Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Thunder
senior tag
válasz GEPESZ66 #42912 üzenetére
Elvileg letöltöd és ha windows-os verzio akkor csak kétszer katt az exe-re és települ rendszer alatt....ha nem akkor a másik verzió az pendrive
Illetve vagy egy progi amit rég használok driversolution pack...letöltöd és használod bátran (halado módban) igy csak azokat telepited amiket te szeretnél....sok jo frissitést talál....sokat használom kiválo és ingyenes...és magyarul is tudTelefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz GEPESZ66 #42916 üzenetére
Azt nem mondom 100%-ra de ha jol emlékszem azt is frissiti...de ha nem akkor is találni fog uj drivereket a laphoz...a bin kiterjesztésűt tudod asus ez flash progival frissíteni
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
MrDerekas
addikt
válasz GEPESZ66 #48228 üzenetére
Már nem létezik, nem jelenik meg olyan, hogy alaplapba integrált gpu. Az integrált gpu a processzorba van integrálva, ezért amelyik alaplapon fel van tüntetve az integrált videokártya, az tulajdonképpen azt jelenti, hogy olyan processzorral kompatibilis a lap, amiben a videovezérlő is bele van építve. Bizonyára szebben is meg lehet fogalmazni, de bízom benne, hogy érthető azért.
Ebben a topicban célirányosan tudnak segíteni. Az összefoglalót érdemes elolvasni.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
batman.
senior tag
válasz GEPESZ66 #50196 üzenetére
Épp most építek át egy M2N-E SLI –t, de CSX márkájú ramban nem tudok segíteni. Főleg kétoldalas Samsungok, és Kingmaxok, voltak eddig benne, de mindennel ment eddig, amit beletettem.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz GEPESZ66 #50210 üzenetére
Szia!
Szerintem jó.
Most egy samsung M378T5663QZ3-CF7 van benne amivel megy rendesen.[ Szerkesztve ]
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz GEPESZ66 #50222 üzenetére
Megy dualban is, tesztelve. Nem tudom pontosan mit takar a három karakter, de nem hiszem, hogy azonkívül, hogy lehetőleg azonos legyen, számítana. Egyébként simán lehet hogy a két típusból egy-egy is megy dualban.
-
batman.
senior tag
válasz GEPESZ66 #50233 üzenetére
Az alacsonyabb időzítés a gyorsabb, ha két különböző időzítésű ramot teszel be, általában a magasabb időzítésen indulnak. A Win 10-nél a merevlemezpörgetés az jóval gyakoribb mint az elődjeiben, de ezt nem boncolgatnám. Saját szubjektív véleményem: nem költenék rá ennyi pénzt, egy újabb konfigra tenném félre.
-
trancemusic
senior tag
válasz GEPESZ66 #50301 üzenetére
Volt ilyen lapom, egyoldalas 1gb, kétoldalas 2gb Kingmaxokkal minden ok volt.
Sőt, úgy ment a dual channel, hogy 1,3 slot egyoldalas hynix ill. nanya 2,4 slot kétoldalas kingmax.
Szal' ramra egyáltalán nem finnyás.
Biost frissítettél ugye, nem a legrégebbivel fut?
Ázúsz szokása hyper biossal kiadni a lapjait, hogy a teszteket megnyerje, utána nem győzi foltozgatni : more ram compatible blablabla...
Azokat az időzítéseket , amiket nem is látsz,vagy ha igen akkor meg nem lehet állítani a biosban, azokat változtatja ujjabb biosokkal.Bios reset nem árt új ram berakása előtt.
-
batman.
senior tag
válasz GEPESZ66 #50301 üzenetére
Szia!
Furcsa...
Nekem ez a lap sokáig ment az eredeti Biosával, és akkor is megevett minden ramot.
Az időzítés az nem kavarhat be, de csere előtt biosban betöltheted a defaultot, ha gondolod.
Láttam már új hibás ramot, de samsungot még nem.
Merre laksz? Én itt.Bios reset ezen nem segíthet.
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz GEPESZ66 #50307 üzenetére
Gondoltam, ha nem túl messze Pesten akkor átugrok viszek ramot, és ha kell frissítem a Biosod.
Ha lehetséges oda kellene vinni a gépet, ahol a ram lett véve, nagy eséllyel ingyen megoldják.
Egyébként ennek a lapnak lehet Windows alól is frissíteni a Biosát, annyit kell tudni róla, ha elmegy közben az áram, annyi a lapnak. 4-10 alatt találod. Maga a folyamat kb 2-3 perc.az új RAM-nak megfelelő időzítés: Ha resetelted a biost, akkor alapbeállításon megy, azon automatikusan el kellene indulnia, ha szükséges rosszabb időzítéssel is.
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz GEPESZ66 #50313 üzenetére
Jobban járok,ha kiveszem az elemet,s úgy resetelek,mint a jumper átdugásával? Nincs jelentősége. A reset akkor sikerült ha elállítódott az óra. Ezt a reset után rögtön ellenőrizni lehet.
A Windows alól Bios frissítés magyarul szerintem nincs leírva. Lehet, hogy ebben a topicban kapsz több segítségetLetölteni az update programot innen tudod:
Ez az oldal ahol kiválaszthatod.
32 bites windows 7-en biztos fut ,de kompatibilis módban kell indítani.
A biost az utolsót töltsd le.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz GEPESZ66 #50334 üzenetére
A M378T5663QZ3-CF7 is két oldalas és simán megy benne.
Lehet, hogy a ram nem jó, ki kellene próbálni másik lapban. Nekem Bios frissítés előtt is ment benne minden ram.
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz GEPESZ66 #50336 üzenetére
Ez van benne. Most egy, de volt kettő is és mentek Dualban.
Vissza kellene vinni.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz GEPESZ66 #50336 üzenetére
Egyenként is próbáltad? Azért az hogy két modul legyen hibás, az a furcsábbnál is furcsább....
-
batman.
senior tag
válasz GEPESZ66 #50347 üzenetére
Nem pontosan ugyan azt, de a gép indulásával kapcsolatos dolgokat visszaállítja alaphelyzetbe.
-
batman.
senior tag
válasz GEPESZ66 #50349 üzenetére
Véleményem szerint minden "laca-faca" nélkül menniük kéne. Megcsinálhatod, ha valami hasonló problémája van az embernek, jó ha minden apróságot kizár.
A DIMM_A1 -ben van a ram (procihoz legközelebbi) amikor 1 db van benn?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz GEPESZ66 #50341 üzenetére
Írtad az "1 hosszú és 2 rövid beep"-et, az VGA kártyára utal, viszont mivel ezen nincs alaplapi, így ne értem mi köze lehet a ramhoz? Megigazíthatnád esetleg (bár erre semmilyen épeszű ötleten sincs, hogy a másik rammal miért nem csipog).
-
Zalanius
tag
válasz GEPESZ66 #50352 üzenetére
1 hosszú - 2 rövid: ez lehet RAM, Asus alaplapnál volt is hozzá "szerencsém", két példánynál is. Nem volna hátrány, ha a kézikönyvekbe betennék az újabb modelleknél, mert neten találhat az ember sok mindent, meg olykor annak az ellenkezőjét is. Valami réges-régi Award biosnál pl. tényleg VGA-hibát jelentett ez a kombináció.
Más források:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/329177-30-beeps-code-asus-motherboard
Idézek is belőle:
One long, two short:
Cannot detect any RAM installed
Please try the following suggestions in turns to resolve this issue:
1. Try re-installing the RAM module.
2. Try installing the RAM module onto other DIMM slots.
3. Clean the golden finger on the RAM module with white eraser, and
clean the memory slot with soft brash, then install the memory back
onto the slot.
4. Please replace your memory modulehttp://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1871510/bios-beep-codes-asus-motherboard-long-short-beeps.html
[ Szerkesztve ]
--= Zalán =--
-
Zalanius
tag
válasz GEPESZ66 #50355 üzenetére
Tisztogatás: na ehhez se pro, se kontra nem tudok hozzászólni. Persze ha fél kiló por van bent, és hozzá jó kis pára... de azért mégse ebből induljunk ki. Supportos 1*1-nek nyilván elmegy az ilyesmi, a linken is jó eséllyel csak az extrém hülyeségek kivédésére szerepelt. Amúgy ha jól látom, írták már feljebb is, hogy még csak abban se lehetsz biztos, hogy maga a RAM a gond, és nem az alaplap a válogatós. (Nálam 2 "kisípolt" modul anno tényleg meghibásodott és gariba ment, a többi 4, amivel pont ugyanez volt, azóta is elvan másik alaplapokban.) A lényeg részemről az volt, hogy a "VGA hiba" itt jó eséllyel hibás értelmezés.
--= Zalán =--
-
batman.
senior tag
válasz GEPESZ66 #50370 üzenetére
Annak örülök, hogy végre kiderült, mi a hiba!
Én a helyedben, mielőtt visszaküldeném, futtatnák egy memtest-et, a jónak minősítetten is.
Lehet, hogy érte a modulokat valami behatás, azért nem indult az egyik, viszont a memtest párszori lefuttatásával, nagyjából megnyugtató lenne a másik jövője is.
A memória érintkezői arannyal vannak futtatva, nem szokott oxidálódni, csak ha lekopik a rézről. Alkoholba, vagy sebbenzinbe (enyhén) mártott papírzsepivel szoktam áttörölni, ha felmerül a zsírosodás lehetősége.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz GEPESZ66 #50372 üzenetére
Nem csak te fogsz ki hibás ramokat. Egy barátom gépe van nálam próbálok rájönni, mi okozza az újraindulásokat. Úgy néz ki itt is a vadi új ram a hibás.
-
varmi2
nagyúr
válasz GEPESZ66 #50549 üzenetére
IDE módban is van trim, ez nem gáz. De az nforce vezérlő nem valami jó megoldás.
Első eset. Vegyél egy ssd-t, és ne tedd fel az nforce vezérlő driverét, és egy ssdok progival nézd meg, hogy megy-e a trim. Ha igen, akkor királyság.
Ha nem akkor vegyél még hozá egy pcie sata3 karit, ezeken as media vezérlő szokott lenni, azokkal nincs gond, max nem érik el a sata3 sebességét, de megközelitik.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz GEPESZ66 #50555 üzenetére
Én ezt ajánlom.
Van rajta 2db sata3 port, és 2db esata3 port. De egyszerre csak 2d használható, ezért vannak rajta a jumperek, azokkal tudod kiválasztani, hogy melyik 2db működjön. És ezen AS media 1061 vezérlő van.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
MrDerekas
addikt
válasz GEPESZ66 #50910 üzenetére
Ezt így senki nem mondja meg. Sok mindentől függ. Proci, annak teljesítménye, hogy mire használod a gépet, játék, virtuális gépek, a ház szellőzése, stb... Szerintem tegyél egy próbát. Beállítod bios-ban, jól meghajtod és figyeled közben mennyire melegszik. Ha kielégítő akkor hagyod, ha nem, úgy kipróbálod a maradék beállítással.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
quailstorm
nagyúr
válasz GEPESZ66 #52369 üzenetére
Hát, nekem nVidiám van ahhoz rakott. Azóta addig nem kapcsolom be a netet telepítés után a Win10-en, amíg a driver nincs fenn. Korábban csak MS fiókot kellett kikerülni.
Nem akarod te azt a drivert.
Egyébként nem kell megijedni, az Intellimodderes driverek jók. Teljesítményben is. HD4000 is nyer vele CS:GO-ban.
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz GEPESZ66 #54198 üzenetére
Nem jó a kérdés. Állítottál valamit a bios-ban? Merthogy jobb ha te szabod személyre/hardverre. Ha nem nyúlkálnál bele, akkor az Optimized opció. De ez így nem állja meg a helyét információk hiányában.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz GEPESZ66 #54200 üzenetére
Sehol. A bios az vagy UEFI vagy nem, nem választható opció. A lapod egy hibrid EFI-s biossal készült, így elvileg az uefi alapokra szánt oprendszer is felmehet rá. Talán a rufushban az UEFI és EFI rendszerekhez MBR alapú telepítő létrehozását kell választani. (Nem ugrik be pontosan, de valami ilyesmi) A bios-t meg úgy kell beállítani, amire neked szükséged van. Elég sok opció van benne.
(#54202) PsycHo88 Felesleges pénzkidobás lenne. Eleve baromi drága a procidhoz való alaplap. Használtban és újban is. (alig egy, két darabot kapni újonnan) Amire nem elég a 2.0, ott a 3.0 sem segít. Játékbeli teljesítményben szemmel nem észrevehető a különbség. (FPS-ben és reakciő időben sem.)
-
MrDerekas
addikt
válasz GEPESZ66 #54205 üzenetére
Én mindig törlöm a meglévő partíciókat, mert csak szaporodik a számuk a helyreállító partícióknak, ha csak kijelölöd neki a meglévő legnagyobb partíciót.(Láttam már 8-9 rejtett partíciós sdd-ét is, pont ez miatt. Felesleges.) Ha nincs adat amire vigyázni kell, akkor töröld az összes partíciót és a nyers lemezre telepítsd a wint
-
MrDerekas
addikt
válasz GEPESZ66 #54207 üzenetére
A karbantartás mehet:
levegő spray
Pici ecset és fújkálás
Pici ecset és porszívő a szűk csővel
Kifújkálás a szabadban, itt visszavitelkor a beltérre kell hagyni felmelegedni a páralecsapódás miatt.
Nagy feneket nem kell keríteni neki, és csak ezért szervizbe pénzkidobás. Ügyelni kell arra, hogy ne sértsük meg az alkatrészeket, tehát óvatosan bánni vele, mint Borsószem királylánnyal A hűtőbordákat és ventilátorokat kell elsősorban porcica mentesíteni.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz GEPESZ66 #54209 üzenetére
Érdemesnek érdemes. Mondjuk ha nincs hőmérséklet gond, akkor nem szükségszerű. Két évente javasolni szoktam ugyan, de ha nincs biztos kéz/önbizalom/műszaki véna, akkor szakemberre hagyni a problémák elkerülése végett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs