Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
Jarod1
addikt
Sziasztok, Hallott már valaki a Kapsys BT-s GPS vevőről? vagy a kapsysről?
-
wwenigma
Jómunkásember
Valaki hátha ért villanyszereléshez, szünetmenteshez, jo lenne...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Jarod1 #15451 üzenetére
Talán gyártani fogjuk....
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
WICHTSTYL9R
csendes tag
sziasztok! ma raktam a gépembe új lapot+procit(asus P4PE2-X+p4 prescott). minden jól ment,csavarozás után visszadugdostam mindent,felraktam hűtőt,vga,hangkari,ram,majd a kábeleket is bedugdostam és bekapcsoltam. monitor jelzi nincs kontakt a vga-val (no signal input). jó fogom magam kábeleket megigazitom,bekapcs ugyanez. utána már kikaptam az agp slotbol a karit,és újra be - kudarc. majd benyúltam a a fiókom legmélyébe és előhúztam egy 7000-res radeont,azzal is hasonló élmények. igazából ötletem nincs mit tehetnék. alaplapon esetleg hibás az agp slot? dunno. előre is köszi a segítséget!
jobb vagyok
-
poffsoft
veterán
válasz WICHTSTYL9R #15455 üzenetére
elindul egyáltalán? mmint csipog a speaker? A ventik elindulása nem azonos a gép indulásával.
Ha az agp slotra gyanakszol, próbáld egy pci videókarival (pl s3trio)[ Szerkesztve ]
-
raskolnikoff
őstag
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
cuko#
tag
Helló!
Lenne nekem is egy (azonnalinak tekinthető, és elég általános) kérdésem:
Alaphelyzet: végre megvan minden az új géphez - asus m2a-vm hdmi (új, ph-ról), x2 4200+ (használt, ph-ról), 2600pro oc (használt, ph-ról), 2x1gb micron ram (használt, ph-ról), egy mercury házban, mercury 420w táppal (új, és tudom, hogy gagyi, de ez van).
Összeszereltem mindent (nem az első gép, amit én rakok össze), összedugdosok mindent, aztán bekapcsolom - minden felbúg, hűtők, táp, vinyó, viszont nincs kép. Próbáltam másik dvi-átalakítót, másik monitort, a vga másik dvi-portját, és még az int. vga-t is, de ugyanaz - nem no signal, csak nem ad képet a monitor. Lehet, hogy valami teljesen alap dolgot néztem be, viszont nagyon bosszant, hogy nem megy, kérlek segítsetek.mod: hopp, rádugtam a speakert - egy hosszú, két rövid síp, rákeresek...
"1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását."
poffsoft: köszi, a te hsz-ed nélkül nem jutott volna eszembe rádugni a speakert. ^^mostmár csak simán nem értem, hogy mi a baj, többször is kihúztam-bedugtam a vga-t.
[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
válasz raskolnikoff #15457 üzenetére
Ha egyik gépben működik a VGA a másikban meg nem, akkor mi lehet a sz@r?
Na mi...
Hát az alaplap amelyikben nincs kép.
Volt már ilyen, manapság az Asuséknál nem is ritka a jelenség, hogy sz@rt gyártanak."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Peterhappy #15439 üzenetére
Hát ez nem jó hír, mint virkir írja, valamelyik RAM-modul hibás. Tehát az csere. A DDR2-es memóriák manapság elég olcsók.
A tápból nem kell túl nagy, egy 350W-os FSP-táp tökéletesen megfelelne, pl. FSP 350PNF. Ez egy elég megbízható és stabil tápegység, hátránya, hogy csak egy SATA-tápcsatlakozója van, igaz, ezt is lehet pótolni párszáz forintos átalakítóval. Nekem is ilyen tápom van, teljesen elégedett vagyok vele, a hangja is egész kellemes.
A púposodás még tényleg nem valószínű, a RAM-hiba már annál inkább, egy hibás modul könnyen okozhat értelmetlen újraindulgatásokat, tehát egyáltalán nem meglepő, hogy nálad is ez a helyzet.
Ha a Windows-ban ki tudnád kapcsolni az "Automatikus újraindulás"-t hibánál, akkor kapnál egy kékhalál-üzenetet, amiből több információ is kiderülhetne.
