment.Annyi hogy hőemelkedésem van délután estére de már 20 éveim óta szinte mindig volt.
Van még hidradentisem az be be gyulad ez van .De az is lehet hogy sok a 200mg imuran... Ezt csak én gondolom.
-
Findzs
addikt
válasz #42308056 #2317 üzenetére
Igen. De imuranbol csak 25mg budenofalbol meg 3mg.
Meg salofalk, vas, és protexin.
Meg vérnyomáscsökkentők.De tünetmentes vagyok. Kopp kopp ...
Pruzsi:
200mg az komoly. Attol lehet hogy tényleg jobb a biologiai.[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
Súlyra adják , 102kg vagyok januárban még 113kg voltam de a 196 cm hez kell is.
Ismerősöm 100mg szed már 10 éve még salofalkot és 65kg.Elég rémisztő a várható mellékhatások azért nem szeretném...
erahurka: ez már nepbetegseg évről évre nő a colitis chron betegek száma, főleg a 20-30 év közöttiek
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Az azért komoly. Majd számolj be róla ha időd engedi.
Ezt írja a használatija:
Crohn-betegség
A Yuflyma közepesen súlyos- súlyos s aktivitású Crohn- betegség kezelésére javallott olyan betegeknél, akik nem reagáltak a kortikoszteroiddal és/vagy immunszuppresszánsokkal végzett teljes és megfelelő
kezelésre, vagy akik nem tolerálják ezeket a gyógyszereket vagy akiknél e gyógyszerek alkalmazása orvosi szempontból ellenjavallt.Annyi a megnyugtató, hogy azért évek óta használják már ezeket a biologiai gyógyszereket.
erahurka:
Jobb mint fájdalomtól fetrengeni vagy napközben minden előjel nélkül elájulni vagy folyamatosan a kórházban a infúziókat kapni. Na meg a medróltól is jobb
[ Szerkesztve ]
-
sing1ep1ayer
őstag
Kaptam ezeket korábban és egy ideig nagyon frankó volt minden. Konkrétan egy fél évig volt hatásos nálam, utána szép lassan egyre inkább jöttek vissza a tüneteim, a végén pedig már akármennyit nyomtak belém, nem használt. Az a fél év azért rendben volt. A legrosszabb viszont kicsivel azután jött, hogy abbahagyták az infúziós kezelést. Egyre jobban begyulladtak az izületeim, de nagyjából az összes, ami használva van. A vállam, a kézfejeim, a lábaim... minden rohadtul fájt. A legsúlyosabb napon nem tudtam hazamenni a munkahelyemről egyedül, mert képtelen voltam járni. Szerencsére 1-2 hét után ez eltűnt és azóta sem jött elő, de megfogadtam, hogy soha többé ilyen biológiai kezelést nem fogadok el. Nem mintha a szájon át bevehető tabletták olyan mesések lennének, de egy fokkal még mindig jobbak - kevésbé piszkálnak bele az immunrendszerbe.
A biológiai terápiák után egyébként végső elkeseredésemben az internetet túrtam, hátha van valamilyen megoldás, mert kikészített, hogy semmi nem tud fél évnél tovább egyben tartani és a végén csak rosszabb lesz minden. Ott találtam egy srácot, aki Chronnal él és vegán... és állítása szerint semmi baja azóta. Kipróbáltam, úgy maradtam, és semmi bajom azóta. Nem emlékszem pontosan, de ennek talán 6 éve. E mellett Budenofalkot és Salazopyrint szedek, ez megmaradt és nem kellett váltani azóta gyógyszert.
A Salazopyrin egyébként nagyon hatásos szerintem (míg egy "klónja" a Salofalk kb. semmit nem ér szerintem), de csak a növényevéssel együtt igazán hatásos. Ezt onnan tudom, hogy ritkán azért csalok és bekapok valami állati eredetűt és azt bizony rögtön megérzem.
De mindezt hiába mondtam eddig bárkinek, nem hajlandó senki lemondani a húsevésről, inkább szenved. A jelenlegi munkahelyemen is van egy kolléga. Pedig a sok növényi rostnak az is áldásos hatása, hogy talán kevésbé leszel esélyes egy bélrákra. Egyébként meg a húsról nem olyan nehéz lemondani, nagyon klassz alternatívái vannak, sokszor még finomabbak. A sajt a kemény dió, abból nem találsz olyat, ami növényi alapú és finom lenne, vagy legalább kicsit is hasonlítana bármilyen tejből készült eredetire.
Na mindegy, nem akarok hittéríteni, ez csak az én személyes talasztalatom. Én nagyjából 7 évet szenvedtem A Chronnal, szinte minden kezelést megkaptam, ami létezik, semmi nem hatott fél évnél tovább. (Kivéve a Medrol, de azt nem mókás hosszú távon szedni.) Aztán jött az említett életmódváltás, azóta úgy élek, mint bármely egészséges ember. De ha mindez nem is érdekel, én részemről nem javaslom a biológiai kezelést továbbra sem (pedig anno minden vágyam volt, hogy megkapjam), mert nagyon súlyos mellékhatásai lehetnek. -
Findzs
addikt
válasz sing1ep1ayer #2325 üzenetére
Nem lehet általánosítani nincs két egyforma ember és immunrendszer.
Van aki biológiai kezelés mellett évek óta tünetmentes.Nekem például semmi bajom a salofalkal. 2007 óta szedem.
Azért kezdtem el ezt mert az akkoriban felírt másik fajtát nehéz volt lenyelnem. A salofalknak csúszós a külseje. De már évek óta a granulátomot szedem.
A salofalkot és a budenofalkot ugyanaz a cég gyártja.De az is biztos, hogy amíg az imurán + budenofalk + salofalk "rendben " tart addig én nem fogok biológiai kezelésbe belemenni.
-
pruzsi
őstag
Yulflima nem hatott , egyébként 3 hónapja tünet mentes vagyok de új biológiát akarnak sterala.
Vérkép rendben csak a kalprotektin magas.
Tehát lehet valaki tünetmentes közben pedig mégis van baj csak ezt a vizsgálatot zsebből kell fizetni.
Kaján változtattam ennyi, medrol szövődmenyek durvák voltak , ja a yulflima beadása után a bal akarom fáj néha nem tudom teljesen egyenes kinyujtani, szoritas, mozgás stb. Egy sepregetes közben olyan fájdalom irányult bele hogy eldobtam a sperűt. Ez már 3 hónapja azóta se múlt el . Kentem discofennal stb. Neurológus azt mondta így jártam ilyen a biológiai terápia vagy elmúlik vagy nem.
-
pruzsi
őstag
Várjuk a őssejt terápiát külföldön már rajta vannak az a jövő
-
pruzsi
őstag
Én mindenkinek azt tanácsolom hogy legalább fél évente csinaltasson kalprotektin meghatározást akkor is ha tünetmentesnek gondolja érzi magát mert csak ez a vizsgálat tudja megmondani van e probléma vagy nincs. Crp nem , nekem most is 1 a Crp a kalprotektin mégis magas és amúgy teljesen jól vagyok .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Okos Otthon / Smart Home
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hardcore café
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning