Hirdetés
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
balloonfreak
csendes tag
Sziasztok! Lelkes újonc vagyok a témában, és gondolkozom kisebb beruházáson egy miner gépbe. Miután az alapokat átolvastam, vad spekulációba kezdtem, s arra jutottam hogy ha az áramfogyasztás tényezőjét mellékesnek tekintjük, hozhatna ez még profitot, ámbár 1 dolog rendkívül aggasztó számomra: a difficulty factor növekedésének tendenciája. (erre a forrásra alapozva)
Ilyen tendencia mellett ha jól számolok egy 40-50Gh/s miner még ingyen áramfogyasztás mellett is alig hozná vissza az árát ~3hónap alatt.
Ha ez továbbra is ~10naponta 30-40%al nő, akkor az áramfogyasztás miatt nagyon sok bányász abba fogja hagyni, eladja a gépét olcsón, így egyrészt olcsóbban lehet majd jutni miner géphez, másrészt ha sok bányász abbahagyja, akkor a difficulty factor stabilizálódik, talán még csökken is?
Kérdezném az ittlévő nagy koponyákat, helytálló-e a gondolatmenetem.[ Szerkesztve ]
-
balloonfreak
csendes tag
válasz Penge_4 #6958 üzenetére
Tehát szerinted ez a tendencia nem fog lényegesen változni pár hónapos időtávlatban? Ez a drasztikus növekedés akkor a "hardcore" bányászokat is további befektetésekbe kényszerítené, s így végtelen körbe esve rontanák folyamatosan tovább a helyzetet, maradna fixen a ~10naponta 30-40%diff emelkedés?
remélem nem írok túl nagy baromságokat[ Szerkesztve ]
-
balloonfreak
csendes tag
ejnye
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Filmvilág
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
- Gyári Lenov 90w laptop hálózati töltő sárga, téglalap alakú csatlakozóval!
- HSPA 4G Modemek HP,Dell, Lenovo Ingyen Posta
- HSPA 3G és 4G Modemek HP,Dell, Lenovo Ingyen Posta
- lenovo DU9033S1 Onelink Pro Dock TÖBB DARAB Hátha ilyet keresel!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest