Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Astra kalandok @Első rész
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- New Game Blitz - 2024
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz justaview #34039 üzenetére
Akkor igaz ha nem csak a panel 4K hanem a mögötte lévő elektronika is olyan, hogy érdemes legyen. A kétkedők vagy a 4K vevők nagy része azt sem tudja, hogy miért nem ajánlott, holott 4K a csúcs, pedig nem csak a felbontás a lényeg hanem az elektronika is, tehát azok a TV-k amik a nevükben 4K de még egy Orion FHD mozgásmegjelenítését sem tudják azok semmire nem jók max. fénykép nézegetésre. ami ajánlott 4K-s TV az már zsebbe nyúlos, ezt kéne felfogni. Én egyáltalán nem vagyok a 4K ellen, sőt több értelme van, mint a 3D-nek, de egy normális 4K-s tv-ért 55-60' méretben nem adok 5-600e Ft-ot, mert a 300e-s semmit nem ér és bármennyire is megvehetném 300e-nél többet egyelőre nem szándékozom tv-ért adni és akkor már inkább OLED. Szóval jó a 4K, de akkor olyanért rajongjunk ami jó is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
titán
válasz justaview #34039 üzenetére
Koszonom szepen a forditast!
Igen, epp erre irtam en is, amit blakey ir, hogy a sony jelenlegi full hd seriaja sokkal erosebb elektronikat kap, mint a hozza arban kozeli 4 k seria.
amugy a parasztvakitas dolgot most is fenntartom, ha csak nem valami boszme nagy tv-d van, 65 es felette. Masreszt nincs meg normalis full hd adas sem a tevekben. Harmadreszt nincs szinte 4 k forras sehol sem, azt a 20-30 db blurayt en nem neveznem annak.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz justaview #34045 üzenetére
Az X80C-t hasonlítsd a W80C-hez, ott elvérzik a 4K, az X85C már jó UHD tv.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz justaview #34047 üzenetére
Egy kicsit figyelmesebben olvass, szerintem valamit félre néztél, az a 4K-s tv kisebb, azonos méretben közel azonos árban vannak, a FHD jobb.
-
titán
válasz justaview #34045 üzenetére
En sem neztem komolyabban utana, a forumon olvasgatok es mikor a sonysokkal beszeltem ok is ezt mondtak, hogy ezekben a full hd tevekben fullos elektronika van, amit nem latsz viszont a hasonlo arkategorias 4k tevekben. Nem emlekszem mar a megfogalmazasra es azt sem tudom konkretan melyik 4k modellekre igaz ez.
-
blakey
titán
válasz justaview #34056 üzenetére
W805C
Az a 359e-s ár elírás, közel azonos árban mozognak.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
nagyúr
válasz justaview #34201 üzenetére
Egyrészt valószínűleg az LG kínálatából az OLED-ek azok, amik igazán érdekességszámba mennek, mivel más nem is gyárt OLED-et. Másrészt az LG LCD az olcsóbb, alsó, alsó-közép, közép kategóriában tarol nagyot, ami gondolom nem különösebben érdekes szakmailag a cikkírók számára, de ár-érték arányban elég jók. Harmadrészt meg biztos, hogy találni 2016-os LG LCD teszteket, olyan oldalakon, amit meg mások tartanak "korrektnek".
Egyébként a linkelt oldalon is találtam. 2016-os, hiszen január 1.-én íródott.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz justaview #34203 üzenetére
Nem pontosan arra gondoltam, butaság lenne részemről. Szó sincs arról, hogy silányak az LG tévék. De szerintem a konkurencia általában picivel jobb.
A tesztoldalak abból főznek, amit kapnak. Ha egy gyártó képviselete nem ad mást, csak OLED-et, akkor nincs mit tenni, azt kell tesztelni.
Magyarországon picit más a helyzet, mint Nagy-Britanniában, ne hasonlítsuk össze!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz justaview #34201 üzenetére
Gondolom az ottani LG ezt küldte nekik tesztelésre, ezzel legalább az első között lehetnek.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz justaview #34210 üzenetére
A hsz-re gondolsz amit átírtam? Azért mert abban a kis méretben semmi használható nincs, minden normális tv 40"-nál indul, fő tv-nek soha nem vennék LG LCD tv-t, borzasztóan gyenge kontraszt és feketeszint. IPS glow is erős, pedig a legjobbb FHD-t vettem 32"-os méretben.