A tápcserét egyébként azért ajánlottam, mert hosszabb távon egy Codegen-táppal való kockáztatás sokkal több pénzbe kerülhet, mint ez az 5 ezer Ft-os (!!), és igen jó tápegység.Sk8erPeter
-
raskolnikoff
őstag
válasz virkir #15459 üzenetére
Ebbe szinte én is biztos vagyok de most vmiért megint megy. Akkor még egy azonnali kérdés...
Hol van már az Abit P45?!
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
fastleslie
senior tag
-
tothm
őstag
Nemtudjátok, hogy esetleg van-e olyan lehetőség az xp-ben, hogy a pendrivet, vagy sd-t vincsinek lásson, hogy tudjak oda is telepíteni !?
-
fastleslie
senior tag
monitor másik géppel ad képet? Ha igen, akkor az AGP körül lehet a gond. Lehet BIOS is, mert nekem volt olyan, hogy a procihoz tartozó órajel-szorzó mellett nem akart menni a VGA az fsb miatt... meg kellene próbálni, hogy az AGP-PCI órajel semmiképpen ne legyen húzva! pl. 3:3:1 vagy 4:4:1 arányok mellett az fsb/3 vagy fsb/4 ne legyen 33MHz-nél magasabb... Esetleg underlockold a procit (alacsonyabb fsb) Lehet, hogy egy BIOS frissítés megoldja a dolgot (nekem ez segített).
Lehet az is, hogy az alaplapot és a procit kell összebékíteni (BIOS), ellenkező esetben előfordul, hogy a vétlen AGP-re terelődik a gyanú.
Én is próbáltam mindent: underlock, feszemelés, kártyacserélgetés és végül BIOS frissítés lett a dologból. Ami nem teljesen veszélytelen, de az ASUS azt hiszem erre is tart valamit a tarsolyában (alaplap könyvecskéjében kellene megnézni, mit). Ha jó a BIOS és nincs áramszünet addig a pár másodpercig, akkor nincs gond![ Szerkesztve ]
-
tothm
őstag
válasz fastleslie #15471 üzenetére
Nem, hanem progikat szeretnék mivel eee pc-m van és kell még a hely.? Köszi: Máté
-
WICHTSTYL9R
csendes tag
válasz fastleslie #15471 üzenetére
elvileg nem rég volt frissítve,a cucc ph-ról van,és a srác elötte defaultra tett mindent. elvileg
[ Szerkesztve ]
jobb vagyok
-
tothm
őstag
válasz fastleslie #15473 üzenetére
Igen, igen ezt tudom. De akkor az sd-s dolog nem megoldható? Köszi:Máté
-
cuko#
tag
válasz fastleslie #15466 üzenetére
Igen, úgy próbáltam, többször is (a sima vga portot használtam, mert se hdmi-, se dvi-i-átalakítóm nincs), és ugyanúgy egy hosszú, két rövid sípolás.
Nem garis, csak új - pontosabban itt, ph-n vettem, úgy, hogy az eladónak több új, tesztelt, próbagaris cucca is volt/van, és így valamivel bolti nettó alatt tudtam hozzájutni - azonban ez volt áprilisban, és anyagi gondok miatt akkor nem tudtam befejezni a gép összeállítását egészen mostanáig, amikor is ebbe a 'pííí-pí-pí' problémába ütköztem.
-
LamerGyuri
senior tag
BIOS reset-et csináltál már?
Én a hétvégén jártam így,hogy a VGA csere,(AGP karit kivettem)után nem volt hajlandó elindulni a lap,csak csipogott.Pedig előtte átállítottam a BIOS-t,hogy alaplapi VGA-t akarok használni.Reset után meg nem volt semmi baja,azóta is megy."Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
gyuricza
csendes tag
Hali mindenkinek.
Egy elég zavaró gondom lenne. Vettem egy Transcend 16Gb-os CompactFlash 133x kártyát.
Van hozzá egy IDE csatlakozós CF adapterem is.
A kártya a gyártó szerint 21,5MB/s -ot tudna legalább is olvasni, írni kb felét.
Az adapter PIO4-et és UDMA4-et is tudna, ill. amilyen kártyát kap.Van Master/Slave jumper is rajta.
Mindent bekötök ahogy azt kell, de már indulásnál nagyon megfogja a gépet.A rendszer egy másik vinyóról lassan de feláll. A kártya sebessége pedig csak 2-3 MB/s ( 0,1-szerese az elméleti maximumnak).
Hol lehet a gond??? Kérlek benneteket segítsetek,mert fontos lenne....Üdv Gyuricza.....
-
WICHTSTYL9R
csendes tag
bios default nem oldotta meg a problémát! hihetetlen mennyire igaz az állítás hogy egymagosból AMD-t!
jobb vagyok
-
gyuricza
csendes tag
Üdv.
A biosban a PIO és UDMA is AUTO-ra van állítva.
Miután beröccen a gép az Everest szerint UDMA 4-et tud de csak UDMA 0-ba megy.
Az normális hogy cache 1KB méretű? Normál merevlemezeknél ez 2-8-16 MB.Valahol szűk a keresztmetszet! De hol?
Ha másolok rá, akár 15MB/s -el is képes elindulni, de pár mp. és már csak 2-3KB/s.
A nagyobbik gond, hogy fogja a gépet, és olvasni is csak ennyivel lehet.
A Transcend az jó márka.Pláne hogy 133x-os.Miért szarakodik? -
cuko#
tag
válasz LamerGyuri #15477 üzenetére
Megpróbáltam, ez sem jött be.
-
Vai
csendes tag
Hi 2 All,
nagyon érdekes problémát produkál egy ABIT AN7/2500+/Leadtek 6800GT/1 GB Kingmax RAM config, mind XP mind Vista alatt.
Egészen addig nincsen gond, míg egy játékot vagy egy DivX-es filmet el nem akarunk indítani, akkor fagy és olyan lesz a monitor, mintha mozaikszerűen töltené ki az ember egy pici képpel.
Teszteltem a Ramot, a vidkártyát. Lehet, hogy a lap múlt ki, vagy tápegység szarakodna??
THX
Üldöz a munka, de én gyorsabb vagyok nála!
-
@Pirate@
tag
sziasztok
vki tudna drivert dobni ehhez??? Creative Labs SB0100
nem taláéltam sehol... keresőkben
köszi
üdv[ Szerkesztve ]
...
-
Vai
csendes tag
válasz Sk8erPeter #15485 üzenetére
A 3DMark már a test indításakor fagy. A legújabb nVidia driver van fenn, a videót meg a KMplayer utolsó változata játszaná
Üldöz a munka, de én gyorsabb vagyok nála!
-
@Pirate@
tag
sziasztok
vki tudna drivert dobni ehhez??? Creative Labs SB0100
nem találtam sehol... keresőkben
köszi
üdv[ Szerkesztve ]
...
-
Lenry
félisten
válasz gyuricza #15481 üzenetére
Az normális hogy cache 1KB méretű? - nem, szerintem nem normális... lehet hogy itt keresendő a hiba (bár figyelembe kell venni hogy ez mégsem vinyó, szal lehet hogy nem kell neki cache... gyártó oldalán nem írják hogy mennyinek kellene lenni?)
nem hogy az olvasó rossz? másik kártyával próbáltad már? esetleg ezt a kártyát másik olvasóval?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
válasz @Pirate@ #15496 üzenetére
lehet hogy én vagyok régimódi, de én a Creative oldalán kerestem és meg is lett
SB0100 = Creative SB Live! 5.1
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
marsu
veterán
válasz @Pirate@ #15491 üzenetére
Esetleg próbáld meg a Creative honlapjáról letölteni ...
Press any key to continue ...
-
@Pirate@
tag
köszi
megpróbáljuk!
üdv...
-
IIIstIII
senior tag
Üdv.
Milyen vírusellenörző progit javasoltok? Az alaplaphoz kaptam Kasperskyt azt raktam fel, de zavar hogy ez közben folyamatosan ellenőriz, nézi át a fileokat, és szerintem emiatt sok memóriát is eszik.
Másik kérdés: vadi új a win, zenét játszok le a winampban és szaggat (LOL?) de tényleg mint valami karcos CD lenne. Esetleg nem függ össze a 2? mert akkor már törlöm is le.
Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV Combo drón szett hibátlan állapotban
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest