Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
Aktív témák
-
SCRIPT
tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
Játék közben egyszer csak megállt a kép, a hang ment tovább a billentyűzeten a Num lock megnyomására reagált a gép. De semmit nem csinált látszólag. Nyomtam egy resetet, majd miután semmi kép nem volt, kikapcsoltam a gépet (power gomb) és kihúztam a tápkábelt. Vártam, majd visszadugtam és bekapcsolás után ''a megszokott bios kép helyett) valami szürke pixeles kép jött be. Vártam, majd egy más színű, szintén pixeles kép jelent meg, csíkokkal. Gondoltam, biztos a videókártya ment tönkre.
Kicseréltem a videókártyát a tesóméra, majd bekapcsoltam és jó volt a képernyő (biosig), de viszont a windowsos képernyő már nem jött be.
folyt. köv. -
SCRIPT
tag
újraindítottam, de akkor sem volt semmi változás. Megint tápkábel ki, majd vártam, visszadugtam, megnyomtam a power gombot, és kb 1 mp-ig bekapcsolt a gép, a ventik is egy kicsit felpörögtek, utána meg leállt és villogott az alaplapon egy LED folyamatosan. Kivettem a videókártyát és úgy sem indult a gép, villog a LED, valami hibát jelez - gondolom. Egy kis égett szagot is éreztem.
Hogy derítsem ki, hogy mi éghetett le, illetve mivel van a baj?
Nagyon köszönöm a segítséget! -
SCRIPT
tag
A másik ami eszembe jutott, hogy sokszor van, hogy megráz a gép, de csak akkor ha mezitláb vagyok és leér a lábam a talajra és hozzáérek a géphez. Most nem csak a házra gondolok, hanem pl. dvd olvasó is ráz. Ez miért lehet?
THX! -
dobi
aktív tag
Egy file-nak aminek .upa a kiterjesztése az milyen file lehet? ill. Ha van olyan file-om aminek nincs kiterjesztése akkor meg lehet állapítani valamilyen progival, hogy mi lehet az?
-
D.Orion
veterán
Hát ha nem indul el a gép akkor jó estben meghalt a táp. Rossz esetben meghalt a táp és elvitt magával valami mást is.
Ráz a gép: Statikusan feltőltődik és rajtad keresztül földelődik. Ez van Én öcsém gépével vagyok így amikor kiszedem a helyéről és véletlenül megfogom közben a radiátort is. Rajtam keresztül létrejön az egyenpotenciál Nem kellemes, de nem lesz tőle bajod.
Megoldás: Földeld le a gépházat. -
SCRIPT
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Codegen a márkája. 400wattos.
Üdv! -
HZSolti
tag
Sziasztok,
Help plz:
a RAM-jaimnak /a-data ddr2 800, meztelen/ max. 2.0V-ot tudok adni /Asus p5b-del./, ha feljebb emelném nem bootol be. A ramok bírnak ennyit, vagy beállítás kérdése?
thxTe egy igen komoly érv vagy az abortusz mellett.
-
SCRIPT
tag
Szerintem nem a táppal lesz a gond, mert most bekötöttem csak a tápot az alaplapra és rádugtam egy ventit, megy a ventillátor is, meg az alaplapon a működést jelző LED is FOLYAMATOSAN világít. Szóval akkor szerintetek mi lehet?
Mi kell ahhoz minimum, hogy a bios bejöjjön?
táp, alaplap, memória, proci, videókártya kell még vmi? -
SCRIPT
tag
Átdugtam a gépem egy másik konnektorba, ami tuti le van földelve, felállítottam a gépem függőlegesbe, úgy, hogy a 4 gumi talpa érje a talajt, majd mezítláb ráálltam a csempére, majd bekapcsoltam a gépem és hát nem megint megb@szott!
Szóval nem tudom miért rázhat még mindig (amúgy ez már régebben is így volt, hogy rázott, ez nem új jelenség) -
tbs
addikt
Nincs kizárva, hogy az egész házban rossz a védőföld. Mondjuk szakadt.
Ha egy védőföld ráz (érintsd meg. Jobbkézzel, kisujjal, a köröm fölötti bőrfelülettel, véletlenül se az ujjbeggyel..!) és nem csap le a biztosíték, akkor villanyszerelő kell neked... Ha nem ráz, akkor még lehet táp is, de szerintem szar a védőföldetek... -
Chandler
senior tag
sziasztok
volna egy naagy nagy nagy problémám:
úgy kezdőtött az egész, hogy leégett a tápom, vettem újat, a gép vígan futkosott, úgy tűnt nincs is semmi probléma.
utána történt hogy valami baja lett az alaplapi chipset hűtőjének, zúgott búgott, ok azt is kicseréltem.
most pedig a legzavaróbb baj, ez az előtt kezdődött kicsivel, hogy kicseréltem a chipset hűtőt (a hőfok mostmár jó, azzal nincs baj), egyszer csak úgy dönt a windows, hogy nem kapcsol be, kékhalál aztán újraindul a gép. ezt egyre gyakrabban csinálja, legutóbb szombat aztán ma. ezután mindig formázom azt a partíciót, amin a winfos van. felraktam aztán egy ideig ment. a telepítő amikor formáztam ismeretlen partíciónak ismerte.
mi lehet a baj?
valaki azt mondta nekem hogy az ide portok szálltak el amikor leégett a táp.
erre az is utal, hogy pl dvd írásnál az esetek kb felénél a dvd elromlik és ''power calibration error''-t ír ki. és még valami, az egyik ilyen windows elromlás előtt épp zenét másoltaam az mp3 lejátszómra, amire általában 4-5 mb/s-el tudok másolni, akkor kb 800 kb/s-el másolt, gondoltam ujraindítom a windowst, és utána el is szált.
szóval lehet ez ide port probléma? vagy valami más? már találtam is egy helyet ahol leht kapni pci-os ide kártyát. -
föccer
nagyúr
válasz Chandler #317 üzenetére
Lehet amikor a tápod elszált, megsérült a lapod is. A sérülés lehet hogy nem volt nagymértékű, és ezért azonnal nem is jelentkezett, viszont okozott akkora probléát, hogy ez az idő múlásával komolyra tudott fordulni.
Üdv..: föccerÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
zsoi
senior tag
válasz Chandler #317 üzenetére
föccer-nek igaza van.
+ ha nem ismeri fel a partíció tipusát rendesen NTFS-nek akkor lehet még:
winchester,adat kábel, MEMÓRIA,
nézz rá ezekre, +esetleg új bios a lapba....
PCI IDE kari: van, de bazi lassú lesz készülj fel... nincs sata a lapon?
birno: ''z 5. partíció free volt '' ez most azt jelenti amit gondolok? (=nem volt leformázva, tehát üres/felhasználatlan terület? -tehát nem is partíció...)
ahogy írták: egy winyon max. 4db elsődleges part. lehet. ha többet akarsz létre kell hozni egy logikait/kiterjesztett (ez az 5.) és ''ebben'' hozod létre a többi partíciót is.
[Szerkesztve]A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
föccer
nagyúr
Vonj össze 2 particiót. xp telepítővel eltávolítani 2 particiót, majd egyként létrehonzni, vagy PQMagic-el.
Mod
RE: (#321) zsoi: Minden próbálkozás csak tűzoltásra lesz jó. Az a lap valszeg a halálán van. Én ha egy mód lenne rá nem használnám, max mentésre, bár már arra sem az igazi Minden esetre a fontos dolgokat tartalmazó vinyót kivenném a gépből...
[Szerkesztve]Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
SCRIPT
tag
csak én nem tudok belépni a freemailemre, vagy más sem?
-
addikt
Az nehezen fog menni, mert más mindegyiken van valami s nem igazán akarom elveszíteni őket.
Úgy néz ki a dolog, hogy az elején van egy 2Gb-os swap, aztán egy 10Gb ext3 root partíció, utána egy 80Gb-os ext3 amire a /home van felcsatolva, itt szeretnék egy 5Gb-os ext3-ra Debiannak kisérletezni és a végén van egy 25Gb-os Windows.
Előtte úgy volt, hogy a 80-as után egy 5Gb-os windows majd ezután egy 20Gb-os amit nem lehett formázni, azt most hozzáfűztem az 5Gb-oshoz s elé szeretnék egy Debiant felrakni.
A lényeg, hogy nagyon nem akarok megint telepítgetni, mág backupból sem, mert annyira nem fontos, de azért cseszi az agyam. -
Chandler
senior tag
köszönöm a válaszokat mindenkinek.
az előző táp asszem mercury volt a mostani FSP.
mindjárt futtatok egy memtestet, aztán irok -
ToBeY
nagyúr
Vettem egy webcamot feltelepítettem mindent a cd.ről és nem add csak szürke képet.
Mi lehet a gondja? -
zsoi
senior tag
nem láma.
miért akarod áthelyezni hiszen még csak most akarod majd telepíteni a linuxot, nem? //vagy vlmit félreértelmeztem és már most is használatban van?
//ha csak 1 linuxot akarsz és csak windows van a gépen.... :
- töröld az ext3 partíciókat.
- maradjon a winyo elején a swap, hozz létre egy indító partíciót a linuxnak (ext3) :mindkettő elsődleges
- a többi partíciót kiterjesztettben hozd létre. (pld. pqmagic ha grafikust és egyszerűt akarsz) és nem lesz gond.
[Szerkesztve]A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
Chandler
senior tag
na memtestet lefuttattam, a nincs baja.
zsoi: sata sajna nincs. mennyire lassú az ide kari? mármint MB/S-ben kifejezve -
virkir
veterán
Nem értem, hogy lehet rossz a cucc ha megy a felismertetés a gép látja a telefont, kapcsolódik, sőt az Object Push működik simán átnyomta a gép névjegyét a telóra.
Mint a kezdő kérdésben írtam próbáltam egy samsung E700-al azzal is annyi a baj, hogy látja a telefont csak ha meg kéne nyitnia a soros portot akkor van gond.
Valami szoftveres gondra tippelnék ami lezárja a soros portok hozzáférését"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Nipponka
tag
Ki tudna nekem tanácsot adni, lézeres egérnek milyen tipusú egérpad javasolt? Hagyományos, fényes vagy más?
-
zsoi
senior tag
válasz Chandler #333 üzenetére
közben gondolkodtam még a dolgon...
PCI IDE RAID CONTROLLER: ATA 66/100/133 ??? (csak NE SILICON IMAGE legyen)
igaz telepítened kell windowst... -de nem biztos nekem már sikerült működésre bírnom több alkalommal -ha kell help, írj. (akár privit hogy ne terheljük a fórumtársakat...) -
//a raid funkciót nem kötelező használniA PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Nem tom telepíteni az USB 2.0 drivert. [link] Pls Help!
Kösszépen.
[Szerkesztve]"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
-
JetiRulez
őstag
Utólag telepítettem a SP2-t. És mindíg azt írja a win, hogy telepítsem az USB 2.0 drivert, hogy gyorsabban működjön az eszköz.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
JetiRulez
őstag
Telepítettem amit a netről töltöttem, de most is kiírja, hogy telepítsem a 2.0 drivert, hogy gyorsabb legyen.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Asztali dvd lejátszót akarok venni, mindenképp divx-eset. A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e ajánlani olyan boltot Budapesten, ahol nagy a választék és viszonylag jók az áraik? A MediaMarktot és az Edigitalt ismerem, utóbbival jók is a tapasztalataim, ezek mellé keresek alternatívát.
Más kérdés...esetleg márkában milyet érdemes venni?Let the Zone take me if I am.
-
chungee
addikt
Ma vettük DOS-t az órán és van pár feladat, ami nem jött össze. Nem tudjátok, hogy kell?
1.) floppy-t megformázni egyben rendxerlemezé varázsolni
2.) 2db txt állományt összefűzése egy újba.
3.) relatív és abszolút útvonal, mi a fene az? :S
4.) attributum lekérdezés ''r''-re
5.) listázni a rejtett (hidden fájlokat)
6.) listázni a c kiterjesztésű névszerint rendezve, oldalakra tördelve
7.) listázni dátum szerint, csökkenés sorrendbe
THX előre.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest