Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) grunge válasza buherka (#1942) üzenetére


grunge
addikt

én is szopatom magam egyelöre, ha leállitom a gépet akkor nem akar ujrandulni tunying beállitásokkal... kiváncsi lennék néhány memo érékre, pl: tRRD, tRC, tWR, tWTR, tREF, tRFG sztem itt van a gebasz..

159 SW 1.9 jtdm <3

(#1952) 3shae


3shae
aktív tag

Kinek,milyen rev. az alaplap?

Ahogy látom, Buherka lapja 1.10 , Cobrusz lapocskája 1.00

Már persze ha jól látom,és csak a melegedések miatt kérdezem.

[ Szerkesztve ]

Bármi kérdésed van a meghirdetett termékeimmel kapcsolatban, nyugodtan írj PÜ-t vagy hívj! Mi legyen a nicked? 2shae! Az már foglalt.. akkor legyen 3!

(#1953) 3shae válasza grunge (#1951) üzenetére


3shae
aktív tag

Egyik napról a másikra,vagy elállítottál valamit?

Bármi kérdésed van a meghirdetett termékeimmel kapcsolatban, nyugodtan írj PÜ-t vagy hívj! Mi legyen a nicked? 2shae! Az már foglalt.. akkor legyen 3!

(#1954) grunge válasza 3shae (#1953) üzenetére


grunge
addikt

rev 1.10 a alapom.
Hát a 3ghz-hez jol bevállt setupot löttem be, ami kimerül az nb 1.31 V-ra emelésével. nos stabil meg minden, csak ha leállitom megnyikkanank a ventik és leáll midnen...amugy 1.5ös modbios van fennt, de 1.4moddal is ezt produkálta. az emlitett ram beállitásoknál meg fura értékek vannak :F mondjuk az elsö értéknél tRRd=3, a következö 5, aztán 7stb,stb. szoval kiváncsi lennék h neketek mi van ott alapbol mert lövésem sincs h mi kéne legyen :)

159 SW 1.9 jtdm <3

(#1955) grunge válasza grunge (#1954) üzenetére


grunge
addikt

ehhez még hozzá kell tenni hogy a memoknak kell a 2.1V a 800mhz-hez (alapbol, ez van a dobozon)

159 SW 1.9 jtdm <3

(#1956) 3shae válasza grunge (#1955) üzenetére


3shae
aktív tag

Kb 3 éve ASRock lapom van (előtte Abit volt,amit tuningoltam is), de úgy kiestem ezekből a témákból,hogy érdemben nem tudok hozzászólni.

ASRock-->No tuning

A rev.témát az északi híd melegedése miatt kérdeztem,hátha számít valamit.

Az elem OK? :U

[ Szerkesztve ]

Bármi kérdésed van a meghirdetett termékeimmel kapcsolatban, nyugodtan írj PÜ-t vagy hívj! Mi legyen a nicked? 2shae! Az már foglalt.. akkor legyen 3!

(#1957) buherka válasza grunge (#1949) üzenetére


buherka
addikt

Kb 10%-al lesz kevesebb a NB-em ha nyomja rá a levegőt a Proci cooler, kipróbáltam hogy eltakarom egy kis papírral. Így felment 31-32 fokra, amúgy olyan 27-28 alapon.
De azért ez is számít. Viszont az érdekes tuningban, hiába adok neki 1.5V-ot csak 35 fokig megy fel, pedig ilyenkor már elég forrónak kellene lennie.

Akkor úgy látaszik, hogy ez a rev 1.10-es már nem olyan melegedős. Valamit javíthattak rajta az elődhöz képest :K
Szerintem meg ezek a rézbordás NB passzív hűtések egy lókakák :( , akárcsak a giga lapon...a réz sokkal nehezebben adja le a hőt, mint a z alu. Kombinálva lenne a legjobb, de azt valahogy senki nem erölteti.

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1958) buherka válasza grunge (#1951) üzenetére


buherka
addikt

Megnézem én neked még ma este ezeket az értékeket.

A Ram nálam 4.4.4.12-ben megy 800-on 1.90V-on (1.87V).
Már én is néztem azokat a beállításokat, hogy mire valók, de én inkább auto-n hagyom, mert ezt a részét én sem vágom.
Ez már az én képességeimet is meghaladja. :B

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1959) grunge válasza buherka (#1957) üzenetére


grunge
addikt

ott a gigánál leginkább a méretekkel van probléma, a mienkéhez képest sokkalta kisebb. de a modszer bevált, megy a gép, szoval mondtam neki h vegyen egy normális házat amiben van légmozgás, lehetöleg oldalso ventivel.

hát igen mi kifogtuk a hüvös egyedeket:)

159 SW 1.9 jtdm <3

(#1960) grunge válasza buherka (#1958) üzenetére


grunge
addikt

hát igen ez az én képességeimen is tulmutat:)

159 SW 1.9 jtdm <3

(#1961) Maxxter válasza buherka (#1957) üzenetére


Maxxter
senior tag

Egyáltalán nem igaz, hogy a réz rosszabbul adja le a hőt!!! Sőt a réz az egyik legjobb hővezető és leadó. Nem véletlen hogy a legjobb hűtők rézből vannak. Csak annyit kell megnézni, hogy a Ninja alu, meg a Ninja CU között mekkora különbség van. Pedig minden mérte ugyanaz. A réz mindig is jobb lesz az alunál ugyanakkora hőleadófelületen.

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#1962) grunge válasza 3shae (#1956) üzenetére


grunge
addikt

hát passz..elem feszt hol tudom megnézni? mennyinek is kell lennie? :F

159 SW 1.9 jtdm <3

(#1963) buherka válasza Maxxter (#1961) üzenetére


buherka
addikt

Egyáltalán nem igaz

Mondod te...
Kis olvasni való:[link]

+egy kis szakirodalom:
A rézhűtők sem egyértelműen jók, ugyanis a réznek jó a hővezető-, ám az alumíniumnál rosszabb a hő átadó képessége. Ez azt jelenti, hogy az alumínium lamellák -- a fém szerkezete következtében -- nagyobb felületen, könnyebben adják át a hőt a levegőnek
A kombinált réz-alumínium összetétel nagyon jó hűtőteljesítményt mutat. Míg a réznek jó a hőfelvevő és hőtovábbító képessége, az alumínium jobb hőleadó tulajdonságokkal bír.

Csak ha belegondolsz hogy az autónál a hűtőt hogyan csinálják...rézcsövezés+köztük alu lamellák. Pont múltkor néztem a Discovery-t és erről volt szó, hogy ezt azért alkalmazzák, mert az alumínium hamarabb kiadja magából a felvett hőt.

Ha felmelegítesz két azonos méretű réz valamint alu darabot, az alut sokkal hamarabb meg tudod fogni. Faterom esztergályos és nem egyszer esztergált alut illetve rezet. A rézzel sokkal többet szopott, mert nagyon nehezen akart kihűlni, míg az alu munkadarabokat már rég a dobozban hevfert. ;)
Vagy másik példa,ha megnézed egy profin becsövezett fűtésrendszert, akkor ott vörösréz csövezést látsz...és miért? Mert a vörösréz csöveknél sokkal kisseb a hőveszteség, ergó hamarabb fűti fel az alu lamellás radiátort a lakásban, ami sokkal hamarabb befűti a lakást.

De ha van más ötleted akkor szivesen megvitatom veled. Erre van a fórum ;)

[ Szerkesztve ]

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1964) Maxxter válasza buherka (#1963) üzenetére


