Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-06-05 17:04:55

LOGOUT.hu

Ez a topik beleolvad a Tudományos Pandémia Klubba!
Köszönünk minden hozzászólást és érdeklődést !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3451) zsocy válasza DonThomasino (#3449) üzenetére


zsocy
őstag

Igazából egyáltalán mi számít krónikus betegségnek? Ezt tudja esetleg valaki? Plusz kérdés hogy mi kell hogy ez bekerüljön rólad a rendszerbe? Háziorvos állapítja meg kivizsgálás után, felvezeti valahová és utána várhatod az olást?

(#3452) DonThomasino válasza zsocy (#3451) üzenetére


DonThomasino
veterán

Szerintem (nem értek hozzá) minden olyan betegség,
ami egy életen át végig kísér.
Ha ezt orvos-szakorvos már megállapította rólad,
akkor az bent van a központi redszerben, vagy van róla papírod.
A házirovosnak meg kell hogy legyen ugyanez az információ rólad,
ha (régen) ezt elvitted hozzá papír alapon,
vagy ha megnézi a központi rendszerben.

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#3453) Teodor52 válasza koncsik (#3432) üzenetére


Teodor52
senior tag

Szia!

Lenne egy kérdésem a videóban szereplő első vakcina típussal kapcsolatban, minek hatásmechanizmusa, inaktivált elölt vírusokon alapul.

Bár nem egzakt módon, de említve lett egy kémiai eljárás mivel hatástalanítják a koronavírust, mit bejutnak a szervezetbe.Ha ezt megtudták oldani, akkor miért nincs olyan gyógyír, amivel közvetlenül eltudják érni azt, hogy elpusztítja a koronavírust mint egy antibiotikum a baktériumot?

Előre is elnézést a zizi kérdésemért!

(#3454) koncsik válasza Teodor52 (#3453) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Hirtelen válaszom (utánanézek majd): az emberi szervezetet is károsítaná a módszer valószínűleg, nem csak szelektíven a vírust.
Vírus elpusztítására is folynak vizsgálatok (orrspray stb.)

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#3455) Kékes525 válasza Teodor52 (#3453) üzenetére


Kékes525
félisten

Ez pontosan ugyanaz a dilemma mint az, hogy a fertőtlenítő szer nagyon gyorsan és nagyon hatékonyan elpusztítja a koronavírust, sőt a szappan is. Azonban ezeket nem lehet intravénásan adni, mert úgy alkalmazva rendkívül erős méreg. Amúgy formalinnal ölik meg a vírust. [Propagation, Inactivation, and Safety Testing of SARS-CoV-2] Embernek adva ez halálos méreg.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3456) Teodor52


Teodor52
senior tag

Értem.

Köszönöm szépen az információkat!

(#3457) DonThomasino válasza Kékes525 (#3455) üzenetére


DonThomasino
veterán

Kicsit tovább gondoltam.
Létezik olyan anyag, ami természetes, beadható vénásan,
és elpusztít például egy bármilyen vírust ?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#3458) Kékes525 válasza DonThomasino (#3457) üzenetére


Kékes525
félisten

Sajnos nem, legalábbis nem hatékonyan.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3461) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Köszönettel Kékes525-nek:
[Is there long-term immunity for SARS-CoV-2?]

"We know that people who were infected with the first SARS coronavirus, which is the most similar virus to SARS-CoV-2, are still seeing immunity 17 years after infection,” he said. “If SARS-CoV-2 is anything like [SARS-CoV-1], we expect antibodies to last at least two years, and it would be unlikely for anything much shorter.”"

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#3462) fatal` válasza DonThomasino (#3457) üzenetére


fatal`
titán

Ha létezne nem kéne kutatni és tesztelni az oltásokat.

(#3463) Ra3


Ra3
őstag

Itt láttam régebben sztem gyűjtést hogy ha valaki otthon van enyhébb covid tünetekkel akkor mit és mennyit érdemes szedni, d-vitamin, asprin protect, feketekömény olaj kapszula, ilyesmik voltak benne, valakinek megvan ez?

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#3464) Z.É.T. válasza Ra3 (#3463) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Gyere át ide szerintem, ez jobban pörög és ilyesmi kérdésekre (is) lett létrehozva

(#3465) Sub-S válasza Ra3 (#3463) üzenetére


Sub-S
senior tag

Erre gondolsz?

