Hirdetés

2024. március 1., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2) Synthwave válasza pipeline (#1) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ha ettől úgy érzed, hogy kicsit elviselhetőbb az életed, akkor váljék egészségedre, de amúgy eléggé

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#3) elder troll válasza pipeline (#1) üzenetére


elder troll
senior tag

Fizikai fájdalmat okoz a hír szerzőjének normális szavak használata, az egyik ilyen kedvencem a kalyiba volt. Amikor magyarként szinonima szótárat kell böngészni azért, hogy értelmezni lehessen egy hírt, akkor szerintem nem az én készülékemben van a hiba forrása.
Mindezt úgy mondom, hogy tudatában vagyok a saját készülékem szériahibájával, ami sajnos nem javítható.

[ Szerkesztve ]

(#4) King Unique


King Unique
titán

Ha nemrég arról volt itt cikk, hogy más gyártók már 40 Gb/s USB4-es külső SSD-t dobnak piacra, akkor ahhoz képest nem kicsit ciki, sőt már elég uncsi, hogy a Patriotnál még csak 10 Gb/s USB 3.2 szinten tartanak, még azt sem tudják 20 Gb/s értékre kimaxolni. :D

A külső házban lévő SSD-ről persze semmi infó, mármint hogy QLC / TLC, van-e rajta pluszban DRAM cache vagy csak az SLC cache, mekkora ezek mérete, stb. Ami azért lenne lényeges, mert ugye ezektől nagyban függ az adatátviteli sebesség, papíron hiába a max. 1 GB/s szekvenciális érték, ha azt egy fájlmásolásnál nem tudja tartani, vagy csak rövid ideig képes.

[ Szerkesztve ]

(#5) Synthwave válasza elder troll (#3) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Fizikai fájdalmat az okoz, ha megy a fölösleges szóismétlés (stilisztikailag igénytelen) vagy hogy minden cikkben mindig pontosan ugyanazok és ugyanúgy vannak leírva, mert nincs semmi variálás. 2400+ pubikált anyag után szerintem neked is okozna.

"Amikor magyarként szinonima szótárat kell böngészni azért, hogy értelmezni lehessen egy hírt, akkor szerintem nem az én készülékemben van a hiba forrása."

Ha ilyesmihez szótár kell, akkor azért van rá egy kis esély, hogy ott sem egészen naprakész a készülék, amin valamennyit segít, ha számodra ismeretlen szót tartalmaz a cikk, és veszed a fáradságot, hogy megnézd a jelentését, mivel így fejlődik a szókincsed. Az meg csak jó, nem?

Így, látatlanban inkább talán a korosztály lehet a dolog hátterében; én még könyveken és képregényeken szocializálódtam, de az angol nyelv tanulásához is fizikai szótár volt és kézzel keresés (na, ez mondjuk annyira nem hiányzik, de megvolt a maga bája, meg talán az információ is jobban megragadt, mert több erőfeszítést tett az ember a megszerzéséért), nem übergyors Google.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#6) elder troll válasza Synthwave (#5) üzenetére


elder troll
senior tag

Egy centivel sem lettem "több" azért, mert egy soha nem használt kifejezéssel bővült az amúgy tényleg harmatos szókincsem.
Nekem az írás (vagyis inkább a kommunikáció) az Achilles sarkam, pont nekem nem kell bemutatni a szóismétlés témakört, ráadásul igéhez kötöm a vesszőket állítmány helyett, így egy-egy hsz megírása nagyon erőn felül van. Hiába van logikám, ha a handicap ezerszeres.
Viszont neked van egy alapértelmezetten jó "írókád", de kényszeresen idiótábbnál idiótább kifejezésekkel hergeled a népeket. Vagyis egy szakmai oldalon egy nagyon régi és népies kifejezés (kalyiba) erőltetése szerintem nem helyénvaló. Főleg annak a tudatában, hogy egy összedőlés előtt álló (fa)viskó a tényleges jelentése, és ezt (fém) pc házakra használod.

(#7) drevin


drevin
csendes tag

Nem értem a fanyalgókat a címekkel kapcsolatban.
Véleményem szerint mindig könnyedén értelmezhető az adott kontextusban és kellőképpen változatos is.
Másfelől a kritikának létezik kulturált formája, amelynek halvány nyomát sem lehet felfedezni az itt megfogalmazott negatív kommentekben (én ezt tartom a leginkább elszomorítónak).
A szerző részéről szerintem célravezetőbb a passzív magatartás az ilyen esetekben, mert nincs semmilyen jelentősége az ilyesfajta megnyilvánulásoknak, valamint úgy gondolom, hogy többségben vannak a hozzám hasonló véleményt formálók, akiknek semmi baja nincs a közlendő megformálásával (azzal együtt, hogy kevésbé vagyunk "zajosak").

(#8) sTERNI


sTERNI
senior tag

Ez az önkéntes népművelés elég fura és hasztalan módja. Néha az az érzésem mintha egyik-másik cikk egy hangulatos "Álljunk meg egy szóra" marathon után készült volna.

Ja.. .és valamelyik házigazda bedobhatná már a keresőbe a "villant" szót (527 db-nál járunk éppen), lassan már az értelmező kéziszótárból is kikopik, úgy el van használva.

[ Szerkesztve ]

"You travel with fascinating companions, Doctor."

(#9) elder troll válasza drevin (#7) üzenetére


elder troll
senior tag

Megyek is vissza a tanyára, hogy az istállóban készült ssd-ket egy összedőlés előtt álló fa viskóba építsek be a többi pc komponens mellé (+ képzelj mellé egy bajuszpödrést).

(#10) King Unique


King Unique
titán

Ez nem a helyesírás topik, hanem egy külső SSD-vel kapcsolatos cikk, ahol értelemszerűen a külső SSD témához kellene érdemlegesen hozzászólni, vagy ha nem megy, akkor nem offolni feleslegesen.
A címet és / vagy a cikkben leírtakat akkor szokás firtatni, ha pl. szakmai pontatlanság vagy elírás* van benne, az egyéb, jelen esetben az "istállójából" firtatása viszont szvsz kicsinyes és felesleges.

* "A még idén debütáló, 3 éves garanciával megtámogatott ketyere Windows XP, Vista, 7, 8.1 és 1, valamint Mac OS X 10.3 (vagy újabb) operációs rendszerekkel egyaránt használható"

Itt az "1" gondolom 10/11, mármint Windows 10/11 akart lenni, úgy van értelme, meg a termék hivatalos weboldalán is "O/S support: Windows® 7*/8.0*/8.1/10/11 & Mac OS 10.3 or later versions" szerepel.

[ Szerkesztve ]

(#11) Semplar válasza drevin (#7) üzenetére


Semplar
őstag

Nem vagy egyedül ezzel a véleménnyel. A tulajnak megfelel az írásmód, másnak meg nulla köze van hozzá. A helyében nem engedném, hogy így nyíltan vegzálják a munkatársaimat.

(#13) King Unique válasza King Unique (#10) üzenetére


King Unique
titán

+ A Windows XP-t nem is említi a hivatalos weboldal támogatottként, bár vsz működni is azzal is, mármint MBR partíciós séma szerint inicializálva, mert gyárilag vsz GPT szerint van és azért nem kezelné a 32 bites XP.
Na meg ugyan nem említik, de nyilván működik ez a külső SSD Linuxokkal is, ott a gyártók általában pl. 2.6 / 2.8 kernelverziót szoktak megadni minimum követelményként.

(#14) King Unique válasza pipeline (#12) üzenetére


King Unique
titán

Dehogynem, mivel a helyesírás témakörébe nyilván beletartozhat a mondathelyesség, szövegkörnyezet, egyes kiragadott szavak jelentésének értelmezése és firtatása is, stb.
Ez továbbra is csak szőrszálhasogatás és azért felesleges, mert még ha elsőre kicsit talán szokatlan is az "istállójából" megnevezés, a cím és a szövegkörnyezet alapján eleve egyértelmű hogy mire vonatkozik és hogyan kell érteni. Ennyi erővel pl. az F1-nél is lehetne firtatni, miért használják mondjuk a "Red Bull Formula–1-es istálló" megnevezést, még sem teszik, mert kb. mindenki tudja hogyan kell érteni, milyen érdekes ugye. :B

Na szóval a téma továbbra is a külső SSD-k, hajrá. :))

[ Szerkesztve ]

(#15) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Én mindent értettem, elég sokat olvasgatom a házigazda cikkeit.

Lehet köszönhető a majd' 60 évemnek (ajjaj szerintem ezt a stilisztikai ficsőrt se sokan veszik le :) ) de semmi nehézséget nem okoz régebbi, idejét divatját múlt szavak szövegkörnyezetben felfogása, mégha modern világot is élük.
Sajnos a mai csetszleng tényleg igazolja a statisztikát miszerint majdnem felére esett vissza a használt szavak száma a köznyelvben.

