2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi Note - Szerelem, első látásra

A kínai gyártó középkategóriás, sokmagos tepsijébe hardveresen nem tudok belekötni, de másutt sem sok a baki.

[ ÚJ TESZT ]

Kötelező dolgok, összegzés

4G/LTE tehát nincs, 3G viszont igen, ám WCDMA (900/2100), ami a nem Budapesten élőknek lehet problémás. Bluetooth, WiFi, GPS természetesen van, utóbbi GLONASS nélkül, de gyorsan talál műholdat és tartja is azokat, tehát nincs szükség MobileUncle Tool-ra. Az NFC is kimaradt, ami nélkül szerintem lehet élni, kapunk viszont OTG támogatást, amit személy szerint jobban értékelek előbbinél.
Ahogy azt már írtam, két normál méretű SIM kártyát pakolhatunk bele, ha az egyiken beszélünk, addig a másik leugrik a hálózatról.

Az akkumulátor 3200 mAh teljesítményű, személyes tapasztalatom az, hogy keveset piszkálva két napig bírja, intenzív használat mellett azonban már jobb, ha este töltőre tesszük. Nálam az utóbbi a jellemző, de ezt ugye embere válogatja.

Összegzés

A Xiaomi Redmi Note szoftveresen nem hibátlan ugyan, de egy baromi jó készülék ennyi pénzért és nem olyanok ezek a hibák, vagyis inkább bakik, hogy földhöz akarnám vágni miattuk, no meg ismerve a MIUI hozzáállását, ezek gyorsan javításra kerülnek majd.

Szuper a zenelejátszó, a kijelző gyönyörű, a fotók, videók szépek, a hangminőség telefonáláskor tiszta, WiFi jelerőssége is remek telefonhoz képest, értsd kint a kertben, olyan helyen is fogta a routerem jelét, ahol a tabletem már szakadozott és méretéhez képest az akkuidő is elfogadható. Energiatakarékos móddal pedig biztosan növelhető, de ezt én kikapcsoltam és a fényerőt is maximumon hagytam, mivel néha nem jól lőtte be automata módban. Ráadásul nekem éjszaka kivételével folyamatosan be van kapcsolva a 3G/WiFi/sync/GPS/Dropbox photo sync stb.

Hardveresen nem tudok belekötni. Talán egy kis fémet, vagy Gorilla Glass védelmet kaphatott volna, esetleg matt hátlapot (bár lehet a fekete verzió az, várom ez ügyben a fórumtársakat), nagyobb akkumulátort, de ne legyünk telhetetlenek, hiszen egy ~200 dolláros, nagy kijelzős, márkásabbnak számító kínai készülékről beszélünk, aminek van folyamatos támogatása és minden általam felsorolt plusz dolog csak drágábbá tette volna.

A füles kihagyásáért viszont jár a fekete pont mindenképp, mert a Xiaomi nem gagyi fülhallgatókat gyárt és azért igazán pakolhattak volna hozzá egyet, ha már a hangzásjavító is kifejezetten Xiaomi gyártmányokra van optimalizálva.

Ha megnézzük, hogy ezért az árért mit kapunk itthon, akkor szóba lehet hozni a bemutatómban már emlegetett Wayteq Talk H5-öt, ami most a Media Martkban 49 ezer, máshol 43-44 ezer, de ennél sokkal gyengébb, aztán ott a HTC Desire 816, ami hardveresen szintén gyengébb és 80 ezer körül kínálják, ha pedig szemtelen akarok lenni, akkor pusztán méretbeli hasonlóság miatt említeném a Samsung Galaxy Note 3 Neo-t, amiben picivel erősebb a 6 magos processzor, többet tud némileg (pl.: NFC), viszont 90 ezerről indul, hivatalosan pedig jóval 100 ezer felett van.

Közvetlen, itthon is kapható ellenfele talán a kisebb kijelzőjű Prestigio MultiPhone 5508, ami ugyanezzel a hardverrel operál, de MIUI nélkül és 5 hüvelyken 64 ezerért, bizonytalan támogatással.

Én személy szerint tehát nem bántam meg, nagyon szeretem ezt a készülékem és azt hiszem minden fillérjét megérte. Sok telefonom volt, nem is emlékszem mindegyikre, csak azokra, amiket sajnáltam eladni. Ilyen volt például a Nokia N97, a Motorola Defy, a Samsung Galaxy S3 és a Vowney V5 is. Azt hiszem a Xiaomi Redmi Note is ebbe a társaságba fog tartozni. :)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.