2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

MacBook Pro 3.1 avagy igen, képes rá

Ebben a rövid cikkben bebizonyítom hogy még nem járt le az ideje az Apple egykori zászlóshajójának.

[ ÚJ TESZT ]

Alaptétel

Ez a cikk egy ős-Windows-os átállását mutatja be OSX rendszerre egy MacBook Pro 3.1 mid 2007 segítségével.

 A fő kérdés, hogy egy ilyen öreg gép is képes ellátni mindennapi feladatokat? Ezt vizsgálom meg, illetve leírom az egymásra találás élményét is.

Kezdjük pár ténnyel: A gép amit be fogok mutatni, már lassan 7 éves lesz, lévén 2007. júniusában lett vásárolva, de a korrektség jegyében nevezzük csak 6 és fél évesnek. Ezt a csoda-szerkezetet lassan egy hete nyúzom, így már körvonalazódott bennem egy kép, mire tudom, vagy nem tudom használni.

A választás azért is esett erre a típusra, mert ez volt a piacon fellelhető legolcsóbb megoldás, ami még az igényeimet is kielégíti, tizenöt colos kijelzője van, magyar billentyűzete és persze tényleg jó áron jutottam hozzá. Szívem szerint egy 4.1-es változatot szereztem volna be, de sajnos nem sikerült megegyeznem azzal a pár eladóval, akikkel alkudozásba bocsátkoztam. Noha Maces ismerősöm szerint az a legjobb első MacBook-nak.

Lássuk magát a gépet, az OSX-et.

Megjegyzem ez szigorúan az én szemszögem, nem vagyok WinHater, sem Alma bérenc, nem kaptam egyik féltől sem pénzt a másik lehúzására, vagy magasztalására. Csupán a tapasztalat és az élmény beszél belőlem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.