Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Motaba78 #994 üzenetére
Én is XFX kariban gondolkodok csak hangos/nagyon melegszik a gyári hűtő ahogy olvastam a PH fórumot.
Azé az már para hogy ennyi lóvéért nincs perfect kártya, vapor-x-et szídja mindenki, toxic jó de hangos, gyári ref nem hangos de nem is hűt rendesen.
Vagy csak én vagyok túl elégedetlen?Régebben volt olyan, hogy a 4850/70 nem vette vissza az órajelet 2D-ben csak a későbbi 4830 erről tudtok valamit, hogy az új 4850/70 mi a helyzet?
-
kriszbon
őstag
válasz Motaba78 #1242 üzenetére
Hát igen ebben nincs benne. A bios buherához meg majd jön valaki, aki csinálta már ilyen kártyánál, mert én még sajnos nem csináltam!
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
virkir
veterán
válasz Motaba78 #1242 üzenetére
Mint látod az xfx nem bízott semmit a véletlenre mindenhol ugyan azt az órajelet adta meg.
00Boot ezt nem piszkálni
01-03 2D
04-06 Videó gyorsítás ezt a 2D-3D közé érdemes berakni.
07-09 3D itt csak a feszültséggel érdemes játszani.
De mielőtt a biost módosítod érdemes ATT-vel tesztelni."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
virkir
veterán
válasz Motaba78 #1258 üzenetére
Azért hogy a PP adott üzemmódon belül is tudja szabályozni a terhelés függvényében az órajelet.
Csak annyi a probléma, hogy ezt pont nem sikerült jól leprogramozni a biosba és ilyenkor jön a 2D-ben a villogás.
Ezért kell a bios módosításnál a 3 üzemmód értékeihez ugyan azokat az órajeleket megadni."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
danilla
őstag
válasz Motaba78 #1276 üzenetére
Nekem nem veszi vissza az órajeleket. 68°C a GPU-ra vonatkozik, de már javult a helyzet, a ventivezérlést saját szájízem szerinte beállítottam, így idle-be fanspeed 21% / 59°C, és hangtalanul végzi a dolgát a kártya. Cod 4 alatt 29% a fanspeed, így 76°C-ig melegszik.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
-
fagy53
nagyúr
válasz Motaba78 #1286 üzenetére
Szerintem is a bios változtatása a legjobb, de ez a kis progi, ha működik vele a kártyád ill a rendszered, nagyon hasznos segítség.
Én módosítottam a bios-t, de az órajeleket beállítását és tesztelését ezzel a progival végzem. Be lehet külön állítani a 2D, UVD és 3D órajeleket és három profilt lehet elmenteni a defaulton kívűl. Egy húzósabb játék előtt a legkeményebb beállítást alkalmazod, ezért célszerű szerintem a bios-ban nem a legmagasabb órajelet beállítani a 3D-hez, a legtöbb játékhoz felesleges.
Egy dologra nem jöttem rá, hogy lehet-e aut. startot beállítani, mert így a win után kell futtatni és pl a tálcára letenni. -
danilla
őstag
válasz Motaba78 #1286 üzenetére
Én mindent megoldottam a gputool-al. Visszaveszi 2D-be a kártya órajelét, és tökéletesen szabályozza a ventit.
fagy53: nem kell auto startot beállítani, újraindítás után, szépen megmarad minden beállítás amit te elmentettél, és alkalmazódik is, nem kell elindítani megint a progit.
[ Szerkesztve ]
-
-
danilla
őstag
válasz Motaba78 #1683 üzenetére
Szia
Köszönöm szépen a részletes leírást, természetesen érdekel, mert nekem sem árt egy kis órajel visszavétel és picit kevesebb fogyasztás, mivel a gépem 24/7-be megy. Megköszönném ha eljuttatnád nekem a módosított biost-t Azon én még finomhangolok majd, de csak annyit, hogy átállítsam a ventivezérlést, mert 25%-ig hangtalan a venti ez fix, és idlébe 54°C-on tartja a GPU tempet.
ui.: nekem is el kezd villogni a kép a memória órajelhez nyúlok, ha fel ha le próbálom húzni. Fura.
-
LamaCube
addikt
válasz Motaba78 #1683 üzenetére
"gyári beállításokkal számoljunk átlag 26A-el ami napi 8 óra használat mellett: az naponta 2496W vagyis 2,5KW ami 44Ftal naponta 110 Ft"
Ez hogyan jött ki???
Óránként 316W-ot fogyaszt egyedül a vga alapesetben? :SHyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
danilla
őstag
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Motaba78 #1763 üzenetére
Szép. Mit írnak az XfX oldalán!
(1K Watt with two 6-pin and two 8-pin connectors for ATI Radeon CrossFireX™ technology in dual mode.)
Aranyos
Szerintem egy komolyabb 700 fölötti táp elvinné már őket. CrossFire-ben. Másfelöl szerintem 500 tápot minimum alá kell rakni egy X2 nek.
Itt már a minőség és nagyon fontos.[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz Motaba78 #1745 üzenetére
"12V × 26A "
Tudom mi az elektromos teljesítmény annyira nem vok láma éppen ezért kérdeztem...hogy neked ez hogyan jött ki mivel nem 12 V-al kell számolni...Hoppá előbb írtam mint olvastam volna látom már írta más és beláttad a tévedésed! Srry!!!!
[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
-
sn0
csendes tag
válasz Motaba78 #1850 üzenetére
előfordulhat. Ki tudja. Igaz ment 1 napig, miért ne menne több ideig? Más az, hogyha valaki arra gondol, hogy egyfolytában fejlesztgeti a gépét, és nem akar tápot cserélni közben, és itt húzza a száját mindenre, még egy sima véleményre is, akkor az vegyen egy kib@szott 1000W-os tápot és kész. nem lesz táp gondja egy darabig.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Motaba78 #1931 üzenetére
Bios-t sikeresen átírtam, mármint a ventivezérlést. Most már halk és nem is nagyon melegszik a kártya, furmark-al 81°C-ot tudtam elérni.
Threshold (°C) 40/60/70/75/80/85/90/100
Fan Speed (%) 25/27/30/32/35/37/40/50Így windowsba kimondottan halk, és a 25%-os venti 54°C-on tarja a kártyát. De majd ha átküldet a bios-t és kimásolom belőle az órajeleket és a feszültséget, szerintem nyerek még pár mínusz fokot, így majd 20% állítom winbe, és akkor már teljesen hangtalan lesz.
-
Dj Dekko!
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Viccrovat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest