2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Mobilhasználat Ausztriában

Ha Ausztriába mész dolgozni vagy pihenni, akkor segíthetek kiválasztani a számodra megfelelő díjcsomagot.

[ ÚJ TESZT ]

Virtuális szolgáltatók

Ausztriában a három saját hálózattal rendelkező hálózatok mellett több, mint tíz virtuális szolgáltató is üzemel. Ezeket a teljesség igénye nélkül fogom bemutatni, mivel vannak olyanok, amik gyakorlatilag semmi extrát nem nyújtanak. Számuk is folyamatosan változik. Nézzük is őket:

Vectone

A Vectone több országban is jelen van, és elsősorban a kedvező külföldi hívásokon alapulnak a tarifái. A vendégmunkások nagy számban használják Ausztria mellett több országban is. Weboldaluk magyar nyelven is elérhető, azonban sajnos messze nincs minden lefordítva (bár lehet, hogy ez idővel változik). Alap tarifával országon belül 10 centért telefonálhatunk, más Vectone számot pedig ingyen lehet hívni. Magyar vezetékes szám hívása 3 cent, mobilé pedig 14 cent. Az SMS 12 centbe kerül. Kapcsolási díj országon belül és kívül is 10 cent.
Ami viszont még jó dolog, hogy 10 €-s feltöltés mellé 100 ajándék külföldi perc jár (15 napig használható fel), 20 €-s feltöltéshez pedig 250 perc (30 napig használható fel).
Van még egy nagyon jó opció, mellyel 10 €-ért 500 vezetékes perc és 200 mobilos perc jár Magyarország irányába. Aktiválásához a "REG VHUP" kifejezést kell küldeni a 345-ös számra.

Van két jó országon belüli hívásra, és internetre való tarifa is:

Az ábrán látható percek/SMS-ek/internet adatforgalom jár az opciókhoz. A 9, 90 €-s opció aktiválásához a "REG ASPB" kódot kell küldeni, a 15 €-s opcióhoz pedig a "REG V15C" kódot a 345-re.

Internet opciók:

- 1 GB internet 3, 90 €. Aktiválás: "REG GPMP" a 345-re
- 5 GB internet 9, 90 €. Aktiválás: "REG GPMP5" a 345-re

A Vectone az A1 hálózatát használja.

tele.ring

A tele.ring név ismerősen hangozhat azoknak akik régebben Ausztriában voltak, akár a készülékük kijelzőjén is megjelenhetett a logója. Ugyanis 2005-ig egy saját hálózattal rendelkező mobilszolgáltató volt, de akkor megvette a T-Mobile. A márkanév azonban nem tűnt el, a T-Mobile egyik virtuális szolgáltatója lett. Ez tekinthető talán a legkomolyabb saját hálózattal nem rendelkező szolgáltatónak, ugyanis havidíjas csomagjaik is vannak, ami kevés MVNO-ra jellemző. Feltöltős kártyás csomagjaikat Mücke néven kell keresni. Csomagjaik:

Mindegyik Mücke kezdőcsomag ára 9, 90 €. Az alapcsomaggal 6, 9 centért lehet országon belül telefonálni, az SMS-ára 15 cent. Van külön SMS-re tervezett csomag, ezzel 9 cent a hívás és 3 cent az SMS. A legkomolyabb csomaguk a Volle Mücke, ami 7 €-ért 1000 országon belüli percet, 100 SMS-t és 100 MB internetet kínál.

Kiegészítő csomagok (Zusatzpakete): [link]

Egy kiegészítő internet csomag érhető el sima, telefonálásra is alkalmas SIM-el, ez 5 €-ért 500 MB internetet kínál. Aktiválása: "surfen" szó a 20650-ra.

Külföldre telefonálós csomaggal havi 5 €-ért 15 centért hívhatunk magyar mobilt, és 4 centért vezetékest. Aktiválása: "Ausland" szó küldése a 20650-ra.

Internet laptopon:

Az internet kezdőcsomag ára 9, 90 €, és 5 GB adatforgalmat tartalmaz. Utána havonta 7 €-ba kerül ugyanennyi adatforgalom.

Az internet maximum 3, 6 megabittel megy!

Kezdőcsomagok, és készülékek: [link]

A tele.ring a T-Mobile hálózatát használja.

yesss!

A yesss! talán a legrégibb virtuális szolgáltató Ausztriában. SIM-kártyát a Hoferben lehet venni. Két feltöltős csomagjuk van:

A yesss! classic az alap tarifa. Havidíja nincs, 6, 8 cent a perc és az SMS is Ausztrián belül. 1 MB internet 1 centbe kerül. Kezdőcsomag ára 4, 99 €.
A komolyabb csomag a yesss! complete. Havidíja 9, 90 €, 1500 perc, 1500 SMS és 1, 5 GB internet jár ennyiért. Kezdőcsomag ára 9, 98 €.

Internet opciójuk egy van, 1 GB internet 4 €-ba kerül.

10 € feltöltés után 14 napig 4 cent magyar vezetékest és 14 cent magyar mobilt hívni. 20 € feltöltés esetén ezek az árak 30 napig érvényesek. Kapcsolási díj itt 10 cent.

Kezdőcsomagok és készülékek: [link]

A yesss! az A1 hálózatát használja.

Van még pár virtuális szolgáltató, de nem tartottam szükségesnek ezeket külön bemutatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.