Maxxter
senior tag

Mi meg hűtőkkel foglalkozunk, ebben az iparban a rézcső az elterjedtebb, míg a kondenzátorok lemezei aluból vannak. A kocsiknak hűtője szerintem nem jó ellenérv. Mert jönnek szépen a gumicsövek azok rámennek a rézcsövekre, amire ráhúzták az alu lemezeket. Ha a réznek jobb a hőtartása, amit nem tudok, akkor azon a felületen, ahol a rézcső van, súlyos hőleadófelületet vesztenek. Ha az alu a jobb hőátadó, akkor nem kellene rezet használniuk. Az alut szerintem, azért használják több helyen, mert sokkal könnyebb mint a réz és nem mindegy, hogy egy autónak 5kg-os hűtőt vagy 10kg-os hűtőt kell cipelnie. A réz előnye, hogy sokkal könnyebb javítani, ha valahol kilyukad, mert ezüsttel vagy szilfosszal be lehet forrasztani a lyukat, míg az alu csövön keletkezett hibát, akkor tudják tökéltesen javítani, ha kivágják az adott szakaszt és két hollandival összekötik vagy ha az alu cső nagy tisztaságú alu, akkor javítható alupálcával, de még mindig nehezebben, mint a réz.

Ha igaz, hogy az alu jobb hőátadó, mint a réz, akkor miért vannak teljsesen réz cpu/vga hűtők? A nagy cégek ezt biztosan tudják, hogy mi a jobb, de akkor a Schtye miért csinált full-réz változatot a Ninjából? És miért jobb, mint az alu?
Kellene csinálni egy olyan tesztet, hogy ugyanakkor alu és réz lemezt beletenni 100fokos vízbe. Benne hagyni 20 percig, mert addigra talán már mindkettő átveszi a víz hőjét, kivenni őket és 20 perc után lemérni, hogy melyik mennyire meleg. Ebből kiderül, hogy melyik a jobb hőátadó. Majd megcsinálni, hogy a 100 fokos vízbe egy percig beletenni és megmérni, hány fokos, kiderül, hogy melyik a jobb hőfelvevő. Csak a nagy baj, hogy nem tudjuk, hogyan működnek hűtőként.
Ezek után, egyre komolyabban kezdem törni a fejem, hogy veszek rézlapot és kivágatom a Ninja lemezeit, összerakom és megmondom melyik hűtő a jobb. Csak ez megint lenne egy kalap pénz.

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#1965) buherka válasza Maxxter (#1964) üzenetére


buherka
addikt

Azért nem ennyire komoly a helyzet :D

Nehogy nekem szétfusizd a szupi hűtődet. Hejjjj...

Nekem ez a hűtőm van: [link], ebből is a full réz verzió :B :D . Semmi másért nem vettem meg a réz verziót, csak azért mert átlátszó a venti rajta. ;)
Mert amúgy ALCU verziót vettem volna. De ugye azon randa fekete venti van.
Megkérdeztem, a boltban hogy a két venti között mi a különbség. A full réz verzión nagyobb fordulaton műxik a venti, ezért hűt picit jobban a full rezes.
ALCU-2000/perc
CU-2500/perc
A full réz verziós coolereknek általában nagyobb fordulatuk van szinte az összes gyártónál.
A Zalman is nagyobb fordulatú ventiket rak a full rezes verziókra.

Szerintem az nem teljesen jó példa amit mondasz a vízzel kapcsolatban, mert a víznek azért teljesen más a sűrűsége mint a levegőnek. És elsősorban itt a levegőről van szó.

És hogy miért csinálnak a gyártók full réz verziós hűtőket, szerintem azért hogy jó sokat el lehessen kérni értük. Vagy ha mondjuk megnézed a léghűtések királyát a Thermalright-ot...Réz hőcsövek alu lamellákkal. Nem hiába szerződött velük a DFI a legjobb tuninglapok gyártója.
Egy HR03-GT még egy 8800GT-t is elvisz passzívban lazán. Egyetlen hűtő sem képes erre.
Ennek is Alu lamellái vannak, pedig itt nem hinném, hogy spórolnának az anyaggal.

De amúgy benne lennék egy ilyen teszféleségben amit mondasz :C :C :C
Csak kéne hozzá két azonos cooler más anyagból.
Jót röhögnék ha tök ugyanaz az eredmény születne mind a CU mind a ALCU verziónál :D

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1966) grunge válasza buherka (#1965) üzenetére


grunge
addikt

é nég hozzátennék anyit az eszmefuttatáshoz, hogy cpu hütöné la suly sem elhanyagolhato, és itt jön a képbe a réz:)

159 SW 1.9 jtdm <3

(#1967) Maxxter válasza buherka (#1965) üzenetére


Maxxter
senior tag

Ninja-ból kellene szerezni egy CU verziót, az alu itten ketyeg ebben a trágyadombban.

ha már nagy gép linkelgetések voltak akkor itten vagyn az enyém is :)) muhahaaa

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#1968) Maxxter válasza Maxxter (#1967) üzenetére


Maxxter
senior tag

Azért az életkép is megvan, elfogyott celux meg gyűrött pzs :DDD csaknem magam adom :U

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#1969) grunge


grunge
addikt

#1951-re irjatok hétvégéig értékeket pliiiiz:)

[ Szerkesztve ]

159 SW 1.9 jtdm <3

(#1970) grunge válasza Maxxter (#1967) üzenetére


grunge
addikt

nice a masina, joa zalaplapod:D amugy bazinagy az a ninja!!!

159 SW 1.9 jtdm <3

(#1971) buherka válasza grunge (#1966) üzenetére


buherka
addikt

Hát mondasz valamit :K

Az én hűtőm is 725g-os, lemértem digit mérleggel. Nehéz mint a dög.

Ha leszakadna a foglalatról agyoncsapná a videjókártyámat. Akár hányszor felrakom, mindig 5-sztör átnézem, hogy rendesen be van e pattintva a helyére a keret.
Már hallottam ilyen balesetről, hogy valakinek az 1000g-os coolerét nem bírta a deszka és megadta magát.
A videókártyára ráesett és kampó-basszó...vége is lett a történetnek :(

Már csinálom neked a fényképeket a Bois-ról

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1972) buherka válasza Maxxter (#1967) üzenetére


buherka
addikt

Mennyi lenne egy ilyen Ninja full réz verzió...??? 10-15K. ;]

Amúgy nem olyan rossz a "trágyadombod", kicsit a kábelezésen javítanék egy picit, főleg a szellőzés véget.

Amúgy az a bazi nagy proci-cooler nem gyenge, szerintem te ne sóvárogj full rezes után, mert ez is vagy -15 fokon tarja a procid ;]

Máshol is feldobtam ezt a réz-alu dolgot, lett is vita rendesen :C :C :C hihi ;]

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1973) buherka válasza grunge (#1969) üzenetére


buherka
addikt

Nya megcsináltam neked a képeket:
Bazi nagyban:[link]

Bazi nagyban: [link]

Remélem segítettem. :U

Jó lenne erről egy leírás, hogy ezek a beállítások mit is jelentenek valójában.

[ Szerkesztve ]

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1974) grunge válasza buherka (#1973) üzenetére


grunge
addikt

ooo nagyon köszi tesó! :) hétvégén be islövöm ilyesmire! de valahogy megprobálom kiszürni ezt az elem dolgot is..neked mit is produkált mikor elment az elem?

159 SW 1.9 jtdm <3

(#1975) grunge válasza buherka (#1971) üzenetére


grunge
addikt

hát ja, az én arctic sqare-em "csak" 666gramm ;] amugy itt pc-knél ez ez egyik fö szempont sztem, hogy lehetö legkisebb mérettekkel elérjék a lehetö legnagyobb súlyt. kcisit paradox helyzet, mert ugye ami kisebb, nem érintkezk akkora felületen a levegövel...

159 SW 1.9 jtdm <3

(#1976) Maxxter válasza buherka (#1972) üzenetére


Maxxter
senior tag

A CU Ninja kb 16k :O Lehúzós.

A kábelezésem meg azért ilyen, mert nem rég volt tunig és ahhoz össze-vissza kötögetem a ventiket hogy maxon prörgjenek és nem volt kedvem rendezni. Különben egy kábelt nem látni a gépemben. Na jó az ATX-et.
Mért lenne nagy a Ninja-m? Egy átlagos 11cm*11cm-es hűtő :DDD De már nézegettem réz lapot hogy veszek és akkor 12cm*12cm-es lesz. Az már ütne, lenne 1100g
A réz-alu dolog jó téma, ha van érdekes hozzászolás bemásolhatnád, kiváncsi vagyok mit hoz ki a jó népből.

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#1977) Maxxter


Maxxter
senior tag

nézzétek mit találtam ma
:W

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#1978) buherka válasza grunge (#1974) üzenetére


buherka
addikt

Szivesen, neked bármikor ;)

Nekem az elem merülésnél 2 betegség jelentkezett:
1: Miközben gépeztem sípolt egyet a deszka néha-néha.
2. Ujraindításnál nem jött be még a post képernyő sem, csak teljes kikapcs segített és utána már indult a gép.

Más betegséget nem vettem észre, de ez is elég volt hogy kihajítsam belőle az elemet, azota no problem..kopp,kopp :U

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1979) buherka válasza Maxxter (#1976) üzenetére


buherka
addikt

16K egy ilyen hűtésért az valóban lehúzás...nekem sem lesz ilyenem. :D

Megértelek, hogy nem volt kedved kábeleket rendezni :B , jó nagy szopós munka rendezgetni.
Órákat el lehet vele szöszmötölni, mire az embernek sikerül elrendeznie a kábeleket meg összekötözgetni. Én is jót melóztam vele, mire sikerült nekem is meg csinálnom.
Mondjuk, hál isten moduláris tápom van és csak annyi kábelt használok, amennyire szükségem van :U

Nekem nagynak tűnnek ezek a kocka hűtők, de ez csak a saját véleményem. Moddingos házakban szerintem jobban néznek ki a kis szolid kis lapos coolerek. Főleg ha még egy ledes venti is dolgozik rajta. Az meg igaz, hogy hűtés szempontjából jobbak ezek a nagy hőcsöves tornyok, de a mai prociknál már szerintem tök fölösleges. főleg ezeknél az új wolfdale magos prociknál. Nekem ezzel az LC cooler-el még orhos alatt sem megy fel 35 fok fölé. Nem hinném, hogy ekkora hőmérsékleten degradálódni fog a procim. :B

A réz-alu téma már feldobva az "éjszakai műszak" topic-ban csak ma sem hiszem hogy aktív leszek este, mer asszonyoznom kell ;]
De majd holnap este éjszakás leszek és odacsapunk a lovak közé :K :C

Amúgy mit találtál...nem látom

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1980) Maxxter válasza buherka (#1979) üzenetére


Maxxter
senior tag

akinek telik moduláris tápra, meg 45nm-es procira az bújjon el. Úgy könnyű kábelezni, meg úgy könnyű lehűteni a procit.
Ott van az hogy mit találtam csak keresd meg :DDD

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#1981) buherka válasza Maxxter (#1980) üzenetére


buherka
addikt

Ezt a táp történetet, még egyszer elmesélem...nem gyenge kis történet ;]
Jót fogtok rajta röhögni, hogyan is került hozzám ez a kis 600W-os csoda ;)

A proci meg ócsón volt, mert jó árban számolták be a 6700-est, nem lehetett kihagyni. :C

Ahhh...most már látom :K , szép kis kártya :C :C :C :C
Remélem jól fog szuperálni, majd várjuk az eredményeket, hogy miként melegszik meg hasonlók... ;)
Gratula az friss áldozathoz, használd egészséggel :K

Amúgy te beszélsz...új kártya...hümm...hümm :DD :D, van itt lóvé ;]

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1982) Maxxter válasza buherka (#1981) üzenetére


Maxxter
senior tag

Hümm...hümm... Hát...hát... már nincs lóvé, meg hála a jó kapcsolatnak. Különben nem lenne E6600 csak E4500, meg nem lenne ez a GT sem. No de mindegy, ez van kérem szépen. De nekem akkor sincs moduláris tápom és ez nagyon zavar, már régóta fenem rá a fogam, de még mindig drága. Meg 8800GT-m sincs. Meg 4gb memóriám sincs. Meg mit tom én mi van neked ami nincs. Asszony, hála az égnek :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#1983) grunge válasza buherka (#1978) üzenetére


grunge
addikt

oks! hát sipolás szerencsére nem volt, csak ha leállitottam akkor nem indult el a lap:)

159 SW 1.9 jtdm <3

(#1984) grunge válasza Maxxter (#1977) üzenetére


grunge
addikt

jo kari:)

159 SW 1.9 jtdm <3

(#1985) buherka válasza Maxxter (#1982) üzenetére


buherka
addikt

hát a táp az Mistral-os :D , és 19K volt tehát ezt sem lehetett kihagyni, mert még mindig 30K körül mozog ennek a tápnak az ára.
Vettem náluk egy HighPower tápot amit sikerült "tönkretennem" :B , visszavittem 3 napon belül és ezt kaptam helyette 5K ráfizetéssel.
A 8800Gt meg már manapság szerintem nem nagy dolog, főleg, hogy 37K-ért origi-t kapsz.
Mennek lefele az árak, annak rendje s módja szerint. Ez van ezt kell szeretni.
Na meg a 4GB ram? :D , ezeknek az árai is a béka segge alatt vannak már eendesen.

Már tök olcsón össze tudsz rakni egy ütős konfigot.

Ja ma vettem egy VF1000-es Zalman-t. :D :D :D a 8800GT-re :D

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1986) buherka válasza grunge (#1983) üzenetére


buherka
addikt

Nekem is ezt csinálta a DFi, amikor kimerült az elem.
Nem volt hajlandó elindulni kikapcsolás után.
Próbáld meg kimérni az elemet, ha van multimétered. 2.7V-nál már xaraxik a deszka sajnos.
Új elem az kb. 3.3V-ot ad le. ;)

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1987) Maxxter válasza buherka (#1985) üzenetére


Maxxter
senior tag

VF1000 örülök neked, de én jobb boltot csináltam, mert 200Ft-ért vettem jobb hűtőt a 9600GT-re ;) nem 10k-ért. Egy kérdés 8800gt-vel kapcsolatban, mennyi pontot kapsz 3dmark06-ban 3200-as procival? Mert én keveslem a 10k a 9600gt-től. És nem proci limitem van, mert 3000-ren is vga-ra ugyanannyit kapok.

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#1988) buherka válasza Maxxter (#1987) üzenetére


buherka
addikt

200Ft-ért jobb hűtést vettél? Na ezt hogy csináltad?
Mesélhetsz. :U

Az az igazság, hogy nem nagyon szoktam bench-et futtatni, de ha jól emlékszem...olyan 12K körül kapok a 06-ban, úgy hogy nincs húzva a kari.
De ha ma este átcserélem a cooler-t akkor futtatok a kedvedért egy 06-ot ;)

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1989) buherka válasza Maxxter (#1987) üzenetére


buherka
addikt

Amúgy nekem sem 10K-ban volt ez a cooler, mert ami most van(volt) rajta cooler(Zalman FC-ZV9) elmegy 8K-ért, tehát így csak 1.6K-t raktam hozzá és meglett ez a VF1000-es ;)

No... löktem neked egy tesztet: [link], nem egy dobogós eredmény, de nekem megfelel ;)
A proci 8X400-on volt a V.kari meg alapon(600/1800).
Ja és nézd meg a képet...51 fok volt a max amire felment a kari a RivaTuner szerint.
Nagyon klafa kis cooler ez a VF1000, és hozzáteszem teljesen alapon ment a venti rajta...1700/perc :)

Így fest beszerelve: [link] [link]

[ Szerkesztve ]

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1990) Maxxter válasza buherka (#1989) üzenetére


Maxxter
senior tag

12k, nem rossz, kb én is ezt vártam tőle. Nekem elvehet pár pontot a winfos, de nem zavar. Melyik drivert használod? Mert azt mondják, hogy van egy beta driver és az nagyon meggyorsítja a 8xxx, 9xxx-es karikat. Asszem 184-es.

A jobb hűtőt megy úgy szereztem, hogy nem a ref nvidia hűtős gt-t vettem hanem az MSI féle hűtőset. Nem akarlak elszomorítani, de a gyári hűtőm szinte ugyanilyen és ez sem megy 60 fok fölé :P :P :P :P :P :P

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#1991) buherka válasza Maxxter (#1990) üzenetére


buherka
addikt

Meghúztam 700/2000-re a karit, de a proci maradt 8X400-on...[link]
Ha kicsit jobban meghúztám mind a kettőt, akkor 14K felett lenne ;]

Én a 169.21-es Omega driver-t használom. Ez kimondottan G92-es GT-re és GTS-re lett fejlesztve.. Ez sajnos neked nem jó, mert neked már G94-es GPU van rajta.

Igen ez a buli az ilyen verziós VGA-val. Inkább érdemes egy kis +-t rááldozni, és gyárilag jó cooler lesz rajta. Ami neked is van rajta jó kis hűtés, nem hiszem, hogy lesz vele gond.
De tudok én olyan progit adni, ami 60 fok fölé is vinné: [link] ;] ;] ;] ...Fur Rendering :B
Csak finoman. ;)

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1992) Maxxter válasza buherka (#1991) üzenetére


Maxxter
senior tag

Igazad van, komoly 62fokos volt, de alig forgott a venti, ha rákapcsolnám max-ra nem lenne 55 fok felett.
Hol tudom megnézni hogy nekem milyen verziós a lapom? 1.0 vagy 1.1??

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#1993) buherka válasza Maxxter (#1992) üzenetére


buherka
addikt

A sárgával bekeretezett kis cimkén van feltüntetve, hogy melyik verziós lapod van.

Amúgy ez a Caps Viewer nevű progi extrém körülményeket generál. Ilyen terhelést egy játék alatt sem kap a kártyád. Szóval ez csak arra jó, hogy megállapítsd, hogy hol van a cooler limitje.
De azt sem felejtsd el, hogy a 9600GT-nek közel fele annyi Sheder egysége van, mint a 8800GT-nek. Ezért is jóval hüvösebb a 9600GT.
9600GT---64 Pixel shader
8800GT--112 Pixel shader

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1994) Maxxter válasza buherka (#1993) üzenetére


Maxxter
senior tag

Tudom, hogy kevesebb shaderje van, de a Tiéd drágább is, meg erősebb is. Mindjárt megnézem nekem melyik verziós lapom van. Hátha azért melegszik mint a fekete kocsik a napon.

V1.1 nem tudom, hogy sírjak vagy örüljek.

[ Szerkesztve ]

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#1995) buherka válasza Maxxter (#1994) üzenetére


buherka
addikt

Már nincs olyan nagy egetverő különbség a két kártya között, csak 4K eltérés van köztük :U [link]

Akkor már ez is kiderült, hogy tök mindegy melyik verziós deszkád van. Nekem is 1.1-es van és 30 fok fölé ez ugyan nem megy, még 1.5V-os NB fesszel sem.
Szóval szerencse dolga, hogy milyent fogsz ki :U

[ Szerkesztve ]

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1996) Maxxter válasza buherka (#1995) üzenetére


Maxxter
senior tag

Everest nekem is 30 fokot ír ki, de ha megfogom a bordát leég a kezem :)

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#1997) buherka válasza Maxxter (#1996) üzenetére


buherka
addikt

Nekem most az Everest 26 fokot ír ki, és ha megfogom a bordát akkor épp, hogy langyi :B , de semmikép nem forró. :(

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#1998) Maxxter válasza buherka (#1997) üzenetére


Maxxter
senior tag

Én így jártam ezt kell nem szeretnem :O :O

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#1999) buherka válasza Maxxter (#1998) üzenetére


buherka
addikt

ezt kell nem szeretnem :U

Azért nem olyan rossz az, amíg nem instabil, addig ne foglalkozz vele ;)

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#2000) Maxxter válasza buherka (#1999) üzenetére


Maxxter
senior tag

Egy jó van benne, nem kell fűteni a szobát :DDD de majd nyáron mehet a klíma egyfolytában :(

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.