Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexMaximus
senior tag
válasz frescho #58587 üzenetére
Nem akarok gonosz lenni, de pl ha egy zenekarban lecsereled az egyik hangszert kezelo emberket az nem nagyon tunik fel a vegeredmenyben. De ha az enekest akkor minden megvaltozott.
Amit nem tudunk - Jobs mekkora hatassal volt Wozniak realitasara. Azt viszont tudjuk Jobsrol, hogy a kornyezetben, sot kesobb nagyobb korben is sokakra hatassal volt. Ez volt az egyik skillje. Nem volt szakember, O "csak" azt tudta elerni, hogy a szakemberek olyat rakjanak ossze ami nelkule nem jott volna ossze. Azt is erezte, hogy mire van szuksege a piacnak, piackutatas nelkul. A zenefogyasztas mai modeljet o taposta ki, a mai okostelefont szinten. Ezek a visszaterese utani nagyobb eredmenyei pl..
Amugy abban egyetertunk, ha a fiatals Jobs-ot nem tavolitjak el akkor nagy valoszinuseggel megoli az Applet.
Nagyon ritka ami vele tortent ezutan. O valoban fejlodott mint szemely, nem is keveset. Hasonlo vatozasra az elet mas teruleten fedeztem fel, az okolvivasban. George Foreman az Ur neve, akit erdekel utana olvas / jutboboz . Nala szinten a fiatal es idosebb ene kozott eleg jelentos paradigmavaltasok voltak.
Jobs amugy az autokra is ra volt kattanva. Ott is latott lehetoseget a valtasra, ezek az elektromos autok, de ugye tavozott es nem tudom az utodoknak van e ilyen iranyu celjuk. Penzuk az most van. Igaz Jobs mar nincs.
Viszont meg egy dolog latszik, ugy alltalaban tech cegekre igaz, hogy vezetojuk nelkul lassan elhalaloznak. Az MBA-s menedzsment kitunoen tud elvezetni egy nagy meretu szervezetet, foleg ha valamilyen beagyazott iparagban mozog - pl olajvalalat. De a valtozassal sose tudtak mit kezdeni.
Xerox, semit sem kezdtek kb a kutatolaboratorium eredmenyeivel. Kodak? Nokia? es az Applet is megemlitenem itt. Jobs utan egy tizenkettoegytucat tech ceg lett idovel. A visszateresnel megmentette, majd a halala utan mi tortenik lassan?
Ismet olyan dontesek amit nagyonkocka MBA-s emberkekre jellemzo. En igy latom. Lasd Aperture. Hany harcore maces csak emiatt lett maces es tartott ki melette? Koztuk rengetegen az Apple mellett is kitartottak a nehez idoszakokban. Boven volt penze a cegnek, megis lelotek a termeket. Aktual problema meg a profiknak is szant laptopokkal van. Tok jo a specifikacio, viszont azonnal melegszik es visszavesz az orajelebol. Remek. Igaz a profikat is magukra hagytak, nem nagyon vannak profi konfigok. Nem ugy mint elotte, lasd G5-os konfigoat.
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
válasz frescho #58596 üzenetére
Gates nalam tok mas. Eros kozeposztalybol szarmazo, komoly kapcsolatrendszerrel rendelkezo hatterbol erkezett, aki azert komoly edukaciot is kapott.
Neki si amugy nagyon komoly kepesegei vannak, nem is akarta azt az utat kovetni amit neki szant a "sors". Azaz nagy iskola, jol fizeto allas, nagy biztonsag.
Na nala amit a legtobb iras nem emlit, hogy anyukajanak koszonhette, hogy az IBM lehetoseget biztositott neki a talalkozora. Jol is eltek vele
Jobs meg az atlag emberkek gyermeke volt (ok orokbefogadtak, neveloszuleire ertem).
Jobs felresikerult dolgai - halgatnak? Nem tudom, en szemely szerint amikor erdeklodtem utana, vastagaon talaltam anyagot errol. Sot mivel popularis lett ezert meg inkabb boncolgattak a dolgait. Vagy a nagyon mainstream mediara gondolsz, amikor irtak rola?
Filantrop vonalakkal meg szemely szerint szkeptikus vagyok. Valahogy a szumma vegen eleg gyakran az jon le, hogy joval tobb marad meg a vagyonbol ha alapitvany ala kerul mint amugy. Akar generaciokat ativelve. Mik vannak .
-
RexMaximus
senior tag
válasz quailstorm #58597 üzenetére
iPhone rosszul fogod hiba - emlekszem. Irtak is rola . Arrol mar kevesbe, hogy mas hasonlo felepitesu telokkal ugyanez tortenik. Hasznaltam 4 es 4S-t egyikkel se volt hasznalat kozben semmi bajom.
Louis Rossman - huu regen amikor eljezdett terjedni talalkoztam vele. Olyan ganyolasokat csinalt, hogy a fejunket fogtuk. Most nem tudom hol tart de az alapok nem voltak/vannak meg nala. Nem tudom fent e van meg pl az a videoja ahol a macbookban cserel kijelzot, es zarlatot is okkozott amit kesobb orvosolt.
Az vezetett ahhoz, hogy trehanyul dolgozott, es a leszarom nem az enyem megkozelitessel nyult a gephez. Csoda, hogy egyaltalan akkoriban ki merte tenni azokat a videokat
-
RexMaximus
senior tag
válasz frescho #58602 üzenetére
Nehany feltetelnek azert meg kell felelni az alapitvanyi modelhez - Egyik vallalhato beveteli oldal.
Masik hozzadeka meg ennek a pozitiv pr ertek. Onnantol mar emberbarat filantrop a celszemely. Gondolattal eljatszva - itthon ez mukodne?
Nem vitatom, hogy ez jobb mintha mindent kivonnanak a kozterherviseles alol a kozosseg szamara. Mondjuk azert attol fug, hogy milyen tovabbi cellal hasznaljak fel.
Viszont onmagaban az alapitvany model nem zarva ki a vagyon tovabbi diverzifikalasat, akar offshore csatornakon keresztul.
Van egy kozgaszdaszokbol allo csoport akik megprobaljak felmerni, hogy mekkora vagyont is szivagyuznak ki igy vilagszinten a kotelezetsegvallalas alol. Weboldaluk is van.
De innen nem folytatnam, nagyon off ez tipukusan bambizos tema lehet pl
Jon az osz es kezdek jatszani a gondolattal, hogy valami pici retros dolognak idot kene szoritanom. Valami videot forgatni rola, snitekete vagymitomen. Lattam az oldalad is szepen halad igy idovel, termelodik a kontent rajta. Inspiral valami megvalositasra retro teren
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
"Ez talan meg az amerikai bill es az irc hatasa." - igen, aze . Nekem idonkent kell ekezettel irnom, hat, mint a lasitott felvetel kb. Angol bill + irc annak idejen, megtette a hatasat. Ezt szoktam meg.
Amig nem volt szempont a magyarul irott szoveg addig nagyon magyar bill. se volt elterjedve szerintem. Ki hogy emlekszik erre?
-
RexMaximus
senior tag
válasz Bile Demon #58629 üzenetére
Meglepoen sok megtekintes van ezen a videon, erdekes. Ez alltalaban nem szokvanyos ilyen reteg cuccnal, foleg nem ennyi ido alatt. Valami folkaphatta.
Amugy rendben van
-
RexMaximus
senior tag
Dobozos uj? Ahh nincs sajnos . En is konfigokkal egyutt vasarolgattam par eve amikor rakattantam a retrozasra. Ezek meg nem voltak rossz arban. Egyik 9k volt egy S939-es konfiggal. A masikba meg egy dual opteron volt egy 750-es modularis tappal 25k-ert.
Harmadik meg torony kivitel, az valoban eleg nagy...
-
RexMaximus
senior tag
Hat, azert nem rossz, hogy valaszoltak. En irtam nehany gyartonak anno kulonbozo temakban meg hazai kepviseleteknek is, gyak senki sem valaszolt. Najo egy volt
Igazabol az aran torom a fejem - hasznalt piaci ar eseten soknak szamitana de ujnal ha ennyibol elhozzak akkor realis. Sose volt egy olcso haz ez a tipus.
Mit epitenel bele?
[ Szerkesztve ]
-
-
RexMaximus
senior tag
Karacsonykor lehet lesz idom retrozgatni egy picit. Irnek is rola par sort. Egy kis kozvelemenykutatast vegeznek elotte - a 90-es evekbol, pc szemszogbol melyik ev lehetett a legizgalmasabb szerinettek? Vagy nektek melyik ev volt az? Atnyulhat a korai letezresekbe is .
-
RexMaximus
senior tag
válasz frescho #59899 üzenetére
Ezzel belenyultal a tutiba mint tema, igy nem is allt ossze a fejembe, pedig ez nekem is egyfajta golden era volt. Es gyakorlatilag pont 20 eve volt. Ha a netet is hozzacsapom, valahol a 90-es evek lezarasa is lenne egyben.
Szereplok "sima" atlag desktop konfigok lesznek "csak". Amiket otthon nyustoltunk akkoriban vagy szerettunk volna
(#59900) nakos1212
Az sem rossz - az akkoriban futo jatekok miatt sem (DOTT, Alone int Th Dark, Another world es tarsaik )
Hangkartyak viszont passz - nemigazan vannak a gyujtemenyemben es hogy oszinte legyek annyira nem is kenem vagom oket
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
válasz frescho #59905 üzenetére
No, ugyanilyen procim volt '97-ben es alaplapom is hasonlo. Egy Baby at toronyba van egy hasonlo konfigom, ugyanolyan hazban mint amilyenem volt akkoriban
Tavaly raktam ossze es amikor beleptem a biosba datumot allitgatni, akkor jott a felismeres, hogy pont 20 eve ultem akkor egy ugyanilyen konfig elott. Erdekes elmeny volt
Ugy latom az oldaladon se folytatodott, egyaltalan nem folytatodott ezek szerint? Vagy mashol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App