Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahakocka
senior tag
Valami gebasz lehet a HD 4850 ventijével vagy a karival mégis mivel játék alatt egy egyszerűbb Rainbow Six Vegas után 104 fok volt.
Lehet hogy holnap vagy holnapután elviszem a boltoshoz és megnézzük, leteszteljük a VGA-t a monitorral? Elviszem mondjuk a Test drive unlimitedet is és azzal is megnézzük, meg a gpu-zvel meg az egyik Test programmal (ami ha jól láttam csak 2003-as?Az átlag hőérték pedig Windowsban 45-60 fok között kéne legyen maximum az értéke egy ilyen hűtővel. Most írta serveres ismerőse a tesómnak.
Esetleg lehet hogy a ventit szabályozza le a Catalyst? Mert az RPM-je mindig 1-en áll!!! A venti is max 60%ig gyorsul fel. Fura. Mégha rivatunerrel magasabbra állítom is a %-ot. Az RPM-et is lehet állítani? Hangja sincs leszedtem végül a házat és alig pörög.
-
TomBoy1986
veterán
válasz hahakocka #1153 üzenetére
Az biztos, hogy gond van vele, mert én szintén Vegasozom és a 60°C-ot sem éri el a Vapor-X alatta
És egyáltalán nem kell, hogy ehhez begyorsuljon, végig az alap 1250RPM-mel üzemel.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Motaba78
addikt
sziasztok
bejöttem ma melózni és itt várt a dhl-es futár kezében egy ilyen meglepetéssel. [a vga]
így már nincs is kedvem melózni
egyből csomagolás letép és kibontottam a kareszt, megpillantottam ezt a szörnyet
súlya alapján nem spóroltak az anyaggal eszméletlen nehéz a kártya, otthon egy hd3870 512MB fog váltani. Remélem teljesítménybe is lesz változás a 3870hez képest. Hőcsöves, körbe a műanyag burkolat mellett valami fémkerettel van felfogatva a hűtés a kártyára.
Két táp átalakítót, egy driver cdt, egy tv kimenetet ami compositra osztja a tv kimenetet,egy dvi-vga és egy dvi-hdmi átalakítot tartalmaz a csomag.Amint hazaérek és időm is engedi remélem képekkel is tudom majd összehasonlítani a 3870hez képest.
Teszteket is próbálok futtatni az új kártyán (cod4, cod5).Egyelőre nagy az öröm vigyorgok itt rendesen.
Én is beléptem a klubba egy XFX HD 4870 XXX 1GB kártáyval[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tegnap rendeltem 1 HIS 4850 iceq4-et meg 1 Gygabyte SuperB 460 W motyót.
A kérdés csak az, hogy Nvidia drivert csak uninstall vagy driver tisztító progival szedjem még le csökkentett módban(ha igen akkor milyen progival) vagy ez csak akkor kell ha catalyst-et frissítek?
Szerintem úgyis kap 1 friss rendszert(xp) de először csak kikéne próbálnom, hogy működik-e.
Eddig csak Nvidia karik voltak nálam remélem nem fázok rá -
g.gergo
senior tag
üdv. van kettő 1gb-os 4850-es vga. az egyik egy sapphire a másik pedig egy msi. különbséget nem látok a két kártya között, viszont a msi 3 év garral adja, viszont talán a sapphire-t minőségibb vga gyártónak tartam. melyiket válasszam sztetek. a hhűtő nem érdekel, h melyiken mi van, m accelero s1 rev.2-vel menne mind2.
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
-
Májsztró
addikt
válasz #57919488 #1158 üzenetére
Ati driver catalysttal leszed. Driver Cleanerrel az összes ATI-s részt futtasd. Akkor a nagyját leszedi. Csökkentett módban is futtasd le a a Driver Cleaner Pro-t . Aztán újraindítás utána fel is teheted a 9.6-t Tutira menni fog. Már többször végignyomattam a tortúrát
-
butcher eu
senior tag
van arra valami teszt, hogy a 4890 alapon hány százalékkal jobb mint a 4870? igazából az a kérdés, hogy annyival jobb e amennyivel drágább.
-
8nemesis8
veterán
válasz butcher eu #1169 üzenetére
Szerintem azért nem éri meg, mert nemsokára jön az új széria és inkább az várnám meg helyedben.22"os monitorhoz nem elég a 4870 1GB?
Szerintem csaknem mindenhez elég kell legyen. -
Májsztró
addikt
Az eredményekből látszik talán [link]
-
danilla
őstag
Én is a két kártya között vacilláltam, de max 5-10fps volt a különbség a játékokban a tesztek alapján, és egy jó dolgot mondott az egyik barátom ami meggyőzött, ahol a 4870 elvérzik, ott a 4890 is. Egyedül a feszültségszabályzója jobb a 4890, a pici +teljesítményen kívül, meg nem melegszik annyira, de ha a 4870-en jó a bios akkor ott sem lesz gond ezen a téren. Persze ott van az 1ghz-en járó 4890, de az meg már jóval drágább a 4870-nél (39k az 1gb-os újonnan). Ha a pénz dominál mint nálam, akkor érdemesebb a 4870.
-
CsíkosMókus
aktív tag
egyértelműen NEM
-
Khaal
őstag
Köszi a linkeket, át fogok olvasni mindent.
