2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

IBM Thinkpad T60

Korosodó üzleti laptop az üzleti Thinkpad szériából: ezeket a gépeket még munkára tervezték.

[ ÚJ TESZT ]

Alkalmazások

Az alkalmazás teszteknél két belépő kategóriás desktop CPU-t tartalmazó gépet is bevettem a tesztbe. A G1610 Celeron és A6-5400K a kínálat alját jelentik. Tudom, hogy akad még 1 - 2 lassabb darab is, de +- 5% már igazán nem számít.

Cinebench alatt a régi Core Duo-nál kb. harmadával gyorsabb az Acer 1.5 GHz-es Celeronja. Bár nem szerepel a tesztben, de ezzel az eredménnyel még mindig az Atomok és a két magos E1 széria felett van a T60 processzora. A desktopok egyértelműen gyorsabbak.

Excel alatt érdekes módon nem volt különbség az Acer és a T60 között. Először mérési hibának gondoltam, de az órajelet visszafogva gyengébb táppal más érték jött ki. A többszöri újramérés is 1:25 körül szórt egy-két másodpercen belül.

Picasa alatt a kis Celeron elhúzott, de 20% alatt van a differencia. Ez nem sok, a CPU teljesítmény alapján többre számítottam.

A WinFF tesztben már 38% különbséget sikerült mérni. A T60 nem alkalmas arra, hogy azon szerkesszük meg a családi videókat, a 2 GB memória is limitálja a lehetőségeket. Rövidebb 720p anyagokat meg lehet vágni rajta, de nem kapkodó idegbeteg.

A winrar teszt is hozza a megszokott 30% különbséget. Én többre számítottam a sokkal nagyobb memória sávszélesség miatt a Celeron javára.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Lenovo ThinkPad T500 bemutató

    Aki nem játszik, ellenben szem előtt tartja a minőséget, használhatóságot, annak bőven megteszi egy T500.

  • ThinkPad W701-W700

    Akkor vegyél ilyet, ha ThinkPad rajongó vagy, van elég időd, pénzed, türelmed és nem gond, hogy 5 kilót kell cipelni.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.