Hirdetés

2021. január 26., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi Note - Szerelem, első látásra

A kínai gyártó középkategóriás, sokmagos tepsijébe hardveresen nem tudok belekötni, de másutt sem sok a baki.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető-felvezető, előzmények

Nem is olyan rég el kellett adnom a Wayteq Talk 5H típusú telefonom, mert hirtelen tőkeinjekcióra volt szükségem a kis bizniszemhez. Eladás után pár órával már jöttek az első elvonási tünetek. Nem is gondoltam volna, hogy mennyire addiktív cucc az okostelefon.

Hirdetés

Metrón, villamoson, meg úgy mindenhol akaratlanul vettem észre a sok boldog embert, akik bújták a kijelzőt ezerrel, zenét hallgattak, miegymás. Én meg ott szomorkodtam a nagyon feature-phone Samsungommal, amiben még FM-rádió sem volt. Az mentett csak meg a totális pusztulástól, hogy tudtam: a dolog átmeneti.

Persze hordhattam volna a tabletem magammal, de azt úgy annyira nem szeretem utcán, sem tömegközlekedve, különösen nem nyáron, mikor nem is igazán lehet hova pakolni. Függő lettem.

A lényeg tehát, hogy volt bő két hónapom nézelődni, hogy mi legyen a következő kagylóm, addig csupán a Doogee DG350 Pixels teszt idején látott okostelefont a SIM kártyám. A méret adott volt a Talk 5H után, tehát 5,5 hüvelyk alá semmiképp sem szerettem volna váltani.

Közben jöttek a középkategóriás tepsitesztek a Mobilarénán, Samsung és HTC, így még kacérkodtam a 6 hüvelykkel is a Lenovo S930 személyében. Aztán filóztam, hogy azért mégiscsak bő egy éves benne a hardver, lehet már nagy lenne számomra is a mérete, kevés a teljesítménye, talán szúrnának az arcok az utcán miatta stb. Egyedül a Boomsound szerű, előlapi sztereó hangszórók szóltak mellette, de nem mertem bevállalni, nem tudhattam, hogy tényleg jól szól-e, és így jött a képbe a Xiaomi Redmi Note.

Xiaomi

Ezúttal is a Pandawillről rendeltem. Őket preferálom leginkább a korrektségük miatt, azt hiszem erről írtam már az előző bemutatómban is. Ráadásul a rendeléskor náluk volt legolcsóbban kapható a Redmi Note.

Mivel azóta sajnos árat emeltek és eltelt egy kis idő, így a mostani számításom már nem releváns.
Tehát 199.99 USD volt a telefon, ami forintosítva, tréfásítva 52-54 ezer körül realizálódott. Ez lehet valakinek sok, ám a címben lelőttem a poént, nekem maximálisan megérte, de lássuk, hogy pontosan miért...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.