2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

A nagy Superlux teszt

Hat-plusz-egy tajvani az ős osztrákkal szemben.

[ ÚJ TESZT ]

A gyenge láncszem

Superlux HD651

A második rendelés során keltette fel a figyelmünket ez a darab. Olcsóbb és zárt kialakítása miatt kíváncsiak lettünk, hogy vajon mit tudhat. Sajnos még a kínaik sem képesek csodát tenni, ez pedig még attól is távolabb áll. A hangja mellett ergonómiailag sem egy csúcs, legalábbis számomra. A fejhallgató szétnyitásakor a tetején lévő fülek, mintegy meglékelik a fejemet. Szerencsére a kis zongoralakk műanyag darabok kivehetőek, amik az egészért felelősek. Ezt követően sokat javul a komfort.

Superlux HD651:

- erőteljes a mély tartomány és a dinamika is rendben van
- a közép a és a magas nagyon nem az erőssége
- szigetelése tűrhető, a szorítóerő közepes
- kényelmetlen hosszútávon nagyobb fejjel rendelkezőknek

Ellie Goulding – Generation Dubstep – Starry Eyed – 320 kbps MP3 – mély teszt
Határozottan intenzívebbek a mélyek, mint a K240 esetén. Bár ez a zárt kialakításnak is betudható. Talán azt is megkockáztatom, hogy dinamikusabb, de kevésbé részletes. A közép tompa, a magas kevéske.

Harcsa Veronika – Red Baggage – Unreachable – 884 kbps FLAC – jazz, női ének
Az egész hangzás tompább, kevesebb részlet, kisebb a tér érzet. Nagyon nem fekszik a jazz ennek a fejhallgatónak. Elmosódnak a részletek, összefolynak a hangszerek. Hiába több a mély, leginkább csak búgásként van jelen.

Scorpions – Blackout – When The Smoke Is Going Down – 852 kbps FLAC – klasszikus rock
Tompa, kevés részlet. A kevés mély miatt a dinamika is elmarad a várttól. Az biztos, hogy ilyen stílust nem élvezetes hallgatni ezzel a fejhallgatóval.

Coldplay – Rush Of Blood To The Head – Clocks – 942kbps FLAC – alternatív rock, magas teszt
Itt derekasan elhasalt. Jellemzően közép és magas tartományra épít a zene, ami a 651 gyengéje. Úgy tűnik, itt végig ismételni fogom magam. Tompa a hangzás, kevés a részlet. Biztos van ettől rosszabb, de a jelen felhozatal mellett az „ülj le, egyes” kategória ennél a számnál.

Maurice Ravel – Boléro – 586 kbps FLAC – klasszikus, magas rezonancia, abszolút dinamika
A mélyek jelen vannak, de ennyi. A középtartomány fátyolos, tompa. A magas kellően erős, de kevés a részlet, így értelmét veszíti. A legmagasabb hangok egybe is folynak. A végén a sok hangszer „nem tud mit kezdeni egymással”. Aki ezzel akar komolyzenét hallgatni, az adott a sz@rnak egy pofont.

Metallica – S&M – Nothing Else Matters – 1013 kbps FLAC – koncert
Mintha egy tévét hallgatnék, azt leszámítva, hogy itt mélyek vannak túlsúlyban. Annyira nem tűnik rossznak, mint az előző számok esetén. Az énekhang az arcunkban van és itt nem jó értelemben. A részletesség kicsi, a mély búg, a magas sok. Különösebben fel sem tűnik a nagyzenekar a háttérben.

The xx – xx – Islands – 807 kbps – FLAC – indie, experimentális, mély dinamika
Talán az első szám, ami nem szenved komoly hátrányt a 651 hiányosságai miatt. A mélyek elég intenzívek, de kevés a részlet. A női ének fátyolos, a férfi tűrhető.

Liquid Tension Experiment – Liquid Tension Experiment – The Stretch – 966 kbps FLAC – instrumentális rock
Brrr… igazi hideg zuhany. Remek példa rá, hogy miként nem kellene szólnia. Újra kiütközik, hogy a magas és a közép nem erőssége ennek a fejesnek.

Within Temptation – The Heart Of Everything – Forgiven – 676 kbps FLAC – női ének
Rakd egy dobozba a Sextett, emeld ki magasat és hallgasd úgy. Pfúj…

Godsmack – The Other Side – Spiral – 1049 kbps FLAC – akusztikus rock
Érdekes módon itt nincs akkor probléma. Persze érződik, hogy egy olcsó fejhallgató van a fejünkön, de azt hiszem a bőven hallgatható kategóriába esik. Ezen meg is lepődtem.

Tartozékok: zsák

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.