Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
kisninja
őstag
Hi van egy ECS G320 noti aminek a kijelzője sűrű csikozodást mutat de a dsub csati remekül üzemel. Kérdés az mi halhatott meg ? A kis áramkör ami kijelző kábel és az laplap közt van vagy a kijelző áramköre ?
powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
04
tag
Szép napot mindenkinek!
Abban kérném a segítségeteket, hogy lenne egy Asus F8VR notebook, amiben van egy Ati HD 3470-es vga, de XP alá nem találok müködő driver-t!
Segítsetek!!!
-
radírfej
senior tag
válasz AXisBOLD #11050 üzenetére
a "kékhalálnak" két jellemző oka van
1. memóriavezérlő és vagy/memória hibája
2 . driverek ütköznek
az 1. pontban szereplő dolgot könnyű kideríteni, csak egy bootolható cd kell készítened és mehet a memtest.
a második verzió kicsit nehezebb tészta.
túlmelegedést bármilyen procit terhelő alkalmazással tudsz tesztelni.
Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
AXisBOLD
addikt
válasz radírfej #11054 üzenetére
szia köszi a választ
a memóriát szerintem kizárhatom mert egy ugyan ilyen laptopom volt és azon lement a teszt és nem volt hiba(más ok miatt kicserélték a mostanira). de lehet megcsinálom majd.
a driver ütközést hogyan lehetne megvizsgálni?
U.I.: az aztali gépen lefutott a memteszt és a goldmemory is többször és nem talált hibát, a kékhalált meg csak úgy szórta mindenkor. ott se tudtak mit mondanimég annyi hogy ha leáll a gép a winyó egy hatalmasat kattan. ez csak a fenti témán kívül érdekelne hogy miért van. (esetleg összefüggés...?)
Aurea mediocritas
-
Str8 sk8r
őstag
...ismét segítséget kérnék, mint azt tettem a #11012-es HSZ-emben, ahol is ACPI-drivert keresek a Notebook Hardware Control 2.0 pre release-06-prof. ed. programhoz...közben utána jártam, és sikerült megtudnom, hogy a gépem gyakorlatilag egy Mitac 8252D tipusú noti...azt is megköszönném ha valaki meg tudná mondani, hogy E8xxx-es ill. E9xxx-es procik mennének-e a 965-ös csipszettel szerelt gépemben...
[ Módosította: 7 ]
×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×
-
Enjoy
addikt
Hali!
Van egy 2éves Asus A6Vm notim, ami eléggé leharcolt, nyitó mechanika körüli műanyag elöregedett, megrepedt, ill. már szét is vált.., valamint a sok gépeléstől megvan kopva az ezüst színű műanyag a bill. alatt.
De ha lehetne valahonnan szerezni ilyen "kaszni-műanyagot" jó áron, lehet, h inkább felújíttatnám. (néha kikapcsol a kijelző magától, de ha lecsukom, s gyors felnyitom akkor ismét jó ... ez a nyitó mechanika elég gázos benne sajnos)El szeretném adni (akár alkatrésznek), vagy beszámíttatni egy új notiba.
Létezik ilyen bolt, vagy inkább próbáljam meg eladni apróhírdetés formájában alkatrésznek?[ Szerkesztve ]
► més que un club ◄
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Van egy Lenovo R61-esem Nvdidia Quadro nvs 140m videokártyával. Szeretném feltenni az Nvidia honlapjáról ehhez a kártyához letöltött drivert, de a telepítő nem észlel a driverrel kompatibilis hardvert. Csak a Lenovo honlapjáról letöltött, jóval öregebb drivert engedi feltenni.
Mi lehet a megoldás, hogy frissebb drivert tudjak feltenni a kártyához?
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
atirag
őstag
Egyik barátom notebook-ot szeretne venni és fontos neki a hdmi csatlakozo.
Namost az a kérdés,hogy a kép mellett hang is jön e ki.
Mert az asztali gépemnél az ati kártyánál van hang a geforce-nál nincs.Itt mi a helyzet?
köszönöm. -
Matthewsz
aktív tag
válasz atirag #11064 üzenetére
wikipedia: "A kábel belseje 19-eres kialakítású, melyben a kép-és hanganyag tömörítés nélkül - egy az egyben - haladhat át 5 Gbit/másodperces sebeséggel. Tervezésekor gondoltak a többcsatornás megszólalásra, így már az 1.0-s verzió is 8 külön csatornán képes szállítani 124 kHz-es, 24 bites hangot. (Ezt később felemelték 192 kHz-re. v1.1) Videoinformációknak 165 Mhz-es sávszélességet terveztek, ez jelenleg a legkifinomultabb képminőséget - a FullHD-t - is támogatja."
-
kisninja
őstag
Megen egy kérdés van egy dell 9400 es notim és ahhoz a gyári 2 éves akksi. Ujabban elkezdte azt, hogy lemerités után az elhasználódás felugrik 5-6%-ot, jelenleg 31% os.
Az a gyanum, hogy valamelyik cella kezdi megadni magát. Tartalékban itt van már a 9cellás akku. Emez jólett volna tartaléknak de ha ilyen ütemben hallodik......powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
jé
csendes tag
sziasztok!
barátnőm kapott egy acer asp 5535-ös notit, előtelepített vistával. a gond az, hogy használat közben néha fogja magát, és kb. mintha készenlétbe tenné magát, leáll, a képernyő elfeketedik(asszem ki nem kapcsol, csak fekete lesz), és nem reagál semmire. vista reinstall után is ugyanúgy előjön a probléma. van amikor pár perc alatt behal, van hogy egész sokáig megy szépen, de aztán ugyanúgy vége lesz. mi lehet a gond? valami hardveres hiba lehet? -
biomassza
tag
Szakik! Nem tudom, jó helyen kérdezősködök-e, (ha nem bocs) de mit szokás tenni egy laptoppal, amit leöntöttek teával? Állítólag nem masszívan felülről, hanem inkább oldalról, a dvd felől (ami nem lett belülről teás)... Most hívott a barátnőm, hogy baleset történt.... Azt mondtam neki, vegye ki az akkut belőle - de hogyan tovább?
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon OFF leszek most, de SOS segítség kell! Budapesten jó helyen kell egy kis lakást találnom mihamarabb! Ha valaki tud ilyet priviben írjon legyen szíves! A mostani tulaj úgy néz ki elég durva emelést tervez (szomszéd lakás jóval kisebb mint enyém, ott 50-ről 60-ra, akkor enyém 70 helyett sztem lenne vagy 85-90), ezt nem bírom kifizetni. Most 70.000 ft-ot fizetek, a rezsi benne van. Ha 70 körül tudtok fix rezsivel akkor segítsetek!
Előre is köszönöm!
netmesterke -
Enjoy
addikt
Az AMD Turion X2 csak sebességben gyengébb az Intel Core Duo-nál?
Vagy melegedés ügyileg is rosszabb? Illetve a sebesség különbség mennyire nyilvánul meg a két proci között?► més que un club ◄
-
Protezis
őstag
Magatol, teljesen automatikus bekapcsol a laptopom a kikapcsolas utan 20-30 perc mulva ( igazabol nem mertem le, ejszaka 4-szer kapcsoltam ki, vegul kiszedtem az akkumulatort ).
Az alabbi allapotban produkalja a dolgot:
- BIOS-ban letiltottam az osszes WOL funkciot ( LAN, WLAN )
- BIOS-ban letiltottam, hogy suspend es alacsony toltottsegi szint eseten kapcsoljon vissza
- kikapcsoltam a WIFI-t ( fizikailag )
- kihuztam mindent a laptopbolA gep karacsony elott lett veve. Eddig 3-4 reggel ebredtem erre, elotte lehet, hogy ra volt dugva halozatra a gep, es ugy talan nem kapcsolt be, nem tudom.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz Protezis #11074 üzenetére
...nem lehet valami szoftveres gond? ...
...erre valaki esetleg? ...nem hiszem el, hogy senki nem használja a notebook hardware control progit... ...
[ Szerkesztve ]
×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×
-
-
loki22
tag
Sziasztok!
Nem tudtok valami tippet adni,hol tudom megnézni egybe,ha egyáltalán létezik ilyen a notebookokok tűrőképességét,tehát az akksi időt??
Lehet ,hogy többek között ez alapján vennék notebookot úgyhogy fontos.
A notebookstoreba tényleg érketik új szállítmány most ?? -
GumisPeter
senior tag
Sziasztok
Após gépét alkotom, ami egy FS pi2530.
A vista nem bejövős neki, gondoltam kap rá egy xp-t.
De a vga ati 2300 hd ez ugye dx10....
És nem lelek hozzá xp drivert...
Lehet nem is fogok???Maradjon a vista? ...astala vista
thx
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
legenda
válasz GumisPeter #11085 üzenetére
próbáld meg itt; Amilo-Pi2530-XP-Drivers
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz GumisPeter #11087 üzenetére
esetleg ez; link
(a hozzászólásban is említett .net framework telepítve van?)Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
horpet55
csendes tag
Sziasztok!
Segítség, tanács kéne!
Egy 901-es Asus-om van, kb. két hónapos, XP-s gyárilag, eddig hibátlanul ment! Többször volt használva Vodafone-os USB 3G modemmel és nem volt baj vele soha, tegnap viszont vettem egy t-mobile web'n'walk stick-et amivel gondjaim támadtak. Bedugtam, simán feltelepült, csatlakozik is, működik is, majd használat közben pár másodperc vagy néhány perc után a képernyőről eltűnik minden, sötét lesz és a noti onnantól kezdve nem reagál semmire sem. Bármit nyomok is meg, nem történik semmi, de a ledek világítanak. Kikapcsolni is csak úgy lehet, ha hosszan nyomva tartom a bekapcsológombot, sehogy máshogy, tehát ctrl alt del -re se csinált semmit. Ha ezek után visszakapcsolom hibát nem ír ki, simán megy megint, amíg nem használom újra az usb sticket. Akku és bedugott táp mellett is ezt csinálta.
Az usb stick másik notiban, egy szintén asus, de már normál 15"-os, órák óta megy, most is azzal netezek teszt végett, hiba nincs. A 901-es a stick nélkül szintén hibamentes...
Ötlet?????? HELP!
Köszi előre is!
-
-
jé
csendes tag
adott egy asp 5535-ös noti, előtelepített vistával. a gond az, hogy használat közben néha fogja magát, és kb. mintha készenlétbe tenné magát, leáll, a képernyő elfeketedik(asszem ki nem kapcsol, csak fekete lesz), és nem reagál semmire. vista reinstall után is ugyanúgy előjön a probléma. van amikor pár perc alatt behal, van hogy egész sokáig megy szépen, de aztán ugyanúgy vége lesz. mi lehet a gond? esetleg valami hardveres probléma lehet?
-
_Chrash_
csendes tag
Sziasztok Profok ! B.U.É.K. mindenkinek
Topikhoz való kérdés illetve segitség kellene , azaz szinte azonnali ....
Itt van egy MSI VR630X laptop.... helyzet a következő : Vista minden gond nélkül felmegy rá , de XP nem ! Addig eljut a " Telepités " , hogy: kiirja : A Windows telepitése...... és kék ablakkal leáll.Mit tegyünk h XP Pro felmenjen rá ? Több féle XP-t próbáltunk de mind ugyanaddig jut el és télleg sürgős lenne itt van velem a gazdájával együtt
MSI KA790GX - AMD X3 Opteron 1384 - 2*1GB DDR2 KINGSTON 1066MHz Kit - MSI RX3850 OC - ASUS VW1950 Splendid Tryme - SAMSUNG SATA2 500GB R.E. HDD - SAMSUNG SH-5203P LightScribe - CHIEFTEC GPS-400AA-101A
-
legenda
válasz _Chrash_ #11095 üzenetére
az msi részlegben leírva a megoldás; msi_notebook_kerdes_ek
(röviden; a vr630 noti sata csatolású merevlemezzel rendelkezik, amihez a vista alapban tartalmazza a szükséges ahci/sata illesztőt, az xp viszont nem! a vr630 noti esetében először csak vista alá volt gyártói támogatás, utólagosan kerültek csak a gyártó letöltési részlegébe az xp alá illesztők/alkalmazások, éppen ezért új bios verziót is adtak ki - ebbe már beletették azt a funkciót, amivel kikapcsolható az ahci mód, illetve átkapcsolható ide módba, így az xp ahci/sata illesztő nélkül is feltelepül!
tehát a magoldás; a bios frissítése, ami után már átkapcsolható az ahci ide módba, és illesztő nélkül, simán telepíthető az xp!
elvileg megoldás lenne még a jelenlegi bios verzió megtartásával, a szükséges ahci/sata illesztő integrálása az xp telepítőjébe (leírás_itt) - de ez a szóban forgó notinál kevésbé javasolt, mivel az első szériás - kimondottan vista alá készült - bios verzióval nem teljesen megfelelően kerül átadásra a bios által a vezérlés az xp oprendszernek, és adódnak/adódhatnak problémák!
vagy végszükség esetén a telepítés során külön adagold be a szükséges ahci/sata illesztőt - például usb csatolású floppy meghajtó segítségével.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest