Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lusu
aktív tag
válasz kacsa7 #55018 üzenetére
Melyik focalra gondolsz? Most K2 power szett van, jelen pillanatban tükörháromszögekbe téve fülekre fordítva. De ha sikerül ma megoldani akkor a minél messzebb a fejtől pozíciót fogom kipróbálni az A oszlop tövében. Elosztva a távolságot, hogy se a szélvédőhöz se a műszerfalhoz ne legyen túl közel és a metszéspontjuk kb. az üléstámlával egyvonalban középre essen.
-
Lusu
aktív tag
válasz Mbenyo97 #55019 üzenetére
Több módon megoldható amit szeretnél. A jobb fejegységeken kikapcsolható a SUB csatorna, vagy egyszerűen teszel egy kapcsolót az erősítő kapcsoló szálra.
Más kérdés, hogy ha most épül a hifid mi a cél vele és mennyit szánsz rá? Csak mert ha minőség a lényeg és nem a "veretés" akkor nem fogod kapcsolgatni a SUB-ot mert illeszkedni fog a zenébe és hiányozni fog ha kikapcsolod.
-
Lusu
aktív tag
válasz kacsa7 #55025 üzenetére
Még semmi se fix, minden vándorol nálam minden felé, de eddig picit mindig jobb is lett
Viszont most érdekes gebasz van. EMMA 2014, bal, jobb, közép, balközép, jobbközép teszt esetén mind jó kivéve a jobboldal tesztjét. Hiába tekergetem időkorrekcióval nem tudom kihozni mindig behúz balra, a kopp-kopp és a csilingelés a végén még a középvonaltól is balrább esik. Bárkinek ha van ötlete mi okozhat ilyet, szívesen próbálkozom
Ja és nem a magas áthelyezése hozta ezt, mert előtte is hallgattam és ott is pontosan ugyanezt hozta, furcsálltam is, de betudtam annak, hogy az egy hevenyészett beállítás volt. -
Lusu
aktív tag
válasz tboy93 #55558 üzenetére
Nekem azt javasolták, hogy a magasak a fültől minél távolabb legyenek. A te eseted ezt ékesen bizonyítja Elvileg az első szekcióban ez csak az A oszlop töve lehet, ha fázisban van minden akkor úgyis szem magasságban lesz a színpadod.
Kobefiam
Ha nincs időkorrod minden balra húz, nem a tükör alá jobb felé
-
Lusu
aktív tag
válasz Warloo93 #55580 üzenetére
Azért mielőtt erősítőt cserélsz, (bár nagyon javasolt) azt a ládát is szedd rendbe.
12mm falvastagság bőven karcsú lenne szerintem még egy 20-as reflex ládának is 16L térfogattal. Gondolom a 30-as nyomódnak van legalább 35L térfogata, az oldallapok mérete miatt oda már kell anyagvastagság, hogy ne lobogjon a láda oldala, ahogy írtad is. A nyomó által generált hanghullámok jó része kioltódik a doboz keltette ellenhullámokban és nem tud dolgozni rendesen mert önmagával ellenfázisban leng az egész kosár.
Lehet egyszerűbb lenne csinálni egy új dobozt 18-20mm vastagságú anyagból. Ha nem kocka a doboz esetleg a hosszabb oldalakat bordával megerősíteni. Recsegő hangja lehet annak is, ha a hangszóró és a doboz között nincs tömítés, ereszt a láda. Esetleg ugyanez a csatlakozó alatt. De buffoghat a reflexnyílás is, ezen segíthet ha le tudod kerekíteni a két végén a sarkokat.Én ezeket is átnézném/megtenném a helyedben, lehet sok meló és lehet felesleges egy ilyen nyomónak, de szerintem sokat hozna rajta. A hozzáértőbbek majd lektorálják a javaslatom
-
-
Lusu
aktív tag
válasz Joe fiú #56946 üzenetére
Többektől hallottam, hogy nem erős kábel míg végül magam is meggyőződhettem róla A hiányt nem érzed addig amíg nem próbálsz egy jobbat. Mindenképp próbáld ki, remélhetőleg hallhatóan jobb lesz.
Nézz meg egy használati utasítást, abban van egy grafikon, hogy mit csinál a Q kapcsoló. De ha jól értelmezem a 0.7 állásban nem nyúl a hangba, 1.2 állásban pedig a vágási frekvenciánál +1,5db-t kiemel.
-
Lusu
aktív tag
válasz motoflug #57087 üzenetére
A fórumtársak mindenképpen segíteni akartak, csak nem akarták elismételni az első HSZ-ban olvashatóakat.
A gyári rendszered, amellett, hogy minimális pénzből hozzák ki, azért csak mérnökök munkája és egy komplett zenei láncról van szó. Ahogy leírták, ebbe egy komolyabb és drága hangszóró szettel is csak belerondítani lehet, mert valószínüleg nem fog tetszeni amit hallasz és egy szettet sosem fog tisztességgel meghajtani egy gyári fej. Ennek elsődleges oka a hangszóró érzékenységében keresendő. És ez hatványozottan igaz a nem ajánlott márkákra, mert még érzéketlenebbek és szarul is szólnak.Ezért ha nem akarsz 90 plusz beépítés költséget (ami persze használt komponensekből erősen redukálható), irány a bontó és keresni kell egy szép állapotú gyári hangszórót.
-
Lusu
aktív tag
válasz Joe fiú #57111 üzenetére
Az akku és generátor méretezésből tippelve benzines a Golfod.
Szerintem szerezz bele egy dízel generátort, ha jól rémlik a TDI motorokra akasztottak 120A-eseket is de 90-est biztosan, mondjuk a töltő kábelt érdemes vastagabbra/minőségire cserélni, nehogy kevés legyen (nem fiatal autó, már amúgy is oxidálódtak azok a kábelek).
De ha generátort nem is cserélsz, és az 55-ös helyére nem menne be a 74Ah akksi, akkor a tálcát cseréld dízelesre abba biztosan belefér majd a nagyobb akku.[ Szerkesztve ]
-
Lusu
aktív tag
válasz szacsee #57167 üzenetére
A bitumenlappal szigetelés mindenképpen fontos és a hangzás érdekében javasolt dolog. Viszont előtte, amennyire csak tudjátok próbáljáok kideríteni mi az ami zörög, mert nem minden esetben megoldás erre a bitumenlap. Pl. ha egy elszabadult nyitórúd (bowden) vagy egy hiányzó szivacsdarab a kárpit és lemez között okozza a zajt akkor azt külön kell orvosolni.
-
-
Lusu
aktív tag
A Simi által javasoltakat még egy olyan próbára érdemes pozícióval egészíteném ki ahol: a bal magas a jobb fejtámlára, a jobb magas a bal fejtámlára néz.
Ezzel kicsit az is megvalósul, hogy fizikai beállítással butítasz a hozzád közelebb lévő magas hangján (nem a füledre szól) a jobbhoz képest. -
Lusu
aktív tag
-
Lusu
aktív tag
Ha fontos lenne a minőség, javasolt lenne átfurni, hogy a csatlakozókon ne romoljon az átvezetés. De a te esetedben ha ez nem annyira fontos és vannak üres helyek, akkor próbálj szerezni bontottan csatlakozót amiből kibűvészkedheted az érintekzőket és forrasztás után csak bepattintgatod a helyére.
-
Lusu
aktív tag
válasz olahpal82 #57709 üzenetére
Tovább növeli az ajtód súlyát és nem vagyok benne biztos, hogy a rücsi megoldaná a konkrét problémát. Ha jól emlékszem a rücsi relatíve keményre szárad egy szivacshoz képest pl. Ha van helye a kábeleknek, bowdeneknek rezgésbe jönni és közben hozzáérni lemezhez, rücsihez, akkor más frekvencián, de ugyanúgy bosszantó zaj lesz az eredmény. Talán ha berücsiznéd a bowdenházat és a vezetékeket is?
Szerintem a legbiztosabb eredményt az hozná, hogy ha sikerülne szerezned szivacs harisnyát és ráhúzni mindenre amire csak lehet, de legalább 10cm-ként legyen rajta. Úgy talán nem lenne lehetősége sehol sem rezegni, vagy ha meg is teszi a szivacs maximálisan tompít.
Még jut eszembe, az a szőrös (minél szőrösebb annál jobb) fekete bandázsszalag, na azzal is betekerheted, sok helyen használják, csak többet ne kelljen leszedni
-
Lusu
aktív tag
válasz simi811118 #58013 üzenetére
Ez a felvetés mindenképp UP!
-
Lusu
aktív tag
-
Lusu
aktív tag
válasz zsolt19900 #58517 üzenetére
Nekem volt focal KIT165 szettem, sajnos a JR-t nem ismerem így ahhoz képest nem tudom milyen. De tény, hogy a magasának "erős" hangja van és meglehet kategóriájában elég részletező, de én nem voltam elégedett vele.
-
Lusu
aktív tag
válasz Akos1994 #58521 üzenetére
Mindenképp a lemezeket kellene, az utca felöli (külső) lemez belső oldalát és az utastér felöli lemezt is az utastér felől, bár a rászerelt mechanika miatt úgyis innen egyszerűbb A bitumenlap nem csak az ajtó szerelőnyílásainak lezárásához, mint zárt doboz létrehozásához kell, hanem tömegéből adódóan csillapítja a merev de rezgésre hajlamos lemez káros hatásait.
Ebben a kérdésben vajmi keveset segít, hogy a lemezlaptól itt-ott centiméteres távolságokra lévő kárpitodat leszigeteled.
Ha csörögne a kárpitod, akkor kell valamilyen szivacsszerűt alátenni, de azt is elég csak oda ahol létrejön a zaj. -
Lusu
aktív tag
Sziasztok!
Ha valakit, vagy valakinek az ismerősét esetleg érdekelné az aláírásomban szereplő színesfém darab, "arany" áron, úgy legyen kedves egy PÜ-ben jelezni, köszi! -
Lusu
aktív tag
PC-ről az USB író felé szerintem még megvan a hibajavítás az adattovábbítási folyamatban amit a CDíró mint külső egység is használ, hiszen egy adat CD megírásánál nem megengedhető egyetlen bit elvesztése sem.
Az audio CD nem tartalmaz hibajavító kódokat, (bár nem ismerem a pontos folyamatot) grabbelésnél gondolom nem teszi hozzá a rendszer és ha az USB kábel minősége hibát okoz az nem lesz javítva a vételi (PC) oldalon, és rosszabb minőségű zeneként érkezik.
Ugyan nem ismerem az új DSP-k BT illetve Wi-Fi protokolljait, de ha a streamelést hibajavítással végzi, akkor gyakorlatilag totál mindegy a forrás, a zenét tartalmazó adathalmaz legyen kifogástalan. Valamint az érdekelne még, konkrétan a rainbow megoldásánál, hogy a külső Wi-Fi modul és a DSP közötti USB kábelen milyen adatok mozognak, hogy kell-e a méregdrága kábel, vagy oda is jó a mezei. Ha ez a DSP így működik, akkor végre megcsinálták azt amin már legalább egy éve agyalok, hogy mi a francért nem csinálta még meg egyik gyártó sem
-
Lusu
aktív tag
válasz GyurosAki #60668 üzenetére
Ha beülsz egy jól megépített autóba zenét hallgatni, majdnem biztosra mondom, hogy a gazdája egy darab déundisun zenét nem fog mutatni rajta, hacsak nem azért hogy bebizonyítsa van benne mélynyomó is Viszont ha van lehetőséged tedd meg, szerintem fél óra alatt sokat fog változni a zenei ízlésed és ezzel párhuzamosan már kevésbé fogod sajnálni azt a 40-50 majd később 100-130 ezer forinto(ka)t
-
-
Lusu
aktív tag
Szia!
Ez amit belinkeltél egy üres láda, keresni kell bele egy jó 20cm-es mélynyomót ami megelégszik 8L-el zárt dobozban.
Ehhez erősítő kell, amit érdemes ebben a helyzetben a visszájáról a mélynyomóhoz választani. Gondolok itt arra, ha mondjuk egy 200W terhelhetőségű nyomót találsz a ládába, akkor legalább 200W erősítővel kergesd meg.
Viszont az említett autó esetében, ha ezt a ládát berakod a gyári helyére, akkor meglehetősen kevés hely marad mellette az erősítőnek, ezeket előtte mérni kell mi fér be. Tudom mert én is 8L-be építkezek és az első gondolatom nekem is ez volt, hogy a gyári helyére teszek be mélynyomót. Végül nem erőltettem a dolgot, mert nekem 20cm zártban kevés lett volna, reflexnek meg kell a liter. Jelenleg 3db erősítő van a sufnibanVégül még egy nem elhanyagolható tényező, hogy ezt a ládát amit linkeltél, csak az oldalsó műanyag burkolat levétele után tudod betenni. Ha még nem szedted le más okból... hát van vele munka. És még egy dolog ami miatt hagytam a sufniládát. Ha azt oda beteszed és kiég az index, vagy féklámpa izzód... isten bocsássa meg azt a mennyiségű káromkodást amit el fogsz ereszteni
Szumma, sokkal jobb lenne a gyáritól egy jó 20-as nyomóval (amiből van választék bőven) és erősítővel. De ha újba gondolkodsz akkor legalább 40 plusz a láda. Valamint a munka és az említett szerelhetetlensége a hátsó lámpának. Ha ezzel nem akarsz foglalkozni 8-10 ezerért mennek a bontott gyári nyomók. Ha mégis, inkább áldozz a csomagtérből 10-15 litert a nyomónak és könnyebb lesz az életed.
-
Lusu
aktív tag
Mint említettem a választék nagy, a pénztárcád inkább a mérvadó. De a Phonocar-tól a Digital Designs-ig sokféle márka és típus van amit beépíthetsz, honlapjukon minden adattal amire szükséged lehet. Tudom, hogy konkrét típust szeretnél hallani, de azt nem merek ajánlani esetleg sok pénzért csalódást okozni.
Igen, azt az oldalpanelt kinyitod és a gyári mélynyomót éppencsak ki lehet forgatni a "résen" Viszont az a láda nagyobb mint a gyári és (bár sose próbáltam) kizártnak tartom, hogy ott beférjen, ezért mondtam, vedd számításba, hogy le kell szedni a panelt.
Autóspecifikus szerintem csak a gyári van, esetleg ez a JL még jó megoldás lehet mert itt még úgy tűnik elfér az izzócsere.
Akár a beépített passzív láda, vagy egyéb csomagtéri passzív láda mellett döntesz a kellékek ugyanazok. Mélynyomó és láda (ha van gyári páros az könnyebb út) erősítő és kábelezés az erősítőnek (tápkábelek, kapcsolószál és RCA. Bár ha a plusz RCA behúzással nem akarsz bajlódni, a hátsó hangszórók vezetéke ott van hátul a gyári mélynyomó csatlakozójában, ez esetben magas jelszint bemenettel rendelkező erősítőt kell venned. De mindenképp az RCA behúzását javasoljuk)Ja és ha kell a hely, akkor az erősítőt építsd be a gyári nyomó helyére, a ládát meg egy speak-on csatlakozóval csupán egy mozdulat kiszedni.
-
Lusu
aktív tag
Azt hiszem PiciPeti nagyon jól leírta miért is kár tovább foglalkozni az ötlettel. Bár a probléma megoldható, de akkor vagy a műanyag ajtót nem rakod vissza, vagy szét kell vágni.
Nincs tapasztalatom azzal a hangszóróval. A Mac Audióról túl jókat nem hallok.Viszont az A3 8L-ek ajtaja amúgy is fantasztikusan szar autóhifi építés szempontjából, szóval ha elégedett vagy vele, kár variálni. Neked 3 ajtósod van? Mert az 5 ajtósba csak 10cm-s fér be gyárilag.
Ha elvagy a gyárival, akkor tényleg az a legolcsóbb és leghelytakarékosabb megoldás ha keresel egy bontottat 8-10 ezer forintért. Esetleg még annak nézz utána, hogy a tiédbe jó-e az a fajta amiben 1 darab nyomó van, mint ebben. Az felületre biztosan nagyobb mint amiben a két pici 10-es van és emiatt szerintem tisztességesebb basszusa lehet.
-
Lusu
aktív tag
válasz punish3r #60921 üzenetére
A lényegi részét Joe Fiú elmondta, még annyiva egészíteném ki, hogy a freki modulokat mindenképp vedd ki. Elég hallgatag eredményt kapnál, ha mondjuk az első szetted alját 80Hz-nél vágod a fejen, az erősítőn meg 70Hz-nél több nem megy át Magassugárzókat ne is említsem.
-
Lusu
aktív tag
válasz civicfan #60928 üzenetére
Mivel az Ipod is gyakorlatilag AUX-ot használ ezért ha van hasonlóan jó hangú, mindent lejátszó forrásod akkor az AUX bemenet jó lehet, de akkor a forrásról kell kezelni a lejátszást. Pl. az új LG V10, V20 amit pár hsz. ezelőtt emlegettek jó lehet a célra.
Én Ipodozok (5.5 classic) a 9887-esemen, de sajnos kb. a CD-ről jó minőségű 320-as MP3 szintjét hozza. Viszont nem kell csereberélni és nem nyúvasztom ki a lézerfejet RW lemezekkel
Ha a PC nem ismeri fel ott valami gond lesz, vagy kábel vagy maga az ipod. Bár olvastam fórumon, hogy érdemes minden lehetséges USB csatlakozón végigpróbálni mert elég válogatós, (sőt, néhány esetben kábelcsere is segített) azt még próbáld ki előtte. -
Lusu
aktív tag
válasz Rivaul #61200 üzenetére
Torzít mert a fejegységről kb. 4x12W jön le az 53 helyett és ez nagyon kevés a szettnek. Valamint a 26 már túl van a 35 kétharmadán és itt már simán nekikezdenek torzítani a fejegységek belső erősítői.
A belinkelt erősítő sem tűnik túl komoly szerkezetnek, de lehetséges, hogy tudja a ráírtakat. Szinte biztosan jobb lesz, ha bekötöd az első szettre és arról hajtod.
Ha még mindig nem tetszik majd úgyis kérdezel, aztán már csak lépések választanak el a lejtőtől
-
Lusu
aktív tag
válasz Drago1 #61354 üzenetére
Amíg nem válaszol hozzáértőbb, talán tudok segíteni:
High/Low gomb az alacsony/magas jelszint bemenet választó, ha RCA-val viszed hátra a jelet akkor a Low a jó választás.
Volt potméterrel az érzékenységet állítod, 0.4 a legérzékenyebb, ott lesz a leghangosabb a csatorna. A legmagasabb értékről kezdd és addig tekerd amíg elég hangos lesz a mélyed.
Phase Shift a fázistolás, ha bekapcsolod akkor 0-180 fok eltolást lehet beállítani. Sub esetében ez akkor jó ha nem hátulról hallod szólni a nyomódat, hanem benne van a zenében. Próbáld ki 0-án majd rögtön 180-on, vagy ha valaki segít tekergetni te tudod hallgatni az ülésben ülve mikor jobb.
Up Filter, aluláteresztő szűrő lesz ha jól értelmezem, és ha még gyári hangszóróid vannak valószínűleg feljebb tekerheted 100-120 környékére feltéve ha sikerül jó hangerőt találni, hogy ne nyomja el a zenét. De itt is igaz, hogy oda tekerd ahol számodra szimpatikusabb.
Ha a magasat nem is de a mélyet mindenképp vedd 0-ra az első hangszórók miatt. Ha van Loudness az legyen kikapcsolva!
[ Szerkesztve ]
-
Lusu
aktív tag
válasz Drago1 #61365 üzenetére
Elméletileg az erősítődet nem tudod kinyírni a túlmelegedéssel mert van benne védelem, gyakorlatilag ha szükséges egy ventilátort rá lehet akasztani, bár kérdéses hogy a zárt helyen mennyit ér... Véleményem szerint az a pont határeset rendben van, főleg ha meg is kergetted a rendszert.
Ezt a fotót feltetted régebben, már akkor is akartam kérdezni, hogy az a fedél, amibe a sub is van, körbe van tömítve és alaposan le van rögzítve? Mert a fotón olyan mintha a saját súlya tartaná a helyén, ha így van az elég sokat ront a hatásfokon és a zenei élményen.
-
Lusu
aktív tag
válasz Speeedfire #61566 üzenetére
Próbálj kölcsönkérni cseredarabokat tesztelni. Magassugárzót, erősítőt, fejegységet és ki tudod zárni a hiba forrását.
-
Lusu
aktív tag
válasz Wiz Khalifa #61680 üzenetére
Ebben az árkategóriában nem hiszem, hogy divat lenne az igazmondás a portékáról 35Hz-22kHz-ig átvitel azért már bőven az 50 de inkább a 100 ezer feletti kategóriákban keresendő.
Nem sok tapasztalatom van hangszórókkal, az alsó kategóriában még annyi sem. Itt a többiek legtöbbször a Kicx, Gladen, esetleg Rainbow vonalat ajánlják, de azok drágábbak. De biztos kapsz még ajánlatot.Ha fejegységről hajtod akkor csínján a döngetéssel, mélyhang kiemelést és a loudness-t csak ésszel, mert tönkre teheted vele a szetted. Ha szeretnél feljebb lépni akkor javasolt az ajtók rezgéscsillapítása és szigetelése, valamint erősítővel hajtani a szettet is.
Az MTX tudomásom szerint nem rossz cucc, de a MAC-et felejtsd el spórold meg magadnak a rossz tapasztalatot. A JBL mélyben szintén nem rossz.
Csak újban gondolkodsz? Mert a használt piacon nagyon jó cuccokat találni gombokért. És akkor már gondolkodhatsz egy négy csatornás erősítőben, hogy minden ki legyen szolgálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest