Hirdetés
Aktív témák
-
csusza`
senior tag
válasz Logicman86 #38944 üzenetére
Hát ezt a kérdést így első körben passzolom, de próbálok rá azért valamit mondani, hátha.
Ha a WIN bejelentkezési képernyőnél lenne, azt mondanám kapásból, hogy chipset driver + hangkártya driver csere első körben. Azért próbáld meg...
De az, hogy Bootlogo-nál... Az életemben nem láttam még ilyet, hogy a gép bootképernyőnél hangot ad... Max. a system info után csippan egyet.Fura, az tény.
[ Szerkesztve ]
Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
xcds
őstag
válasz karakpecze21 #38951 üzenetére
Nem írta, hogy lenne vmi nyoma. Ha van, akkor persze nincs mit tenni.
-
karakpecze21
senior tag
Hát egy beázásnak nyoma van az tuti.Természetesen nem kivülről látható nyomra gondolok.
Apósomnak egyszer sikerült eláztatni a telóját.Ki lett pucolva amennyire lehetett, szemmel nem látszódott a beázás.(a panelon stb.).
Szervízben simán észrevették és visszaküldték egy szépen kinagyított fotó társaságában.[ Szerkesztve ]
-
Rambi
tag
válasz karakpecze21 #38954 üzenetére
az a probléma, hogy a spacere cseppent rá egy kis csepp, egyből letöröltem, de úgy látszik csak lejjebb csorgott. Kiszedtem a billt, megfordítom hát pont a space alatt megy be a szalagkábel. Gondolom meggyógyítani már nem lehet, vagy hajszárítózzam még?
-
karakpecze21
senior tag
Érzetre nem ragad be egyik gombja sem?
Maga az alaplapon is nézd meg a csatlakozót, esetleg óvatosan töröld meg egy pzs-vel azt is majd adj neki egy kis hajszárítót.(ha lehet ne a legrorrób fokozattal).A billentyűzetet is hajszárítózd meg.A szalagkábel végén a kis érintkezők éppek?
-
Logicman86
tag
válasz csusza` #38952 üzenetére
Tényleg fura, mert most gondoltam felveszem a hangot, de 5 restart után se produkálta... Viszont ezen a videon rajta van a "boothang".
/nem a legjobb minőség, a video 2. felétől kell "fülelni", és picit tekerd fentebb a hangerőt, úgy jobban hallani/
Ha esetleg el tudom csípni a zavaró hangot akkor mindenképpen írok. Köszi.
[ Szerkesztve ]
Lehetőleg törekedj a feltett kérdésekre válaszolni...
-
csusza`
senior tag
válasz Logicman86 #38958 üzenetére
Egy triviális ötlet, de vedd ki az akksit. Ha csinálja, utána próbáld meg csak akksiról indítani, bedugva ne legyen az adapter.
-
localhost
Közösségépítő
válasz Logicman86 #38958 üzenetére
"nem a legjobb minőség,"¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Rambi
tag
válasz karakpecze21 #38957 üzenetére
(#38956) csusza` a vezetéken nem látni semmi bajt
a gombok nem ragadnak be. megpróbálom hajszárítózni ahol becsoroghatott, ott amugy is egy kis műanyag szigetelő van lehet az alatt van nedvesség...
-
gergobaby
aktív tag
Üdv. !
Kérnék egy kis segítséget!Egy 5732ZG notebookot szereztem, amiben van belső hangkari minden, de belső mikrofon nincs Utólagosan lehet beépíteni? (mint pl. wifi antennát stb.)
Köszi előre is! -
karakpecze21
senior tag
-
karakpecze21
senior tag
válasz karakpecze21 #38965 üzenetére
Nah, közben találtam, ilyesmire gondoltam.
Szerintem ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás. -
csusza`
senior tag
válasz karakpecze21 #38966 üzenetére
Ez tök jó! Ideális, akinek nincs beépítve.