Én még udvaroltam, bókoltam egy hölgynek, szóvirágokkal ékesített szép kifejezéseket használtam, ma ezt úgy mondják, ledumáltam a lábáról.
Durván fogalmazve ma ez lesüllyedt egy "Szia, jó vagy nálam, hol dugunk, nálad vagy nálam?
csak a példa kedvéért :)

Senkinek nem lesz semmi baja, betegséget se kap ha belekerül a szinoníma szótárába minél több kifejezés, netán szókapcsolat, esetleg régi szólásokkal fűszerezi a mondandóját.

Itt lehet többeknek a "fűszerezi" kifejezés is probléma forrása lehet, nem illik ide sehogy merugye főzés közben fűszerezünk.
pedig de, átvitt értelemben tökéletesen kifejezi a mondandómat.

(#16) nevemfel válasza elder troll (#3) üzenetére


nevemfel
senior tag

... az egyik ilyen kedvencem a kalyiba volt.

Ha sokat panaszkodsz, még a végén visszakapjuk a "kuckó"-t! :DDD
A kedvenceim még a "rágcsáló" és az "almás cég". :DDD

Arany mezők, ezüst folyók.

(#17) King Unique


King Unique
titán

Volt korábban a Patriot kínálatában egy PXD külső SSD sorozat is, de akkor az ezek szerint megszűnt és lett helyette a mostani Transporter External Portable SSD.
Ahol előbbi és utóbbi is 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 interfészes max. 1000 MB/s olvasási és írási sebességgel, utóbbinál viszont már 4 TB a max. tárolókapacitás a korábbi 2 TB helyett. Micsoda fejlesztés 3-4 év alatt. :D

[ Szerkesztve ]

(#18) RobbyJr válasza nevemfel (#16) üzenetére


RobbyJr
őstag

More ebbűl baj lesz ;]

(#19) ilor14 válasza tordaitibi (#15) üzenetére


ilor14
tag

Ennyi erővel használhatja a ház szó egyéb szinonímáit is (aminek ugyan úgy nincs semmi értelme): lakóház, házikó, otthon, épület, villa, lak, kecó, kéró, kégli, lakóingatlan, kvártély, hajlék, lakóhely, viskó, ingatlan, kunyhó, lakhely, vityilló, kulipintyó, kalyiba, pecó, kuckó.

Gyönyörűen hangzana ez a cikk is: "A szerelés megkönnyítése végett vázra csupaszítható kalyiba négy porszűrő betéttel óvott belseje..."
A szerelés megkönnyítése végett vázra csupaszítható vityilló négy porszűrő betéttel óvott belseje..."
A szerelés megkönnyítése végett vázra csupaszítható kulipintyó négy porszűrő betéttel óvott belseje..." (mondjuk ezt már használta...)

A túlbonyolítás nem ad semmi értéket egy egyszerű hírhez, azon kívül, hogy az írója elmondhatja, hogy ő mennyire okos és választékos (mégha értelmetlen is).

(#21) Acélfarkas válasza pipeline (#20) üzenetére


Acélfarkas
senior tag

A ventillátor amúgy se szélhajtó, hanem szélkeltő. És hozzátenném, hogy az egér meg nem kergeti a kurzort, hanem mozgatja.

"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"

(#22) tordaitibi válasza ilor14 (#19) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Ennyire azért ne :)

Ellenbe a témaindító cím,
semmi kifogásom egy ilyen ellen pl.
A Patriot istállóból versenybe szállt a leggyorsabb telivér, a blabla gigabájtos akármilyen írás-olvasással stb. rendelkező ssd.
Vagy,
Ringben a Patriot akármilyen ssd-je, alulmarad vagy ko-val veri a mezőnyt?

Bár kicsit tényleg fura,... de eléggé egyedi :K

Emlékszel a szerintem eddigi legjobb címre, amikor valamelyik 7-es Iphoneból száműzték a 3,5-ös füles lukat?
Hetes, ki hiányzik? Jack!
Szerintem überfrappáns.

(#23) Lokii válasza elder troll (#6) üzenetére


Lokii
tag

Szerintem tök jó a status quo , úgymond sokkal változatosabbak így a cikkek

Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926

(#24) makoss


makoss
addikt

Hááát, gyakorlati teszt kellene mert a Kingston xs 2000-re is azt mondták milyen gyors, és egy rakás sz@r! :W

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#25) Mekiúr válasza makoss (#24) üzenetére


Mekiúr
tag

Milyen csatlakozón használod?

(#26) tordaitibi válasza makoss (#24) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Megmondom neked őszintén, cseppet se bánnék egy relatíve tetűlassú de kicsike, max. 2280 méretű, hosszú élettartamú ssd terméket háttértárnak. Akár több terás méretben, akár usb házba, emberi áron.
Nálam az os méretek 30 és 50GB, azaz ezek valóban dolgozzanak egy ultragyors lemezről, nekem speciel egy 128-as nvme bőven sok lenne. Minden a háttérre van irányítva. Letöltések képek videók stb. stb.
(óriási előny, egy rendszer halálnál nincs katasztrőfa, minden adat megmaradt)
A passzív tartalmak viszont dagadnak, híznak, azoknak viszont totál felesleges egetrengetően magas írási-olvasási sebesség.

(#27) Skyline15 válasza tordaitibi (#26) üzenetére


Skyline15
tag

Én Kínából rendeltem egy USB-C-s házat még 2 éve, azóta egy Samsung 970 1 TB m.2 SSD van bent, ezt szoktam gépklónozásokhoz használni, az újabb gépeken egy teljes OS klónozás 3-4 percet vesz igénybe (SSD-ről SSD-re természetesen, teljes diszk klónozással).

"- Nagyapa, Te hős voltál a háborúban?. - Nem de örülök hogy hősökkel szolgálhattam."

(#28) tordaitibi válasza Skyline15 (#27) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Dettó :K csak nálam egy Axagon házba van az 1 terás WD, mindkettőt itthon vettem.
Meg én még egyébre is használom, komplett portable rendszerek,+ adattárolás a' la Ventoy projekt.
ha érdekel, nem önreklám, szerintem hasznos: [link]

(#29) King Unique válasza makoss (#24) üzenetére


King Unique
titán

Kingston XS2000 Portable SSD Review: Small Size with XL Performance

"Kingston's XS2000 write performance is solid within its SLC cache, but due to its DRAM-less architecture, the drive is very inconsistent once it is full. The SLC cache features both a static and dynamic portion. Our 1 TB sample wrote roughly 103GB of data at 1,890 MBps before its write performance degraded to an average rate of 214 MBps for the remainder of the test. Furthermore, the XS2000 recovered only its 6 GB static portion within a five-minute idle window, and the dynamic portion fully recovered within a longer half-hour long idle window."

Vagyis addig gyors a fájlmásolás és éri el + tartja a szekvenciális maximumot, ameddig az SLC cache-t tudja használni, ellenben amint az elfogy, drasztikusan belassul az írási sebesség. Viszont pl. fél órás várakozás után amint újrarendezi, újra visszagyorsulhat.
Ez nem újdonság, így van ez más belső és külső SSD-knél is. Ha olyan külső SSD kell, ami folyamatos fájlmásolásnál minél tovább tartja a szekvenciális maximum értékeket, akkor olyan kell venni, aminél az SLC cache minél nagyobb és van mellette DRAM cache is, meg lehetőleg inkább TLC mint QLC NAND-os.

[ Szerkesztve ]

(#30) makoss válasza Mekiúr (#25) üzenetére


makoss
addikt

ASUS Prime Z790-P WIFI

#29 King Unique Nyílvánvaló, hogy nagy fájlokat másolok egy amúgy is nagy tárra, de ha én lennék a gyártó, fejlesztő, eleve nem dobok piacra egy olyan SSD-t ami nem képes tartani a specifikációkban leírtakat! :U
Én meg nem veszek ilyen hulladékot! :F

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#31) King Unique válasza makoss (#30) üzenetére


King Unique
titán

A szekvenciális maximum említésénél kb. nyilvánvaló, hogy az nagy méretű fájlokkal végzett műveletekre értendő és nem apró fájlokra, amely utóbbi eleve jóval lassabb lehet.
A másik topikba berakott teszteredmény alapján pont hogy nagyjából kb. hozta nálad az XS2000 a gyártó által megadott szekvenciális maximumot (2 GB/s).
Hol írja a gyártó a specifikációban, hogy az adott külső SSD a teljes telemásolásnál végig tartja a szekvenciális maximumot? :))

[ Szerkesztve ]

