Hirdetés
Aktív témák
-
netmesterke
aktív tag
Üdv!
Érdekes problémám adódott. Van egy FSC Amilo notim. Kb 7 hónapos (újan vettem). 2 hónaposan elójött egy olyan h zöldre váltott a monitor (nem mozgatás közben, csak le volt téve és egyszer csak netezés közben). Aztán meg a kép hagyott ki időnként néhány tized másodpercre, vagy szaggatott. Elvittem szervízbe, alaplapcsere volt...Hazahoztam, de ugyanúgy rossz volt a kép. Leformáztam a gépet. újraraktam a gyári WinXP SP2 Home-ot (eddig is ez volt rajta), úgy tűnt jó, de kiderült ugyanaz, plusszba elkezdett magától kikapcsolni..Pedig Notebook Hardware Controll szerint nem volt meleg, és volt hogy bekapcs után már 5 perccel kikapcsolt (pedig nem is terheltem, de mikor terheltem volt h 2 óra múlva volt kikapcs). Elvittem egy másik szervízbe, alaplapcser+thermal modul csere. 2 hónapig ,ajdnem jó is volt, most ugyanaz a baja a képpel mint eddig... Itthoni javaslatra letúrtam mindent a gépről, BIOS-ban nyomtam egy Load Optimal Settings-et, majd az újraindításnal már XP lemez bent figyelt, vinyóformat, XP reinstall. Eddig ok, nem is rossz a kép. Lehet h vmelyik program kavart be? Nemtom mitévő legyek mert írtam az FSC-nek hogy rossz a gép, majd válaszolnak, de most így mit mondjak? Bocsi, úgy tűnik jó? Aztán meg ha telepítek mi lessz?
HELP! -
netmesterke
aktív tag
http://www.mpixel.hu/index.php?action=adatlap&tipus=laptop&id=41
Tehát ha minden igaz 533MHz-eset vegyél. Ja, és ajánlom figyelmedbe a google-t...
Nekem ez kb 15 másodpercembe került...
Az én kérdésemre esetleg valaki???
+plusszba annyi, hogy írt az FSC, azt mondta hogy 3 fődarab csere után van lehetőség a noti cserére-csak nemtom hogy ez jogos-e. -
netmesterke
aktív tag
Üdv!
Következő a problémám: van egy FSC notim, amit többször volt szervizben. Először alaplapot cseréltek benne, aztán alaplapot és hűtőt (ez kb 2 héttel az első után volt) majd most mikor bevittem akkor azt mondták semmi baja. Pedig a hiba még mindig ugyanaz, mint az elején; nezvezetesen hogy a kép szabálytalan időközönként ''kihagy'' néhány tized másodpercre (olyan mint egy villanás) és időnként teljesen zöldre váltott a kép. A szervízben állítolag valami féle DIFS teszt-et, valamint BurnInTest nevű programmail hajtották a gépet 68 órát és 20 percet. De náluk nem jött ki a hiba.
Szerintetek? Van valakinek ötlete?
A gép : FSC Amilo M1450 G - Intel Pentium M735A(1,7GHz), 2x512MB DDR II, 120GB SATA vinyó, GMA 900 (up to 192MB) vga card... -
-
netmesterke
aktív tag
Hy MINDENKI!!!! Valaki plz segítsen! Azt valahogy meg lehet mondani esetleg hogy a notiban lévő LCD mikori? Ugyanis az a faramuci helyzet állt elő, hogy 2szer fődarab csere volt Amilo típusú gépemben, aztán mivel még mindig nem volt jó volt benn még 2 alkalommal a szervizben, először 1 hónapot aztán bő felet. Az 1 hónap gyanusan sok volt nekem. Tegnap este ahogy az Evereset-et nézegettem (3.50) akkor láttam hogy már nem a Chungwa, hanem Quantana LCD van benne Szeretném kideriteni hogy mikor került bele. Mert bár erre jogszabály szerint nem teljesen igy van, az FSC azt irta nekem hogy 3 szori fődarab csere után ha gond van ad 1 másik gépet....de ezek szerint eltitkolták az LCD cserét.
-
netmesterke
aktív tag
Üdv mindeninek!
Kérdésem a következő lenne; a következő konfig manapság mire elég? Mit tudhat a proci, elég-e ez a VGA kisebb felbontásban a játékokhoz?
Konfig a következő:
Core Duo T2450 2,0 Ghz (2MB L2)
2x1024 MB DDR II
160 GB SATA
ATI X200 (up to 256 MB)
A kijelző 15,4-es. Vista Home Basic van rajta.
A proci FSB-je 533 ha minden igaz. Sokkal gyorsabbak az 533-as FSB-s procik? -
netmesterke
aktív tag
-
netmesterke
aktív tag
Sztem is érdekes....nemtom mit tehetek ezzel. Érdekesek ezek a notik, az előzőn pl volt olyan játék ami azért nem indult el, mert szerinte nem volt 150 mega virtuális memória (közben meg volt 1 gigánál is több). Ezen meg az Everest nem megy....vmi ötlet esetleg? Pedig én a 4.0-t a gyártó weblapjáról szedtem le, nem is vmi kalózverió volt...
-
netmesterke
aktív tag
Köszönöm szépen! Ez már jó Végre belekukkanthatok egy picit a gépembe! Lenne is egy kérdésem. Ha jól látom a memóriám (2x1024) 667MHz-es, a proci FSB-je viszont csak 533-as. Ilyenkor ugyanolyan sebességű a gép mintha 533-as ramok lennének benne, vagy a kettő nem függ egymással össze? Valamint mik azok a számok a memóriánál (4-4-4-12 és 5-5-5-15)?
Még1szer THX! -
netmesterke
aktív tag
Ezt az a Fujitsu-Siemens-től így vettem át. Elég érdkes mindenesetre ahogy le volt formázva....volt ez a 11,72 gigás rész, volt egy 80 gigás system és egy 45 gigás adatok meg egy 1,95 gigás nem formázott rész... Most ugy néz ki hogy 50 gigás system meg a majd 90 giga adat particiom van. A 11,72 gigát nem látja az intéző, csak a lemezkezelő. A noti dobozán volt vmi olyasmi ráirva hogy System recovery particion for vista asszem v vmi hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
netmesterke
aktív tag
Üdv!
Nem tudja esetleg valaki hogy FSC notiknál a recovery partícióba hogy lehet belépni? Gondolom a bootolás elött van vmi bill.kombináció. A BIOS Phonix-es. -
netmesterke
aktív tag
íüdv!
Az lenne a kérdésem, hogy honnan tudható az, hogy a memóriák dualban mennek? -
netmesterke
aktív tag
válasz netmesterke #2716 üzenetére
Persze biztos számít bizonyos dolgokban, de a játéknál a VGA dolgozik leginkább. Kell azért a többi is, nem árt ha jó a proci......de ezen a szinten ez a 170 MHz már nem nagy különbség.
-
netmesterke
aktív tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy nincs-e mód arra hogy valamilyen módon szabályozzuk a ventiket a gépben? Mióta újrahúztam a Vistát (előretelepített Home Basic 32 bit) azóta melegebbnek tűnik a gépem. Nincs valami inteles progi?
Előre is THX!! -
netmesterke
aktív tag
válasz netmesterke #2729 üzenetére
Illetve nem is Inteles cucc kellene, ha jól látom az Everest szerint a lapkakészetem: Északi híd: ATI RC410M
-
netmesterke
aktív tag
válasz lámerlúzer #2753 üzenetére
Szia!
Core Duo -> 2 magos, 32 bites, 2 MB L2 (kivétel a T2310 meg talán még 1-2)
Core2Dou-> 2 magos, 64 bites, 4 MB L2 (de van amelyikben csak 2MB van engedélyezve, ezek a T5xxx sorozat tagjai)
/Core2 Duo Extreme 4 magos/
Azonos órajelen az Intel szerint akár (!) 20% lehet a külömbség. Általánosságban mondjuk 10%. Tehát e 3 procinál a sorrend erő szempontjából:
-Core 2 T5500
-Core T2080
-Core T2310
Ezen a honlapon találsz egy kis segítséget is:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html
üdv:netmesterke[ Szerkesztve ]
-
netmesterke
aktív tag
Vinyót, Ram-ot, billentyűzetet,procit,optikai meghajtót és egyes darabokban a VGA-t. De általában a Ram az amit bővítenek (10.000Ft például a 2GB Ram). Máshoz nem szoktak nyúlni általában (hacsak nem megy tönkre). A VGA cseréje gyakorlatilag egy új gép árába fájna, vinyó csere helyett megéri egy külső vinyóra költeni.
-
netmesterke
aktív tag
válasz RedWing #3007 üzenetére
Hát sajnálom! Garis volt a gép? Amugy nem tippeltem, szinte biztos voltam benne, nekem is ugyanez volt. A vicces az az volt hogy szervizbe kellett vinnem a gépet /mert a kijelző zöldre váltott/ és miután onnan visszakaptam, csak utána jött elő a váratlan időközönkénti kikapcs! Pedig volt hogy 45 fokos volt csak a proci, máskor 75 fok mellett se kapcsolt ki! /A másik érdekes dolog az volt hogy a gép egy Amilo M1450G volt, az alaplap viszont az Everest szerint A1650 volt bár az FSB-k ugyanannyik voltak mindkét alaplapnál, nemtom nem-e ez volt a baj! A következő szervizelésnél már M1450G-s alaplapot kapott)
-
netmesterke
aktív tag
válasz Soockit #3032 üzenetére
Nekem elsőnek nem tűnik drágának! Sőt! Amúgy meg erős kis gép! Amúgy ha nem autóval cipeled a gépet tényleg jobb lehet a 15,4"-os gép! Hidd el, megérezni a keveset is! Először én sem hittem el....aztán ahogy teltek múltak a hónapok Az előző gépem 3 kg volt, a mostani 2,7 kg (mindkettő 15,4"-es) és érzem a különbséget!
-
netmesterke
aktív tag
1 kérdésem lenne: ha a BIOS-ban állítok be boot-jelszót, azt fel lehet törni?
/bocsi a sok hsz-ért de kicsúsztam a mod-ból/[ Szerkesztve ]
-
netmesterke
aktív tag
Lenne egy sürgős kérdésem! Van egy Fujitsu Siemens Amilo Li 1718-as notim. Ezen ugyibár nincs csak egy 3,5-es Jack dugasz. Namost az lenne a kérdésem, hogy a gép az 5.1-es hangot ki tudja-e vezetni? A hangkártyát nem tom pontosan milyen. Azért kérdem hogy érdemes lenne-e 5.1-et nézegetni, vagy elégedjek meg a 2.1-el!
Előre is köszönöm!!! -
netmesterke
aktív tag
Hy!
Lenne néhány gondom mostanság! Először is, tegnap is és ma is, mikor a youtube.com-on teljes képernyősbe lett kitéve a videó, akkor néhány másodperc után feketére váltott a képernyő, és egy sárga felkijáltó jelet láttam 1-2 másodpercre /miután kiléptem a teljes képernyős módból/ és az volt oda írva hogy video-driver hiba....nem értem mi baja. A winben is megtaláltam ezt, és nem segített ezen a vga driver újratelepítése sem.
A másik a proci melegedése. Új korában ( 2 hónapja kb) a proci alapból 45-50 fokon járt, terhelve 55-65 fok között volt, esetleg nagyon megterhelve ment asszem 67-68 fokra, most sokszor azt veszem észre hogy nem agyonterhelve is 68-75 fokos, megterhelve pedig könnyen 80 fokos lessz.... Ennyire porosodna? -
netmesterke
aktív tag
Üdv!
A következő lenne a gondom. A gépemen egy előre telepített Vista Home Basic volt. Felraktam rá próbaképenn az RC1-et (Előtte létrehoztam egy rendszervisszaállító pontot). Tetszett is az RC1, gyorsabbnak tűnt a gép. Egész addig jó volt amíg a utorrent el nem lett indítva. Kék-képernyő lett vagy 3 másodpercre, és ujraindult a gép.....2 szer egymás utá megcsinálta ezt. A rendszer visszaállítási pont valahogy rejtélyes módon eltűnt.....Újra kellett rakni a wint. Nem is lessz gond ezzel - gondoltam én - a recovery partícióról fel is dobtam, de már volt hogy indítás után (épphogy bejött a win) már meg is fagyott, de totálisan! Felraktam a DVD-ről ez után, de most is kifagyott 2 alakalommal 1 óra alatt. Annyi még eszembe jutott hogy a BIOS-ban nyomtam egy load defaultot, hátha az segít! De nem tudom miért van ez!
Ötlet? -
netmesterke
aktív tag
válasz KillHates #3398 üzenetére
Hy! Köszi a választ!
Háááát, sajna nagy bakot lőttem! Le akartam formázni a vinyót, beraktam az xp lemezt, és a lemez-formázóval nem a c-t, hanem a recovery meghajtómat ütöttem ki... Sajna így az elveszett....Lett ugyan plusszba 12 giga helyem, de nagyon bánom hogy így elnéztem a dolgot!! Ugy raktam fel az oprendszert a dvd-ről hogy előtte a BIOS-ban egy load default settinget nyomtam. Most annyiban más a helyzet hogy egy 6 gigás xp partíciót és a 12 gigás (immáron üres) recovery partíciót kitörölem, egybe formáztam és arra pakoltam a Vistát.
Még azon gondolkodom hogy a Virusbuster és a PC Tools Firewall amit felraktam (minden telepítésnél) nem-e bekavarhat valamit. -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Egyik barátom szeretné fejleszteni a gépét. Szerintetek mit érdemes fejleszteni rajta, hogy érezhetően gyorsabb legyen? A gép a következő (Amilo Pro):
- Celeron M 3xx (1,4GHz)
- 512 MB DDR 2 (533 Mhz) - 1db
- 40 GB HDD
A Word és az internet mellett zenehallgatás és torrent megy (mindezek általában egyszerre). Szerintetek a memória bővítése (mondjuk a másik slotba plussz 1GB RAM) vagy egy proci up használna inkább? A memóriáknál fontos az hogy ugyanolyan márkájú legyen? És a procicsere mennyit dob rajta? Mondjuk ha az 1,4-es helyett pl egy 2,0 GHz-eset venne bele? Mert 2,0 GHz-es Celeron M 11-13.000 Ft környékén már van. Pentium M-et viszont nem láttam, illetve egy db 1,7GHz-eset, de 28.000 Ft-ért, ami sztem sok. A 2,0GHz-es Celeron fele annyiba van és sztem gyorsabb is.
Vélemyének? -
netmesterke
aktív tag
válasz parandroid #3720 üzenetére
És ha az az 1,4-es proci 4xx-es sorozatú? Akkor van értelme a bővítésnek? Lehet én nem tudom már jól. Amilo Pro V2055-ös notija van ha minden igaz, és most ahogy néztem az M410-es is lehet. Tehát akkor mennyit számít az a mindennapos felhasználás során ha a proci nem 1,4-es hanem 1,8-as vagy 2,0-ás?
-
netmesterke
aktív tag
válasz parandroid #3723 üzenetére
Jolvan, köszönöm a hsz-t!!
Lenne egy másik kérdésem is, nemtudom valaki volt-e hasonló helyzetben. Adott az FSC gépem, amit ugye WinVista Home Basic-el adtak. Plussz van nekem még régebbről egy Campus licenszes XP Profom. Van vmilyen lehetőség hogy a Home Basic-ot a Fujitsu egy Home Premiumra cserélje némi felár ellenében, vagy a Campusos XP-t ki lehessen cserélni Vistára? Nekem nagyon tetszene az Aero, ebben a fránya Home Basic-ban az viszont nincs.
[ Szerkesztve ]
-
netmesterke
aktív tag
Üdv!
Amilo Li 1718-am van. Van olyan progi amivel lehet szabályozni a venti sebességét? Szeretném ha kcsit jobban pörögne, illetve nem állna le. Windows Vista van rajta.
Előre is köszi! -
netmesterke
aktív tag
válasz Krissz22 #4750 üzenetére
http://compare.intel.com/pcc/showchart.aspx?mmID=7690&familyID=7&culture=en-US
Ezek mennek bele. De sztem jobban jársz a Celeron M procival (ha annyira nem fontos az akkuidő), mert a Cerka jóval olcsóbb mint a Pentium M, legalábbis úgy tudom. Meg aztán mint kiderült nem is nagyon marad el teljesítményben a Pentiumtól....
üdv! -
netmesterke
aktív tag
Hy! Egy kérdésem lenne a szakikhoz: Az Everestben a PhotoWorxx az mit jelent? És miért van hogy az én laptopom olyan lassú ebben? A többi teszt még elmegy, bár a memóriás tesztekben rendre a jóval kisebb órajelű Celeron M-ek mellett van, de a PhotoWorxx-ben a Core Duo T2450 -em kap 8092 pontot, míg a T2500 az everest szerint 15 200 pontot ér....Az enyém kevesebb mint a felét kapta....ez nagy különbség....
-
netmesterke
aktív tag
válasz AMD Power #4985 üzenetére
Nem biztos hogy mindig van előnye a 2 magnak. Speciel láttam olyan teszteket, ahol a Pentium M 780 (2GHz) rávert vagy 20-30%-ot a Core Duo T2500 (2GHz)-re.... Nem mindenkinek van óriási előnye a 2 magból kifolyólag Nem egyszer csodálkoztam el hogy Celeron M-es proci is milyen gyors (legalábbis annak tűnt), pedig azt hittem a CoreDuo-hoz képest érezhetően lassú....
mod: Egyébként az hogy lehet hogy 4400 akku van a gépemben (CoreDuo T2450-2GB RAM-160GB HDD-X200M), és 1,5-2 órát bírja aksiról, a régi gépemben szintén ilyen aku volt, de az 3-4 órát bírt (Pentium M735-1024RAM-120GB HDD-GMA 900)? Azért ez nagy különbség....tudtam hogy a Core többet kajál mint a Pentium M, de az egész rendszer ennyivel többet egyen (majdhogynem 2szer annyit) az azért sok.....
Li 1718-as tulajoknak mik a tapasztalataik??[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5 Pro teszt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- További aktív témák...
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest