Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #861 üzenetére
jó volna azt hinni, hogy erre az esély több, mint 0 %
-
kw3v865
senior tag
Benne van az indexes cikkben: "
Arra szinte minden szakértő felhívja a figyelmet, hogy nagyon valószínű, hogy idővel a kevésbé veszélyes vírusváltozat lesz a nyerő, hiszen azt nehezebb kiszűrni a hagyományos járványügyi intézkedésekkel. Bár a közvélemény fél a mutáció és a mutáns kifejezésektől, mert azt hiszik, hogy egy mutáns vírus csak rosszabb lehet., a valóságban a legtöbb mutáció a vírusnak rossz (és nekünk jó). Az RNS-vírusok különösen hajlamosak rossz mutációkat összeszedni, így általában idővel romlik a hatékonyságuk. " -
Rive
veterán
Hosszú távon elég magas. A kórokozók számára semmi előnye kinyírni/ágynak dönteni a hordozót: sokkal előnyösebb csendben (de maximum minimális kellemetlenség mellett) terjedni.
Pl. a kellemetlen emberi influenza vs. a szimpla megfázás - féltucat vs. kétszáz-valahány törzs.
De lehet említeni akár a szifiliszt is - amikor európába került, alig néhány év alatt gyilkolt és már hónapok alatt látszott: ma meg már azért van megint feltörőben, mert addig szelídült, hogy alig lehet azonosítani a tüneteit.
Kivétel pl. a pestis, de ott ugye nem az ember a hordozó.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
t72killer
titán
válasz aprokaroka87 #933 üzenetére
Ott kellett volna kezdeni, hogy az olaszokat ország szinten blokád alá veszik abban a pillanatban, amikor a góc kialakulásakor nem zárták le Milánót és Velencét. Most már nincs megállás, ráadásul még mindíg tengernyi leszarom-ember van pl a németeknél, akik kimennek tömegben tüncikézni, az olasz meg ugye a balhé beindulása után negyvenezred-magával kimegy focimeccsre.
#932: ezt meglátja a vírus, sikítófrászt kap és elmenekül másik gazdatestet keresni...
#934: Necces náluk a helyzet az É-Olaszo.-ban dolgozó milliónyi állampolgár miatt, akik most gondolom "haza"menekülnének.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz aprokaroka87 #936 üzenetére
Mostmár nincs megállás, már a tesztek is (amik a lakosság ezredrészét sem mérik!) száz-többszáz esetet hoznak az egyes európai országokra és persze minden hordozó összevissza mászkált az É-olasz túrája után.
Ha időben léptek volna, egy nullával jobb lenne a helyzet Olaszo.-gon kívül egész EU-ban.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz aprokaroka87 #933 üzenetére
A véleményem pedig az hogy egy ezt a járványt sehogy nem lehetne megelőzni!
Az azért továbbra is észszerű cél lenne, hogy a terjedés sebességének mérséklésével (karanténintézkedések) az egy időben betegek számát kezelhető szinten tartsák.
De ez a 'gyeplő a lovak közé' hozzáállás egyszerre fogja teletömni a kórházakat betegekkel és eltüntetni onnan a személyzetet.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz aprokaroka87 #2779 üzenetére
Hát ez eddig is így volt.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
pergabb
senior tag
válasz aprokaroka87 #3289 üzenetére
Beengedi? Bejut, immunrendszered utana azonositja es kuzdi le. A makk egeszseges is elkapja, max. nala tunetek sem lesznek. Immunrendszered nem lenne kiteve nap mint nap korokozoknak, akkor el is lustulna. Lasd azokar a gyerekeket akik a foldet nyaljak, tuleltek akkor sokkal erosebb lesz az immunrendszeruk, mert a testuk sok mimdennel talalkozott mar. Nyilvan nem kovetendo pelda es a gyereked ne nyalj a foldet
-
Vladi
nagyúr
válasz aprokaroka87 #3403 üzenetére
"max lassulna kicsit."
Ez volna a cél!
Maszek véleményem az, hogy az egész nyugati civilizációra ráférne 1 hónap otthon. Jót tenne.
il sole non sorge più ad Est!
-
envagyok
veterán
válasz aprokaroka87 #3456 üzenetére
Az elődvírusnál (ugye a mostani sars2) a sars-nál már eljutottak elég messzire a kutatásban, csak lefújták, mert hamar leszaladt a járvány, és eltűnt, így okafogyottá vált.
-
inf3rno
nagyúr
válasz aprokaroka87 #3500 üzenetére
Ha a felszíne módosul, akkor nem tudja a vérből kiirtani, amíg nem fejleszt ellenanyagot, ami felismeri az új felszínt. Ez beletelik 3-4 napba. Az oltások erre tanítják be minden évben. Van még olyan immunválasz, ami a fertőzött sejteket pusztítja el. Annál kialakulhat néhány embernél valami állandó jellegű védelem, ha sokszor átesnek rajta. Elég hosszú ideje próbálnak olyan oltást csinálni, ami ezt tanítaná be az influenzára, hogy csak egyszer kelljen oltani, ne minden évben, de szerintem még legalább 5-10 év, mire lesz belőle valami.
Buliban hasznos! =]
-
wjbhbdux
veterán
válasz aprokaroka87 #3531 üzenetére
akkor adják ingyen amikor otthon ülve senki se használja majd, jó PR húzás
/s
-
t72killer
titán
válasz aprokaroka87 #3819 üzenetére
Ha tényleg csak annyi lenne, akkor hátradőlhetnénk, hogy időben indultak az intézkedések.
-
lm83
őstag
válasz aprokaroka87 #3819 üzenetére
Na csak nem írják ki ez a hat,
Eddig írták, hogy már karanténban, kórházban lévő, szoros kontakt, most semmi
Remélem már olaszbol hazatért emberek, akik otthon ültek eddig... -
Somatom
veterán
válasz aprokaroka87 #4733 üzenetére
Mi lenne? Semmi. Akkor sem tudunk mást tenni.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Ringman
nagyúr
válasz aprokaroka87 #4733 üzenetére
Genomic epidemiology of novel coronavirus (hCoV-19)
itt lehet követni a vírus útjátEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kobe
veterán
válasz aprokaroka87 #5041 üzenetére
nem kellene semmilyen korlátozás, simán józan ész
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz aprokaroka87 #5875 üzenetére
Izééé, az első ajtós leszállás nem tilos még békeidőben is?
-
addikt
válasz aprokaroka87 #5875 üzenetére
Viszketni kezdett a tenyerem ahogy a kedves utas érvelését hallgattam...
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
bandus
veterán
válasz aprokaroka87 #5890 üzenetére
ezért kell a hadsereg az utcákra ha választani kell a pszichológiai nyomás és egy ak-47-esből leadott sorozat között akkor az előbbit választom.
de most komolyan, ne vicceljünk már, hogy ha tisztában van vele az ember, hogy mekkora a tét ennyit nem bír ki otthon.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
NavySeal
senior tag
válasz aprokaroka87 #6072 üzenetére
Igen, kíváncsi leszek a MI mennyiben fogja segíteni az előrejelzést, terjedést. Nagy "tanulópénz" ez a covid most az emberiségnek, csak félő, hogy amint elmúlik gyorsan felejteni is fogunk.
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
Alex91
félisten
válasz aprokaroka87 #6072 üzenetére
Lehet, de idot lehet nyerne...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Spirit
őstag
válasz aprokaroka87 #6228 üzenetére
Én is erre gondoltam, csak nem mertem leírni.
-
bandus
veterán
válasz aprokaroka87 #6228 üzenetére
nem tudom, hogy milyen korlátolt módon gondolkodtok, de a kettő ugyanaz az, nincs vagy-vagy döntési lehetőség.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Because
őstag
válasz aprokaroka87 #7238 üzenetére
hasonló spártai elveket vallok...
már nagyon beleavatkoztunk itt mindenbe, nincs meg a természetes kiválasztódás, hibás génállományokat örökítünk tovább és tovább...
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
válasz aprokaroka87 #7323 üzenetére
Egy virolugus professzor erről is beszélt mint egy lehetséges lefutasa a jarvanynak, hogy durva mutacioba megy át, eddig pl H1N1 és tarsainal szerencsénk volt.
-
veterán
válasz aprokaroka87 #7323 üzenetére
Valami új kezdődött az életünkben, már nem lesz olyan, mint régen. Ez a vírus, meg aztán majd a többi, ami előbújik a klímaváltozás miatt, velünk maradnak. Innentől komolyan át kell értékelni mindent. Ezzel sajnos együtt jár a félelem, a depresszió, stressz. Ezt nem tudjuk kivédeni, esetleg meditációval.
HARLEY-DAVIDSON
-
Micsurin
nagyúr
válasz aprokaroka87 #7413 üzenetére
Olvasd el újra a megfogalmazást akár, hogy néztem több öreget láttam mint fiatalt...
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Vladi
nagyúr
válasz aprokaroka87 #7428 üzenetére
Mi kihordjuk lábon, ilyen a mentalitás. De ha karantén lesz, én tuti tovább dolgozok, úgyhogy irigykedek rátok.
-
Rendo84
senior tag
válasz aprokaroka87 #7659 üzenetére
A kijárási tilalom nálunk is a küszöbön áll. Kérdés ha ez bekövetkezik, utána a hatóságok mennyire fogják komolyan venni az ellenőrzéseket és mi lesz a büntetés a megszegéséért.
A munkáltatónktól egyébként mi pont ma kaptunk igazolást a bejáráshoz, mert olyan helyen dolgozunk, hogy ez létszükséglet ezekben a nehéz időkben.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #7659 üzenetére
Büntetés. Nem csak a sajátjuk, mások egészségével is játszanak. Flangáló gyerekekre családi pótlék letiltás, akkor esetleg a szülő is ösztönözné, hogy ne menjen sehova a gyerek, és nem tenne rá magasról, hogy mit csinál egész nap. Nyugdíjasoktól meg meg lehetne vonni a nyugdíjprémiumot, persze nem most, hanem majd egy esetleges későbbi tiltás esetén, ha továbbra is a parkban partiznak. Egyelőre még nincs tiltás, csak ajánlás.
-
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #7675 üzenetére
Miért likvidálná?
-
válasz aprokaroka87 #8321 üzenetére
hm... nyári szünet?! ez a legnagyobb gond ilyenkor?! mikor mások a munkahelyüket vesztik ?! a diákok nyáriszünetjük fontosabb?! Gratulálok neked... Engem nem engednek dolgozni,mert van egy 6éves gyerekem és beteg apám, 3hónapig nem dolgozhatok, buktam a fizum nagy részét meg 120óra szabadságom éd nem kérdezték akarom-e vagyszerertném-e, nem?! megmondták,hétfőtől otthon maradtsz,kész...
nyugodtan feláldozhatták volna a nyári szünetet is... nem vesztettek volna vele semmit.
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
válasz aprokaroka87 #8331 üzenetére
Megértelek, hidd el...
KösziDe az a rengeteg diák aki otthon marad, mennyire válik mótiváltá hogy amíg otthon van mit tegyen?
És én?! 3hónapig itthon leszek,panelban?! 12órában a gyerekkel sem lehet játszani.Itt most nyilván rajtúk is sok minden fog múlni, az a diák aki nem hajlandó most tanulni, könnyen lehet hogy a jövöjét teszi tönkre végleg.
Hidd el, ez eddig is benne volt a pakliban, mikor iskolába jártak.Voltak nálunk olyan diákok gyakorlaton, akik többet fogták a telefont mint a szerszámot,abszolút nem érdekelte őket a szakma, csak az volt nekik a lényeg, hogy minimum2sel átmennyenek.Meg is kapták gyakorlatra a karót.Másfelől azok a diákok akik most sem akarnak fejlődni, azoknàl miből gondolod hogy majd nyáron menni fog a dolog?Ez kb. odaillik amit az előbb írtam.
Nyilván sajnos lesznek diàkok akik lemaradnak, de ez kinek a hibája is?
Ilyen szempontból a lemaradás még mindig jobb mint a lébecolás.Mellesleg. Csak hogy példát mutassak, aki teheti az segítsen is az ismerősei körben. A kolegám elég nehéz helyzetben van, mert iskolás a gyereke, villany van,saját laptop van, internet nincs. Van 7előfizum, 2fő 5mobilnet, az egyik mobilnetes sim kártyám kölcsön adtam neki,mert mobilstickje van( kb.2hónapja csináltam meg neki egy vodás Huawei E220-at,hogy megegyen minden sim kártyát). Ők így tudják megoldani a Digitális távoktatást. Anyagilag nem engedhetik meg maguknak a saját netet, nyilván szükösen élnek.
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
carl18
addikt
válasz aprokaroka87 #8347 üzenetére
Nem azt irtam nem fontosak, azt irtam most az oktatás a legkisebb gond. Nem számit hogy évet ismételnek... Mert lassan odajuthatunk hogy elfogy a pénz és lehetne igen komoly zavargások.
Ha megnézzed a országot, igy is tele van ösztönlényekkel. Akik nem félnek kést ragadni ha olyan kedvük van. Na ezek az emberek még mindig jelen vannak, és ha éhezni fognak nem lesz bennük hattár.
De majd meglátjuk mi lesz, reméljük a legjobbakat és ügyeljünk a kézmosásra. Napok óta rosszul alszok. Néha belegondolok úgy is lehet valaki beteg hogy nem tud róla. Ez a legrosszabb benne, láthatatlan és mi tagok nem tudjuk diagnosztizálniHiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #8478 üzenetére
A valosag nem Plague inc..
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #9450 üzenetére
nem vitatkoznék, de bízni lehet abban, hogy legalább 1 jegyet tévedsz....(felfelé)
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #9946 üzenetére
Szerintem ezt gondold át mégegyszer. De lehet hogy kétszer kell majd.
-
nubreed
veterán
válasz aprokaroka87 #9938 üzenetére
A legtöbb cikkben, amit a témában olvastam azt szokták felhozni, hogy valószínűleh azért mert,
1: európában a legelöregedettebb társadalom az olasz
2: a fiatalok nagyon sokat találkoznak/érintkeznek idősebb rokonaikkalWe are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
p76
senior tag
válasz aprokaroka87 #10552 üzenetére
Szerintem a Föld próbál védekezni.
Az embereket például lábgombának tekinti és a koronavírus a gombaölő krém. -
Vesa
veterán
válasz aprokaroka87 #10552 üzenetére
"Aztán egy percig gondolkodjunk el azon hogy ami most zajlik, az vajon a véletlen műve vagy egy előre komponált dolog a természet részéről"
Valóban gondolkodj el. A vírus jó eséllyel igen régen cirkulál a természetben, akár évszázadok óta (ahogy a többi, már jobban megismert állatról emberre ugró vírusoknál is tudjuk, pl. Ebola, Lassa stb.), vagyis semmiféle előre komponáltságról nincsen szó! Arról van szó, hogy bizonyos országokban a élelmiszerbiztonsági előírások és szabályok betartása nélkül dolgoznak fel, árusítanak, és fogyasztanak vadhúst az emberek! Így az egyébként a növény és állatvilágban cirkuláló vírusok szépen át tudnak ugrani az emberre is. Köze nincs az egésznek a légszennyezéshez!
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
válasz aprokaroka87 #10649 üzenetére
Ezt egy józan ember érti...Nekem nem kell magyaráznod. De a politikusok 90%-ka nem ilyen, hanem egy egoista b*rom, aki mindenből politikát csinál, és mindenkinél okosabbnak képzeli magát.
A tudomány a valóság költészete!
-
Vladi
nagyúr
válasz aprokaroka87 #10635 üzenetére
"Olasz kutatók vizsgálják annak lehetőségét, hogy az új koronavírus az eddig véltnél korábban elterjedt Kínából, mivel 2019 utolsó negyedévében Lombardiában az átlagosnál több volt a súlyos tüdőgyulladásos és influenzás esetek száma. Adriano Decarli, a Milánói Egyetem járványtani és orvostudományi statisztikai professzora közölte, hogy"
Jah engem meg vagy 2 hete hülyének néztetek, amikor pont ugyan ezt felvetettem.
Mostmár 2 teljesen független embertől hallottam ugyan ezt a vélekedést, mivel olyan súlyos influenziás, tüdőköhögéses betegségen estek át január-február magasságában, ami mindkettő számára teljesen ismeretlen.Értsd: a büdös életen ennyire és így betegek még nem voltak.
-
Alex91
félisten
válasz aprokaroka87 #10700 üzenetére
Itt is meg kellene nezni, hogy par honapja mik voltak a halalokok, es volt-e valami kiugras a szamokban. Valoszinu, hogy itt is haltak meg emberek korona kovetkezteben. Azert ahogy latjuk jelenleg a halalesetek szama nem tul magas, ha elotte is ennyien haltak meg ebben, akkor az nem lehetett kiugroan magas.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Floyd80
addikt
válasz aprokaroka87 #10700 üzenetére
A másik topicba betettem a lombardiai elemzést a kitörésről, abban azt írják, hogy már januárban voltak tünetek, a terjedési térkép szerint is ezek már covid-os emberek voltak.
Here we provide an analysis of the first 5,830 laboratory-confirmed cases reported in Lombardy, with date of symptoms onset over the period from January 14 to March 8, 2020.
In Codogno, the first reported cases developed symptoms in late January, 2020.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #11270 üzenetére
Ez nem teljesen korrekt, mert NY a teljes szövetségi tartalékra - 20 ezer lélegeztetőgép - akar rárepülni arra hivatkozva, hogy ők pár nappal a többi állam előtt járnak, miközben az intenzívre került betegek 6 hetet is gépen tölthetnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Cyberpunk 2077
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- OLED TV topic
- Sorozatok
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest