Hirdetés
Aktív témák
-
flash-
veterán
sziasztok
lenne egy noti,tesztelném prime 95 el,érdekelne hogy mik a max hőmérsékletek ennél a notinál terhelés alatt?
Erről a notiról lenne szó Acer Aspire 5310idle módban az alaplap 79-76, a cpu 75-72 fokos.
ez normális,vagy nagyon magas?elinditottam a prime95 öt,egy perc után már 92 fokon járt a cpu,gondoltam inkább leállitom.
meddig kell bírnia egy ilyen gépnek biztonságosan kb?[ Szerkesztve ]
-
Arkennys
addikt
Hm. Előzőekhez kicsit kapcsolódó érdeklődésem lenne, minél mennyi a normálisnak számító hőmérséklet? Pl vinyó, processzor, stb.?
Si vis pacem, para bellum - Ha békét akarsz, készülj a háborúra
-
elttiL
senior tag
Üdv! Aditt egy Fujitsu-Siemens akármilyen noti. /Celeron 1.3 van benne/ bekapcsoló gomb megnyom, felvillan a power, aztán kialszik, venti egy kicsit megnyekken, de az se forog. /ezért most bocs az igazi szerelőktől/ ha kicsit "tekeredik" a noti háza, power gombra venti pörög, kép van, boot, stb. Eza noti egyégként is mintha kartonpapírból volna olyan merev. Szétnézve,egybe van. próbálva asztalon csak az alaplap+proci: nyugalomban nem indul így se /jéé/, viszont: ha proci hűtő venti részét felfelé feszítve, powere indul, boot is van, ha/sikerrül az "erőt" jól belőnöm, amivel feszítve van. /egy két kondi forrsztását megigazítottam, mintha ot lett volna a gond, de nem javult.
Tudom, hogy cseppet sem tudományos a feszegetés, csavargatás, de b@szki ha akkor működik...?
Ötlete valakinek? VAgy bajlagoljam alá a cpu bordát, és csavarozzam össze? Lehet ez lesz, de azért megvárnék pár hsz-t./egyébként ilyen feszegetős módon működő Pundit gépemnél ha a csippszet bordára rátehénkedtem működött, ezért csavarokkal fixen rátéptem a a bordáját /a rugós bizbasz helyett/ és szépen működik /pátrszor kell resettel indítani, ha nem akar elsőre menni/.
-
salival
aktív tag
Sziasztok!
Dell l502x-es gépemre ma felraktam a Windows 8 relase preview-et. Mind a két ezelőtti verzióban tökéletesen látta a nvidia gt525m-es kártyámat. Viszont most eszközkezelőben sem látom, és a driver telepítő sem látja a kártyát sajnos. Mi lehet a gond? Próbáltam már Windows 8 béta, windows 8 végleges, windows 7 driverekkel is.
Köszi válaszokat: salivalYNWA
-
Destructo
senior tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni,hogy laptopomba kicserélem a merevlemezt SSD-re.De a benne lévő 500GB os HDD-t akarom hordozni magammal adattárolóként.
Tudtok nekem egy jó külső házat linkelni ami 2,5 ös HDD-k hez van egyértelműen. Plug&Play ,elsősorban alumínium házas ,és usb 2.0 án kapja a villanyt is nem kell hozzá adapter. USB 2.0/3.0 egyaránt okés!
Segítséget előre is köszönöm!
-
Destructo
senior tag
Kösz srácok! Lehet kihagytam a lényeget,inkább a bevált verziókra lettem volna kíváncsi,találtam én is vagy 5 öt ami megtetszett,igazából túl olcsó és túl bóvli kinézetű ezért félek tőllük,ezért is fordultam a topikhoz
Szerk : saucelori : Értem ,igen az ilyenek miatt írtam jobban be,hogy mi az ami okés mi az ami nem
[ Szerkesztve ]
-
saucelori
tag
válasz Destructo #39312 üzenetére
Akár hiszed, akár nem, én itt vettem egy sráctól egyet (noname), a dobozán még csak a windows xp támogatással volt felcímkézve, semmi baja nincsen és ugyanolyan hatékony, mint a mostaniak, ilyenből nem lehet rosszat csinálni
Az a lényeg, hogy garanciális legyen, akkor tutira nem ér csalódás
Bár az enyének semmi baja nincs, pedig rendszeresen használom
[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
Lenne egy kérdésem
Adott egy Acer Aspire One netbook eredeti jogtiszta XP-el, 2 éves a gép és ideje lenne csinálni egy reinstallt. A kérdésem az lenne, hogy hogy tudom előhozni a telepítőjét az oprendszernek?
-
Arkennys
addikt
Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
The system has haltedIsmerősnél ez jön ki hibaüzenetként, kék halállal karöltve laptopon, xp oprendszer alatt. Random időközönként jelentkezik, de eléggé gyakran. Akad valakinek valami tanácsa-ötlete-tapasztalata ezzel kapcsolatban, amit továbbadhatnék neki?
Si vis pacem, para bellum - Ha békét akarsz, készülj a háborúra
-
aktív tag
(#39288) FrozenThrone
Erre esetleg valaki valamit?
"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."
-
csusza`
senior tag
válasz FrozenThrone #39288 üzenetére
Nézd meg, hogy egyáltalán látja-e az akksit.
Az energiagazdálkodási beállításoknál valahol meg lehet nézni a telep típusát.Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
Kbali
nagyúr
-
Kbali
nagyúr
válasz Hoorus #39296 üzenetére
Az sem, de a töltőd is túlmelegedhet és akkor lekapcsol, ill. az akksi védelmében is lekapcsolhat a töltés, nehogy elpukkanjon (a telefonomnál biza van ilyen funkció).
Tehát a két dolog összefügghet, de az alapja a melegedés. -> kipucolás, proci újrapasztázás megoldhatja. A kipucolás pedig szétszedéses legyen, ne a "befújok sűrített levegővel minden elérhető lukon" típusú. -
Kbali
nagyúr
Ha HDD-n van recovery partíció, akkor bekapcs után valamelyik F bill.
Ha nem volt, akkor pendrive vagy külső HDD vagy külső DVD meghajtóról tudsz recovery-t indítani (előtte bootsorrend állítása).
Anno volt Asus eeePC 1000H-m, annál adtak XP telepítőt, de csak külső drive-val lehetett megoldani az újrahúzást. -
sirszevenap
addikt
Sziasztok! Most cseréltem le a P6100-as procimat egy Core i3 370m-re. Kérdésem annyi lenne hogy kell valami drivert cserélnem/felraknom vagy használhatom azt ami a p6100-hoz volt rakva. Gondolok itt arra, hogy ugyan az az integrált vga van a kettőbe?
Bankkártyával? Hát persze!
-
Girmin93
tag
sziasztok! az miért van,hogy néha nem tudok írni pár betűt billentyűn laptopon hiába nyomom le 20x nem ír semmit,vagy 1órán keresztül (c,v,h) gombok. de ha megnyitom a képernyő-billentyűzetet utána megint jó,mi lehet a hiba oka??
-
kiralytom
aktív tag
Sziasztok
Adott ez a notebook és szeretném bővíteni a memóriáját az alap 512ről, mert szinte használhatatlan vele.
Találtam egy ilyen ramot valamit egy másikat is. Ez jó-e bele vagy sem? Én a paraméterek alapján , azt hiszem jónak kell lennie bár elbizonytalanodtam. Hogy lenne érdemes rákeresnem, hogy bele való memóriát találjak?
Voltm ár korábban másik notim amibe ment asztali memória, ezért nem kifejezetten a notisok között keresek/tem. -
flashpointer
őstag
Van egy laptopom amiben van egy 35 wattot fogyasztó processzor (gondolom ez a maximuma) meg egy 15wattos videókártya. Ennek az 50 wattnak összesen kb hány százaléka fordítódik hőtermelésre, hány wattnyi? nagyjából : )
-
kiralytom
aktív tag
mindkettőtöknek köszönöm
igen én is olvastam a kapacitását (na meg azt is hogy 4-8-16 gigát is elfogadja a leírás ellenére).
nekem elég lesz bele 2 *1 giga xp alá.az kavart meg , hogy több noti is ami megfordult a kezem alatt asztalival ment. csak biztosra akartam menni.
köszönöm még1szer
Ezeket találtam a piactéren:
Ezek szerint ez mindegyike jó bele!?
[ Szerkesztve ]
-
csusza`
senior tag
válasz sirszevenap #39329 üzenetére
Nem kell ahhoz külön driver, jó lesz az. Max. az alaplapi chipset driverét dobd fel megint.
Ezek szerint működött a csere, örömmel olvasom...Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
-
sirszevenap
addikt
válasz csusza` #39336 üzenetére
Működött igen és hihetetlen nagy teljesítmény növekedést tapasztaltam! Egy példa: Pl az NFS The Run, akadt mindenféle beállításon a P6100-al. Míg most, Minden high-on van és be sem röccen! hihetetlen. Pedig rátudtam hogy mindenki szídja a frostbite 2-es motort. De mondom rápróbálok. És nagyon adja!
Dirt 3-ba eddig 25fps-volt a minimum érték, minden highon, vsync on, 16xqcsa élsimításnál ami mondjuk nem rossz érték. Most viszont 39!!! 14 Fps-t dobott rá.
Eddig azt hittem a vga a számottevő, de látom hogy megérte cserélni!
üdv.
Bankkártyával? Hát persze!
-
csusza`
senior tag
válasz sirszevenap #39338 üzenetére
Egy jó VGA sem ér sokat, ha nincs megfelelő proci, és elég memória alatta.
Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
TheBomberman
tag
Sziasztok!
HP G62 notimban szeretném az optikai meghajtót SSDre cserélni, az írót pedig tovább külső íróként használni. Úgy képzeltem el, hogy a rendszer az SSD-ről futna, a gyári merevlemez (500GB, 7200rpm) pedig maradna adattárolásra! Milyen megoldást illetve SSD-t ajánlotok (gondolom erre a célra jó egy "belépő szintű" is), és hogy tudnám megcsinálni a külső írót?
Tegyük fel, hogy erre az egészre szánnék 30.000 ft-ot.Előre is köszi,
Gabesz(╯°□°)╯︵ ┻━┻
-
zka67
őstag
válasz TheBomberman #39341 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
RobinHD
tag
Hello
ha az optikai meghajtót akarod cserélni SSD-re akk egy ilyen optibay-re is szükséged lesz, érdeklődj a srácnál, h a tiedbe pontosan milyen való, bármilyet be tud szerezni neked
én azt ajánlom h a HDD helyére menjen az SSD, és az ODD helyére a HDD
ha nem bízol a vaterában, akk csak annyi h én is a sráctól rendeltem, és nem volt gondPrivátra illik válaszolni! :)
-
janos666
nagyúr
Ha azt tervezem, hogy SSD-re cserélem a HDD-t, akkor merjem eladni a kiszerelt HDD-t, vagy vissza kell tennem az eredetit (sorozatszámilag egyezően), ha esetleg gariztatni kell a gépet? (Ha minden igaz, akkor egy HP Probook 4535s lesz az.)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
csusza`
senior tag
Nekem is ez a rendszer, Dell E4310-ben SSD, az ODD helyén HDD egy keretben, amit az eBayről vettem kb. 2000 Ft-ért...
Az írómat én is külsőként szeretném használni, de még nem nagyon találtam USB-s ODD beépítésre alkalmas keretet.SSD-ből én speciel Samsung-ot ajánlok, annak ellenére, hogy most egy OCZ Vertex-em van.
Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
Romeo619
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem! Van egy NEC Versa S970 laptopom. Amiben 1Gb 667Mhz DRR2 Ram-om van.
Nos a másik notim egy HP Compaq nc6220 ami meghalt, eltört a kijelzője Ebben van 2 giga Ram-om de ahogy látom
Memory Standard 256-MB, 512-MB, or 1024-MB 400-MHz or 533-MHz DDR2 SDRAM; two SODIMM slots
A NEC-é pedig
1GB 667MHZ DRR2 RAM
Ahogy látom az egyik SD a másik meg DRR RAM van arra esély, hogy a HP-st belerakjam a NEC-be?
Előre is köszönöm!
-
bjucy
csendes tag
sziasztok! mi a véleményetek erről a laptopról: [link]
netezésre, játékra, 3d modellezésre használnám.
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs