Hirdetés
Aktív témák
-
Köpci-85
csendes tag
Hello,
A következő laptopom van. Samsung NP300E5Z-S02HU.
Játék közben felmelegszik a GPU kb 85-94 C fok a CPU pedig 80-84 fokig.
Szerintetek mennyire árt ez?
köszi.
-
nagyúr
válasz Mikulásbá #49054 üzenetére
Üdv és BUÉK!
Bevallom őszintén, teljesen hektikus, hogy melyik alaplapban, hogyan működnek a tesztprogramok.
Volt már nálam FSC gép amiben 17 fokos volt a CPU (T9600) ami persze teljesen irreális. Az asztalon volt egy ugyanolyan gép T5800-assal, aminek rendesen mérte a hőmérsékletét a gép (40-50 fok) Megcseréltük a két procit és mindkettő gép rendesen mért, tehát a "hideg" gépben is 40-50 fok körüli volt a T5800-as és a T9600-ast is rendesen mérte a kisebbik gép (50 fok körül) a BIOS is ugyanaz volt, az SM vezérlő, szóval minden ugyanaz volt és mégis ilyen anomália lépett fel.Aztán elmélyedtem a zirodalomban és akkor tudtam meg, hogy a hőmérséklet mérését valami egészen faramuci módon oldja meg az SM vezérlő; az adott chip teljesítményét számolja ki és a KBC-be programozott DIE méret szerint az aktuálisan disszipált hőt tudhatjuk meg így
Ezért azóta én így mérem a tesztelések során a hőmérsékletet:
Ami a fordulatszámot illeti, ott nem hiszem, hogy probléma lenne, annak a mérése viszonylag egyszerű dolog az alaplap részéről; a PVM visszacsatolt jelét figyeli az SM vezérlő. Tehát a 2100-as rpm egész vállalható. Úgyis olyan 3000 körül jön meg a kellemetlen hangja a gépnek.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
NEMO1968
őstag
Sziasztok!
B.Ú.É.K mindenkinek!!!
Mikulásbá:
1 mag
2 mag
3 mag
4 magDINNYE
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
deenee20
csendes tag
Sziasztok BUÉK Mindenkinek....
Nem tom h jó hejre írok vagy sem remélem kapok valakitől segítséget....
Kaptam egy laptopot COMPAK - ARMADA - M700 típusútJelenleg a billentyűzet és a tapipad offon van..... :S
A szeretném megcsináltatni ill kisit modernizálni....
Aki hozzá értő szakembert tud ajánlani kérem írjon linkeljen stb......Köszi szépen előre is......
BUÉK MindenkinekA rossz selejtes dolgaidat ha lehet inkább másra sózzad rá de legjobb ha megtartanád magadnak....
-
Dell XPS
veterán
-
KisBla
tag
Sziasztok
Először is BUÉK mindenkinek!!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy régebbi fujitsu siemens laptopom és memoriát szeretnék benne bővíteni.
Találtam egy oldalt ahol részletes le írás van a gépről csak nemtudom hogy most a memória max 1 giga lehet benne vagy slotonként 1giga.
Bedobok egy linket a leírásról. Kicsit lentebb van a memo része.
Megtudná mondani valaki hogy most mennyit lehet belerakni max?Köszi mindenkinek előre is!
Üdv.: Tomi
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok,
Adott egy HP Pavilion 2000-es notebook, melynek adaptere "exitált" (65W 18.5V 3.5A). Természetesen kellene a gép (holnapig mindenképpen), és találtam egy adaptert (90W 19.5V 4.65A) hirtelen.
Szerintetek kibírja a különbséget?
Üdv, Dell XPS
-
-
Poo
senior tag
válasz Dell XPS #49064 üzenetére
Én használtam már +/- 0,5-1V különbséggel notebookhoz adaptert eddig még nem volt gondom de több nem fér bele ha jól tudom de ezt vezérlő meg anyám kinnya is válogatja szerintem.tp ,toshiba,dell volt azt hiszem ami eset nekem konkrétan volt.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
Ruszki
senior tag
válasz Dell XPS #49064 üzenetére
Szerintem 1V különbség nem fog gondot okozni!
De csak saját felelősségre!
Azt azért nézd meg hogy a csatlakozok polaritása helyes e!![ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Dell XPS
veterán
válasz KisBla #49062 üzenetére
Szia,
Memória bővítés: TypeDDR SODIMM PC2700 333MHz
Maximum Memória kapacitás:1GB
Elérhető Memória Slotok: 2 Sockets
Max Module Size : 512MB
CPU és lapkakészlet
Intel Celeron M 1,4 GHz-es VIA PN800 Intel Celeron M 1,5 GHz-es VIA PN800 Intel Celeron M 1,6 GHz-es VIA PN800 Intel Celeron M 1,7 GHz-es VIA PN800Üdv, Dell XPS
-
Ruszki
senior tag
-
-
gabor0012
tag
srácok mi a véleményetek asus x101-ről megbízható gépek ezek? nincs jellemző szériahibájuk? akinek volt ilyene számoljon be rólla. mik a jó és negativ tulajdonságai?
[ Szerkesztve ]
-
gabor0012
tag
valószinű hogy egy példánynak boldog tulajdonosa leszek csak azért kérdem. a maga árkategóriájában még igazi notebookot se lehet venni nem hogy netbookot. marha vékony az a legjobb benne kraft is van benne nem egy szedett vedett cucc
[ Szerkesztve ]
-
gabor0012
tag
szerintem minden éppeszű ember minimum win xp-t használ de már az is kopott szóval inkább már win 8 főleg az ssdvel szakit elég jól szerintem
-
nexia
tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne hogy van egy msi ex630x-es laptopom. és olyanokat kezdett el csinálni néha hogy az egész képernyő pár másodpercre elkezd ugrálni majd abba is hagyja. egész hétvégén filmet néztem rajta és akkor egyszer se csinálta. most hogy netezek szerintem csak akkor.
tudnátok segíteni hogy mi lehet a baj?
-
nagyúr
Gyerekek! Szakmai topic, ne legyünk tahingerek!! Ehhez azért nem kell egyetem, főiskola sem. Elég az általános!
Amper, Volta, Watt mind nagy tudósok voltak. És a nevüket nagybetűvel írták. Tiszteletből nevezték el róluk a mértékegységeket. Ezért mi is így teszünk! Ezért akár, ha a mértékegységet, akár a nevüket írjuk, legyen az NAGY BETŰ!
A - Amper
V - Volt(a)
W - WattKöszönöm
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
NEMO1968
őstag
válasz KillHates #49091 üzenetére
Jogos a letolás!!!!
Nélkülük(és még sok más tudós nélkül,akiket talán nem is ismert a világ),most nem közlekednénk modern járművekkel,nem telefonálhatnánk és nem ülhetnénk otthon a jó melegben a számítógép előtt.
Ők azok,akik életüket kockáztatták(gyakran áldozták is)azért,hogy kialakulhasson mai kis világunk,ami nekünk már olyan természetes,mint a levegő.
Csak főhajtás és tisztelet illeti őket.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Evelin26
csendes tag
Sziasztok! Holnap fog megjönni a laptopom. Mégpedig egy Fujitsu Lifebook AH532.
Kérdésem, hogy 32 vagy 64 bites Windows 7-et rakjak rá? Egyelőre csak erre szeretnék választ kapni, de kétlem hogy minden simán menne, úgyhogy még jelentkezem. -
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- Apple MacBook Pro Retina "Core i5" 2.7 13" 2015 early, 8 GB RAM, 500 GB SSD, MacOS + Windows
- Makulátlan, garanciális Macbook Pro 16 ! M2 Pro chip! Konzolt és apple terméket beszámítok
- MacBook Air M1 / 3 hónapos / 100% akksi
- HP Elitebook 840 G5, FHD,14", i5-8250U, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN11
- Lenovo ThinkPad T450 Ultrabook Fekete (14" / Intel i5-5300U / 8GB / 128GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest