2023. október 2., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi Note - Szerelem, első látásra

A kínai gyártó középkategóriás, sokmagos tepsijébe hardveresen nem tudok belekötni, de másutt sem sok a baki.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia, szuperságok

Az előlapi kamera 5 megapixeles és az autofókuszt leszámítva majdnem mindent tud, amit a hátlapi. Videót maximum full HD felbontásban rögzít, van arcfelismerés, szépségfotó (sic!), ISO állítás, fehéregyensúly és hangvezérlés, amihez csak ki kell mondani, hogy csíííz és már készül is a remekmű. Szelfikhez több, mint tökéletes... talán egy villanó kellett volna ide is és akkor mindenki boldog, akit fűt a szelfiláz.

A fő kamera 13 megapixeles, autofókuszos. Az előbb felsoroltakon túl itt még kapunk HDR, panoráma- és éjszakai módot, választhatunk jelenetet. Videót szintén full HD-ban rögzíthetünk (30 FPS), vannak színeffektusok, képstabilizátor és persze sztereó hang. Geo-tagging minden esetben elérhető.

Az elkészült képek a telefonon nagyon jól néznek ki és gépen sem annyira rossz a helyzet, de ahogy már a múltkor is írtam, laikus vagyok a témában. Tiszta időben szép képeket készít, talán a színek egy picit harsányabbak, mint a valóságban és zárt térben nekem soknak tűnik a zaj, de abszolút vállalhatók az elkészült képek. Az apró bakik miatt letöltöttem a Lenovo-féle Super Camera appot, amivel sokat javult a helyzet. Természetesen az itt látható fotók a gyári kamera app-pal készültek.

Videózáskor, full HD felbontásnál vettem észre, hogy bizonyos helyzetekben szakadozott a felvétel a gyári kamerával. Megmutatni nem tudom, mert egy családi eseményt filmeztem és a szereplők lehet zokon vennék, ha feltölteném, de a Super Camera nem produkált ilyet és olvastam, hogy mások is írtak erről a bugról, szóval bizonyára javítva lesz hivatalosan a közeljövőben.
Egy arc készített vele tesztvideót, neki úgy tűnik, okés minden. Íme:

A szuperságok pedig a zenelejátszóban vannak, mert nagyon profi az egész.
Van online zenebolt, ahonnan 320 kbps tömörítésű MP3 nótákat tölthetünk le. Sajnos a dolog nem annyira csillám, mert szinte csak kínai együttesek dalai vannak fenn, de kultúrmissziónak jó. Aztán válthatunk Billboard lista, itt már nem csak kínai dalok vannak, hanem híres előadók slágerei is, illetve találunk egy FM szekciót, ahonnan online hallgathatunk ismét csak szuper kínai muzsikákat. Höhöhö.

Na jó, ez így annyira nem szuperség, de van még más is... szerkeszthetjük a metaadatokat, letölti és menti a borítóképet, ha épp nincs az adott dalhoz, ha pedig nem talál, akkor minimalista animációval kényezteti a szemünk. Automatikusan képes az ID3 tag szerkesztésre, de ezt érdemes kikapcsolni, mert egy Chris Lake nótát simán átnevezett kínaira.

Magát a lejátszót widget formájában kipakolhatjuk a kezdőképernyőre, ott klassz kis pontok ugrálnak a zene ütemére, lezárt képernyőn is elérjük és a zeneszámok közt léptethetünk rázással, vagy kérhetjük, hogy szünet nélkül, egymásra keverve játssza a listánk. Aztán van még egy csomó funkció, amikről fogalmam sincs, hogy mire jók, éppen ezért inkább mutatom fotón.

A hangminőség baromi klassz, ezúttal is az American Audio fejhallgatómmal teszteltem, kellően hangos, jó a basszus mennyisége és ezen még növelhetünk, ha beállítások közt megkeressük a Fülhallgató szekciót, ami rendszerszintű hangszínszabályzó, gyári hangzásjavító cuccos.

Az FM rádiónak elméletileg füles nélkül is kellene működnie, de a valóságban nem jön be egy rádióadó sem, csak antennaként szolgáló fülhallgató csatlakoztatása után.

A videólejátszóban is van online bolt és elboldogul szinte minden népszerű formátummal. FHD mozi sem kottyan meg neki, de mivel a kijelző "csak" HD, így nem is érdemes akkora fájlokkal teletömni a memóriakártyát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.