Sajnos egyik programban se találtam VRM hőfokot, valószínűleg akkor ezen a kártyán (Powercolor 4870) nincs ilyen szenzor.
Ha esetleg túlmelegedne akkor ugye automatikusan kikapcsolja a gépet?GPU-nak mennyire egészséges az 50 fok körüli hőmérséklet hosszú távon? Egész este bekapcsolva hagytam, 20%-os ventivel ment, jelenleg dispio:51 fok, memio:57 fok, de a szobában is elég hűvös van.
Alulfeszelést és legalacsonyabb órajeleket mivel érdemes tesztelni? Vagy ha túl alacsonyat állítok be azonnal kifagy a gép?
-
virkir
veterán
válasz ->Raizen<- #1168 üzenetére
Vedd ki a pipát a Beállítások/Általános beállítások/Fejlett fülön a Túlhajtási korlátoktól.
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
8nemesis8
veterán
válasz butcher eu #1177 üzenetére
Tudom azért írtam 22" előtte megnéztem az adatlapodat és hogy 4870ed van 1GBos.
Ezért ajánlottam, hogy szerintem most nem éri meg neked a csere.Inkább várnék a helyedben. -
virkir
veterán
Akkor te pont kifogtál egy olyan 4870-et miben nincs vrm szenzor, nem nagy gond úgy tudsz számolni, hogy a MEMIO +8-10° szokott lenni a vrm.
Az már elég szép kellemes hőmérséklet ha nem zavaró a hang akkor a ventit nyugodtan veheted feljebb, hogy jobban átszellőztesse a kártyát.
Nem árt még egy jól szellőző ház ami nálad megvan + nekem a ház aljában van egy venti ami a SB-re fújja a levegőt mert az melegedett és amióta így megy kb. - 3-4°-al hűvösebb a VGA.
A negatív tuningra a napi használat a legegyszerűbb teszt ha 2D-ben nem jelentkeznek hibák akkor jó.
A 3D alulfeszelést meg a szőrösfánk hárotrémárk, játékok kombóval kell tesztelni."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
hahakocka
senior tag
Na csak a nem használt maradék kábel ért hozzá a ventihez be volt majdnem akadva és ezért nem pörgött most már majdnem 1000RPM-mel megy és 34-35 fok nyugalmi 2d-s állapotban és 65 fok terhelve 3d-ben. Ennyi volt össz-vissz a gond. Áhhhhhhhh.
-
hahakocka
senior tag
Na csak a nem használt maradék kábel ért hozzá a ventihez be volt majdnem akadva és ezért nem pörgött most már majdnem 1000RPM-mel megy és 34-35 fok nyugalmi 2d-s állapotban és 65 fok terhelve 3d-ben. Ennyi volt össz-vissz a gond. Áhhhhhhhh. szal én és a tesóm votl a hülye aki elég erőteljesen cipelte el a gépet így elmozdulhatott a kábel.
-
Skiller
tag
THX.
Nem a részvétel hanem a fontos!
-
TTomax
félisten
A MEMIO az a GPU része,semmi köze a VRM-hez.Fizikailag is elég messze vannak egymástól ..
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
madgie
titán
Nekem is ilyen kártya van, én sem lelem a vrm értékeket sehol. Amúgy lehet még házszellőztetéssel ezzel javítani, nekem ATT-ben alullőve (250/350-re) 37-39 fokos szokott lenni a GPU, 825/925-ben széthajtva, jól leterhelve max 59 fokig kúszott eddig fel a hőmérő.
Tegnap nem szórakoztam végül a bios-szal, mert nem értek hozzá. Majd figyelek és tanulok, az "alap" bios-t majd egyszer behangolom, ha kellőképpen felkészültnek érzem magam.
-
Skiller
tag
Na már csak az a kérdésem hogy kell beállítani hogy a 250/300Mhz órajelet játéknál visszaállítsa alapra?
-
danilla
őstag
válasz 8nemesis8 #1180 üzenetére
Sokkal egyszerűbb és viccesebb oka van a cserének Fekete corsair tápom/ramom van, fekete procihűtő, most festem le feketére a belsejét az új cm 690-es házamnak, augusztusban meglesz a fekete dfi lapom, és szerettem volna egy fekete kártyát bele a kék sapp. 4850 helyett (amit szerencsére el tudtam adni). Ha meg már újat veszek, akkor lépjek is előrébb teljesítményben. xfx 4890 Black Edition kártyát szerettem volna, de azt sehol nem lehet kapni, és mivel 39k az iponba az xfx 4870 1gb, így gyorsan (még a juliusban-ban bevezetésre kerülő 25%-os áfa előtt) lecsaptam rá.
[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
válasz butcher eu #1186 üzenetére
Ha nem húzod szét, szerintem akkor is elég lesz
Ugye ekkora felbontáshoz szinte felesleg szűrők hazsnálata és anélkül szerintem mindent elvisz simán. -
Skiller
tag
Igen azt sejtettem hogy 2 profil de nem tom hogy kell beállítani
-
8nemesis8
veterán
válasz butcher eu #1198 üzenetére
Hát igen, ha bírja, miért ne kapcsolnád be.
Egyébként te veszel észre lényegi változást, ha bekapcsolod és ha nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest