2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

A nagy Superlux teszt II.

Három tajvani fejhallgató méri össze tudását immár két népszerű európaival.

[ ÚJ TESZT ]

A folytatás...

Az első Superlux teszt óta sok víz lefolyt a Dunán, meg némi az én torkomon is.
Az írásom lényege ismételten újabb fejhallgatók bemutatása. Elismerem, hogy nem a legjobb megoldás, hogy az ember a saját portékáját mutassa be, mivel nem biztos, hogy teljesen hitelesnek tekinthető. Ennek ellenére vállalom az ezzel kapcsolatos ellenvéleményeket, mivel nem kötelezhetek senkit arra, hogy helyettem csinálja meg. Illetve ha megkérnék is valakit nem biztos, hogy el is vállalná egy nagy lélegzetvételű írás elkészítését

[Minden doboz mögött van még egy másik is]

A teszteléshez igen hasonló körülmények állnak most is rendelkezésemre, mint az előz teszt megírásakor. Ám történt néhány változás, amit a felesleges átkattintások, linkek kiküszöbölése okán ismertetnék is.

A referencia fejhallgató továbbra is ugyanaz az AKG K240 Sextett (azt hiszem, ideje lenne visszaadni :U ), de nem régen sikerült lecsapnom egy jó üzlet keretében egy Sennheiser HD555 fejesre is.
Így az AKG mellett most már a Senn hívei is kaphatnak némi viszonyítási alapot, révén, hogy egy igen elterjedt és népszerű darabról van szó.

Ám előre bocsájtom, hogy nem fogok kegyelmezni. Nem most volt lehetőségem először meghallgatni, de mióta a tulajdonomba került azóta határozott meggyőződésem, hogy túlértékelt. (A közönség ledöbben.)
Legalábbis ár alapján többet várnék, még úgy is, hogy volt időszak, amikor ~20E forint körül volt kapható. Ám a normál ára szerintem indokolatlan. Korábban a fejes topikban valaki azt mondta, hogy sokaknak ez volt az első normális fejesük, ezért is van róla ennyi pozitív vélemény, emlék.

A forrás maradt az Audiotrak Prodigy HD2 hangkártya a korábban használt TLE 2082-es műveleti erősítőkkel. Egy kis különbség, hogy most nem az Envy driverrel üzemel, hanem a gyárival, így ténylegesen HD2-nek látja a rendszer, bár nem tudom ez mennyit jelent hangban.

Lejátszáshoz használt foobar 2000 a WASAPI kimeneti pluginnal megfejelve működött, EQ-t nem használok.

Mivel a Bravo is nálam vendégeskedik még, így érthetően bevetésre kerül majd némi kiegészítés keretében. Ám azóta a Superlux saját erősítője is eljutott hozzám, így az is szerepelni fog. Ha erőmből telik, akkor még egy Bravo-Superlux összehasonlítás is lehetséges.

Mivel a teszteléseknél a legproblémásabb tényező maga a tesztelő, ezért az „eredmények” hitelességének biztosítása érdekében most újra értékelem a referenciákkal a teszt listát. Természetesen az lenne a legjobb ha azonos benyomás érne a Sextett használatával, mint korábban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.