Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok z77-esből 26k-ért extreme 3 jó vétel ?
Vagy 30 alatt melyik lap ami már normális tápellátásos és rendes hűtés van a fet-eken.
Proci 2600k/3770k lesz, és tuning is lesz, hűtő ez lesz: [link]. -
ADAM1337
nagyúr
Nah megjött a z77 extreme 3 lapom szerencsére a hűtésem is jó rá a 775 lefogatás miatt.
(Viszont rossz pont a PCX.hu-nak hogy a telepítő dvd-t kiszedték a csomagolásból, így azt majd nekem kell pótolnom első és valszeg az utolsó vásárlásom is náluk.) -
ADAM1337
nagyúr
Persze az lesz valószínűleg, még procim nincs azt még keresek, addig fm2-es konfigomrol vagyok e helyett lesz majd i7-ből valamelyik 2600k/2700k vagy 3770k.
Ezt a hűtést rakom rá, szerencsére gondoltak az asrocknál a lefogatásra bár a pcb nekem elég vékonynak tűnik a 2 furatnál.Rendben csak én megőrzök mindent amit veszek terméket hiánytalanul.
Látszik a csomagoláson hogy ki volt bontva, ez már negatív pont már nálam. -
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
Nah beléptem a klubba most már van procim is a lapba egy 2500k lett végül.
Ma tesztelgetek úgyis még a hütés felfogatása elég macera volt nálam xigmatek thor hammer-t raktam rá 2 ventivel de agyalok rajta hogy lecserélem a hátlapon lévő lemez eléggé megnehezítette a dolgomat. -
ADAM1337
nagyúr
válasz RetepNyaraB #6015 üzenetére
Egyelőre belöttem alapfesz alatt 0,1v-al 4gigára szerintem elég lesz, de a gyári hűtője elég vicc kategória.
az asgardiak-os részt nem értettem amit írtál hogy mire céloztál ? -
ADAM1337
nagyúr
válasz LeslieG Jr. #6017 üzenetére
jaah
Nekem 1 asrock-al volt csak bajom anno még p35-ből az egyik combo lappal ddr2/3-mas lap volt elszállt a lan benne azóta meg csak pozitiv tapasztalatom van vele.
Rendben utána keresek úgyis alul feszelve fogom használni, ahogy régen az i7 920-at bár ott 50%-os tuning volt.[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Hőfokoknál everestben(aida) melyik a valós mert van egy cpu ami -10 fokot mutat a 4 maghoz képest.
Összesen 7 érzékelőt mutat ugye a procira. -
ADAM1337
nagyúr
válasz LeslieG Jr. #6026 üzenetére
Régen használtam gondoltam az everest/aida-ban melyik a reális de a kupakhő a cpu akkor.
Jelenleg csak tanulgatom a platformot, anno s1366-ban volt i7-em, de ahogy elnéztem sok helyen a ht csak negatív hatással volt a teljesítményre, jelenleg csak bf4-ezgetek ami cput igényel multiba, majd monitorozom azt is. -
ADAM1337
nagyúr
Van számottevő különbség 8x pcie és 16x között z77 extreme 3 ?
hd7850 2gb-ről lenne szó csak mert az alsó slot-ba raktam hogy a cpu hűtő ne vegye át a meleget annyira a vga-tól. -
ADAM1337
nagyúr
válasz #00809728 #6087 üzenetére
Nem egy mai darab az tény.
De az enyémse coolermaster stacker stc-t01 -
ADAM1337
nagyúr
Nekem szorakozik a lapom már defaultoztam aztán oc profilbol 4 gigára raktam offset -130v ramok 1600 és xmp 1.2 valamint 1,65v és az istenért nem akar annyin menni elindul default beállításokon kb.
Valakinek ötlet, cmos reset is volt.
z77 extreme 3 a lap, mit nézhettem be ami ilyen alap dolog ? -
ADAM1337
nagyúr
Tippeket kérnék mitől lehet az hogy bármennyire állítom a procit az istenért se áll át 3300mhz-ről ?
cmos clear volt jumperrel is uefi beállítást már copyztam másoktól is azóta van mióta p1.50-re frissítettem a biost (z77 extreme 3 lapról van szó), axtu-ból is próbáltam de ott se reagált w8.1 alól. -
ADAM1337
nagyúr
válasz Anfänger #6233 üzenetére
csak bios-ból tuningolok csak próbaképp raktam fel, már 4 gigára belőttem leírások alapján -100mv-vel.
Most már csak a ramomat nem engedi az új bios 1600-on biosba beállítom resinél 1333 a main képen, próbáltam xmp-ből meg manuálisan is de valamiért nem komálja.[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Az az energia gazdálkodás miatt van hogy leveszi a szorzót.
bios illetve win alól is tudod állítani hogy ne vegye le.(#6235) Mans20: Szerintem a 2 különböző ram is lehet a lúdas nálam, elöször biztosan kit-be veszek 16gb ramot aztán meglátom, de nem cserélném le eddig nem volt problémám vele csak az új bios óta.
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz RetepNyaraB #6238 üzenetére
Mind a 2 corsair xms3 (egyik szürke bordás 2gb-s másik fekete bordás 4gb-s 1600cl9-esek) ugyan az az xmp-jük is lazítottam de valamiért nem engedi.
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Moretimer #6263 üzenetére
Rossz a házad szellőzése, első körben.
Vagy rossz helyen van a hőmérő szenzor vagy hülyeséget mérhet ezekből már mindegyikkel találkoztam.
Nálam 26 fokos az alaplap bár nekem más lapom van és enyhébb tuning van csak 4gigán megy a 2500k.
beállítások amúgy jók.[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz csababarca #6291 üzenetére
Milyen rendszert raktál fel illetve uefiből nincsenek letiltva ?
integrált vga-d van vagy külső ill hdmi-n használod-e ? -
ADAM1337
nagyúr
válasz Steve198310 #6299 üzenetére
tápod nem ölhette meg a ramját a vgadnak ?
Ezzel a vgaval is húztad már a procit ill ez ugye non-k pcie vezérlőt húzza a lap vagyis bus frekijét, vagy alapon is hülyült ? -
ADAM1337
nagyúr
válasz csucsbicep #6309 üzenetére
A vga a legérzékenyebb a tuningra én nem húznám 24/7re a vga-mat az is biztos, proci az más kérdés annak mehet.
-
ADAM1337
nagyúr
Hát nekem anno voltak bajok asrock lapokkal, de socket fm2-nél extreme 4-et vettem az tökéletesen megy mai napig.
Most egy z77 extreme 3-mat használok haverom meg extreme 4-et, egyikkel sincs semmi baj mind a 2-en 2500k-t raktunk bele, nekem 4gigán megy neki 4,8ghz-n, mind a 2 lap tuning barát én a ramom miatt nem huzom nem szereti őket az extreme 3 1333-nál nagyobb órajelet hiába állítok 2 különbözö corsair xms3 ram (4gb és 2gb) ezen kivül én is ssd-vel használom és nagyon megvagyok elégedve vele. -
ADAM1337
nagyúr
válasz balazsur1987 #6740 üzenetére
legál rendszer ? ha nem akkor uefi-n van a bootod legacy helyett.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Sziszifeca #6888 üzenetére
Szerintem nem.
Nekem anno foxconn lap volt olyan hogy ha a tápot nem kapcsoltam le akkor a telefonomat kikapcsolt gépnél még a frontpanel usb-ről is tudtam tölteni annyi volt a készenléti fesz benne. -
ADAM1337
nagyúr
Tudtok esetleg segíteni szeretném beállítani a ramjaimat.
corsair xms3 4gb-s modul meg egy 2gb-s modul, uefi-ből nemes egyszerűségből xmp profil utána meg beállítottam 1600-ra a ramot meg ugye a feszt hozzá, de az istenért se akar 1333-ról elállni, cpu-z-val is monitorozom semmi.
z77 extreme 3 P1.5 biossal.Illetve januárba szeretnék 16gb ddr3-mat belerakni a lapba kit-ből 2000mhz feletit csak jó lenne tudni hogy lefogja-e kezelni a lap vagy mi a gondja most ?
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz ADAM1337 #6953 üzenetére
Nah közbe leteszteltem se xmp profilból se manual és úgy 1600mhz-et nem fogadja el egyik ram se, bármilyen időzítést is állítok a 2 ramnak (külön mind 2-vel megpróbáltam nem csak egyben.):ezekről van szó.
Valakinek tippje esetleg ? Pont ram bövítés elött állok és ha felesleges nem veszek 2400mhz-s kit-et pedig azt néztem ki.[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Nah végülis az alaplapi cmos jumper-el kireseteltem a lapot teljesen és most megy a 2 modul 1600-on valamiért az uefi úgy beragadt hogy nem engedett mást de ha load uefi-t toltam is 4ghz-n maradt a proci most végre belehetett állítani.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz zsigaviper #7032 üzenetére
cmos reset jumper-el volt ugye ?
Az a legbiztosabb csak kérdezem nekem úgy oldotta meg anno az 1333 fix ram órajeles bugot, azóta már szabadon tudom állítani a ramot. -
ADAM1337
nagyúr
válasz zsigaviper #7034 üzenetére
Hát érdekes hibád van az tény.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz windlord #7075 üzenetére
Ide is jöhet tapasztalatnak ha mást is érdekelne.
1600c9 everest(5.0) mem benchNekem kevésnek tünik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Matematika topic
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fujifilm X
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED TV topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- TCL LCD és LED TV-k
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest