Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz -FLY-> #51221 üzenetére
Bocs! Töltés - elektromosság. Asszociáció volt és nem bonyolítottam túl. Elvileg minden a konfigban aktívan résztvevő hdd aktivitásra érzékeny a hdd led.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
trancemusic
senior tag
válasz -FLY-> #51619 üzenetére
Turbo összes magra csak z-s lap,k-s cpu.Intel bácsi tuningolni vágyókon akar pénzt bezsebelni.
Kijátszották a gyártók,hogy kelendőbbek legyenek a nem z lapjaik.Eddig ment nálad is a turbo összes magon.Intel bácsi mérges lett,és letiltatta ezt az ujabb biosokkal ezert nem megy.
Tedd vissza a régit.
25000 plusz kiadás volt nekem anno a z lap,k proci -
IstvánLászló
senior tag
válasz -FLY-> #51621 üzenetére
A szándékom csak segíteni akarok és semmilyen rossz szándékom nincs.
A bios-t nem mentetted le, nem a gyártó a hibás, user error sajnos.
Az alaplap gyártó biztosan le is írja hogy bios frissítés esetén mi a teendő.
Az én gépkönyvembe le is írja hogy bios frissítése WARNING a művelet, csak gyakorlott user az ajánlott.A lényeget mondanám: GIGABYTE UEFI DualBIOS van az alaplapodon és tudnia is kell a bios recoverit, ez a saját véleményem.
A lényeg van lehetőséged a gyári bios visszaállítására, mert a gyártó ilyen komisz hogy gondol a felhasználóra.A lényeg ha lámaságot mondtam, nézzétek el mert más platformon dolgozom és ujj hardvereket nem is ismerhetem mindet naprakészen.
Remélem tudtam segíteni a bios témában.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
MrDerekas
addikt
válasz -FLY-> #51945 üzenetére
Mostanában elég sokan jönnek ilyen panaszokkal. Lehet az alaplap hibája, de még talán a táp is. A tápcsatikat ki-be, vagy ha van lehetőséged, akkor másik táppal is kipróbálni. De nagyon nem tudom mi lehet a hiba forrása.
(#51946) Xelo Az én kingstonjaim is simán alulfeszelhetőek. (Igaz 1333 MHz-esek) Ebben a lapomban és a H100-esben is. (A H110-ben a bios automatikusan 1,35-re lőtte be őket) És azért árulják annak, mert az a vége Azaz tudja.
[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz -FLY-> #52043 üzenetére
Ezt most kicsit nem értem... Ez most mire, mi? A saját tapasztalatom és az olvasottak, ismerőseim tapasztalatainak az összegzése kb. Az urban legendet meg magyarázd meg a polcaimon heverő, pár éves giga lapoknak Régen egy Abit lap ment 10+ évet akár. Most melyik menne ennyit a megfizethető kategóriában...? Egyébként meg nem elhasználódásra és korrózióra fókuszáltam, hanem az alkatrészek silány mivoltára. Azt meg ne add be nekem, hogy minden kondi, ellenállás darabonként ellenőrzött minőségű. Ilyen nincs, még a "válogatott alkatrészek"-ből épített cuccoknál sem. (Csak a jobban sikerült szériás alkatrészek kerülnek bele, de nincs válogatva, kiválasztva) De igazából nem is tudom min vitatkoznánk itt... Részemről maradok az asrocknál. Mert nekem bevált, bizonyított, stabil, valódi önvédelem van beépítve, stb.
-
MrDerekas
addikt
válasz -FLY-> #52048 üzenetére
Azért ilyenkor jó lenne egy szerviz lapot látni, hogy mér' nem jó? A csere szempontjából ugyan lényegtelen, csak épp jó volna okulásra, tanulásra Amúgy meg épp ilyen dolgok miatt nem favorizálom ezt a márkát. Teszem ezt úgy, hogy giga gtx950-em is van.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz -FLY-> #52056 üzenetére
A pont nálad van és teljesen igazad is van amit éppen most mondasz.
MrDerekas (#52049) Kedves kolléga sajnos ez a helyzet.
Az ólommentes forrasztást erőltetik és mindannyian kénytelenek is vagyunk ilyen termékeket vásárolni.
A további részletekbe nem is megyek bele mert nincs értelme.[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
MrDerekas
addikt
válasz -FLY-> #52165 üzenetére
Értem és örülök, hogy megoldódott. De akkor sem tudom nyugodt szívvel ajánlani a giga lapokat. Ha követed ezt a topicot, te is láthatod, hogy majd a negyede a kérdéseknek giga lap kapcsán vetül fel, alaplaphiba - tehát amikor valóban az alaplap a hibás, nem user és egyéb periféria hiba - esetén. MSI az előnytelen kiosztás és elrendezés terén esik hibákba, a giga meg az olcsóbb alkatrészekkel. Nem véletlenül lehet tízezer forintonként 1-2 ezressel olcsóbb, mint a többi gyártó, azonos specifikáció esetén. Ettől még mehetnek éveket ezek a lapok is, csak épp nem érdemli meg az "ajánlott" jelzőt. Asrockot meg szemrebbenés nélkül ajánlani tudom, mert 7/24 teszi a dolgát mind a sajátom, mind pedig azok a darabok, amiket másoknak építettem be. Évek óta bizonyít minőség terén. Az ASUS-al anno szívtam, azt pusztán un-szimpátiából nem ajánlom De hülye lennék lehúzni, mikor látom az átlagtapasztalatot azokkal a lapokkal. Sokan és megelégedéssel használják azt a márkát is.
-
MrDerekas
addikt
válasz -FLY-> #52168 üzenetére
Nagyon-nagyon off. Kb ugyanannyira látsz ezekre a dolgokra, mint én, az internetnek hála. A beszállítók milliószámra ontják a kondit, ic-t, fet-et, pin-t, cicafarkát, stb... Ezek tömeggyártott dolgok, de a felhasznált alapanyagok miatt (is) különböző osztályozású termék tömegek, szériák potyognak le a gyártósorról. Gipsz Jakab megveszi az első és másodosztályú terméket, Endorfin Gizi meg a harmadosztályút. Ezek után Gipsz Úr ezer pénzé' adja az általa gyártott, első és másod osztályú alkatrészekből épített terméket, még a fifikás Endorfin Asszony nyócötvené tölti a polcokra a saját, harmadosztályú alkatrészekre épülő termékeit. Nincs nagy különbség látszólag, mert a kritériumoknak mindhárom besorolás eleget tesz, ugyanakkor a változatos környezetben használt termékek némelyike kissé hamarabb halálozik el, mutat működésbeli furcsaságokat. Tippeld meg melyikük terméke adja a több hibát
Oks, kissé talán erőltetett a mese stílus, de szerintem kellőképpen lefesti a helyzetet. A piaci és ágazati mutatók is ezt támasztják alá. De "No offense" Ja, igen, nem a szervizes összesítés alapján jön ki ez a végeredmény. A szervizes kimutatás, mindig attól függ, aki megrendeli...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz -FLY-> #52171 üzenetére
A Capacitor Plague idejében legalább annyi Asus lap hulott el a trágya kondik miatt, mint Abit. Az Abit azért került a célkersztbe akkor, mert ők voltak az egyetlenek, akik hivatalosan is elismerték, hogy hibáztak. Pedig gyakorlatilag minden gyártó ugyanannyira érintett volt. Még a szerverlapok gyártói is bevásároltak, nem egy Supermicro és Tyan lap volt gyenge minőségű kondikkal szerelve.
Szóval ilyen szempontból egyik gyártó sem különb a másiktól. HA tudnak akárcsak egy centet is spórolni, akkor fognak.
-
ratkaics
senior tag
-
Winaty
csendes tag
válasz -FLY-> #52378 üzenetére
Semmire nem reagál ilyenkor !Csak reset és olyankor megkérdi normál mód vagy csökkentett! Ami újdonság,hogy ha offline használom pl filmet nézek vinyóról akkor fut szépen ,ha viszont belépek Steam,origin bármi akkor kifagy játék közben 10-15 percen belül.Ma reggelre olyat csinált ,hogy este néztem egy filmet és beállítottam hogy kapcsoljon ki ha vége.Ez meg is történt viszont reggel már be sem akart kapcsolni.Tápkábel kihúz bios elem ki vár 5 perc vissza és bekapcsolt!
-
Nonner
tag
válasz -FLY-> #52509 üzenetére
Köszi, ez jó ötlet, meg kellene próbálni. Este még szórakozok vele. Új bios jött ki a laphoz, de csak az új procikat érinti és béta, ezt nem teszem fel.
Remélem jó lesz, nem volt olcsó lap... nagy macera egy garis ügyintézés, szétszedni az egész gépet, elpostázni, hetek múlva újra összerakni, stb...
-
Nonner
tag
válasz -FLY-> #52509 üzenetére
Ma volt vele ismét időm foglalkozni, Win10 telepítés, driverek, stb, hiba ugyanúgy megmaradt... nincs csatlakoztatva hangfal vagy mikrofon, hibát nem tudja elháírani nem lát semmit...közben írtam a Giga supportnak, ők is hasonló dolgoakt javasoltak, ha ne mmegy, garanciás ügyintézés...
A biost sem tudja frissíteni sem UEFI-ben, sem win7, 10 alatt a gyári Giga programban, hiába találja meg a frisset...
Összességében nagyon csalódtam a Gigabyteban, eléggé leadták a minőséget a pár évvel ezelőtti szintjükhöz képest,hibás hardware, használhatatlan software...Elektronikai területen dolgozom, egy ilyen hibát simán meg lehet fogni normális teszteléssel. Asusra kellene váltanom... holnap szétburítom a gépet és megy vissza garanciában ez a drága lap. -
MrDerekas
addikt
válasz -FLY-> #54503 üzenetére
"Mesélj még" Mivel találnak be? Árazással? A killer lan cuccal? Bírom hogy azonnal megjelensz, ha véletlenül valaki nem beszél le valakit az Asrockról. Ha már ennyire súlyos mélységben beleturkálsz a kolléga zsebébe, akkor győzd már meg légyszives.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest