2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

IBM Thinkpad T60

Korosodó üzleti laptop az üzleti Thinkpad szériából: ezeket a gépeket még munkára tervezték.

[ ÚJ TESZT ]

Játékok

Tudom, hogy a T60 széria tervezésénél nem volt szempont, hogy játékokat futtasson. Az Intel IGP-t már alapból leírtam, de érdekelt, hogy mire lehet alkalmas az X1300. A játékok egy részét már nem tudtam lemérni az Acerrel egy modullal, ezért hiányos három grafikon.

A Counter Strike elfogadhatóan fut X1300-al, de érdemes a részletességet kicsit csökkenteni, ha komolyabban akarjuk tolni. A GMA-n is folyamatossá lehet varázsolni, de csak 640x480-as felbontás mellett, ami szerintem nem igazán játszható. A Celeronnál az előző teszthez képest szinte nem változott az eredmény, szerintem CPU limites a játék.

Serious Sammel bármelyik géppel el lehet játszani. Az X1300-as T60 nem sokkal húz el a GMA verziótól. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy nem használ shadereket és inkább CPU, mint GPU limitált.

A Doom 3 OpenGL-t használ, de az X1300 szépen elhúz még a Celeronba integrált IGP-től is, ha a minimum FPS-t nézzük. Átlagban sem sokkal marad le a kis ATI.

A Left 4 Dead 2 nem volt hajlandó elindulni a GMA-n. Persze X1300-on sem volt játszható 1024-es felbontásban, de legalább fut rajta a játék. Vissza lehet skálázni a felbontást és a részletességet, ha nagyon muszáj, de inkább nem próbálkoznék vele.

A Far Cry első részét hagytam utolsónak. X1300-al közepes részletességen már el lehet játszani. Az Celeron IGP-je kb. 80%-al gyorsabb. A GMA-t próbáltam állítgatni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. 640x480-as felbontás és minimum beállítások mellett is csak 11 min és 30.9 átlag FPS jön össze, ami bőven kevés az üdvösséghez.

A Far Cry tesztet kiegészíteném még a két GMA-s beállításhoz tartozó képpel. Az első a 640x480 minimum, míg a második a medium 1024-es beállításhoz tartozó. A képek nagyíthatóak, kattintás után még jobban látható a különbség.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Lenovo ThinkPad T500 bemutató

    Aki nem játszik, ellenben szem előtt tartja a minőséget, használhatóságot, annak bőven megteszi egy T500.

  • ThinkPad W701-W700

    Akkor vegyél ilyet, ha ThinkPad rajongó vagy, van elég időd, pénzed, türelmed és nem gond, hogy 5 kilót kell cipelni.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.