(#32) makoss válasza King Unique (#31) üzenetére


makoss
addikt

Teljesen felesleges írnia, amit betettem korábban annál minek írná?
Nem értem a kérdésed. :F
Ami a specifikációkban van, sehol nincs apróbetűs rész, ha kellő hardverrel rendelkezel, bírnia kell a másolás elejétől a végéig!
Ha,
1. lelassul,
2. forrósodik
3. nem tartja a sebességet
akkor eleve híbás az adott SSD, hívja vissza a termékeit!
Csak azt nem értem minek dobnak piacra egy ilyen tárat ami nem jól működik???
Vigyék vissza a tervezőasztalra és dolgozzanak még rajta, ez csak egy befejezetlen SSD :F
A Samsung x5-el nincs ilyen gond, kellően gyors, a másolás elejétől a végéig :U

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#33) King Unique válasza makoss (#32) üzenetére


King Unique
titán

A "bírnia kell a másolás elejétől a végéig" max. akkor kérhető számon, ha a gyártó konkrétan megad és leír ilyet a specifikációban, ellenben ha nem, akkor nyilván nem.

Nem, nem feltétlen hibás az adott külső SSD, hanem ennyit tesz a DRAM cache hiánya + ha elfogy az SLC cache, ezt kellene már végre felfogni, + legközelebb a vásárlás előtt jobban tájékozódni. :B

A Samsung X5 azért is gyorsabb, mert abban a PM981 (970 EVO OEM változata) SSD is komolyabb, van DRAM, TLC-c, stb, ellenben a Kingston XS2000 ugye DRAM-less kivitel, utóbbinál max. SLC cache van.

[ Szerkesztve ]

(#34) makoss válasza King Unique (#33) üzenetére


makoss
addikt

Ezért fogok ezek után kizárólag Samsungot venni mert a Kingston ezek szerint a hazugságaira épít, nem az eladás számának növekedésére! :U

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#35) King Unique válasza makoss (#34) üzenetére


King Unique
titán

Na és ha olyan Samsung külső SSD-t sikerül venni, ami DRAM-less és az SLC cache elfogyása után ugyanúgy belassul írásnál, akkor ott is jön majd a "hazugságaira épít" szöveg, vagy mi? :))

[ Szerkesztve ]

(#36) makoss válasza King Unique (#35) üzenetére


makoss
addikt

Semmilyen hiba nem volt eddig a Samsunggal de még annó Goldstarnál sem.
Van még kérdésed?

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#37) King Unique válasza makoss (#36) üzenetére


King Unique
titán

Nem világos hogyan jön az adatátviteli sebesség kapcsán a DRAM cache és SLC cache, meg QLC vs. TLC NAND témához a "Semmilyen hiba nem volt", meg amikor pl. a legújabb Samsung T7 és T9 külső SSD-k is DRAM-less kivitelűek, amire pont a célzás ment.
Nem, nincsen, mert láthatóan felesleges... :D

[ Szerkesztve ]

(#38) makoss válasza King Unique (#37) üzenetére


makoss
addikt

Fölösleges leírjam mert úgy sem értenéd meg.
jaa: :))

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#39) makoss válasza King Unique (#37) üzenetére


makoss
addikt

A T7-ről nem tudok nyilatkozni mivel T5-öm van, de annó annak sem volt hibája hanem az akkori rendszer nem tudott lépést tartani a technológiájával :U

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#40) King Unique válasza makoss (#38) üzenetére


King Unique
titán

Nem, pont fordítva, mert ezek szerint te nem akarod itt felfogni és megérteni, hogy az általad favorizált Samsung külső SSD-knél is már ugyanúgy DRAM-less az aktuális T7 és T9 sorozatok és ott is addig lesz gyors az írási sebesség, addig tudja a max. szekvenciális értékeket, amíg azt az SLC cache kiszolgálja, akárcsak a Kingston XS1000 és XS2000 esetében. + Ha TLC helyett QLC, akkor az még tovább ronthat az ezen. Tehát amikor az utóbbiaknál megy erre a panasz, akkor ennyi erővel ugyanúgy mehetne az előbbiekre is, erre próbáltam rávilágítani.
Hát a tények ellenében valóban felesleges is bármit magyarázni. :))

[ Szerkesztve ]

(#41) makoss válasza King Unique (#40) üzenetére


makoss
addikt

Fölösleges igen, mert a véleményem azóta sem változott, tényeken alapul :))

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#42) King Unique válasza makoss (#41) üzenetére


King Unique
titán

A tényeket és a konkrét információkat ha jól olvasom én írtam le, ellenben a másik oldalon okként azt sikerült megállapítani, hogy biztos hibás a termék, azért olyan a működés, ami ugye nem feltétlen úgy van... :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.