-
blakey
titán
válasz justaview #34215 üzenetére
Nem túl jó amerikai oldalak alapján megitélni egy EU modelleket, többnyire EU oldalakat érdemes olvasgatni.
-
blakey
titán
válasz justaview #34314 üzenetére
Sony VA panel vs. LG IPS panel. IPS panel kontrasztja olyan 700-800:1 és feketeszintje 0,11 cd/m2 a VA panel kontrasztja 3800-4300:1 és feketeszintje 0.025 cd/m2.
-
blakey
titán
válasz justaview #34316 üzenetére
Nekem itt van mind a kettő, minden nap látom a különbséget, minden tesztben kiemelik a gyengébb kontrasztot és feketeszintet. Ezt miért kell minden alkalommal megmagyarázni? Olvass teszteket, stb. Fogadd el, hogy gyengébb az IPS, én elfogadtam, ennek ellenére van ilyen tv-m, de tudom, látom a hiányosságokat.
LG VA panelekkel szerelt modelljei jobb kontraszttal és feketeszinttel rendelkeznek IPS társainál de gyengébb VA panelt használnak, amilyet korábban a Sony is alkalmazott nehány modelljében, mégpedig olyat ami passzív 3D-re alkalmas, ezek nem a legjobb VA panelek. Nem azt írtam, hogy nem jó az LF652 hanem azt, hogy jobb a W755C.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz justaview #34318 üzenetére
Kaptál választ arra, hogy LG VA vs. Sony VA esetén mi a szitu, ne kezdj el úszni az árral szembe. Rosszabb VA panelt használnak, a kontraszt olyan 3000:1-hez környéken van, addig fogom írni amíg nem fogadod el, hogy az IPS gyengébb, LG kb. 95%-ban IPS-t használ innentől kezdve helyén való az általánosítás, Sony kb. 85%-ban VA-t használ így itt is lehet általánosítani, a kivételek mindig erősítik a szabályt.
Igen, Sony is alkalmaz IPS panelt, volt is ebből balhé, azóta egy picit visszafogták az IPS használatát. Elárulom neked, hogy a Panasonic is valamint a Samsung is használ IPS panelt, akkor van nagy balhé ha egy típuson belül egyik méret VA másik IPS, ott nagyon látványos a különbség.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz justaview #34322 üzenetére
Oké, részemről lezárva, kötözködj mással. Válasz megtalálható a hsz-eim között, ha nem érted akkor sajnálom.
Vegyél VA paneles LG-t abban a típusban amiből többnyire IPS panelest gyártanak, meglátod, hogy nagyon nehéz lesz, emiatt, pont, hogy a kivétel erősíti a szabályt, tehát az LF652V többnyire hátránnyal indul mivel gyenge kontrasztja és a feketeszintje. VA paneles társa jobb nála, de a gyengébb VA panel miatt (MVA) gyengébb egy PVA paneles Sony LCD-nél.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz justaview #34402 üzenetére
Ez Lg, tudtommal a sima LCD -k kozott csak a belepo kategoriaban versenykepes.
Sony -ra akartak rabeszelni ma a Currysben, hogy a legszebb kepe annak van.(az uj kvantum Samsungnal tenyleg szebb...) Mi a kulonbseg a KD-65XD9305 es a KD-65XD8599 kozott? Mennyire jok ezek?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz justaview #34410 üzenetére
Egyebkent kosznom a linkelt oldalt. Atfutom a teszteket, de az mar most latszik, amit elmondtak, hogy a sima LED LG tv-k nem tul jok. Ez alapjan a Samsung -bol is a UE65KS8000 az egyetlen, ami szoba johet.
Vagy egyel kisebb meret, es akkor mashol 55"-ban LG 55EF950V meg elerheto, 65"-ban az mar nagyon sok lenne most. Penzem is marad, meg fekete is lesz az a fekete.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Piftuka
veterán
válasz justaview #36439 üzenetére
"Ezek szerint tetszik. Azt sajnos megint csak Te érzed, hogy ha 2x ennyiért veszel TV-t, az mennyire fáj Neked a kapott előnyökhöz képest, azaz mennyire vagy árérzékeny. Ezt senki nem tuja rajtad kívül."
Értelek, és részben igazad van.
Én viszont arra gondoltam, hogy itt a fórumon is van több olyan fórumtag, akik otthon, akár hosszabb ideig teszteltek televízió készülékeket, és/vagy volt lehetőségük megfelelő körülmények között, alaposabban összehasonlítani őket.
És nekik szól a kérdésem, hogy egy adott méretű SONY W8xx Full HD televízió, és egy ugyanakkora méretű SONY W8xx 4K (vagy hasonló kaliberű, más márkájú) televízió képminősége között tényleg kétszeres, vagy háromszoros minőségi különbség van az utóbbiak javára? Mert árban kb. annyival kerülnek többe...
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Mandok
tag
válasz justaview #36535 üzenetére
Dehogynem, akkor mit keresnék itt, mit gondolsz?
Csak tudod, bizonyos számú TV birtoklása után (1db 42" Pana, 2db 50" Samsung plazma, valmint 1db 50" és 6db 55" LED TV birtoklása után én már nagy csodákat nem várok) Tudom, hogy miben volt nagyon jó a plazma, mit várhattam el a képétől, tudom, hogy mire képes egy átlagos, 250-30ezres 55" LED TV és nem várok csodákat, valamint tisztában vagyok vele, hogy a mai középkategóriás TV-k képe bizonyos szintek között megközelítőleg márkától függetlenül ugyanazt tudja, ha jól be vannak állítva.
Mindezt arra merem alapozni, hogy volt már olyan évem is, mikor a nappaliban egy H6400, a hálóban pedig egy H5000-es Samsung ment. A drágábbik pont a duplájába került az olcsóbbiknak. Gondolod, hogy egyiket a másik után nézhetetlennek tartottam? Egyáltalán nem, sokszor kezdtem el egy filmet a 6400-on és folytattam a felétől az 5000-en. Kb. 10 másodpercig észleltem, hogy picit másabb színek, másabb kontraszt, de ennyi.
Onnantól kezdve közel egy kategóriás TV-im voltak, pl. a Samsung különböző évjáratú és modellszámú 6xxx-es darabjai. A közöttük lévő különbség az én szememben nulla volt, ha pl. egy avforums.com-ról szedett ajánlott képbeállításon néztem őket.
Innentől kezdve én ma ne haragudj, de ahogy már többször is kifejzettem, nem látom értelmét annak, hogy pl. egy KU6000 és egy KU6400 között lévő közel 80 ezres felárat megfizessem, inkább veszek egy PS4-et a KU6400 árának különbözetéből(És igen, bevallom, elkövettem már azt a hibát is, hogy -főleg a túl sok fórumozás káros hatásának következtében- pszichikailag bebeszéltem magamnak, hogy a KU6000-ret érdemes kicserélnem+ 150 ezer felárral egy ugyanakkora Sony XD8005-re. Óriásit tévedtem, mert semmiben sem volt jobb a Sony, sőt, még a világ életemben VA panelhez szokott szememnek az IPS panel sajátosságaival is találkozni kellett életemben először, így két nap múlva ment vissza a Sony a boltba).
-
Unlimited
aktív tag
válasz justaview #36543 üzenetére
Van benne igazság amit írsz. De azt ne felejtsük el, hogy itt sok ember, 99%ban, TVT vesz. Tv csatornát néz vele 99%ban. Annak meg annyira mindegy, hogy 100.000, vagy fél milliós tv. Itt az LCD, lcd marad. Ami nagy különbség, az a panel minősége lehet. Mert minden lcd tv teszt úgy kezdődik, hogy kapcsolj ki minden képjavítók,mint Te is tetted gondolom. De ezek annyira elenyésző dolgok, hogy otthon, mikor haza viszel egy tvt és nincs mellette egy másik, akkor nincs mihez hasonlítani és ahogy írták, pont nem fogsz semmit észre venni. Ez a technológia van annyira régi és van olyan sok gyártó, hogy ki van ez már annyira forrva, hogy nincs már itt semmi varázslat. Az LCDnek meg vannak a maga korlátai, ezt nem tudja űberelni se a Sony, se az LG, se a Samsung, de még a Panasonic se. Nincs varázslat, nincs hókusz-pókusz. Persze, ha teszel be egy uhd demót és megnézed egy 800.000 tvn, biztosan nagyon fog tetszeni. De kérdem én, van értelme egy 800.000 tvt venni, hogy bekapcsolni rajta bármelyik tv csatornát és ugyan azt lásd, mint a 150.000 tvn? Én nem sok értelmét látom. Ahol bármilyen képet háttérvilágítással hozol létre, az minden lesz, csak jó nem. Azért volt jó képe a crt tvnek, meg a plázának, meg az olednek. Itt van minőség ugrás. De lcd meg lcd közt nem lesz. Vagy legalább is nagyon kicsi.
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
válasz justaview #36555 üzenetére
Nincs nagy különbség LCD és LCD között. Amikor a CCFL után bejött a LED, akkor annak nagyobb lett a fényereje, kicsi minőségbeli javulás. Aztán kitalálták az edge LED-et, ekkor ment a verseny a minél vékonyabb tévékért, ami egy ideig jó volt, de aztán a marketing gépezet megint átesett a ló túloldalára, vergődtek egy kicsit mint minden kihalásra ítélt ötlet végjátékánál.
Jelenlegi helyzet, hogy a belépő szint fos, a középszintnél a betekintési szögek mértékét javítják, kicsit feljebb a színek lesznek élénkebbek picit a felső kategóriában meg a háttér világítás homogenitására figyelnek oda, de azt is el lehet baszni idővel. Én nekem ezek a tapasztalataim.
Ám ahogy unlimited is mondta, én sem tapasztaltam nagy különbséget egyik másik gyártó készüléke között sem. Mondjuk ilyen új hangzatos nevű eljárással készült tévéket (Quantumpontos, Sharp Quattron, stb.) még nem láttam (nem demo anyagot futtatni), de nem hiszem, hogy csodát látnék ezekkel sem.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Unlimited
aktív tag
-
TA68
őstag
válasz justaview #36651 üzenetére
"UH7707-el TV nézéssel semmi gondom, nagyon szép képet ad. FHD csatornák gyönyörűek, SD csatornák az UH77 modernebb elektronikája miatt sokkal(!) szebben jelennek meg 49"-on, mint anno a Samsung 40B650-emen, ami akkor egy prémium kategóriás TV volt! Pedig az SD-tól féltem a legjobban."
+1
-
rhonin
senior tag
válasz justaview #36651 üzenetére
Az enyém is egy erős közepes volt akkoriban, de megdöbbentő pl. a webos tudása az én tvmhez képest.
Nagyon szimpatikus ez az LG és még 1 mérettel nagyobbat is tudok venni belőle mint a Samsungból.
Azt hiszem várok egy jófajta leárazásra addig megtapogatom őket valahol. Addigra kijönnek úgyis az idei tv-k.
Remélem esni fognak a 2016-osok árai és talán ki tudok fogni egy igazán jó vételt.
Köszönöm a segítségeteket. -
Piftuka
veterán
válasz justaview #36690 üzenetére
"ITT megnézhetitek, melyik TV hány Hz-es (persze, csak amelyiket már tesztelte az oldal). Minden teszt elején rögtön feltüntetik."
A kérdés, hogy mennyire megbízható ez az oldal!? Az általuk készített tesztek nagyon tudományosnak tűnnek, viszont számomra furcsa módon például a SONY XD930 a 3D teszten 10/9-et kapott, és állítólag nem produkál "crosstalk" jelenséget.
Amikor viszont az interneten keresgéltem a tesztek között, egy másik review konkrétan "nézhetetlennek" minősítette a 3D-jét, sőt egy amerikai fórumon felhasználók beszélnek arról, hogy gyártási helytől függetlenül mindegyikük ilyen típusú készüléke használhatatlan 3D-ben az erős "crosstalk" miatt.
Én is ezt tapasztaltam, amikor a kiállított példányt teszteltem a 3D demo-kkal...
Szóval így nem feltétlenül mérvadó az rtings.com tesztje.
"Aquila non captat muscas."
-
Ramoskaa
senior tag
válasz justaview #36705 üzenetére
Sziasztok !
Közel vagyok a célhoz, de kéne 1 kis löketLg és samsung TV között rágódom.
Ezeket nézegetem ki:
Samsung UE49KU6100
Samsung UE50KU6072
Samsung UE49KU6172
LG 49UH6507
LG 49UH661V
LG 49UH664V
LG 49UH668V
LG 49UF778V200ezerig mennék el. Az UH és az UF jelzés mit takar? Oldal és háttérvilágítás között nagy különbség van? A Samsungnál az ívelt kijelzőnek van valamilyen hátránya? Leginkább ps4hez használnám. Vékonyabb keretű közül szeretnék választani. Lg oldalán néztem ezeket és összehasonlításban semmi különbséget nem mutat kb a talpon kívül. Ha jól sejtem 668v a legújabb verzió.
köszönöm!
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...