(#3466) bigdady


bigdady
nagyúr

Az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyta az egydózisú Janssen vakcinát
[link]

[ Szerkesztve ]

(#3477) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Vakcina után kell-e maszkot viselni? (2021-03-12)

Az amerikai Járványügyi Hatóság (CDC) frissen publikált ajánlása szerint a COVID-19-vakcinával beoltott személyek maszkviselés nélkül gyülekezhetnek zárt térben is a nem veszélyeztetett csoporthoz tartozó egyénekkel.

Az útmutatót a CDC igazgatója, Dr. Rochelle Walensky ismertette, kiemelve, hogy ahogyan a népességet egyre nagyobb számban oltják be, úgy lassul a vírus terjedése. Amint egyre többet megtudnak a szakemberek az immunitás körülményeiről, frissíteni fogják az ajánlást.

A COVID-19-vakcina utolsó adagját követő 14 nap elteltével az oltottakra az alábbi enyhítések vonatkoznak:
Zárt térben sem kötelező a maszk viselése és a fizikai távolságtartás, ha minden jelen lévő teljesen beoltott.Érintkezhetnek nem beoltott emberekkel is maszkviselés és távolságtartás nélkül, ha azok mind egy háztartásban élnek, és nem tartoznak a COVID-19-veszélyeztetett csoportba.Ha fertőzött személlyel érintkeztek, nem szükséges karanténba vonulniuk vagy tesztet végeztetniük, ha tünetmentesek maradnak.
Azonban az alábbi korlátozások a bővebb adatok rendelkezésre állásáig érvényben maradnak számukra is:
Ismeretlen emberek vagy magas kockázatú veszélyeztetettek között továbbra is kötelező a maszk megfelelő viselése és a fizikai távolságtartás (2 m).Ha nem velük egy háztartásban élő nem beoltott emberekkel találkoznak, szintén kötelező marad a maszk viselése és a fizikai távolságtartás.Tartózkodjanak a közepes és a nagy lélekszámú összejövetelektől.Ne utazzanak külföldre.Nyilvános helyen továbbra is fokozottan ügyeljenek a higiéniai és távolságtartási szabályokra.Tartsák be az iskolai vagy munkahelyi COVID-19-előírásokat.Továbbra is figyeljék magukon a fertőzés tüneteit, különösen akkor, ha gyaníthatóan vagy igazoltan COVID-19-fertőzött emberrel kerültek kapcsolatba.
A magas kockázatú veszélyeztetettek közé tartoznak: a rákbetegek, krónikus vesebetegek, COPD-sek, Down-szindrómások, szívbetegek, szívelégtelenségben szenvedők, legyengült immunrendszerrel rendelkezők, elhízottak, sarlósejtes anémiában szenvedők és 2-es típusú cukorbetegek, valamint a terhes nők és a dohányosok.

Dr. Walensky felhívja a figyelmet arra, hogy az utazási korlátozások további betartása kiemelt fontosságú a fellendülő fertőzésszámok és az újonnan megjelenő variánsok miatt.

Az oltottakra vonatkozó enyhítések egyik fő célja, hogy lehetővé tegyék, hogy a nagyszülők meglátogathassák helyben lakó gyermekeiket, unokáikat. A részleges korlátozások megtartása mindaddig elengedhetetlen, amíg legalább a népesség 90%-a meg nem kapta a védettséget a vakcinák által. Jelenleg nem áll rendelkezésre elegendő adat arról, hogy a beoltott emberek továbbra is terjeszthetik-e a vírust.

Spanyol és izraeli vizsgálatok kimutatták, hogy a szervezetben lévő vírus mennyisége lényegesen kevesebb azok esetében, akik a COVID-19-et az oltás után kapták el, mint azokéban, akik előtte fertőződtek meg. Ez azt jelenti, hogy a vakcinák hatására kevésbé hajlamosak a fertőzés átadására.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#3478) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Veszélyes mellékhatás miatt kivizsgálják az összes, EU-ban jóváhagyott vakcinát
A Reuters-t nem néztem, de érdekes, hogy a belső vérzéshez vezető immun trombocitopénia (a véralvadást elősegítő vérlemezkék, a trombociták számának veszélyes mértékű csökkenését jelenti, ami miatt a vér nem tud megalvadni) miatt indul a vizsgálat (ezt még januárban észlelték egy USA nőgyógyásznál 2 héttel oltás után (1. vagy 2. nem tudom)). Az EMA több esetről is tud, amikor ez történt a Pfizer/BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca vakcinájával történő oltás után is -, de ezek nem vertek fel olyan port, mint az egy héten belül előfordult tüdőembóliát okozó vérrögképződés (Ausztriában és Dániában is meghalt egy ember, akit az AstraZeneca vakcinájával oltottak be).

