Hirdetés
Aktív témák
-
turkf
csendes tag
Sziastok!
Tettem a gépbe egy SMC 9432TX hálókártyát. A kártya DLS modemhez kell.
A gép kb 5-10másodpercenként visszadobja, hogy egy hálózati kábel nincs bedugva.
Ha leveszem a sebességet 10Mbs-re half dupleyre akkor megszünik, de akkor se tudom elérni a modemet.
A kártya azért kellett a gépbe, mert a net nem ment a kiérkező szerelő pedig azt mondta, hogy a modem rendben van, csak sz.r az alaplapi kártya.Mi lehet a hiba oka?
[ Szerkesztve ]
-
turkf
csendes tag
válasz runner 125 #40376 üzenetére
Szia!
Az eeePc-nél megesik, hogy ilyen hibába szalad bele az ember. A gépen van egy rejtett partició is gyárilag ha jól tudom. Ez arra szolgál, hogy vissza tudja csinálna a gép a gyári telepítést magának. Ez nyilván helyet igényel. A hiba azért van, mert a lapozófile és egyéb dolgok telenyomják a winyót. Javasolom, ha van a gépbe más meghajtó állandóra telepítve akkor tedd át a virtuális memóriát arra. (sajátgép/tulajdonságok/speciális/teljesítmény beállítások/virtuális memória- beállítások).Vagy ha lehet akkor növeld a partició méretét. (pl. pqmagic). Ezt a gépet nem arra találták ki, hogy az ember nagy progikat telepítsen rá, hanem netezni, stb.
Illetve nézz szét a gépen, hogy mi fogja el ennyire a helyet. -
turkf
csendes tag
válasz runner 125 #40400 üzenetére
Nézd meg lapozófile méretét. pagefile.sys névre hallgat.Ha az foglal sokat akkor az a baj.
De ha pl. 1 total commanderrel végignyomkodod a spec-t a meghajtókon kiírja mi mennyi helyet zabált fel. Ha cd/dvd image van feltöltve a gépbe az is be szokta magát enni a C-re. SZintén ez a helyzet a nero alkalmazásokkal is. Ezek a dokumentumok rejtett mappájába szoktak másolatot hagyni.A C megható méretét lehet állítani pl. pqmagic-el. Ez röptébe is tud particionálni, de rengeteg ilyen alkalmazás van a neten.
-
turkf
csendes tag
válasz Zenebohoc #40396 üzenetére
Pqmagic-el te is próbálkozhatsz. A másik gond lehet ha nem 2.0-s verziója van a kártyaolvasódnak. Akkor látja a teljes méretet, de csak 1Gb-ig tudod rendesen kezelni.
HA nincs pqmagic, vagy nem szeretnél letőlteni, telepíteni akkor bár elég barbár megoldás, de lehet particionálni és formázni is az oprendszerek telepítő lemezével. Ennél azért észnél kell lenni, nehogy a saját op.renszeredet gyaluld le a gépről.
[ Szerkesztve ]
-
turkf
csendes tag
Hálón keresztül látod a megosztott meghajtókat? AH igen a kkor az elérési utat linkeld be. + 2003 serverbe is kell 1 olyan felhasználó mint amilyen a laptopod. pl. ha laptop a neve akkor a szerverbe is kellene egy ilyen elérésnek lenni ha jól tudom. Legalábbis a régebbi verziókkal így ment. A 2003-at nem ismerem annyira.
-
turkf
csendes tag
válasz Sk8erPeter #40439 üzenetére
Igen van, de pl. az xp nem kezeli alapból külső program nélkül a particiókezelést ilyen szonten. Vagyis egy csupasz xp-vel nem fogsz perticionálni. Nekem már többször volt olyan helyzet a laptoppal hogy perticionálni kellett, de se partició kezelő, se internet nem volt éppen velem. Ezért írtam alternatív lehetőségnek ezt. Gondolom majdnem mindenkinek van otthon valamilyen "jogtiszta" telepítő.
A másik dolog meg hogy ha ügysesvagy akkro a particonáló progikkal reptébe is ki lehet nyírni a gépet. Ezért írtam azt hogy "csak ésszel!" -
turkf
csendes tag
válasz Sk8erPeter #40446 üzenetére
Ó Nag Fehér Sk8erPeter!
Nézd el tudatlanságomat.
Tudom ugyan hogy nem pericionálás, hanem PARICIONÁLÁS, de tudod 16 óra munka után szerintem egy pár hibás leütés már elfogadható.
De az a bizonyos diskmgmt.msc konkrétan ha jól tudom nem túlzottan alkalmas ennek a hibának a megoldására. Az már egy másik dolog, hogy Én anno próbáltom "pericionálni" vagyis particionálni egy flash drive-ot és nem igazán boldogult vele. Elismerem a rendes merevlemezekkel lehet boldogulni, de pl. az életbe nem lehet ott se növelni egy partició méretét, vagy helyét a lemezen belül.Egyébként meg legalább adtam a kollégának valami támpontot, hogy mivel lehet próbálkozni nem csak szekálom a többieket.
Mert szerintem a "mennyél fel a netre szeggyé le valami ilyen programot osz jóvan" segítség nem túl sokatmondó. Voltam már ilyen helyzetbe és tudom milyen rosszul tud esni ha nem érted mit is kelle csinálni. Ráadásul ha jól láttam az eredeti üzenetet felvető kolléga már másodjára kérdezett vissza.U.i.: Nem haragszok senkire, csak segíteni szeretnék.
-
turkf
csendes tag
válasz zsolesz010 #40453 üzenetére
Itt 4200 Ft
-
turkf
csendes tag
válasz Blaze71 #40454 üzenetére
Ismerem a lemezkezelést, csak az úgytudom nem támogatja a "cserélhető meghajtókat"
De persze lehet, hogy tévedek.De amúgy más is hasonlót írt:
"[I]Csabee.
Winyó a dvd íróban?
töröld a partíciód, majd formázd le NTFS-re ezt akár win xp telepítő cd-vel is könnyedén megoldhatod!"[/I] -
turkf
csendes tag
válasz zsolesz010 #40462 üzenetére
Szivesen!
Ugye-ugye!
Észnél kell lenni!Biztos a te linked "a méd in csájn" az enyém meg a "sok vól ócsó vót" nagyker forgalmazza
De amúgy a somogyis cuccokat legalább 6 cég árulja saját termékként.
-
turkf
csendes tag
válasz Blaze71 #40467 üzenetére
Én nem boldogultam vele csak ezt tudom. Elhiszem hogy jó is szép is, de nekem nem jön be mindenre. + a partició méretét hogy tudod növelni ezzel? Csak törlés és új létrehozásával nem?
A másik érdekessége hoyg pont multhéten jártam úgy 1 ilyen kártyával, hogy particionálás után semmit se tudok vele kezdeni. Annyira nem is érdekel, majd ha időm lesz ránézek hogy mi lehet a baja.+ Ha itt mindenki ilyen okos akkor miért nem írta már le korábban az eredeti kérdést feltevő kollégának? Itt valami szokás, hogy ha az ember segítő szándékkal valamit leír akkor azonnal lehurrogják? Miért nem lehett ezt már 1 nappal ezelőtt leírni az eredeti kérdés feltevőnek?
[ Szerkesztve ]
-
turkf
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi P2-es laptopom(466MHz) A gondom az vele, hogy a videók mindíg beszaggatnak a proci miatt. Anno sokkal kissebb gépeken lehetett fimet nézni? Miért nem akar összejönni most? Rossz a codec, vagy mi lehet a baj?
Aktív témák
Hirdetés
- Üzleti Laptopok 29.990Ft-tól! Dobozban, ÁFA-s számlával!
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49mm Black Titanium Black Milanese Loop - M
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÉPSÉGHIBÁS
- Bontatlan - MacBook Air Retina 13" M3 Chip / 8C CPU / 10C GPU / 16 GB / 512 SSD - Magyar
- HP EliteBook 840 G5, 14" FHD IPS 120Hz!, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, 2GB AMD VGA, SZÉPSÉGHIBÁ
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest