Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2001) afterburner_ válasza imichip (#1999) üzenetére


afterburner_
őstag

ez így van, vannak olcsó patronok de lehet egyenlok a sz..rral (pl ecotec) és a fejet meg hazavághatja a gány tinta ha utangyartott patronban gondolkodik az ember sztem procolorral nincs különösebb gond, vagy amit még itt ajanlanak a forumban azt szabad belerakni.

es az tény hogy a régebbi 2 pl-es nyomtatók, ip3000 pl azok jól birtak a strapat, nekem egy mp700-as van most a sarokba abba kellene szereznem egy ip3000-es fejet, merthát meghalt szegenykében a fej. viszont! sebességre azert az újabb canonok 4300/4500 már jóval gyorsabbak mint elődeik, masreszt a 3000-as szerianal ott asszem nincs kulon fekete patron fotóknak szóval a 3 szinbol kikevert fekete sok esetben nem az igazi...

>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

(#2002) imichip válasza afterburner_ (#2001) üzenetére


imichip
csendes tag

Eléggé hiányos infókat adtam, bocsi.
Szóval ez a gép a multi képességén és a dvd nyomtatáson kívül fénykép-negatívot és diát is beolvas, meg csilivili lcd kijelzője van. Egyébként 30 ropiért árulják (fénykorában 100 volt), és állítólag még alkuképes.
Az olcsó patronon azt értettem, hogy ez még a csipes korszak előtti, és (gondolom) egyszerűbb a csere, és a töltögetés is. A tintarendszere: 3 színes, 1 fotófekete, 1 síma fekete, így a színekkel nincs gond.
Egyébként én sem teszkógazdaságos tintában gondolkodom, ezért is olvasom szorgalmasan ezt a topikot, hogy képbe legyek, melyiket javasolja a nagy többség.
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy ebbe a régebbi technikába érdemes -e pénzt feccölni, vagy inkább haladjak a korral ?
A sebesség nem lényeg, otthon használom csak, általában dokumentumok nyomtatására, de a negatív beolvasása is csábító.
A fejügyben nézz szét a www.itmedia.sk lapon (lehet, hogy nem mondtam újat). Itt olvastam, hogy a 3000-es széria feje jobban bírja a strapát, mint az újabbak.
Köszi skacok.

(#2003) Zayl01


Zayl01
tag

Üdv!

IP4300-as problémám van, eddig amik voltak azokat sikerült mind leküzdenem, egyszerű patron cserével pl. amikor csíkozott stb.de most extra szitu állt elő nem nyomtat a nagy feketém, ez annak köszönhető hogy a haveromnak úgyanilyen nyomtatója van és neki se nyomtatott akármit csinállt vele fejet tisztitott stb. és miután elvittem hozzá az én fekete patronomat próbálltuk azzal de akkore se müködött, és utánna már az én nyomtatóm se nyomta a feketét egyáltalán, próbáltam nozzle checket de a nagy fekete még csak egy csöpp festéeket sem nyomatott. Na most arra jutottam hogy ha a papírt átteszem plain paper-rol glossy papírra akkor rendesen nyomtat. Lehet azért mert akkor nem a fekete színt használja hanem keveri? Nem tudom mi a fenét csinálljak vele vegyek új patront bár 2 patron lett próbálva egyik sem müödött. Lehetséges hogy tönkretette a haverom nyomtatója a chipet amikor odaadtam hogy próbállja avval? Valakinek volt hasonló probkémája?

(#2004) kaliber válasza Zayl01 (#2003) üzenetére


kaliber
aktív tag

A Glossy Photo Paper beállitásnál a nagy feketét nem használja csak a többit. Lelevegősödött a fej, tisztitás deszt. vízzel a patron felől, műanyag csövet (mérete akkora legyen hogy illeszkedjen a patron felőli fémrácsra) rászerkeszt a fecskendőre, felülről nyomást képezel, utána próbanyomat.

De ha visszaolvasol akkor kiderül, hogy elég sok hsz. van a témáról.

Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)

(#2005) afterburner_ válasza Zayl01 (#2003) üzenetére


afterburner_
őstag

chipnek nagyon sok köze nincs hozzá, vagy nyomtat a nyomtató, vagy pedig ha barmi gondja vna a chipnek rinyál :) jah nezd meg amit kaliber irt ha rarakod többrétegű papirra a fejet, akkor ha felülről nyomsz rá vizet (bár inkább alkohol jobb lenne mivel nem vizbazisu a tintája a nagyfeketének gyárilag) akkor elvileg kiderül beszáradt e vagy sem. bár nem ritad konrketan miylen patron? mert vannak ratyi utanygartottak, ami egy deka festéket nema d a fejnek át...

>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

(#2006) Zayl01


Zayl01
tag

Ok, megpróbálom akkor a fecskendős cselt alkalmazni. Csak azt nem értem hogy hogy a fenébe dugult el a fej amikor csak kölcsön adtam a patront hogy próbálja ki avval és aztán már nálam semn nyomtat. Emígy az origi patron van benne és állandóan töltöm eddig legalább 10 alkalommal töltöttem, a cyan-t meg a magnetát cseréltem le másfél év alatt azokkal már nem tudtam mit kezdeni újat kellett vennem. :((

(#2007) afterburner_ válasza Zayl01 (#2006) üzenetére


afterburner_
őstag

hkivancsi vagyok megjavul e de az is gond szokott lenni hogy a festék esetleg hig es folyadék képződik a fej alján, ezáltal nem tud fújni tintát a nyomtató az ott keletkezett tintacsepp miatt.

>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

(#2008) Norbi27


Norbi27
aktív tag

Sziasztok

Ip 4300-as nyomtatóm van, csak eredeti patronokkal használom. Most lenne egy nagyobb munkám. Kb. 80-100 fullprintes dvd-t kellene nyomtatani, + mindegyikhez borítót. A lemez Verbatim fotoprint, a papír Canon High Grade 160 grammos nagyfelbontású papír.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mennyi lenne a nyomtatási költség? Számolta-e már valaki, hogy mennyire jön ki egy A4-es papír (majdnem)fotóminőségű nyomtatás, vagy, hogy mennyit lehet kinyomtatni egy patronnal.
Légyszi olyat ne írjatok, hogy vegyek utángyártott patront, mert nerm veszek. Az előző nyomtatóm( IP4000) attól ment tönkre.
A melóért 500 forintot ajánlottak/dvd+tok. A lemez+tok+papír 135 forintba kerülne, viszont fogalmam sincs, hogy a nyomtatási költség mennyi.

(#2009) afterburner_ válasza Norbi27 (#2008) üzenetére


afterburner_
őstag

nekem 6 ft-ban van egy lap ez a tinta költsége persze utangyartottba.

ahogy olvaslak ha eredetivel akarod ugyan ezt....akkor mélyen a zsebbe kell nyulnod.. :D eredetivel kb 200 ft vagy több telitettségtől függően..

amugy... általában azert döglik meg a nyomtató utangyartott patronoknal mert akkor az emebr eszetlenül nyomtat, és előbb utóbb meghal, canon eredeti patronnal nem fog az átlagember sokat nyomtatni, szóval sokkal tovább birja a nyomtató.. látszólag!

ha veszel két garnitura eredeti tintát, azon már egy nyomtatót veszel... érdemes eredetivel nyomtatni ha sokat nyomtatsz?!

[ Szerkesztve ]

>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

(#2010) Jazz válasza Norbi27 (#2008) üzenetére


Jazz
veterán

Amit afterburner írt nagyjából az van, továbbá esztelenség eredeti Canon-nal mert méregdrága.
Helyedben valami Epson papírt használnék + InkMate-től utántöltögetős tinta szettet (nincs chip csere se). Megközelíti az eredetit minőségben ami nagy szó. Vagy itt még egy sor más ajánlatot olvashatsz.

Hogy mennyit bír? Próbálgatás nélkül is nagyon egyszerűen megtudod nézni:
- Felmész Canon honlapjára, megkeresed az ISO szabvány szerinti kötelező fogyasztási indexet + megnézed az ISO szabványos teszt ábrát fotóra (ez mind ott van az apróbetűs résznél és fejjel lefele :D ), na és azt a teszt fotót beszorzod úgy 10-el, vagy amennyi szükséges egy valós helyzethez (nagyjából ki tudod kalkulálni), és annyi lesz.
Ugyan ez van szövegre hogy hány oldal/nagy fekete tartály. Azt is úgy el kell osztani 5-el.:)

Ja most olvasom hogy azt ne írjuk hogy vegyél utángyárottat....hát igen, a sz*r patrontól be is hal. Ezért kell nem kevés utánajárás a legjobb vételhez. Én vagy hónapig olvasgattam több ezer hsz.-t, írásokat, fórumokat..., míg meggyőzödtem hogy mi a legjobb, így biztosra mehettem (és nem mentem fejjel a falnak még a legokosabbtól jött legjobbszándékú segítségre sem).
Két garnitúra patront (10k egy eredeti Canon, nyomi patronnal 20k, igazából egy után behozza az árát:), ezért használ mindenki utángyártottat) még a legszutykabb festékkel is kibír, ha okosan csinálod és jót veszel, akkor meg több 100-at?? :D ;) is, az a 100DVD+Borító meg messze több mint kettő, de hát te tudod.:)

Így mégyeszer a kérdés::)
"ha veszel két garnitura eredeti tintát, azon már egy nyomtatót veszel-->amihez adnak egy garnitúra tintát :U ... érdemes eredetivel nyomtatni ha sokat nyomtatsz?!"

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#2011) Zayl01 válasza afterburner_ (#2007) üzenetére


Zayl01
tag

Király vagy afterburner!
Müködik a nyomtató nyomassa a feketét 1000-el és a haveromnál is müködött a tisztítás.
THX mégegyszer!

(#2012) afterburner_ válasza Zayl01 (#2011) üzenetére


afterburner_
őstag

amugy nem mindig a dugulas a gond van hogy a festék eltomodik benne de van hogy lelevegősödik a fej nincs meg a folyadékoszlop, beszorul közé egy buborék és nem tud akkor a tinta áramlani a fejben ezért kell sokszor megnyomni fecskendővel de csak óvatosan. másik gond amikor az a szűrő felül eltömődik, és nem enged át elég tintát, iylenkor jön a kiszúrás, de sajna iylenkor mehet mocsok is a fejbe.. ami csikozashoz vezethet.

[ Szerkesztve ]

>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

(#2013) kaliber válasza Zayl01 (#2011) üzenetére


kaliber
aktív tag

Szívesen!

Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)

(#2014) afterburner_ válasza kaliber (#2013) üzenetére


afterburner_
őstag

:D

jó lett a fekete?

>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

(#2015) kaliber válasza afterburner_ (#2014) üzenetére


kaliber
aktív tag

Még nem próbáltam ;)

Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)

(#2016) habo1970


habo1970
csendes tag

Ha valakit érdekel Canon cli-8-as/pgi sorozatú patronhoz chip reseter írjon 15000 ft/db
A videán van egy videó telefonnal csináltam,de a lényeg látszik:
http://videa.hu/videok/kreativ/canon-cli-8-as-tintapatron-csinaldmagad-STjOFpcbTk4Yzjre

[ Szerkesztve ]

(#2017) afterburner_ válasza habo1970 (#2016) üzenetére


afterburner_
őstag

nalam 13000 Ft/db :DD

de vateran meg adnak amr 10-ért is :D

[ Szerkesztve ]

>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

(#2018) szeva000 válasza afterburner_ (#2017) üzenetére


szeva000
addikt

jah,én is már 10k-ért láttam,amiből még alkudni is lehetne:D.bár én semmi szükségét nem látom az egésznek:)elvagyok én tintaszint nélkül is:D

(#2019) s7evcsenko


s7evcsenko
addikt

Sziasztok!
Meg tudom azt csinálni valahogy, hogy a bíbor chip-et feketének lássa a nyomtató??
CLI-8... IP5200! :U

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#2020) afterburner_ válasza s7evcsenko (#2019) üzenetére


afterburner_
őstag

nem, ahogy irtam vateran csere. valakivel cserélsz vagy ilyesmi! vagy veszel egy újat. esetleg ott van az ajanlatom vateran :)

[ Szerkesztve ]

>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

(#2021) s7evcsenko válasza afterburner_ (#2020) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Wow.. :Y
Milyen kicsi a világ... :C
Ment egy pü... ;)

[ Szerkesztve ]

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#2022) ltoth


ltoth
csendes tag

Én az IP4200-hoz PRINT-RITE utángyártottat használok, ritkán nyomtatok, de nem száradt még be :)

(#2023) afterburner_ válasza ltoth (#2022) üzenetére


afterburner_
őstag

na jah, altalaban ha hasznalgatja az ember a nyomtatojat nem szokott nagyon beszaradni.

>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

(#2024) Sandormaster


Sandormaster
aktív tag

Hinnnye amindenit, mostmár használgatom a kis canonom egy ideje, de amilyen nyomtatási sebességet csinál, arra Palik is azt mondaná: "aztaaa de komoly" :DD Nyomtatom a tételeket mint a disznó, és úgy darálja be a lapokat hogy csak lesek :C
Ez volt eddigi legjobb vételem, elismerésem a canonak :R

(#2025) khron


khron
tag

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség Ip-4500 -ös canonhoz.CD felület nyomtatásnál semmilyen progival nem hajlandó pontosan a cd körívéhez igazodni.Elötte ip-3000 volt ami nero cover designer progival jól betájolta a méretet. 4500-el próbáltam a nero,acoustica programokat, de mindegyik félre nyomtat. Valami ötlet esetleg.Driver újratelepítés megvolt.Nero több verzió, egyikkel se ment rendesen. Legtöbbször félkörívet csinál.Kezd elfogyni a türelmem, ahogy a lemezeim is.-előnézetben is hibás.
Másik kérdésem-Létezik-e valamilyen márkás patron pl.:pelikan, ami chippel van szerelve, és lehet használni "legálisan" garvesztés nélkül a nyomtatót?

Érdekesség:
[link]

WANTED: minden ami - SEGA -

(#2026) Mateee válasza khron (#2025) üzenetére


Mateee
tag

Az acousticaba mm-re belehet állitani hogy merre nyomtasson így probálkozzál még vele egy kicsitt szerintem. 4-5 lemezt rááldozol és meg is van a közepe.

(#2027) R válasza ltoth (#2022) üzenetére


R
aktív tag

IP4200 és IP4300 között csak megjelenési időben van különség?
milyen utángyártott patronnal lehet használni?

(#2028) kaliber válasza R (#2027) üzenetére


kaliber
aktív tag

A nyomtatási sebességben van különbség, valamint a kinézet és a fej is más .
Mindkettőhöz ugyanaz a patron kell a CLI-8-as sorozatból.

[ Szerkesztve ]

Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)

(#2029) khron válasza khron (#2025) üzenetére


khron
tag

Az a baj, hogy próbálkoztam vele, de nem történt számottevő változás.A neroban, meg ekkora különbséget korrigálni se lehet.2 program és mindegyikben máshogy tér el.

WANTED: minden ami - SEGA -

(#2030) Mateee válasza khron (#2029) üzenetére


Mateee
tag

Ha tudsz rakjál fel képet a kinyomtatott képről aztán meggprobálok segíteni hogy miket állitgassál még.

(#2031) khron válasza Mateee (#2030) üzenetére


khron
tag

Szia!
Köszi a segítséget:

[ Szerkesztve ]

WANTED: minden ami - SEGA -

(#2032) Mateee válasza khron (#2031) üzenetére


Mateee
tag

A 2 vonalnak középen kéne lennie? Vagy a közép mért nem stimmel? Milyen lemezre van nyomtatva?
Valahogy nem sikerül felfognom hogy merre keressem a hibát.

(#2033) afterburner_ válasza khron (#2031) üzenetére


afterburner_
őstag

cd label print

szia, nekem a 4500-öseimen ezzel a bealitassla nyomtatott középre! hátha ez segit, mert ens eme rtem mennyivel van elcsúszva anyomtatott képed...

>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

(#2034) khron


khron
tag

Ok köszi, próbálkozom.

WANTED: minden ami - SEGA -

(#2035) khron


khron
tag

Hát újrahúztam a gépet, és a Nero cover designerben kéne beállítanom egy kicsit felfelé, mert mostmár nincs akkor eltérés, remélem menni fog.Esetleg, ha valaki használja, akkor egy értéket mondhatna, ami jó:)

WANTED: minden ami - SEGA -

(#2036) afterburner_ válasza khron (#2035) üzenetére


afterburner_
őstag

labelprint az mostmar jó?

>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

(#2037) khron válasza afterburner_ (#2036) üzenetére


khron
tag

Nem jó az a program, mert körülményes borítót nyomtatni, mert azzal csak a lemez felületét lehet, és a szerkeztési lehetőségek is gyengék.

WANTED: minden ami - SEGA -

(#2038) afterburner_ válasza khron (#2037) üzenetére


afterburner_
őstag

dvd boritot en irfanview-vel , korongra meg ezzel nyomtatok:-)

>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

(#2039) R


R
aktív tag

Hi!

Hülye kérdés, de hogy kell beüzemeltetni a nyomtatót?
A telepíténél elakadok!!!
[link]
(egy LPT-s nyomtató van már telepítve)
Ez ugye USB-s lenne, de a listán nincs és nem is találja.

Úgy dugom az USB kábelt (elejébe) és úgy kapcsolom be a nyomit ahogy a telepítő mondja, de nem enged tovább...
Mit tegyek? :W

[ Szerkesztve ]

(#2040) R válasza R (#2039) üzenetére


R
aktív tag

na, gondolom, a hátsóval lehetne feltelepíteni csak a nyomit, de ez komoly, hogy nincs nyomtatókábel a dobozban? Ti hogy oldottátok meg ezt a problémát? Mit és hol kell vennem? :Y

(#2041) afterburner_ válasza R (#2040) üzenetére


afterburner_
őstag

usb nyomtatokabelt kellene venned ha nincs, és igen canon nem rak bele, meg asszem lexmark sem...

amugy usb-t automatikusan fel kellene ismernie, max huzgald le a többi vackot..hátha az kavar be

[ Szerkesztve ]

>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

(#2042) R válasza afterburner_ (#2041) üzenetére


R
aktív tag

az első USB-vel működni kéne a telepítésnek?

(#2043) R válasza R (#2042) üzenetére


R
aktív tag

hát nem, azért kipróbáltam másik gépen is

(#2044) Rover623 válasza R (#2043) üzenetére


Rover623
félisten

Nem bizony. Az első csatiba pl. a fényképezőgépet szokás/kell dugni.

primus inter pares

(#2045) R válasza Rover623 (#2044) üzenetére


R
aktív tag

ezt en is gondoltam, csak kínomba azért megpróbáltam,
még mindig nincs USB nyomtató kábelem. Ez szabvány? Mennyibe fáj? Hol kapható?

(#2046) Rover623 válasza R (#2045) üzenetére


Rover623
félisten

Ez szabvány?
Igen.

Hol kapható?
Ma, 2008-ban? Tán még a sarki fűszeres is ezzel köti át a répákat...:DD

primus inter pares

(#2047) Laca 012


Laca 012
őstag

Sziasztok!
Nekem ugyan ip4500as nyomtatóm van, de hátha valaki látott már hasonlót:
A cégnél összedobtam egy gépet asus P5L-VM 1394 alaplap integrált videó,meg minden(XPprof sp2 fullon frissítve).
Ha az usb-re a nyomtató rá van dugva, semmi más usb-s eszközt nem hajlandó felismerni.
(ismeretlen USB eszköz hibaüzenet) ha lehúzom újraindítás után mindent felismer(lide70 scanner, pendrive-ok, webcam...stb) és ha rádugom a nyomtatót, akkor arra jön az "ismeretlen usb eszköz" hibaüzenet. A tulajdonságoknál és az eszközkezelőben nem ír ütközést, egyenként sem működik egyik usb-s eszközzel sem és egyik porton sem. Canon support széttárta a kezét. Másik gépen (p3-as) működik scannerestől pendrive-ostól.
A Canon support azt mondta, hogy némely új alaplapokon USB Hub jellegű portok vannak, amelyek valószínűleg nem kompatibilisek, de összeraktak egy tesztkonfigot is, aminél működött.
Azért ez szép .. Jó lenne vmi megoldás, vagy ha legalább valaki tapasztalt volna már ilyet.

Másik tipp, hátha segítek:
A printymaxnál lehet resettert kapni cli8-as és pgi5-ös chip-hez 7500Ft-ért (számlás bruttó)!!!!!!!
[link]

(#2048) Rover623 válasza Laca 012 (#2047) üzenetére


Rover623
félisten

Jó lenne vmi megoldás
Próbáld ki egy USB hubon keresztül.

primus inter pares

(#2049) Pufy78


Pufy78
csendes tag

Adott egy jó kis öreg I560-as nyomi.Állt egy kicsit a polcon és most valahogy nem akaródzik feketét nyomtatni,nameg a szineseket is csíkozza. Mostam desztvizzel,alkohollal de mégsem akar kidugulni a fekete.Szinesek már majdnem jók.Vettem univerzális töltőszettet,de csak a fejtisztító lötyi miatt.Ha a szpatron rész felől adagolom neki a löttyöt,akkor valamennyire oldja a tintát.viszont ha kivülről a fúvókák felől,akkor nem akarja...már ázott jópár órát,de mégsem akarja megadni magát.
Valakinek valami ötlete?
Kidobni nemakarom... (mert már igaz van másik,de ha valakinek kell szóljon..alkudhatunk)

Megbízhatóságom ellenőzése: http://phmegbizhatosag.atw.hu/ vagy http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=513576 Köszi...

(#2050) afterburner_ válasza Pufy78 (#2049) üzenetére


afterburner_
őstag

az a gaz ha beszaradt a tintát a fejbe vezető szivacs vagy cső, akkor cumi... azt eleg nehez lenne onnan kioldani.

>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.