2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Efox Value C6 (Pomp C6 mini)

Egy kategórájához mérvén olcsó kínai telefon (egyenesen Németországból rebrandelve), rengeteg meglepetéssel.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Nem régen, még egy Motorola Atrixot használtam, de a kijelzőjén az egyik csík nem működött, és amúgy is érett volt már a cserére, így valami telefon után néztem.

Ezek voltak a szempontok:
- Legalább 5"-os IPS kijelző
- Semmiben se legyen rosszabb, mint az előző telefon
- Legyen olcsó
- Ne legyenek rajta virtuális gombok

Az Efox Value C6-ra esett a választásom. A telefont a Coolicool-tól rendeltem 120 USD (~28000Ft)-ért. Az ár tartalmazza az ingyenes - nyilván bele van kalkulálva az árba - DHL szállítást és mivel EU-ból jön, ezért nincs se vám, se ÁFA. Egy hét alatt megjött, bár lehet, postával jobban jártam volna. (Nem értem a DHL-t, ha a 27 számra van címezve a csomag, akkor miért a 18-ba rakja le, pedig a házszám is ki van írva.)

Az Efox egyébként egy német webáruház, ami rebrandeli a kínai telefonokat, jelen esetben a Pomp c6 mini-t.

A készülék jól be van csomagolva.

(Katt a képre, ha többet akarsz látni)

Tartozékokból kapunk hozzá egy töltőt, amin van valami összekapcsoló féleség és egy fóliát, meg egy tokot.


Kinézet

Kinézetre, bár ez szubjektív, szerintem nagyon jól néz ki a telefon. Amikor képen láttam, olyan semlegesnek tűnt, de élőben szép, szerintem nagyon jól megy a fehér hátlap a fekete előlaphoz.

(katt a képre a galériához)

Amikor megvettem a készüléket, először nagyon féltem, mivel az előző telefonom egy csúcskészülék volt, a maga kategóriájában. Azt vártam, gagyi lesz a minősége az elődhöz képest, de nem lett az, sőt. A hátlapja nem fényes, még egy kevés gumírozott réteg is került rá. Az ujjlenyomatok nem látszódnak rajta, ha nem valami nagyon erős fénnyel világítjuk meg.

Fogásra elég minőséginek tűnik a készülék, rendesen össze van rakva. Próbáltam csavargatni, de recsegést nem hallottam. Egy kézzel is jól kezelhető, mert vékony kávája van (nekem meg nagy kezem :) ) A készülék elég vékony, mindössze 7.7 mm. Mivel ilyen vékony, nagyobb hardverigényű játékok alatt a kijelző tetejénél melegszik. Még éppen elviselhető, az Atrixszal egy szinten van (nem tudom, hogy a többi telefon mennyire melegszik, lehet ez az átlagos, az Atrix cikkben se lett kiemelve, hogy melegszik). Videólejátszás alatt ilyet nem tapasztaltam.

A kijelző felett helyet kapott egy 2 Mpx-es kamera (jobb minőségű, mint az Atrixé, sötétben sokkal jobban látszik a képe) Mellette, jobb szélen helyezkedik el az értesítő LED (zölden világít eseményeknél, pirosan töltésnél, és ha az aksi 15% alatt van), szerencsére nincs erős fénye, nem zavaró mint az előző telefonomnál.

Gombokból hármat kapott, szerencsére nincs köztük keresés. Ezek nem kaptak háttérvilágítást, bár így sem lehet melléütni, mivel van elég hely, inkább zavaró lenne.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.