2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

FX-6100 teszt

Közép teljesítményű FX 3 modullal, vagy akinek úgy tetszik 6 maggal. Mire elég?

[ ÚJ TESZT ]

Alkalmazások

Cinebench alatt ismétlődik a megszokott sorrend. A Bulldozer egy szálon lassabb, mint az Intel. Több szálon viszont simán megveri az i3-mat. A tuning csak több szálon jelent előnyt, a TC 3.9 GHz-en járatja egy szál esetén a processzort, ami csak 100 MHz-es eltérést jelent.

A Picasa egy szálon végzi a konvertálást, ez meg is látszik az eredményeken. Az Inteleket meg sem tudja közelíteni az FX és a tuningnak sincs semmi hatása. Az X3-mat azért még így is kényelmesen lehagyja.

A Winrar eredmények single thread esetén az eddig leírtak szerint alakultak. Egy szálon lemarad az FX, több szálon viszont magára talál és még az i5-öt is lehagyja. Tuninggal gyorsult a rendszer, még ha nem is az órajel emelésével arányosan.

A WinFF 100%-on hajtja az összes rendelkezésre álló szálat. Ez fekszik az FX-nek és bár az i5-öt nem tudja beérni, de az i3-mat szépen lenyomja. Az X3-hoz képest kb. feleannyi idő kell a konvertáláshoz.

Az apache is jól ki tudja használni a sok integer végrehajtót. A 12 teszt átlaga alapján még az i5-öt is le tudja nyomni még alapjáraton is, igaz csak paraszthajszállal. Tuningolva már érezhető az előnye. Persze ez csak akkor igaz, ha több szálon terheljük a webszervert.

Kernel fordításnál ismét előnybe kerül az FX. Méghozzá hatalmas előnyre tesz szert, még az i5-höz viszonyítva is. Az i3 2.5x annyi időt igényel. A tuning hatása is végre elég jól érzékelhető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Celeron G1610 Ivy alapokon

    Az új Ivy Bridge alapú Celeron. Mit tud a régi szériával és egy A6-5400K-val szemben?

  • GTX650Ti gyorsteszt

    Három kártya, három teszt és némi tuning: AMD HD7770, HD5850 és egy GeForce GTX650Ti.

  • FX-8350

    FX tuning alapok, ismert problémák (elégtelen hűtők, fogyasztás, stb.) és néhány benchmark.

  • FX-6300 vs. A8-6600k miniteszt

    Lássuk végre, mit is tud egy 4 GHz-en ketyegő 4 magos APU egy szintén 4 GHz-en ketyegő 6 magos FX ellen!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.