-
gergobaby
aktív tag
válasz karakpecze21 #38966 üzenetére
Köszönöm szépen! Ez nem tűnik rossznak, sőt talán még akkor sem akadál, ha elcsomagolom a gépet
-
Arkennys
addikt
No, mostmár a laptopról vagyok itt. Csusza, találtál valami esetleges procit a gépekben? Már ha volt időd ilyennel szúnyogolni
A bios típusra az everest ezt írja ki:
BIOS típusa Phoenix (03/09/05)Nem tudom ebből tudunk e még bármire következtetni, de ha nem, akkor se gond hogy beírtam tán
És egy közben bennem felmerült kérdés még: ha csak 1,86 osra cserélném ki, akkor azért bármennyire észre is lehetne venni a változást, vagy ennyiért még nem érdemes?
Si vis pacem, para bellum - Ha békét akarsz, készülj a háborúra
-
BlackBriar
csendes tag
válasz csusza` #38947 üzenetére
Sziasztok!
Kipróbáltam,amiket javasoltatok. Arra jutottam, hogy a HDD "környékén" lehet a hiba.Miért van az, hogy egy régebbi gépbe betéve jól működik a HDD (500GB), és a régi gép merevlemezét (80GB) betéve az enyémbe (Lenovo G570), ekkor is működik.Tehát egymás merevlemezét kezelik ,de a LEnovo a sajátját nem...rögtön megfagy.Ha nincs benne HDD, akkor bootol DVD-ről is, ellenkező esetben nem...Remélem sikerült mindent érhetően leírni.Szerintetek mi lehet a probléma?
-
csusza`
senior tag
válasz BlackBriar #38971 üzenetére
Holnap mindenkinek probalok valaszolni, csak most egy kicsit betintaztam...
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok egy kérdéssel fordulok hozzátok, hátha valaki tud rá magyarázatot adni.
Egyik ismerősöm új gépéről van szó, a hibajelenség pedig a következő:
"Részletek és rövid leírás a problémáról: (gép: Asus K53SD-SX857D, merevlemez: Hitachi HTS547550A9E384, 500 GB, 5400 rpm)
A merevlemez össze-vissza ki-be kapcsol. Eleinte 2-3 percenként, aztán egyre sűrűbben leáll (egy kattanó hang után), majd megint elindul (miután a hdd visszajelző led villan egyet). Átnéztem a BIOS-t, ott nincs állítási lehetőség. Az energiagazdálkodási sémáknál az alvó állapotot a merevlemez fülön "soha"-ra állítottam. HD Sentinel 4.0 pro szerint 100%-os a kondíció, semmi problémát nem talált, olyan kb 35 Celsius fokkal üzemel a lemez, de a szellőzőrostélyok szabadok, kap levegőt a gép (ha egyáltalán a meleg okozhat ilyet). A windowson kívül szinte semmi nincs a gépen, szerintem nincs vírus, bár nem ellenőriztem. Mindegy mit csinálok a gépen (csak üresen jár, vagy filmet nézek, esetleg mailt írok), a lemez le-fel pörög..."
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
csusza`
senior tag
válasz Graphics #38976 üzenetére
Mindenképpen. Frissítsétek az infokat.
Egyébként én 90%-ban biztos vagyok benne, hogy az a wincsi hibás.Annyit csinálj még meg, ha hozzád kerül a gép, hogy egy Hiren's Boot CD-ről lefuttatod az IBM-Hitachi saját HDD tesztprogiját.
Hiren's Boot 9.3-at ajánlom, az újabbakkal voltak/vannak problémáim.
-
csusza`
senior tag
válasz Arkennys #38970 üzenetére
Nah, kicsit hangover, de vagyok.
Egyel nagyobb procit belerakni szerintem felesleges, érdemi gyorsulást nem fogsz tapasztalni.
Tegnap nem jutottam be az üzletbe, hogy megnézzem, van-e, de most e-mailezek egyet a kollégának, 9 környékén pedig válaszolok!Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
-HajTömeg-
őstag
bocs,rossz helyre ment
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
Arkennys
addikt
válasz csusza` #38978 üzenetére
Rendben, akkor eggyel nagyobbal nem szenvedek. Amúgy is minimum a 2ghz-set szeretném beszerezni valahonnan, bár kihívás lesz ez úgy látom, sehol nem találok :S
Várom akkor majd az infókat, és köszi a fáradtságot
-
Arkennys
addikt
válasz csusza` #38981 üzenetére
Hát, ez nagy kár, de köszi az utánajárást! Másik topicban ajánlottak ebayről két lehetőséget, csak úgy az olcsóbb is 23 dollárba fáj. De lehet bevállalom, 2,13 ghz el csak észureveszek majd legalább némi változást, és akkor eszerint nem fog túlmelegedni sem, legjobb tudomásunk szerint. Most hamar igyekszem intézni a vásárlást, és a pénz beszerzést rá, mert több lett némileg így, mint számoltam rá.
-
whited
addikt
Hy ha teszem azt 1 hónapja áll a notim a szervizben mikor kérhetek csere gépet??
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Boky
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi pár napban a laptopom (Dell Studio 1555) sokkal jobban melegszik, mint az utóbbi közel 3 évben. Az Everest a processzort 80-85 fokosnak jelzi, tétlen állapotban is 70 körülire megy csak le. Ennél sokkal kevésbé volt meleg.
A laptop bal oldala meleg nagyon, gondolom ott van a proci.
Thermaltake hűtőbordát használok 2 éve.Szervízbe tudnak ezzel kezdeni valamit, esetleg még valami extra hűtést is hozzácsapni?
Köszi előre is a választ
-
csusza`
senior tag
Felesleges extra hűtés, egy nagy portalanítás kell neki.
2 év alatt simán lecsapódott a hűtőbordán annyi por, hogy összeállt, mint egy filcréteg és nem engedi ki a levegőt.Ezért mondom mindig, hogy egy évenkénti pucolás többet ér, mint akármilyen cooling pad...
-
rootkiller
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van itt egy 4 éves asus notebook, mely még a biosig sem akar eljutni. Indításkor benyomom a bios indító gombot, és megáll a dolog az Initializing USB Controllers .. feliratnál, innen meg se nyikkan.
Egyszerűen tehetetlen vagyok! Segítsetek!
Köszi!
Artengo TR 990 Pro
-
karakpecze21
senior tag
válasz rootkiller #38992 üzenetére
Vinyót kikapva nem próbáltad mit lép rá?
-
karakpecze21
senior tag
válasz csusza` #38991 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek veled.
Én is mindig azt javaslom legalább évente egyszer ki kell takarítani a gépeket.
Hamar összekapják a port-szöszt és a sűrű bordában eltömődik.Sok laptopnak ez a halála, főleg azoknál amelyikeknél a cpu és gpu egy hőkörön van.Egyszerűen lefőzi a nagy hő idővel a gpu chip-et.
-
rootkiller
őstag
válasz karakpecze21 #38993 üzenetére
Utkozben szedjem ki vagy inditsam el anelkul?
Artengo TR 990 Pro
-
karakpecze21
senior tag
válasz rootkiller #38995 üzenetére
Természetesen anélkül indítsd el.
Hátha azzal van a gond.Ha az volt a baja akkor hdd nélkül be kell tudnod lépni a Bios-ba. -
rootkiller
őstag
-
karakpecze21
senior tag
válasz rootkiller #38997 üzenetére
Hmmm, akkor a winyó jó.
Nincs a laptop alján egy pici lyuk, ahol reszetelni lehet a gép Bios-át?
Nekem az öreg A6000-es gépemen is volt. -
rootkiller
őstag
válasz karakpecze21 #38998 üzenetére
A merevlemez tökéletes, az adatmentést a kiszerelt merevlemezről hajtottam végre. Van az alján luk, elvileg vészleállító, nyomtam is, semmi! Egyik barátom szerint az a reset, hogy izomból kikapcsolom, kiveszem az akkut és nyomva tartom jóideig a gombot. Ez sem segített.
Artengo TR 990 Pro
-
karakpecze21
senior tag
válasz rootkiller #38999 üzenetére
Az hogy kikapcsolod kiveszed az aksit és nyomvatartod a bekapcsológombot az nem süti ki a Bios-t.Ez csak akkor működne, ha kivennéd az elemet.
Hát akkor hirtelenjében sajnos más ötletem nincs.
Esetleg, de az nagyon ritka gépnél fordul elő, ha a bios elem meg van halva, akkor sem bootol be, még bios-ig sem.Ez ritka, de találkoztam ilyennel.Elemcsere segített rajta.Esetleg nem ír mindjárt az elején olyasmit, hogy cmos error vagy ilyesmi?
Amúgy pontosan milyen Asus gépről van szó?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest