2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

A nagy Superlux teszt

Hat-plusz-egy tajvani az ős osztrákkal szemben.

[ ÚJ TESZT ]

A kezdetek

Thomann, rendelés és a bagoly

Az egész valamikor tavaly tavasszal indult. Schawo fórumtárs korábban már többször rendelt a www.thomann.de oldalról és figyelmes lett a márkára, illetve hogy néhány helyen megemlítették, mint jó vételi lehetőséget. Akkoriban tévedhettem én is a fejhallgatós topikba, mert emlékszem rá, hogy jeleztem, érdekelne egy közös rendelés.

Aztán ez annyiban is maradt. Egészen novemberig. Ekkor Shufny fórumtárs vállalta magára a szervező szerepét és rendelték meg az első adag Superlux fejeseket. Megint csak jókor tévedtem a topikba, és ismét felvetettem, hogy érdekelt lennék, egy újabb rendelés esetén. Ez volt december elején. Nem nagyon akart senki jelentkezni, ezért felvetődött bennem, hogy a szervezést gyorsítandó, csinálni kellene egy topikot. Mondanom se kell, hogy ez volt az első topik, amit létrehoztam. Tartottam is tőle, hogy majd valami gond lesz vele, de szerencsére mindent jól csináltam. Szép lassan megjelentek az érdeklődők is, így még a karácsonyi kiszállítással meg is kaptam az első pakkot. Összesen 8 darab fejhallgatót a 681-es szériából. Mivel kb. a fele postával ment tovább, így gyakorolhattam a doboz gyártást is, lévén ezeknek nincs saját doboza. Alighogy beérkezett az első pakk már kezdetét vette a második kör szerveződése. Ezt lényegesen nagyobb érdeklődés övezte.
A szervezést megint felvállaltam, mivel ismét érintett lettem a rendelésben. Ezt még december vége előtt le is tudtuk adni. Hogy ne legyek teljesen kipihent egy harmadik csapat is formálódóban volt. Ekkora az egyértelmű sláger termék a Superlux HD668B lett. Ez meg is látszódott az árukészleten. A decemberi 668B szállítmány 23-án érkezett meg raktárba. Ha jól emlékszem, 27-én adtam le a rendelést 20-25 darabra csak ebből a típusból.

[A második pakk, és a bagoly]

Majd jött a fekete leves, ugyanis a forgalmazónál az egyik rendelt termék nem volt már raktáron, így az egész kiszállítást csúsztatták. Ez bevett szokás a webshop-oknál, így ugyanis nem kell többszörös szállítási költséget fizetni. Sajnos ezt kicsit későn vettem észre, és mire kapcsolatba léptem velük, már nem volt meg a szükséges mennyiség. Így aztán végül a második csoportban „csak” 10 darabot sikerült rendelni, a többieknek meg kellett várni a következő beérkezést, ami kezdetben 01.31. volt, majd hál’ istennek előrébb hozták és január 23-án érkezett meg a forgalmazóhoz.
A harmadik csoport végül hatalmasra duzzadt a korábbiakhoz képest. 40 fórumozó összesen 44 fejhallgatót rendelt, az egyéb cuccokkal összesen 33 kg három hatalmas dobozban.

Jelenleg a negyedik csoport szerveződése van folyamatban, ahonnan többen jelen írás publikálására várnak, hogy némi támpontot kapjanak a kevésbé ismert típusokról.

[A harmadik pakk: egy 668B = félbagoly]

Aki meg tudja mondani, honnan van a bagoly, annak a következő rendelésnél nem kell fizetni szállítási költséget. :)

Superlux: a gyártó

Nem meglepő módon egy kínai gyártóval állunk szemben. A honlapjuk szerint 1996-ban alapították a céget. Nem a kiváló minőségre, inkább a remek ár/érték arányra törekednek. Foglalkoznak OEM gyártással is, amire a fórumokon példát is lehet már találni.

A szorgos kínai kezeknek köszönhetően nem kellett súlyos pénzeket költeni a dizájn megalkotására. Már jól bevált formákat vettek kölcsön. Némelyiket több, míg másokat kevesebb sikerrel. Meglepően széles a termék portfóliójuk. Karaoke eszközök, fej- és fülhallgatók, mikrofonok, headsetek, hangfalak, erősítők és mindezek vezetékes és vezeték-nélküli variánsai.

Európában sajnos elég kevés helyen forgalmazzák. A Thomann Musikhaus az egyik ilyen cég. Ráadásul talán ők kínálják a legolcsóbban. Az USA-ban 1.5-2x ennyiért kapható, sőt furcsa anomália, hogy gyártó hazájában is drágább.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.