2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

A nagy Superlux teszt

Hat-plusz-egy tajvani az ős osztrákkal szemben.

[ ÚJ TESZT ]

Privát koncert

Superlux HD662

A harmadik pakkban vettem ezt a fejhallgatót. Ugyanis nem nagyon volt róla tapasztalat. Alapvetően a 681 zárt verziójának gondoltuk, de úgy tűnik tévedtünk, legalábbis a hangot illetően. Egyedüli hibájaként a túlzott szorítóerőt tudnám felhozni, ami számomra hosszabb távon zavaró volt. Cserébe korrekt a szigetelése.

Superlux HD662:

- kellemes, meleg mélyek, de tompa, kevés a dinamika,részlet
- kissé sziszeg a magas, de tűrhető
- közép alja kevés
- tűrhető tér, rosszabbra számítottam, de a már a fél-nyitott kialakítás is különbséget jelent
- koncert terem érzet, de nem visszhangos
- kiváló szigetelés, már kis hangerőn is
- kicsi dinamika
- egyből hallgatható minőség
- nagyobb szorítóerő, mint a 681-es szériának
- vaskosabb, kicsit keményebb fülpárna
- összességében 10/6

Bejáratás után:

Ellie Goulding – Generation Dubstep – Starry Eyed – 320 kbps MP3 – mély teszt
Intenzívebb és részletesebb mély mint a 651 esetén, de nem terhesen. Közép és magas lényegesen jobb, bár utóbbi sok. Furcsa mód jobb a tér érzet, mint a K240 esetén.

Harcsa Veronika – Red Baggage – Unreachable – 884 kbps FLAC – jazz, női ének
Jelentős különbség a 651-hez képest. Részletes mélyek. Szépen elkülönül a dob és a nagybőgő (?). Az ének is kellemes, de a magas tartományban érzek némi többletet. Továbbra is furcsa, hogy milyen kellemes a tere. Egészen közelinek érezni az éneket.

Scorpions – Blackout – When The Smoke Is Going Down – 852 kbps FLAC – klasszikus rock
Újra köröket ver a 651-re, bár most a mély hiányosnak hat annak ellenére, hogy kevés is van a zenében. A cintányér jobban sziszeg, mint a K240 esetén. Illetve a gitárnál is több a kelleténél a magas.

Coldplay – Rush Of Blood To The Head – Clocks – 942kbps FLAC – alternatív rock, magas teszt
Wow. Dinamikus, intenzív. Kb. így kell szólnia. Kicsit erőltetett a mélye, de nem vészes. Itt most azt hiszem elverte a K240-et. Talán nincs annyi részlet, de a dinamika és a jobb tér kárpótol. Egyedül már megint a magas szól közbe.

Maurice Ravel – Boléro – 586 kbps FLAC – klasszikus, magas rezonancia, abszolút dinamika
Az előző számmal ellentétben itt egyértelműen a K240 a jobb, még külön erősítés nélkül. A hangok nagyjából a helyükön vannak, de valahogy mégis erőtlenebb, kissé tompa az összes tartomány. A vége is jobban egyben van a K240-en, bár itt végre eltűnik a tompaság és jóval dinamikusabb lesz az egész.

Metallica – S&M – Nothing Else Matters – 1013 kbps FLAC – koncert
Mivel az egyik nagy kedvenc, így már számtalan helyen hallottam. A magas terén rosszabbul teljesít, mint a Sextett. Azt hiszem a mélyből is többet kapunk a kelleténél. A gitárszóló is pontosabbnak tűnik a referencia fejhallgatón. Mégis szerethető marad. A térérzet remek. Külön kiemelném a hárfát.

The xx – xx – Islands – 807 kbps – FLAC– indie, experimentális, mély dinamika
Kellően mélyre lemegy, és a dinamika is rendben. A női ének még mindig fátyolosabb, mint az AKG-nál.

Liquid Tension Experiment – Liquid Tension Experiment – The Stretch – 966 kbps FLAC – instrumentális rock
Már most úgy érzem, hogy az osztrákot semmi nem tudja befogni itt. Több a mély, mint kellene. Egyedül a másabb térérzet, ami talán pozitívum a K240-hez képest. Amúgy elég részletesnek tűnik, nincs semmi gond mással.

Within Temptation – The Heart Of Everything – Forgiven – 676 kbps FLAC – női ének
Megint remekel a tér. Kicsit kevesebb a részlet, de a magas is, mint a Sextettben. Így éppen alá lövi be magát a ranglétrán.

Godsmack – The Other Side – Spiral – 1049 kbps FLAC – akusztikus rock
Ez határozottan nem áll jól a 662-nek. Sok a magas és a mély, ami rámegy a középre. A dinamika rendben van, de túl harsány az összkép. Ehhez a számhoz biztos nem ezt választanám, pedig nagy reményt fűztem hozzá.

Alaplapi hangkártya:

Gyenge, lagymatag, dinamikátlan. Azt várja az ember, mikor csuklik meg a hang. A dob úgy szól, mintha fáradt lenne a dobos és lusta lenne használni rendesen a dobverőket. Persze aki nem hallott jobbat, lehet éppen megfelel. De akkor meg minek?

Bravo V2:

Lecseréltem a fejest, vagy mi?! Komoly változást lehet érzékelni. Az amúgy sem rossz dinamika még tovább javul, a tér többnek hat. Már a csak a plusz részletesség hiányzik. Mintha a magasakat is jobban kitolná, tisztábbá tenné.

Tartozékok: zsák, 6,3-as átalakító

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.