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#3479) Williamgrant válasza koncsik (#3478) üzenetére


Williamgrant
veterán

Pár napja meg az volt hír hogy vérrögök képződnek, ami ennek pont az ellentéte.
Update: ja látom már, te is az ellentmondás miatt linkeled.

Annyi trombózisos és embóliás eset van amúgy is, mint égen a csillag. Covid és vakcina nélkül is. Túlzott fókusz kezd itt már lenni, mintha mindenki várná már hogy valamelyik vakcina szar és elkezdenek az oltottak emiatt meghalni. Kicsit mintha a média várná a sztorit. Kb mint az újrafertőződő idősek otthona lakói során. Vicc.

„Egyetlen halálesetet sem szabad elbagatellizálni, de a jelenleg rendelkezésre álló adatok azt mutatják, hogy nagyobb esélyünk van Aszpirintól gyomorvérzést kapni, mint az AstraZeneca vakcinájától trombózist” – mondta egyikük."

[ Szerkesztve ]

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#3480) Ringman


Ringman
nagyúr

(#3481) -szabi-


-szabi-
őstag

Hi
Nem tudom ez volt e már: Koronavírus vakcina mellékhatásai. A cím ellenére a statisztikai adatok érdekesek.
Ilyen jellegű információ a hazai oltásról fellelhető?
üdv

[ Szerkesztve ]

(#3484) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Feltételezett mellékhatásokról szóló jelentések európai adatbázisa
(COVID-19-ig letekerve ott van mind a három forgalomban levő EU engedélyes vakcina, utána by country, Hungary-nál látható pl. 91 A-Z esetet jelentettek).
Ez az összes FELTÉTELEZETT összefüggő eset, ahol nem biztos az összefüggés.

COVID-19 MRNA VACCINE MODERNA (CX-024414)
COVID-19 MRNA VACCINE PFIZER-BIONTECH (TOZINAMERAN)
COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA (CHADOX1 NCOV-19)

CountryNumber of individual cases (A-Z)
France3,949Italy2,838Norway1,400Austria1,091Northern Ireland (UK)610Spain607Denmark444Netherlands357Germany309Belgium286Portugal202Sweden173Bulgaria142Finland118CzechRepublic108Hungary91Latvia89Greece63Iceland61Romania27Croatia24Poland24Cyprus20Luxembourg16Ireland15Malta14Lithuania12Estonia10Slovakia5
Total13,105

CountryNumber of individual cases (Moderna)Netherlands707Spain694Italy616France366Germany178Belgium129Sweden123Iceland115Portugal84Austria80Norway79Ireland55Latvia34Denmark29Czech Republic21Bulgaria20Croatia17Finland13Hungary8Luxembourg8Romania6Lithuania5Total3,387

CountryNumber of individual cases (Pfizer)Italy32,866France9,691Netherlands8,698Spain7,415Germany4,582Portugal2,498United Kingdom2,334Austria1,866Sweden1,743Norway1,665Belgium1,639Greece1,348Denmark1,297Czech Republic882Finland864Ireland802Northern Ireland (UK)689Poland544Romania536Luxembourg493Hungary450Croatia445Latvia282Slovakia274Estonia264Bulgaria194Iceland169Slovenia139Lithuania121Cyprus99Malta60Total84,949

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#3485) zsocy válasza koncsik (#3484) üzenetére


zsocy
őstag

Ez a 13100 feltételezett mellékhatással összefüggő eset soknak tűnik, de ha azt nézed hogy 355 millió adagot adtak be eddig a világon (our world in data, 2 napos adat) akkor ez csak 0.0036 % -a az összesnek. Ez azért már egészen jól hangzik, főleg ha azt is nézzük hogy eddig inkább az időseket oltották, ők eleve gyengébbek, a mellékhatás is könnyebben előfordul.

szerk.: Bár ebből hiányzik az orosz és a kínai vakcina, szóval mégsem ilyan fényes a helyzet, de azért így sem annyira rossz.

[ Szerkesztve ]

(#3486) koncsik válasza zsocy (#3485) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

:K Ez az összes bejelentett eset, ahol feltételezett összefüggés van (nem igazolt). A (FHET) forgalomba hozatali engedély tulajdonosoknak (általában) kötelező mindent továbbítani, ami a bejelentő szerint összefüggő eset a szerrel (legfeljebb kommentálhatjá, általában inkább azt is továbbítják, ahol a bejelntő szerint nincs összefüggés, de a FHET tapasztalata/ismeretei alapján nem kizárható.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#3487) -szabi- válasza koncsik (#3484) üzenetére


-szabi-
őstag

Ezek mellé tudjuk, mennyi oltáshoz kapcsolódik ennyi eset?

(#3488) -szabi-


-szabi-
őstag

Kellett hozzá negyed óra de megtaláltam: COVID-19 Vaccine Tracker

(#3489) -szabi-


-szabi-
őstag

A kettő forrás alapján százalékoztam:


Ez lett az eredmény.

(#3491) attiati válasza koncsik (#3490) üzenetére


attiati
veterán

látszik, de itt van másik tárhelyen

(#3492) -szabi- válasza koncsik (#3490) üzenetére


-szabi-
őstag

Nem figyeltem és mentésnél a png átlátszó lett.
Kicseréltem a színeket és beletettem, mennyi oltásra esik egy mellékhatás.
Amennyiben ez sem megy akkor valamiért a képfeltöltő oldalt nem látod.
Ha ez jobb akkor a hozzászólásomban topik-gazdaként kérlek cseréld ki erre: KLIKK

(#3494) koncsik válasza -szabi- (#3492) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Szia, köszi 3492-ben jól látszik :R (chrome-on vagyok) (topikgizdaként sem módosíthatom mások hozzászólását, magamét is csak addig, mint bárki :B ) .

Érdekes a Moderna alacsony aránya, ez a kevesebb oltásból következik.

Gyógyszerek esetében legalábbis, a forgalombahozatal előtti (pre-marketing) vizsgálatok „hármas szabály”-a:
A forgalomba hozatal után 2000 betegben évente előforduló 1 súlyos eset azonosításához szükséges kezeltek száma a klinikai vizsgálatokban, azaz hány beteget kellene bevonni a klinikai vizsgálatokba, hogy 1 mellékhatást (tehát valóban öszefüggő esetet) megfigyeljünk?
6000 beteget 1 eset azonosításához
9600 beteget 2 eset azonosításához
13 000 beteget 3 eset azonosításához
(a pre-marketing vizsgálatokba bevont betegek száma – a növekvő tendencia ellenére – messze alatta marad annak a számnak, ahány beteg szedi a gyógyszert a post-marketing szakaszban)

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#3495) -szabi- válasza koncsik (#3494) üzenetére


-szabi-
őstag

Moderna alacsony aránya figyelemfelkeltő.
Lehet futok még egy kört és nézek rá adatokat másik országból ahol többet oltanak vele.
Azt hittem topikgazda erre jogosult. :)

(#3496) -szabi-


-szabi-
őstag

Összehasonlítva a többi országgal a magyar és a román statisztika kiugróan jó.

Ígérem befejezem a statisztikázást. :)

(#3497) Kékes525 válasza -szabi- (#3496) üzenetére


Kékes525
félisten

Én a magyar statisztikákat erős fenntartásokkal kezelem. Nagyon sokszor kiderült már, hogy tévedtek, sokszor elég jelentősen.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3498) koncsik válasza -szabi- (#3496) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Ne fejezd be :N
Gyógyszerek esetében Magyarországon a jelentési hajlandóság jóval alacsonyabb, mint az európai átlag. Javul, de kb. csak a tizedét jelentik annak, ami a lakosságszám alapján várható. Romániában talán javult a helyzet, ott pl. creditpontok adásával is ösztönzik az eü. szakembereket.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#3499) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Azt mivel magyarázzátok, hogy nők-férfiak aránya a jelentésben 75:25 körüli? Fura.

⭐ Stella

(#3500) Kékes525 válasza radi8tor (#3499) üzenetére


Kékes525
félisten

Milyen jelentésben?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.